• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle farklıliklarimiz

Maaşım ondan az ve ona göre ekonomi bilgim sıfır para yönetimim sıfır olduğundan onsuz hayatta kalamazmışim
Valla size müstahak. Bu adamdan daha iyisi olmazmış size zaten. Denginiz budur. Maaş kartınızı da vermelisiniz bence. Sonuçta para yönetecek zekaya sahip değilsiniz. Paranızın hepsini ona verin o size haftalık harçlık versin.

Doğumundan beri masraflarını kocan karşılamış herhalde?
Ekonomik şiddet hepimiz görmüşüzdür hayatımızın bazı dönemlerinde. Ama boyun eğmedik kabullenmedik. Bir cinnetle çözdük bu sorunu sonunda. Eşden fazla para alamasak da harcamak için en azından kendi kazancımızı ya da pasif gelirimizi harcarken sormadık bile. Saçlarım berbat oldu örneğin.geçen ay ola… x aldım bugün de k.. bilmem ne meşhur kozmetik mağazasından. E ben de biliyorum pahalı olduğunu. Ama bu saçlarla da mutsuzum. Niye mutsuz yaşayayım dedim. Bunu eşime mi danışacaktım? Ne anlar saç baştan? Onlar kestiriyor bitiyor aydan aya. Kadınların onlarca ihtiyacı var . Erkek milleti ne anlar da onlardan icazet alacağız bir de.

Son düzenleme:
Bu durumda sunu düşünüyorum onun deyimiyle tek başına yaşasam o montu alamayacktim tek seferde ya da zorlanacaktim bana sürekli bunu söylüyor sanki sadece kendi maasinla yaşasan bunları isteyecektin alamayacaktın diyor. Yani bana imkan sunmuş oluyor
Ya sabır! Fesupanallah! Allah Allah! 🤦‍♀️

Evet öyle oluyor.doktor, mühendis elit sınıftır zaten çoğu ülkede.en yüksek klasmandaki meslekler onlar.Sen mühendissin çevren de mühendis olacak tabi.ne var bunda? Eee git araştır internetten zor değil.istatistik diye birşey var.
Elit ne demek, fikrin yok bence. Türkiye’de elit sınıfın çocukları asla doktor olup milletin zırıltısını çekmez. Doktorluk orta sınıfın en büyük idealidir. Mühendislerin de çoğu o sınıfa girmiyor. Gelir düzeyi iyi olan, orta sınıfa göre bir tık iyi yaşayan insanlarla onları karıştırıyorsun.

Iyi bir fabrikada işçi maaşları 100k bandında. Bazı firmalar 1 ay tek 1 ay çift maaş ödüyor. Yan haklar + mesai vs vs derken mühendis maaşını geçen işçiler var. Tamam herkes iyi kazanmiyor ama asgari ücret alan işçilerin bile en kötü yardım parası+ mesai ücreti var. Yeterli mi değil fakat paranın pul olduğu dönemde bazı rakamlara vay anasını gözüyle bakmak saçmalıktan başka bişey değil.
Benim babam işçiydi kamu işçisi ama maaşı gaywt iyiydi şuan emekli maaşı bile 55 civarında hala çalışıyor gebzede arkadaşım iş bulamadı fabrikada yüksek maaşla çalışıyor ikcı arkadaşım işçiler benden iyi diyordu

Herkese merhabalar .Önceki açtığım konulara benzer bir konuyla geldim. Yine bir paradoksun içindeyim. Konu eşimle harcama alışkanlıklarımizın ve fikirlerimizin farklılığı. O mu,cimri ben mi kolay harcıyorum inanın buna çok kafa yorar oldum .Kısaca bugün yaşadığımızı özetleyeyim .Aylık hane gelirimiz asgari ücretin yaklaşık 7 8 katı.ikimizde çalışıyoruz o fazla kazanıyor. Bugün eşim bir ceket istediği iicn mağazaya girdik .İhtiyacı da vardı. İkinci ürüne indirim oranı yüksek olduğu için ben de bakinmaya denemeye başladım. Benim de yoktu. Denedim çok yakıştı bana da ona da bu üçüncü bakışımız falan gelip gidip deniyor ama almıyor. Ben almayayım sana alalim hadi ben ortak olayım dedim yok.ikimize de alalım ben kendiminkini ödeyeyim dedim yok.bir ceket almak için bu kadar ayak diremesi ve düşünmesi normal mi bana kalsa ben alıp çıkacağım bitecek .Zaten ikimize birden alıp hepsini onun ödemesi gibi birsey bizde söz konusu bile değil. Ben alışverişte yapmak istedim kendime .önümüzdeki ay elime biraz toplu para geçecek istersen ben alayım sana paran gelince sen bana ödersin dedi .Normal mi bütün bunlar .Kendime bir şey aldığım an surat düşüyor.Moral bozuluyor. Kendine zaten almıyor iki jeanle seneyi kapatıyor. Nolur yardım
O cimri gibi geldi bana.

Ayrılınca gecimim zorlaşacak her şey zorlaşacak. Hoş şu anda çoğu sey kolay değil
E siz de razıymışsınız, neyi soruyorsunuz bize? Bir anlaşma gibi düşünün bunu madem. Al gülüm ver gülüm. Adam daha kârlı ama olsun. Size de evde bir ses oluyor işte, arada parasıyla gezdiriyor sizi, yasal çatı altında seks de yapıyorsunuz. Başka bir artısı yok herhalde.

E siz de razıymışsınız, neyi soruyorsunuz bize? Bir anlaşma gibi düşünün bunu madem. Al gülüm ver gülüm. Adam daha kârlı ama olsun. Size de evde bir ses oluyor işte, arada parasıyla gezdiriyor sizi, yasal çatı altında seks de yapıyorsunuz. Başka bir artısı yok herhalde.
İnşallah seks iyidir. Aksi halde adamın tutulacak bir tarafı kalmayacak 😂😂😂

Elit ne demek, fikrin yok bence. Türkiye’de elit sınıfın çocukları asla doktor olup milletin zırıltısını çekmez. Doktorluk orta sınıfın en büyük idealidir. Mühendislerin de çoğu o sınıfa girmiyor. Gelir düzeyi iyi olan, orta sınıfa göre bir tık iyi yaşayan insanlarla onları karıştırıyorsun.
Benim evde elit varmış da bunca yıl haberim yokmuş ha ha ha🙈🙈

Bebeğe " kakanı içinde tut, masraf çıkarma" der. Komik değil bakın, ciddiyim.
Çocukla bir ayakkabı için kavga eder mesela. Adam kafayı bozmuş para biriktirmekle. Bu adamla evdealinmaz. Arabaya bindirmeyen evde de oturtmaz herhalde. Bekarken ev almış olsa kesin konu sahibinden kira alırdı. Bakın kesin diyorum

Ekonomik şiddet hepimiz görmüşüzdür hayatımızın bazı dönemlerinde. Ama boyun eğmedik kabullenmedik. Bir cinnetle çözdük bu sorunu sonunda. Elden fazla para alamasak da harcamak için en azından kendi kazancımızı ya da pasif gelirimizi harcarken sormadık bile. Saçlarım berbat oldu örneğin.geçen ay ola… x aldım bugün de k.. bilmem ne meşhur kozmetik mağazasından. E ben de biliyorum pahalı olduğunu. Ama bu saçlarla da mutsuzum. Niye mutsuz yaşayayım dedim. Bunu eşime mi danışacaktım? Ne anlar saç baştan? Onlar kestiriyor bitiyor aydan aya. Kadınların onlarca ihtiyacı var . Erkek milleti ne anlar da onlardan icazet alacağız bir de.
Işçi anne babanin çocuğu olduğum halde böyle hesap kitaplı yaşamadım. Yokken zaten yoktur ama varken hoş olmuyor.
Insan tabiki kendine para harcayacak, şımartacak. Aile bütçesini sarsmadikca mantıklı olanda bu. Birde konu sahibi çalışıyor, tüm ay çalışıp alabilecek durumda oldugum şeyleri alamayinca hayatımı sorgulardım.
Güle güle kullanın hepsini ❤️

Benim eski nişanlıma benzer bir eş. Benimki geri zekalı bir köylü kurnazıydı. Üçün beşin hesabını yapıp midemi bulandırmıştı. Hikayenin en güzel kısmı; kıçına tekmeyi koyduktan sonra bir hafta kapımda yatsa da yüzüne bakmamamdı :) Darısı başınıza ama öncellikle “düşünebilme tasarrufundan” çıkmanız lazım.

Maaşım ondan az ve ona göre ekonomi bilgim sıfır para yönetimim sıfır olduğundan onsuz hayatta kalamazmışim

Bence de onsuz asla hayatta kalamazsiniz siz.

Böyle ekonomik şartlarda, bu kadar yüksek gelire sahip bir kadın olarak ayrılınca geçim zor dediginize göre siz kendi geminizi mümkün değil yürütemezsiniz kocanız olmadan.

Back
X