• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle farklıliklarimiz

Umarım aksi zor bir durum…
Bu sorunun tek çözümü bir cinnet ve gemileri yakmak. Boşansın demiyorum.Sınırlarını korusun . Çocuklar bile harçlıklarını istediği gibi harcıyor. Ya değişsin adam ya da yol versin çocuk yokken.

Ruh sağlığımı korumak için düzenli terapi alıyorum onun da işe yaramayacagini boşuna para döktüğümü iddia ederek engellemeye çalışıyor fiyatını soruyor .Psikoloji egitimi olan bir insanım kısmi olarak .Durumun vahametini düşünün
Ihtiyaç olup olmadığına kim karar veriyor peki?
Mesela iki pantolonun varsa üstünde küflenene kadar giyilmesi mi gerekli?

Eşiniz cimri ben öyle anladım anlattıklarınızdan. Ve iki yabancı gibi ben öderim sen ödersin sonra ben sana öderim gibi gibi cümleler de bence eşler arasında söylenmemeli.

Bu sorunun tek çözümü bir cinnet ve gemileri yakmak. Boşansın deniyorum . Sınırlarını korusun . Çocuklar bile harçlıklarını istediği gibi harcıyor. Ya değişsin adam ya da yol versin çocuk yokken.
Bencede bir cinnet olayı çözer şahsen denendi onaylandı 🙏🏼

Kişisel bakım ürünlerinizi ne yapıyorsunuz? Sizinki ile kendisini o kısımda da karşılaştırmalara giriyor mu?
Evet giriyor tabii .Ama onlardan ölsem ödün vermem az ama kaliteli alırım. Ağzını açamaz kavga çıkarıyorum her laf ettiğinde.

Evlilikte tabi ki giderlere destek olunabilir ama sizin eşiniz bunu mecburiyet ve zorunluluk olarak tutuyor ve kendinizden kısmanızı bekliyor. Bunca insan size siz eş değil iş arkadaşısınız diye boşuna söylenmiyor. Evlilik böyle bir şey olduysa ben hiç evlenmeyeyim ya karşımda hesap kitap yapan cimri bi adamın ağız kokusunu çekeceğime tek kalırım kendi ağız kokumu çekerim daha kaliteli hayat sürdürürüm en azından. Bunu normalleştirmeyin ve gözünüzü açın rica ediyorum ya

Evet giriyor tabii .Ama onlardan ölsem ödün vermem az ama kaliteli alırım. Ağzını açamaz kavga çıkarıyorum her laf ettiğinde.
Sizin kredi kartınız yok mu kuzum? Keşke o ceketi takside böldürüp alıp çıksaydınız dükkandan o gün.

Evlilikte tabi ki giderlere destek olunabilir ama sizin eşiniz bunu mecburiyet ve zorunluluk olarak tutuyor ve kendinizden kısmanızı bekliyor. Bunca insan size siz eş değil iş arkadaşısınız diye boşuna söylenmiyor. Evlilik böyle bir şey olduysa ben hiç evlenmeyeyim ya karşımda hesap kitap yapan cimri bi adamın ağız kokusunu çekeceğime tek kalırım kendi ağız kokumu çekerim daha kaliteli hayat sürdürürüm en azından. Bunu normalleştirmeyin ve gözünüzü açın rica ediyorum ya
Evi erkek gecindirir diyorum kesinlikle kabul etmiyor .öyle bir şey olamaz diyor

Vallahi fakirlikten benim kız tıp kazanabilmek için daha lise 1 de it gibi çalışıyor. Hepsi fakirlikten. Kolejdeki zengünnnn arkadaşları ise tekrar başka kolejlerdeler keyiflerine bakıyorlar🤣🤣Fakiriz dümdükkkk.
Gel sarılalım 🫂

Ekonomik şiddet görüyorsunuz, bu kavramı bir araştırın derim. Seven bir erkek asla böyle tartışmalara girmez eşiyle. Değil seven erkek, normal toplumsal erkek rolünü içselleştirmiş hiçbir erkek yapmaz. Sizi eş olarak değil bir araç olarak görüyor, bu diyaloglara eşiyle girmez normal bir erkek ancak ev arkadaşı/iş ortağıyla girer. Kazandığınızı harcamayacaksan ne diye çalışasınız, ne saçma.

Aynısını her ağzını açtığında diğer şeyler için de yapmalısınız. Kendini kadın gibi hissetmeye niyeti varsa buyursun. Bir kadının kendine harcadığı bir maaş edebilir ama bir erkek kazandığı ile evi de geçindirir kendisini de. Karısına layık görmediği şeyi başkasına ya da başka şeye layık görür gün sonunda.

Ekonomik şiddet görüyorsunuz, bu kavramı bir araştırın derim. Seven bir erkek asla böyle tartışmalara girmez eşiyle. Değil seven erkek, normal toplumsal erkek rolünü içselleştirmiş hiçbir erkek yapmaz. Sizi eş olarak değil bir araç olarak görüyor, bu diyaloglara eşiyle girmez normal bir erkek ancak ev arkadaşı/iş ortağıyla girer. Kazandığınızı harcamayacaksan ne diye çalışasınız, ne saçma.
Şöyleki sennerkek evi gecindirsin ben maasimi yerim gezeyim istiyorsun bu nerede yazıyor diyor .ve kendince bu şekilde yaşayan kadınları kan emici asalak olarak niteliyor.

Senden boşanmıyor çünkü senden daha "tmm kocacım" diyeni bulamaz hem paranı yiyor hem hizmetini sağlayan vzr toplumda evli erkek seksini yapıyor bağırıyor çağırıyor bu karakterle birini bulmuş yeter yani. Evlilikte tabii ki ortak ben hiçbir zaman senin paran benim param demedim. Benim eşim lisede komilik yapıp bana kolye alan bi kişiydi. Sevgiliyken aynı evde yaşadık o zaman bile kirayı öderdi. Tabii bizim zamanızda kyk kredisine az ekleme yapıp kira ödüyordun. Biz evlendik sıfır masraf yaptık aileler yaptı ama eşya vs almadık evimize devam ettik. 2018 nikah 2019da düğünümüz oldu sonra pandemi patladı. İşsiz kaldı 5 6 ay ben geçindirdim evi o kadar zordu ki 23 24 yaşındaydım. Her kapı kapandı aileler iyi durumda ama destek olmadılar istemedik benim maaşım iyiydi. O da komisyonun komisyonu ile emlakçılık yaptı. Bi şekilde düzeldik adamı işten avansla bedelliye yolladım yahu ama hiçbir zaman o beni kısıtlamadı sen mangoya lüks diyorsun benim çantaları görsen şok olursun. Şuan yok ama eskiden stress oldukça harcadım durdum. Benim ailemin durumu iyiydi ne istesem alınırdı yani babam eski arabaya binerken bana 3 yaşında araba almıştı. Öğrenciliğim boyunca çalıştım lüks markalarda beymende kendimi de onlara layık gördüm salaklık işte şimdi bakınca. Evlenince aileden harçlık kesildi ki asgarinin nrredeyse yarısı kadar nafaka alıyordum babamdan. Ev borcuna girdik altın borcu inşaat usta masrafları mahvetti bi ara kredinin asgarisini eksi hesapla ödedik takla attırdık. Ne yaptık benim çift maaşım olduğu dönem oturduk ödedik. Onun maaşı borçlara benim maaşım eve. Yemek paramla yemek söylemedim markete gittim vs. Ama hiçbir zaman kısmadım biz borç içinde baliye gittik. En son arabayı yeniledik ki onun arabası eskiydi. Aylık 60 60 taksit vardı o ödedi ama araba benim. Eline toplu para geçer direkt borçları öderiz. Şuan çalışmıyorum istersen çalışma der. İş kurdu bana söz verdi kısmayacaksın diye. Ben de gözüm kapalı arabayı satalım diyorum tazminatımı vermeyi teklif ediyorum. Almıyor güvence diyor evliliğim en doğru demiyorum ama ben cimri adama dayanamam. Cimri adam sevmez. Adam asgari alsa borç olsa okey sen maaşını vermezsen bu evlilik değil derim ama senden kaçırdığını ne yapıyor??

Kesinlikle böyle. Elitlikle bu karıştırılıyor. İyi bir lisede öğretmenim. Babasının şirketi olan çocuklar asla tıp yazmıyor sıralaması tutsa bile. Ekonomi vs. okuyorlar. Tıp alt ve orta sınıfın hayalini süslüyor ancak. Doktorun yaşam standardı da bi zahmet diğer mesleklere göre yüksek olsun. Hakkıdır.
Amerika'da/ İngiltere'de iyi bir okulda ekonomi okuyup işlerin basina geçmek varken neden tıp okusun ki? Bazı şeyler gerçekten sınıfsal. Mesela bir dönem Zoolog olma hayalim vardı, dünyanın bir sürü yerinde incelemeler yapmak istiyordum. Benim şartlarımda zooloji okusam aç kalirdim 😂😂😂 fabrikaya girip çalışacaktim mecburen

Back
X