• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle farklıliklarimiz

Dedem varlıklı bir adamdı . Ama anneanneme zerre değer vermezdi para konusunda. Annanem de zamanla buna alışmıştı. Elinde para olmasına rağmen harcayamazdı kendine. 11 daire bir sürü dükkan varken çorabını yamar giyerdi. Yaşamadan 68 yaşında vefat etti. O malların çoğu bize de kalmadı. El kızları yiyor şimdi.Konu sahibini de aynı son bekliyor bu gidişle. Çok mal ne işe yarar , hayata kalitemizi artırmıyorsa?
Neden size kalmadı ki😬

Eşimle çalışıyoruz biz de. Eşim para harcamayı sevmiyor. Birikim yapmak istiyor. Biz baştan birikim için para ayırıp, alışveriş yapmak için bütçe oluşturuyoruz. Gıda vs için değil sırf benim ciciler için 😁. X makinesini sevdim bütçe ayır gibi. Elektrikli fırça aldım, kıyafet aldım gibi gibi…

konuşup bu şekilde de yapabilirsiniz. Ama ayrı gayrı olması bana garip geliyor. Birikimi biliyor musunuz? Nerede parası belli mi?

Buna benzer bir olay duydum da. Adam karısından da para alıp kendi ailesine yedirmiş… dikkat edin
Ayrı gayri olmak zorunda ben maasimi ona attım tek karttan harcadık yani tek bir yerden sizin dediğiniz gibi bu sefer alışverişleri görüyor. Bunu neden aldın taksiye neden bindin buna gerçekten ihtiyaç var mıydı?Bu daha kötü değil mi sizce de .Sizin dediğiniz eşinin harcamasina karışmayan erkekler için geçerli ortak bütçe dediğiniz. BEN BU ADAMLA nasıl yapayım

Eşiniz bu kadar pintiyken her ay artırdığınız para noluyor? Kimin hesabında birikiyor demek istediğim. Ortak hesaptır umarım

Ayrı gayri olmak zorunda ben maasimi ona attım tek karttan harcadık yani tek bir yerden sizin dediğiniz gibi bu sefer alışverişleri görüyor. Bunu neden aldın taksiye neden bindin buna gerçekten ihtiyaç var mıydı?Bu daha kötü değil mi sizce de .Sizin dediğiniz eşinin harcamasina karışmayan erkekler için geçerli ortak bütçe dediğiniz. BEN BU ADAMLA nasıl yapayım
Kimse size maaşınızı adamın eline verin demiyor ki. Aksine bunu yapmayın diyoruz. Ancak her şeyin ortadan ikiye bölündüğü, üç kuruşluk şey alırken savaşların yaşandığı oluşum evlilik değildir, bu oluşumun içinde sevgi, saygı yoktur diyoruz.

Cidden birikiminiz kimin hesabında? Eşinizdeyse erişiminiz var mı? Bu şartlarda 5 senede en az 3-4 milyonluk yatırımınızın olması gerekir. Bu yatırımları görebiliyor musunuz?

ortak bütçe yapmayın,o zaman karşınızdaki sizin kazandıgınnız para üzerinde de söz sahibi hissediyo demekki kendini.
ayırın kasaları,senın kazandıgın sana ,onun kazandıgı ona.
ortak giderler(faturalar-aidat-alışveriş vs)bunları bölüşün kim neyi üstlenecekse..
en azından kendı parandan ortak harcamları çıkarınca elinde sana para kalır ister harcarsın ister biriktirirsin.

Kimse size maaşınızı adamın eline verin demiyor ki. Aksine bunu yapmayın diyoruz. Ancak her şeyin ortadan ikiye bölündüğü, üç kuruşluk şey alırken savaşların yaşandığı oluşum evlilik değildir, bu oluşumun içinde sevgi, saygı yoktur diyoruz.

Cidden birikiminiz kimin hesabında? Eşinizdeyse erişiminiz var mı? Bu şartlarda 5 senede en az 3-4 milyonluk yatırımınızın olması gerekir. Bu yatırımları görebiliyor musunuz?
Eşimin yatırım hesabında para benim erisimim nasıl olsun onun hesabında ama biliyorum görüyorum istediğimde rakamı da biliyorum

Eşimin yatırım hesabında para benim erisimim nasıl olsun onun hesabında ama biliyorum görüyorum istediğimde rakamı da biliyorum
Niye eşinizin hesabında? Bu kadar hesap kitapla yürütülen bir evlilikte nasıl güvenip de onun insiyatifine bırakıyorsunuz? Yarın öbür gün borcum vardı ödedim deyip başkasına gönderiverse bütün birikiminizi ne yapacaksınız?

Bu kafada olursan hiçbir şey sahibi olamazsın geleceğini garantileyemezsin cevap bu
Bi ayağınız çukurdayken mi yiyip içeceksiniz acaba. Çok safsınız siz ya kusura bakmayın ama yani... Adam senden aldığı birikimleri bile kendi hesabında topluyormuş hani ortaklık neredee? Bu adama sen ortak hesap açalım oraya aktaralım desen gözü dört döner kudurur he iyi yemlemiş seni çünkü.

Louis vuitton da alırım bana kalsa çünkü ben kendimi buna değer görüyorum. Ama eşimin temelindeki şey bence degersizlik duygusu ki bu çok üzücü. Kendisini pek çok şeye değer görmüyor. Tabii benide

Kırıcı olacak, üzgünüm ama kendisini hiçbir şeyin iyisine layık görmeyen adam sizi kendisine layık görmüş, eş olarak sizi seçmiş. Neden sizce?

Siz de kendinizi hiçbir şeyin iyisine layık görmüyorsunuz, kendinizi kandırmayın.
Bu adama tamamsınız. 5 senedir böyle yaşıyorsunuz, adamın saçma sapan fikirlerini mantıklıymış gibi anlatıyorsunuz.
Birikim hesabına erişiminiz bile yokmuş. Eşiniz iyi yere dükkan açmış.
Böyle bir evliliğe devam edecek kaç kadın bulabilirdi ki? Boşanması için hiçbir sebep yok şu durumda.

Kuzum sen çok mu safsın çok mu aşıksın valla çözemedim ben seni bu kadar şey yazıldı çizildi eşine bir patlamayı bu duruma bir son vermeyi düşünmüyor musun hala? Yoksa sadece dertleşmek için mi açtın bu konuyu. Bana bu kadsr gözümü açacak yorum yapılsa delirirdim sanırım nelere katlanmışım 5 yıldır evlilik değilmiş bu derdim ama sen hala sakşn sakin bize cevap veriyorsun:)

Kuzum sen çok mu safsın çok mu aşıksın valla çözemedim ben seni bu kadar şey yazıldı çizildi eşine bir patlamayı bu duruma bir son vermeyi düşünmüyor musun hala? Yoksa sadece dertleşmek için mi açtın bu konuyu. Bana bu kadsr gözümü açacak yorum yapılsa delirirdim sanırım nelere katlanmışım 5 yıldır evlilik değilmiş bu derdim ama sen hala sakşn sakin bize cevap veriyorsun:)
Patlayamaz çünkü kocası soluğu hemen mahkemede alır mazallah...

Benim bu konuyu açma amacım daha önce başka bir arkadaşta sormuştu ona da yazmıştım ilişkinin içinde bazı şeyleri göremezsiniz en azindan yeteri kadar .Gerçekten bazen kör olabiliyoruz .Eşim gerçekten cimri mi yoksa tutumlu mu bunu biraz olsun farklı örneklerle kafamda netlestirmekti .Sizin eşleriniz harcama aliskanliklariniz nasıl insanlar nasıl yaşıyor vs.Benim aileme göre böyle bir yaşantı çok tuhaf evi erkek gecindriri onun ailesi ise eşimin yalnızca biraz cimri ama parasına sahip ve tutumlu olduğunu düşünüyor .
Peki bundan sonra nasıl bir yol izlemeyi dusunuyorsunuz

her babasının şirketi olan da elit değildir zaten de hele bu devirde... o ayrı konu.
Zaten böyle bir iddiamız yok asla. Elit sınıf olayı bambaşka bir şey, toplumun çok az bir kesimi ve bu meslek grupları o sınıfa dahil değil. Söylediğim şey bu.

Kırıcı olacak, üzgünüm ama kendisini hiçbir şeyin iyisine layık görmeyen adam sizi kendisine layık görmüş, eş olarak sizi seçmiş. Neden sizce?

Siz de kendinizi hiçbir şeyin iyisine layık görmüyorsunuz, kendinizi kandırmayın.
Bu adama tamamsınız. 5 senedir böyle yaşıyorsunuz, adamın saçma sapan fikirlerini mantıklıymış gibi anlatıyorsunuz.
Birikim hesabına erişiminiz bile yokmuş. Eşiniz iyi yere dükkan açmış.
Böyle bir evliliğe devam edecek kaç kadın bulabilirdi ki? Boşanması için hiçbir sebep yok şu durumda.
Konu sahibi mi çok saf biz mi fazla güvensiziz hayata karşı çözemedim. Aşkından ölsem, dünyanın en eli bol adamı olsa dişimden tırnağımdan artırdığım milyon milyon liraları bir adamın eline bırakmam sanırım. Sen beceremezsin ver paran bende dursun dayatması hakaret değil mi?

Peki bundan sonra nasıl bir yol izlemeyi dusunuyorsunuz
Alacağım kendi istediklerimi normali buymuş anladım burada herkes aliyor ben müsrif değilim. Eve de gelirim ölçüsünde katkı sunacağım. Kavga kaos artık ne oluyorsa göreceğiz. Beni bırak.ak isterse de harcama yapıyorum diye kendi bilir .Ha bir de en geç iki ay içinde kendime araba alıyorum

Alacağım kendi istediklerimi normali buymuş anladım burada herkes aliyor ben müsrif değilim. Eve de gelirim ölçüsünde katkı sunacağım. Kavga kaos artık ne oluyorsa göreceğiz. Beni bırak.ak isterse de harcama yapıyorum diye kendi bilir .Ha bir de en geç iki ay içinde kendime araba alıyorum
Sen böyle daha güzelsin saçına bakmana makyaj yapmana gerek yok ben seni böyle seviyorum .Süslenmediginde daha doğal daha güzelsin bunlara para harcamaya gerek yok manipulasyonlarini da kulak arkası edeceğim zaten ediyordum da.Sanirim bu konuda çoğu erkek böyle

Back
X