• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle farklıliklarimiz

Bütün yazdıklarınızı okumadım ama boşan boşan diyenlere katılmıyorum. Klasik bir Türk erkeği işte kıyafet üstünde paralanmadıkça yenisini almaz. Daha çok tasarruf konusunda anlaşamıyorsunuz gibi geldi bana. Bir ceket için 11bin vermek yani ne bileyim. Ben öyle harcamalar yapmaktan rahatsızlık duyarım mesela. Size normal geliyor olabilir. Kişisel tercih bir şey diyemem. Ama ev giderlerine ortak olmanızda ne gibi bir sakınca var ben anlamadım. Kıyafete var arabaya yok doğru söylüyor yani. Çoğu kadın araba masraflarını eşinin hobi harcaması gibi görüyor. Halbuki ortak bir mal. Siz de kullanın arabayı. Sigortasını yaptırın, muayeneye götürün. Ha en çok o kullanıyorsa benzin parasını kendisi versin tabi ama senelik sabit harcamalara dahil olabilirsiniz.
Yoo, canım ne isterse onu alır eşim, çalışsam da çalışmasam da. Kendine de alır, varken yok gibi gezmez.
Şu herifleri, şu zihniyetleri normalleştirmeyin.

Kesinlikle ev alıp konu sahinini ortak etmez bu kafada bir adam.
Yurtdışı da ulaşılmaz bir şey sanki, bahsetitği gelire sahip, çocuksuz bir çift için. Onun içinde herkes kendi ödesin der, dediğiniz gibi.
Kendini bu evlilikten bir fayda ağladığına ikna edip sürdürmeye devam etsin.
zaten diğer konusunda ev almak için birikimim yok diye bana eziyet ediyo yazmış

Ne klasik turk erkegi ya ne babam
Boyle ne kocam param kadar harcarım asgari ucretle gecinen icin 11 bin fazla olabilir ama maaslari yiksek 11 bin nedir ki yaninda 😳
Butun parami kendime harcarim esimin kartida bende dir cok buyuk biseyse onun kartiyla alirim esim tek laf etmez ne munasebet ben her seyimi onunla paylasicam parasini mi esirgeceyek ? Ben yemeyeceğim de kim yiyecek pardon
Klasik Türk erkeği kendi kazancını ortak harcamalara açar, kadın ihtiyaç halinde verir. Hanzo olanlar ise kendi çalışmayıp kadını çalıştırır ve parasına da el koyar. İbre daha çok hanzoya doğru konu sahibininki.
Ben konu sahibiyle eşinin esas olarak tasarruf konusunda anlaşamadığını düşünüyorum. Ev almak istediklerini söylemiş mesela. Adam 3-5 kuruşun hesabını yapalım, defter tutalım, harcamaları ortak yapalım diyebilir. Kadın harcama alışkanlıklarını değiştirmek istemiyorsa olabilir. Bu bir zıtlık ve herkesin bakış açısı farklı olabilir bu konuda. Ben şahsi fikrimce ıyy cimri herif boşan gitsin diyecek kadar konu sahibini korkutmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Ama kocam psikolojik baskı yapıyor, harcadığımı burnumdan getiriyor, başkalarının yanında rezil ediyor, ben daha fazla bu evliliğe katlanamıyorum deseydi buna yorumum başka olurdu.

Egonuzu başka yerde tatmin edin. Burası forum. İstediğimiz kişiye cevap veririz. İstemiyorsanız gözardı edin beni .
Lütfen bana yazmaya devam edin. Ne zaman köle zihniyetli bir ev hanımı olarak hakaret duyacağımı merak içinde bekliyorum 🙂

Travmaları davranışlarının nedeni olabilir ama bahanesi olamaz, sorunu varsa kendisi çözecek, anlatmışsınız anlamamış, umrunda da olmamış, bu yüzden sizin sorumluluğunuz değil bu, bir tane hayatınız var.
Adam mutsuz olmasın diye o deri montu almadan çıktım dedi cui. Yav olursa olsun mutsuz. Zaten hastalıklar arttı. Çoğumuz yaşamayacağız 75 80 e kadar. E gençken , kazanırken yakışırken, evdeki travmalı adam mutsuz olacak diye, Herşeyden mahrum yaşayalım. Olduuuu.

Lütfen bana yazmaya devam edin. Ne zaman köle zihniyetli bir ev hanımı olarak hakaret duyacağımı merak içinde bekliyorum 🙂
Ben de ev kadınıyım uzun yıllardır. Tüm kadınlar değerlidir çalışsın çalışmasın. Öyle bir düşüncem asla olamaz.

Adam işten dönünce yemekleri yapıyor mu, ütüsünü yapıyor mu? Çamaşır yıkayıp kurutup katlıyor mu? Evi süpürüyor mu iki günde bir? Banyoyu temizliyor mu? Nevresimleri kim değiştiriyor? Avizeleri kim siliyor? Kapıları?🧐🧐🧐Halıya birşey dökülse siliyor mu? Tatlı yapıyor mu haftada 2 gün? Kışlık hazırlık yapıyor mu derin dondurucuya? Perdeleri kim yıkıyor ? Tencere tava 15 günde bir ovulması lazım. Kim ovuyor? Buzdolabını temizliyor mu? Sebzeleri ayıklayıp doğrayıp dolaba kim atıyor? Dolap içlerini kim yapıyor? Balkonu kim temizliyor? Makineler bile bakım temizlik istiyor. Kim temizliyor çamaşır bulaşık makinesini? Süpürge tozlarını kim boşaltıyor? Daha onlarca şey sayılır. Ha bunların yarısını evdeki adam yapıyorsa o zaman istesin benzinin de yarısını. Hoş evlilikte gene de istenmez ya neyse.
Çöpü möpü atıyor , sifonu çekebiliyor, kirlilerini sepetin kapağını açıp içine koyabiliyordur en fazla.

ay böyle para konusu mu olur eşler arasında? ikiye bölmek de nedir ceketi falan? kendi anne babamda hayatta görmediğim şeyler. ilerde hasta olsanız, ameliyatın yarısını siz mi ödeyeceksinzi mesela? o ne demekk ya? buz gibi bi ilişki. arkadaşım hamile, grupta ilk bebek, ben avrupada yaşıyorum, her gelişimde bir sürü şeyle geliyorum. bebeği giyerken düşününce mutlu olup alasım geliyor vitrinde. keza kardeşime de oyle, kendime aldığımdan daha cok mutlu oluyorum ona aldıkca. bana sevgisi geçmedi eşinizin. umarım sadece aşırı cimridir.
bir de mango nun lüks olduğu yer neresi ya? kasaba falan mı? hangi mango giyince üzerinizde sırıtacak bi marka değil, çizgisi sıradandır yani. hani massimo falan deseniz anlarım belki çantaları vs. pahalı duruyor da mango cok garibime gitti.

Kesinlikle böyle. Elitlikle bu karıştırılıyor. İyi bir lisede öğretmenim. Babasının şirketi olan çocuklar asla tıp yazmıyor sıralaması tutsa bile. Ekonomi vs. okuyorlar. Tıp alt ve orta sınıfın hayalini süslüyor ancak. Doktorun yaşam standardı da bi zahmet diğer mesleklere göre yüksek olsun. Hakkıdır.
eskiden asla böyle değildi. tip hem cok kazandıran hem prestijli meslekti. eskiden derken şuan 75 lerinde olan amcam mesela. dedem yargıtay üyesi falan iki amcam da dr. iyi aile cocukları yani, ankarada (asıl ankaralılar, eski yüksek memurlar tanırdı düne kadar dedemi) hepsi rahmetli şuan tabiki. tıp son 10 senede aşırı imaj değiştirdi. dr dövmeler, muayenhane kapamalar. amcam tek maaş iki cocuk robertte okuttu oyle diyim, yengem ev hanımıydı. şuan avaraj bi dr deli gibi çalışıp para kazanmıyor.
ki yine cok prestijli özel tıplar var, yurtdışı yada bilim kapısı acık olan.
her babasının şirketi olan da elit değildir zaten de hele bu devirde... o ayrı konu.

Benim arkadaşlarım da karı koca mühendis, evlerine konu sahibinden çok para giriyor ama bir çocukları çok meşhur (yani gereksiz kazık :D ) bir kreşte, öbürü de bebek eve bakıcı geliyor. Bebeğe rağmen geçen yıl 2 kere Avrupa'da tatile gittiler. Ev alırız diye tatili ötelemek de garip, ki zaten yeşil pasaportlulardır büyük ihtimalle (memurlar ikisi de diye anladım).
Evet yapmak isteyen çoktan yapardı. Yeşil pasaport olmasa da bir red alırsın ikinciye çıkar vize atla deve değil sonuçta vizesiz ülkeler de var. İnsan yeter ki parayı harcamak istesin seçenek bulunur 😂

ohoo siz daha yurt dışı tatiline gitmek birkaç ülke görmek için bile bi para biriktirme masalının sonunu bekliyosunuz?

para nerde inek mi içti noldu belli değil ben bu kadar para düşkünü sizi bu kadar takmayan lokmanıza kadar sayan birinin biriktirdiği paradan size zırnık vereceğini sanmam muhtemelen annesine babasına yolluyodur başkasının üzerine yapıyodur mal alsa da. Ev alıp sizi yarısına ortak etme fikri bile onun için kabus gibidir... Tatile gitseniz bile sen kendi paranı öde der ayrıca biriken paranın size hiçbir faydasının olacağını sanmam.
Tatile çıkarız benim zoruma düzgün beş yıldızlı otellerde kalırız. Kötü yerde tatil yapamam .Beş yıldız olmasa da otel isterim .Ona kalsa evde kalmalıyız ev tutmalıyız. Tatili onun kartından alıyoruz her ay ödeniyor ortak bütçeden yani tabii o bütçeye ben de katkı sunduğum için yarısını da ben ödemiş oluyorum

Ben konu sahibiyle eşinin esas olarak tasarruf konusunda anlaşamadığını düşünüyorum. Ev almak istediklerini söylemiş mesela. Adam 3-5 kuruşun hesabını yapalım, defter tutalım, harcamaları ortak yapalım diyebilir. Kadın harcama alışkanlıklarını değiştirmek istemiyorsa olabilir. Bu bir zıtlık ve herkesin bakış açısı farklı olabilir bu konuda. Ben şahsi fikrimce ıyy cimri herif boşan gitsin diyecek kadar konu sahibini korkutmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Ama kocam psikolojik baskı yapıyor, harcadığımı burnumdan getiriyor, başkalarının yanında rezil ediyor, ben daha fazla bu evliliğe katlanamıyorum deseydi buna yorumum başka olurdu.
İyi de ayda birkaç kıyafet ki her ay kıyafet almıyorum bir kez kuafor çok mu bunlar kişisel bakım .Sizce bu harcama aliskanlikları değiştirilmeli mi .Bu kadar da olsun ya .Hani çalışan bir kadınım ya .

Evet yapmak isteyen çoktan yapardı. Yeşil pasaport olmasa da bir red alırsın ikinciye çıkar vize atla deve değil sonuçta vizesiz ülkeler de var. İnsan yeter ki parayı harcamak istesin seçenek bulunur 😂
Ben memurum eşim memurdan fazlasi mesleğini söylemeye gerek duymuyorum. Yesil pasaportum henüz yok .Vize kovalıyoruz ama istediğimiz ülke için anında doluyor açılsa bile onun için bu yaz alternatif başka birnulke vardı daha kolay vize veren oraya gideceğiz

Sen bu konuyu niye açtın ki. Bizi sinir etmek için mi 😂 kocanın cimri olduğunu öğrenmenin bize faydası ne? Amaç? Çözüm yok. Girişim yok. Sıkıldım.
Benim bu konuyu açma amacım daha önce başka bir arkadaşta sormuştu ona da yazmıştım ilişkinin içinde bazı şeyleri göremezsiniz en azindan yeteri kadar .Gerçekten bazen kör olabiliyoruz .Eşim gerçekten cimri mi yoksa tutumlu mu bunu biraz olsun farklı örneklerle kafamda netlestirmekti .Sizin eşleriniz harcama aliskanliklariniz nasıl insanlar nasıl yaşıyor vs.Benim aileme göre böyle bir yaşantı çok tuhaf evi erkek gecindriri onun ailesi ise eşimin yalnızca biraz cimri ama parasına sahip ve tutumlu olduğunu düşünüyor .

Adam işten dönünce yemekleri yapıyor mu, ütüsünü yapıyor mu? Çamaşır yıkayıp kurutup katlıyor mu? Evi süpürüyor mu iki günde bir? Banyoyu temizliyor mu? Nevresimleri kim değiştiriyor? Avizeleri kim siliyor? Kapıları?🧐🧐🧐Halıya birşey dökülse siliyor mu? Tatlı yapıyor mu haftada 2 gün? Kışlık hazırlık yapıyor mu derin dondurucuya? Perdeleri kim yıkıyor ? Tencere tava 15 günde bir ovulması lazım. Kim ovuyor? Buzdolabını temizliyor mu? Sebzeleri ayıklayıp doğrayıp dolaba kim atıyor? Dolap içlerini kim yapıyor? Balkonu kim temizliyor? Makineler bile bakım temizlik istiyor. Kim temizliyor çamaşır bulaşık makinesini? Süpürge tozlarını kim boşaltıyor? Daha onlarca şey sayılır. Ha bunların yarısını evdeki adam yapıyorsa o zaman istesin benzinin de yarısını. Hoş evlilikte gene de

Klasik Türk erkeği kendi kazancını ortak harcamalara açar, kadın ihtiyaç halinde verir. Hanzo olanlar ise kendi çalışmayıp kadını çalıştırır ve parasına da el koyar. İbre daha çok hanzoya doğru konu sahibininki.
Böyle bir şeyi eşim asla kabul etmez bir kez teklif ettim neler işittim .Çok isterim bir mağazaya gireyim kendi kazancim var alabilirim evet ama bir kez de o bana hadi surdan ne istersen alayım desin.Bunu bir kez yaptı. Kuruşunu ölemedim sonrasında hediye diye.Saatlerce surat aştı. Gerçekten çok mu şey istiyorum

Benim arkadaşlarım da karı koca mühendis, evlerine konu sahibinden çok para giriyor ama bir çocukları çok meşhur (yani gereksiz kazık :D ) bir kreşte, öbürü de bebek eve bakıcı geliyor. Bebeğe rağmen geçen yıl 2 kere Avrupa'da tatile gittiler. Ev alırız diye tatili ötelemek de garip, ki zaten yeşil pasaportlulardır büyük ihtimalle (memurlar ikisi de diye anladım).
Ev almak nihai hedef evet ama sorun şu ki tamam evi aldık. Nihai hedefimiz gerçekleşti. Sonra rahatça para harcayacakmiyiz diyorum .Cevap,yok .Bu onun yasam şekli evden sonra da değişecek gibi değil. BANA emeklilikte kenara para koymazsak aç yasariz evimiz olsa bile bak emeklilerin hayatı ortada diyor .Yani birikim yapmak için hep bir sebep var ona göre hayatta .Zaten çocuk vs olursa onu düşünemiyorum bile

Ev almak nihai hedef evet ama sorun şu ki tamam evi aldık. Nihai hedefimiz gerçekleşti. Sonra rahatça para harcayacakmiyiz diyorum .Cevap,yok .Bu onun yasam şekli evden sonra da değişecek gibi değil. BANA emeklilikte kenara para koymazsak aç yasariz evimiz olsa bile bak emeklilerin hayatı ortada diyor .Yani birikim yapmak için hep bir sebep var ona göre hayatta .Zaten çocuk vs olursa onu düşünemiyorum bile
İki emekli maaşlı kimse aç kalmaz evi de varsa. Giden gençlik ne olacak? Ona da bir cevabı var mı?

Back
X