• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle farklıliklarimiz

Lcw o kadar kalitesiz satmıyor.hatta kaliteli bile denebilir.şimdi saçma salak bir cevap vereceksin sırf ben yazdiğm için ama okuyan okusun artık.
Biliyorsun tersleneceğini yine yazıyorsun. Mazoşizm esintileri görüyorum sende.

Lcw kalitesi = senin kaliten işte. Herkesin ulaşabileceği kalite ve ucuzluk.

Ben az da kazansam çok da kazansam marka almıyorum
Ayakkabım flodan.
Kıyafetlerim lcw, trendyol milla, modanisa vs vs
Bilmem ben bir çantaya bir ayakkabıya çok para veremiyorum :)
hee ben de.
belki nadiren 1-2 parçaya veririm. ama ortalamam hiç marka değil. marka diye değil ama pahalı olarak el işi deri çanta almışlıklarım olmuştur mesela.

bana çok kapitalist işi geliyor çünkü 1- sırf üstüne marka etiketi var diye fiyatlar saçma sapan yüksek-bence- maliyeti ne ki onun? 2- benim işyerim ev evde yeni sezon network giyip topukluyla mı oturcam? nadiren gittiğim iş ortamımda herkes tisört jean tarzında ütülü gömlek giyen yok...nerede giycem ben pradaları? deli bu derler. diyeni de ittir et ben aramıyorum bunu.

anca belki lacoste filan giyebilirim hani spor ama marka..o da bana çok gereksiz geliyor. valla hele şimdi hiç uğraşamam gençken daha farklıydı
not: zaten ortamda en giyinen, moda vs. takip eden, yakıştırdığı söylenen kişilerden biri de benim yani, öyle bir ortam işte.

benim harcama alışkanlıklarım da öyle. ama harcayana da imkanı dahilinde harcadıktan sonra bişey denemez. böyle mutlu oluyor. tarzı böyle...

burada gelir 5 bin euro gibi bişey sanırım ben senelerce o bantta çalıştım, ha şimdi o kadar çalışmıyorum, o kadar da kazanmıyorum o ayrı :D şimdi şey diye düşünüyorum daha 30 sene çalışcam -çalışmadan da yapamıyorum öyle de bir huyum var- e sağlığım da %100 hergün sabahı köründe kalk işe git 10 saat buna vakfet, kal kafa patlat, düzgün beslenme koştur... müsade etmiyor ya diyorum yarısını kazanayım ne olcak...valla benim çocuğum yok diye oluyor hep bu salmalar ama böyle işte...

Lcw o kadar kalitesiz satmıyor.hatta kaliteli bile denebilir.şimdi saçma salak bir cevap vereceksin sırf ben yazdiğm için ama okuyan okusun artık.
Yo kalitesiz mısırda üretiliyor ayrıca bir ürünün %100 pamuk vs olması kalitesini göstermez dokuma kalitesi var kumaş kalitesi var ben lcwde satış danışmanıydım biz bile giymiyorduk personel kıyafetini kendileri üretmiyordu çünkü tişörtleri deliriyordu hemen bebek çocukta ondaki kalite yok testleri vs çok iyi ama yetişkin için aynısını söyleyemem zaten güzel ürünleri de yok tesettür kıyafeti gibi

ona ben de gicik oluyorum
kk enflasyonuna gore istanbulda 40 binden aşağı kiralik, 8 binden asagi satilik daire yok, bir cocugun aylik masrafi minimum 50 bin lira :) saka misiniz ayni ulkede mi yaşıyoruz
asgari ucretin 7-8 katini kazanan bir cift aylik 200 bin tl gelirle ortalama üstüdür.
siz daha fazlasini alıyorsanız siz de ortalama üstünsünüzdür, bulundugunuz cevre de oyledir.
ama yapilan istatistik arastirmalar varEki Görüntüle 3704126
ulkede %82.3 kisi asgari ucretin iki kati ve altini kazaniyor.
2 katindan fazla kazananin orani %17.7
sizin ve çevrenizin bu %17lik degerde olmasi ulke gercegini silip atmiyor.
arkadasim turkuaz medyada plazada calisiyor, isi de bilgi gerektirecek bir is. aldigi maas gecen sene 40 bin liraydi
bir digeri medi ile baslayan hastanelerins birinin plazasinda alim satim departmanında calisiyor haftada 6 gun ise gidiyor gecen sene 38 alıyordu. yemek yediginiz- alisveris yaptiginiz her yerde insanlar 28 maksimum 35 bin alıyorlar. Millet kendini yirtiyor, yıllarını masa basinda , kurslarda geçiriyor "memur olayim hayatim kurtulsun" diye aldiklari maas gecen sene 50-60di.
ulkemiz boyle bir yerken "ay 200 bin para mi" diyene ben de gicik oluyorum. para tabii ki, hatta ulkenin calisan yuzde 50sinin 7 aylik maasi
2 asgariye bakınca %17 çıkmış 5-6 asgariye çıkınca %5 filan çıkar o...
ha bu standart anlamda zengin demek değildir. yani maaşla zengin olunmaz zaten, o anlamda, yoksa hiçbirşeyi olmayana sorsan o da bunlar zengindir diyebilir tabi.

elit demek hiç değildir. bu konu muydu hatırlamıyorum gerçi de, burada tüm terimler çorba oluyor bazen

ama kesinlikle bunlar iyi gelirlerdir. bu da artık yani tartışmamızın bile -bence- saçma olduğu bir vakıa.
bizim gibi asgari ücretin norm olduğu ülkeleri geçtim, gelişmiş G7 filan ülkede bile asgari ücretin 6-7 katı "oooo iyi gelir"dir. tabii ki güzel paradır.

evet milyon milyor kazananlar da var yahut gerçek zenginler, ultra zenginler var aileden serveti olanlar var, doğru, ama onlar zaten ülkede bin kişiler düzeyinde. yani % değil binde, onbinde ile hesaplanacak düzeyler artık oralar. binde beşlerle hiçbir şeyin genellemesi karşılaştırması zaten yapılmaz...

hee ben de.
belki nadiren 1-2 parçaya veririm. ama ortalamam hiç marka değil. marka diye değil ama pahalı olarak el işi deri çanta almışlıklarım olmuştur mesela.

bana çok kapitalist işi geliyor çünkü 1- sırf üstüne marka etiketi var diye fiyatlar saçma sapan yüksek-bence- maliyeti ne ki onun? 2- benim işyerim ev evde yeni sezon network giyip topukluyla mı oturcam? nadiren gittiğim iş ortamımda herkes tisört jean tarzında ütülü gömlek giyen yok...nerede giycem ben pradaları? deli bu derler. diyeni de ittir et ben aramıyorum bunu.

anca belki lacoste filan giyebilirim hani spor ama marka..o da bana çok gereksiz geliyor. valla hele şimdi hiç uğraşamam gençken daha farklıydı
not: zaten ortamda en giyinen, moda vs. takip eden, yakıştırdığı söylenen kişilerden biri de benim yani, öyle bir ortam işte.

benim harcama alışkanlıklarım da öyle. ama harcayana da imkanı dahilinde harcadıktan sonra bişey denemez. böyle mutlu oluyor. tarzı böyle...

burada gelir 5 bin euro gibi bişey sanırım ben senelerce o bantta çalıştım, ha şimdi o kadar çalışmıyorum, o kadar da kazanmıyorum o ayrı :D şimdi şey diye düşünüyorum daha 30 sene çalışcam -çalışmadan da yapamıyorum öyle de bir huyum var- e sağlığım da %100 hergün sabahı köründe kalk işe git 10 saat buna vakfet, kal kafa patlat, düzgün beslenme koştur... müsade etmiyor ya diyorum yarısını kazanayım ne olcak...valla benim çocuğum yok diye oluyor hep bu salmalar ama böyle işte...
Herkes istediği gibi harcasın, başkasının hayatını etkilemedikçe .

Yo kalitesiz mısırda üretiliyor ayrıca bir ürünün %100 pamuk vs olması kalitesini göstermez dokuma kalitesi var kumaş kalitesi var ben lcwde satış danışmanıydım biz bile giymiyorduk personel kıyafetini kendileri üretmiyordu çünkü tişörtleri deliriyordu hemen bebek çocukta ondaki kalite yok testleri vs çok iyi ama yetişkin için aynısını söyleyemem zaten güzel ürünleri de yok tesettür kıyafeti gibi
Çok dalgalı bir grafik çiziyorlar sanırım bizim de kafamız karışıyor.

Kocanizin esi olsaydım eğer kesin ince derde düşerdi eve kargo gelmediği gün yok nerdeyse.Ogretmenim ben de valla bi kıyafete sıra yılda iki kez geliyor anca.Ne demek 2.pantolon ihtiyaçsa al. Eşimde benim kadar kazanir çok şükür ev de aldık,tatile de gidiyoruz cocuk da kolejde. Para bu kadar sıkmaya gelmez rahat birakin bereketi olsun.Evet çok yüksek rakamlar kazanmiyoruz ama 2.botu alırken düşünecek kadar da değil ama ya.
Bizim ogretmenlerde de var iki katimiz kadar kazanıp on yıldır 3 parca kiyafet disinda alışveriş yapmayıp ikinci evini arabasını alanlar ama bana boşa yaşanmış hayatlar gibi geliyor.Ne demişler eller bakisirken, allar yakişirken .Her sey vaktinde güzel.
Gönlüme göre yiyip,giymeyeceksem neden sabahın yedisinde kalkıp işe gidiyorum ki.Sonucta ekmekle de doyuluyor en azından evimde oturup yıpranmam, çalışmamın bana bir faydası olmayacaksa.

Herkes istediği gibi harcasın, başkasının hayatını etkilemedikçe .
konudaki koca -bilmiyorum ama- fakir bir aileden geliyorsa
kıtlık bilinci varsa
ne biliyim hakkaten marka ama yani kaliteli mi bu şimdi, sırf marka diye alıyorsun diyorsa durum değişir -di...

bence tabi.

ama başka konulardan da bahsedilmiş,
genel düşünülünce bu kocada karısını seven adam vibe'ı yok yahu, hadi o yok kaliteli, seviyeli bir erkek kumaşı da yok...

yoksa senin tüketim alışkanlıklarına uymasa da (e uymayabilir) karının/kocanın hatrı vardır yani. ki bu genelde erkeklerin arada sitem arada latife edip arada da nasıl biliyorsan yap aşkım demesi kadınların alışveriş yapması şeklinde yuvarlanıp gidiyor bizim ülkemizde...

Çok dalgalı bir grafik çiziyorlar sanırım bizim de kafamız karışıyor.
LCW biz çocukken lüks marka gibi bişeydi
o zaman yabancı markaydı tee o vakitlerden bahsediyorum nuh nebi zamanları 35 sene önce.

sonra yerli oldu, neredeyse 3 harfli marketler gibi her yere açıldı
o zamanlar fiyat/performansı yine iyiydi
en azından çoluk çocuğa tişört, anne bluzları ne biliyim, emmiye dayıya mont, mesela gebe kıyafeti böyle şeylerde iyiydi. hele anadoluda aradığın bişeyi bulmanın mesele olduğu butiklerin filan pahalı olduğu küçük ilçelerde LCW nimet gibiydi.

ben büyük şehirde yaşıyordum o zamanlar, hem de zaten orada kendi tarzım için pek bişey bulamıyordum, hoş hala bulamıyorum ama sebebi başka. (o zamanlar daha business giyiniyordum, o pek yoktu) ama tarzına uyanlar için fena sayılmazdı

son yıllarda bişey oldu. kalite çok aşağı gitti.

bir başka şey daha oldu tabi eskiden x birim parayla LCWde 3-4 tişört alırdın, kotondan 2, maviden 1 tane alırdın atıyorum (başka ürünler için de olabilir bu), daha üst markalardan onu da alamazdın
ne olduysa oldu (bir ara pamuk krizi olmuştu bir ara fasonlar taşındı sanırım, tekstile acaip bişey oldu, ama bilmiyorum ana sebep neyse artık) bunların hepsinin kalitesi de fiyatları da birbirine yakınsadı...ürünler de basitleşti.
tuhaf bir yere geldik...

konu o değil ama bence biraz elit olayını abartıyorsunuz. ellerinde kahve müzede mi otursunlar her gün? Haldun Dormen paşa torunu,annesi paşa kızıymış google larsanız da görürsünüz, oğlu baya bildiğiniz beyaz yaka CEO. elitiz diye şömine karşısında oturamazlar ki. Benim bu şekilde ismen bildiğim cok fazla doktor vs de var bu arada.
Müze, şömine falan nereden çıktı yahu? Tabii ki onlar da çalışıyor. Ama elit sınıf=ekonomik seviyenin bir tık yüksek olması falan değil. Zenginlik + aileden gelen yüksek eğitim ve entelektüel birikim + sosyal statü olarak üst düzeyde olmak hatta karar mercii olmak. Sıradan bir yurdum doktorunda bunlar yok. “Baya beyaz yaka” dediğiniz adam babası gibi sanat dünyasında ilerlemek yerine aile şirketinin (dedesinin) başına geçip dünyada geniş bir bölgeye hitap eden iş insanı. Marka olmuşlar çoktan. Konya’da 5-10 kişilik yerel işletme CEO’su gibi bahsetmişsiniz.

Müze, şömine falan nereden çıktı yahu? Tabii ki onlar da çalışıyor. Ama elit sınıf=ekonomik seviyenin bir tık yüksek olması falan değil. Zenginlik + aileden gelen yüksek eğitim ve entelektüel birikim + sosyal statü olarak üst düzeyde olmak hatta karar mercii olmak. Sıradan bir yurdum doktorunda bunlar yok. “Baya beyaz yaka” dediğiniz adam babası gibi sanat dünyasında ilerlemek yerine aile şirketinin (dedesinin) başına geçip dünyada geniş bir bölgeye hitap eden iş insanı. Marka olmuşlar çoktan. Konya’da 5-10 kişilik yerel işletme CEO’su gibi bahsetmişsiniz.
Elit değiliz de , çok şükür aklı başında iki çift laflayacağımız, fikir alışverişi yapacağımız , reelde de sanalda da arkadaşlarımız var. Yoksa ,kimlerin arasına düşmüşüz diye kafayı yerdik🙈🙈

LCW biz çocukken lüks marka gibi bişeydi
o zaman yabancı markaydı tee o vakitlerden bahsediyorum nuh nebi zamanları 35 sene önce.

sonra yerli oldu, neredeyse 3 harfli marketler gibi her yere açıldı
o zamanlar fiyat/performansı yine iyiydi
en azından çoluk çocuğa tişört, anne bluzları ne biliyim, emmiye dayıya mont, mesela gebe kıyafeti böyle şeylerde iyiydi. hele anadoluda aradığın bişeyi bulmanın mesele olduğu butiklerin filan pahalı olduğu küçük ilçelerde LCW nimet gibiydi.

ben büyük şehirde yaşıyordum o zamanlar, hem de zaten orada kendi tarzım için pek bişey bulamıyordum, hoş hala bulamıyorum ama sebebi başka. (o zamanlar daha business giyiniyordum, o pek yoktu) ama tarzına uyanlar için fena sayılmazdı

son yıllarda bişey oldu. kalite çok aşağı gitti.

bir başka şey daha oldu tabi eskiden x birim parayla LCWde 3-4 tişört alırdın, kotondan 2, maviden 1 tane alırdın atıyorum (başka ürünler için de olabilir bu), daha üst markalardan onu da alamazdın
ne olduysa oldu (bir ara pamuk krizi olmuştu bir ara fasonlar taşındı sanırım, tekstile acaip bişey oldu, ama bilmiyorum ana sebep neyse artık) bunların hepsinin kalitesi de fiyatları da birbirine yakınsadı...ürünler de basitleşti.
tuhaf bir yere geldik...
İstesek de alamazdık ki . Ankarada tek Avm vardı ben öğrenciyken. Markalarda yoktu böyle çeşit çeşit. Ama çok daha kaliteliydi ürünler. Yıllarca giyerdik.

İstesek de alamazdık ki . Ankarada tek Avm vardı ben öğrenciyken. Markalarda yoktu böyle çeşit çeşit. Ama çok daha kaliteliydi ürünler. Yıllarca giyerdik.
valla benim 15 sene filan önce alınmış chima (bu tüm türkiyede var mıydı ki?), ipekyol, birkaç da yargıcı filan business kıyafetim duruyor.
hala taş gibiler. iyi ki böyle peplum filan almamışım (tam o sıra öyle bir moda vardı) hep böyle standart, renk olarak gri siyah lacivet almışım. zira ilk kıyafet kodlu işim o zamanlardı, önce bunları bi alayım da alengirli şeyler sonra demiştim. zaten sonra da hiçbir işim kıyafet kodu gerektirmedi. ki yargıcı filan o zamanlar yaşım için fazlaydı zaten (bence) ama şimdi giyiyorum. ha çılgınlar gibi onlarca şey almamıştım, dediğiniz gibi öyle bir norm da yoktu zaten.

millet arsaya yatırım yapar ben az ama öz ve kombinlenebilir, 15 senelik business kıyafeti almışım resmen :D ne aldıysam giydim, hala da giyiyorum.lazım olduğunda. belki yeni ancak basic 1-2 şey alıyorum hani aşırı naftalinli teyze olmayayım diye onlarla giyiyorum. o konuda sıkıntı yok. şimdi almamam da biraz bundan 10 sene sonra 50 yaşımı geçcem ben
ölür kalır mıyım, ne giyerim o zamana, kim bilir. şimdi için de zaten var...fazlası bence israf. gerek yok.

daha günlük sıradan şeylerde tişört/kazak jean pijama gibi, işte benim yakındığım daha çok bunlar. bunlar hep alınıyor, yeğenlerime filan da alıyorum. şaşıyorum ne kadar değişti... bu daha böyle mi gidecek?
kalite çok düştü ürünler hep birbirine benzedi...

belki bu yüzden "marka" giyinen kişiler de ancak aradığını bazı markalarda buluyordur? bilemiyorum.

ben eskiden çok butik gezerdim farklı uygun şeyler çıkardı. şimdi öyle butik de gezemiyorum. belki gezmemek için de belli markalara git al yapılıyordur...

ama tabi gel de bunu konudaki kocaya anlat :D

Back
X