- Katılım
- 29 Ekim 2025
- Mesajlar
- 1.696
- Emoji Skoru
- 1.856
- Puanlar
- 48
- Yaş
- 27
- Konu Sahibi Kurkmantolumado
- #581
Az mı demişim2 katından fazla o dediğin paranın.eee az mı?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Az mı demişim2 katından fazla o dediğin paranın.eee az mı?
Biliyorsun tersleneceğini yine yazıyorsun. Mazoşizm esintileri görüyorum sende.Lcw o kadar kalitesiz satmıyor.hatta kaliteli bile denebilir.şimdi saçma salak bir cevap vereceksin sırf ben yazdiğm için ama okuyan okusun artık.
hee ben de.Ben az da kazansam çok da kazansam marka almıyorum
Ayakkabım flodan.
Kıyafetlerim lcw, trendyol milla, modanisa vs vs
Bilmem ben bir çantaya bir ayakkabıya çok para veremiyorum :)
Yo kalitesiz mısırda üretiliyor ayrıca bir ürünün %100 pamuk vs olması kalitesini göstermez dokuma kalitesi var kumaş kalitesi var ben lcwde satış danışmanıydım biz bile giymiyorduk personel kıyafetini kendileri üretmiyordu çünkü tişörtleri deliriyordu hemen bebek çocukta ondaki kalite yok testleri vs çok iyi ama yetişkin için aynısını söyleyemem zaten güzel ürünleri de yok tesettür kıyafeti gibiLcw o kadar kalitesiz satmıyor.hatta kaliteli bile denebilir.şimdi saçma salak bir cevap vereceksin sırf ben yazdiğm için ama okuyan okusun artık.
2 asgariye bakınca %17 çıkmış 5-6 asgariye çıkınca %5 filan çıkar o...ona ben de gicik oluyorum
kk enflasyonuna gore istanbulda 40 binden aşağı kiralik, 8 binden asagi satilik daire yok, bir cocugun aylik masrafi minimum 50 bin lira :) saka misiniz ayni ulkede mi yaşıyoruz
asgari ucretin 7-8 katini kazanan bir cift aylik 200 bin tl gelirle ortalama üstüdür.
siz daha fazlasini alıyorsanız siz de ortalama üstünsünüzdür, bulundugunuz cevre de oyledir.
ama yapilan istatistik arastirmalar varEki Görüntüle 3704126
ulkede %82.3 kisi asgari ucretin iki kati ve altini kazaniyor.
2 katindan fazla kazananin orani %17.7
sizin ve çevrenizin bu %17lik degerde olmasi ulke gercegini silip atmiyor.
arkadasim turkuaz medyada plazada calisiyor, isi de bilgi gerektirecek bir is. aldigi maas gecen sene 40 bin liraydi
bir digeri medi ile baslayan hastanelerins birinin plazasinda alim satim departmanında calisiyor haftada 6 gun ise gidiyor gecen sene 38 alıyordu. yemek yediginiz- alisveris yaptiginiz her yerde insanlar 28 maksimum 35 bin alıyorlar. Millet kendini yirtiyor, yıllarını masa basinda , kurslarda geçiriyor "memur olayim hayatim kurtulsun" diye aldiklari maas gecen sene 50-60di.
ulkemiz boyle bir yerken "ay 200 bin para mi" diyene ben de gicik oluyorum. para tabii ki, hatta ulkenin calisan yuzde 50sinin 7 aylik maasi
Herkes istediği gibi harcasın, başkasının hayatını etkilemedikçe .hee ben de.
belki nadiren 1-2 parçaya veririm. ama ortalamam hiç marka değil. marka diye değil ama pahalı olarak el işi deri çanta almışlıklarım olmuştur mesela.
bana çok kapitalist işi geliyor çünkü 1- sırf üstüne marka etiketi var diye fiyatlar saçma sapan yüksek-bence- maliyeti ne ki onun? 2- benim işyerim ev evde yeni sezon network giyip topukluyla mı oturcam? nadiren gittiğim iş ortamımda herkes tisört jean tarzında ütülü gömlek giyen yok...nerede giycem ben pradaları? deli bu derler. diyeni de ittir et ben aramıyorum bunu.
anca belki lacoste filan giyebilirim hani spor ama marka..o da bana çok gereksiz geliyor. valla hele şimdi hiç uğraşamam gençken daha farklıydı
not: zaten ortamda en giyinen, moda vs. takip eden, yakıştırdığı söylenen kişilerden biri de benim yani, öyle bir ortam işte.
benim harcama alışkanlıklarım da öyle. ama harcayana da imkanı dahilinde harcadıktan sonra bişey denemez. böyle mutlu oluyor. tarzı böyle...
burada gelir 5 bin euro gibi bişey sanırım ben senelerce o bantta çalıştım, ha şimdi o kadar çalışmıyorum, o kadar da kazanmıyorum o ayrışimdi şey diye düşünüyorum daha 30 sene çalışcam -çalışmadan da yapamıyorum öyle de bir huyum var- e sağlığım da %100 hergün sabahı köründe kalk işe git 10 saat buna vakfet, kal kafa patlat, düzgün beslenme koştur... müsade etmiyor ya diyorum yarısını kazanayım ne olcak...valla benim çocuğum yok diye oluyor hep bu salmalar ama böyle işte...
Çok dalgalı bir grafik çiziyorlar sanırım bizim de kafamız karışıyor.Yo kalitesiz mısırda üretiliyor ayrıca bir ürünün %100 pamuk vs olması kalitesini göstermez dokuma kalitesi var kumaş kalitesi var ben lcwde satış danışmanıydım biz bile giymiyorduk personel kıyafetini kendileri üretmiyordu çünkü tişörtleri deliriyordu hemen bebek çocukta ondaki kalite yok testleri vs çok iyi ama yetişkin için aynısını söyleyemem zaten güzel ürünleri de yok tesettür kıyafeti gibi
konudaki koca -bilmiyorum ama- fakir bir aileden geliyorsaHerkes istediği gibi harcasın, başkasının hayatını etkilemedikçe .
Yo alakası yok marka hedefi zaten ulaşılabilir olmakÇok dalgalı bir grafik çiziyorlar sanırım bizim de kafamız karışıyor.
LCW biz çocukken lüks marka gibi bişeydiÇok dalgalı bir grafik çiziyorlar sanırım bizim de kafamız karışıyor.
Müze, şömine falan nereden çıktı yahu? Tabii ki onlar da çalışıyor. Ama elit sınıf=ekonomik seviyenin bir tık yüksek olması falan değil. Zenginlik + aileden gelen yüksek eğitim ve entelektüel birikim + sosyal statü olarak üst düzeyde olmak hatta karar mercii olmak. Sıradan bir yurdum doktorunda bunlar yok. “Baya beyaz yaka” dediğiniz adam babası gibi sanat dünyasında ilerlemek yerine aile şirketinin (dedesinin) başına geçip dünyada geniş bir bölgeye hitap eden iş insanı. Marka olmuşlar çoktan. Konya’da 5-10 kişilik yerel işletme CEO’su gibi bahsetmişsiniz.konu o değil ama bence biraz elit olayını abartıyorsunuz. ellerinde kahve müzede mi otursunlar her gün? Haldun Dormen paşa torunu,annesi paşa kızıymış google larsanız da görürsünüz, oğlu baya bildiğiniz beyaz yaka CEO. elitiz diye şömine karşısında oturamazlar ki. Benim bu şekilde ismen bildiğim cok fazla doktor vs de var bu arada.
Elit değiliz de , çok şükür aklı başında iki çift laflayacağımız, fikir alışverişi yapacağımız , reelde de sanalda da arkadaşlarımız var. Yoksa ,kimlerin arasına düşmüşüz diye kafayı yerdikMüze, şömine falan nereden çıktı yahu? Tabii ki onlar da çalışıyor. Ama elit sınıf=ekonomik seviyenin bir tık yüksek olması falan değil. Zenginlik + aileden gelen yüksek eğitim ve entelektüel birikim + sosyal statü olarak üst düzeyde olmak hatta karar mercii olmak. Sıradan bir yurdum doktorunda bunlar yok. “Baya beyaz yaka” dediğiniz adam babası gibi sanat dünyasında ilerlemek yerine aile şirketinin (dedesinin) başına geçip dünyada geniş bir bölgeye hitap eden iş insanı. Marka olmuşlar çoktan. Konya’da 5-10 kişilik yerel işletme CEO’su gibi bahsetmişsiniz.
Kapasitelerimiz farklı zaten. Tüm site farkında.Okuduğunu anlama kapasitene hayran kaldım.
Sen iyi misin ya herkese maval okuyorsun.. Sen Ferhanssın haddini bil!Okuduğunu anlama kapasitene hayran kaldım.
İstesek de alamazdık ki . Ankarada tek Avm vardı ben öğrenciyken. Markalarda yoktu böyle çeşit çeşit. Ama çok daha kaliteliydi ürünler. Yıllarca giyerdik.LCW biz çocukken lüks marka gibi bişeydi
o zaman yabancı markaydı tee o vakitlerden bahsediyorum nuh nebi zamanları 35 sene önce.
sonra yerli oldu, neredeyse 3 harfli marketler gibi her yere açıldı
o zamanlar fiyat/performansı yine iyiydi
en azından çoluk çocuğa tişört, anne bluzları ne biliyim, emmiye dayıya mont, mesela gebe kıyafeti böyle şeylerde iyiydi. hele anadoluda aradığın bişeyi bulmanın mesele olduğu butiklerin filan pahalı olduğu küçük ilçelerde LCW nimet gibiydi.
ben büyük şehirde yaşıyordum o zamanlar, hem de zaten orada kendi tarzım için pek bişey bulamıyordum, hoş hala bulamıyorum ama sebebi başka. (o zamanlar daha business giyiniyordum, o pek yoktu) ama tarzına uyanlar için fena sayılmazdı
son yıllarda bişey oldu. kalite çok aşağı gitti.
bir başka şey daha oldu tabi eskiden x birim parayla LCWde 3-4 tişört alırdın, kotondan 2, maviden 1 tane alırdın atıyorum (başka ürünler için de olabilir bu), daha üst markalardan onu da alamazdın
ne olduysa oldu (bir ara pamuk krizi olmuştu bir ara fasonlar taşındı sanırım, tekstile acaip bişey oldu, ama bilmiyorum ana sebep neyse artık) bunların hepsinin kalitesi de fiyatları da birbirine yakınsadı...ürünler de basitleşti.
tuhaf bir yere geldik...
Bir de kendini sorgulamaman yok mu? Tam ne tür insan hareketidir bilmiyorsan bile senin gibi biri için söyleyip banlanamam valla.Kapasitelerimiz farklı zaten. Tüm site farkında.![]()
Bu cümlede ne var şimdi? Evet olayı yanlış anlamış.Sen iyi misin ya herkese maval okuyorsun.. Sen Ferhanssın haddini bil!
Psikoloğunu da sakın bırakma chatgptden de okusa bırakma ihtiyacın var! Hem de çok.
valla benim 15 sene filan önce alınmış chima (bu tüm türkiyede var mıydı ki?), ipekyol, birkaç da yargıcı filan business kıyafetim duruyor.İstesek de alamazdık ki . Ankarada tek Avm vardı ben öğrenciyken. Markalarda yoktu böyle çeşit çeşit. Ama çok daha kaliteliydi ürünler. Yıllarca giyerdik.