- Emoji Skoru
- 15.429
- Puanlar
- 248
- Konu Sahibi Kurkmantolumado
Aaa lütfen çok değilmiş o para.biz varoşmuşuz.ilk sayfalarda öyle yazdılar banaYine bir konuda zenginin mali zugurdun cenesini yoruyor![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aaa lütfen çok değilmiş o para.biz varoşmuşuz.ilk sayfalarda öyle yazdılar banaYine bir konuda zenginin mali zugurdun cenesini yoruyor![]()
ona ben de gicik oluyorumAaa lütfen çok değilmiş o para.biz varoşmuşuz.ilk sayfalarda öyle yazdılar bana2 mühendis parası bile değilmiş.( mühendislik de çok alt seviye bir meslek ya zaten, sanki bulaşıkçıdan bahsediyor) dünya kadar da esnaf olup onları katlayan adam varmış.siz fakirsiniz diye herkeşi fakir sanmayın taaamm mi?.paranın alim gücü yokmuş.alım gücü yok diye 500 bin maaşa da mı çok demeyelim yani? Ne saçma bir cevap.amerikada değiliz ya hani tabi türkiyedeki maaşlara göre karşılaştıracağım.millet standardım yüksek iması yapmak için ne yapacağını şaşırdı.
Bu durum demet akalının benim çevremdekiler aylik 5 milyon kazanıyor demesine benziyor.eee sen mühendissen çevren de mühendistir, doktordan çevren de doktordur.eee şimdi doktor maaşı yüksek değil mi oluyor? Koskoca 80 milyonluk ülke.ona ben de gicik oluyorum
kk enflasyonuna gore istanbulda 40 binden aşağı kiralik, 8 binden asagi satilik daire yok, bir cocugun aylik masrafi minimum 50 bin lira :) saka misiniz ayni ulkede mi yaşıyoruz
asgari ucretin 7-8 katini kazanan bir cift aylik 200 bin tl gelirle ortalama üstüdür.
siz daha fazlasini alıyorsanız siz de ortalama üstünsünüzdür, bulundugunuz cevre de oyledir.
ama yapilan istatistik arastirmalar varEki Görüntüle 3704126
ulkede %82.3 kisi asgari ucretin iki kati ve altini kazaniyor.
2 katindan fazla kazananin orani %17.7
sizin ve çevrenizin bu %17lik degerde olmasi ulke gercegini silip atmiyor.
arkadasim turkuaz medyada plazada calisiyor, isi de bilgi gerektirecek bir is. aldigi maas gecen sene 40 bin liraydi
bir digeri medi ile baslayan hastanelerins birinin plazasinda alim satim departmanında calisiyor haftada 6 gun ise gidiyor gecen sene 38 alıyordu. yemek yediginiz- alisveris yaptiginiz her yerde insanlar 28 maksimum 35 bin alıyorlar. Millet kendini yirtiyor, yıllarını masa basinda , kurslarda geçiriyor "memur olayim hayatim kurtulsun" diye aldiklari maas gecen sene 50-60di.
ulkemiz boyle bir yerken "ay 200 bin para mi" diyene ben de gicik oluyorum. para tabii ki, hatta ulkenin calisan yuzde 50sinin 7 aylik maasi
Dünyanın her yerinde 3.000 usd maaş iyi maaş olarak geçer. Bazı insanlarda cidden var o iyi para mı, bu iyi para mı diyerek üstün gözükmeye çalışma. Ben bu endeksi söyleyince pısıyorlar genelde tavsiye ederimona ben de gicik oluyorum
kk enflasyonuna gore istanbulda 40 binden aşağı kiralik, 8 binden asagi satilik daire yok, bir cocugun aylik masrafi minimum 50 bin lira :) saka misiniz ayni ulkede mi yaşıyoruz
asgari ucretin 7-8 katini kazanan bir cift aylik 200 bin tl gelirle ortalama üstüdür.
siz daha fazlasini alıyorsanız siz de ortalama üstünsünüzdür, bulundugunuz cevre de oyledir.
arkadasim turkuaz medyada plazada calisiyor, isi de bilgi gerektirecek bir is. aldigi maas gecen sene 40 bin liraydi
bir digeri medi ile baslayan hastanelerins birinin plazasinda alim satim departmanında calisiyor haftada 6 gun ise gidiyor gecen sene 38 alıyordu. yemek yediginiz- alisveris yaptiginiz her yerde insanlar 28 maksimum 35 bin alıyorlar. Millet kendini yirtiyor, yıllarını masa basinda , kurslarda geçiriyor "memur olayim hayatim kurtulsun" diye aldiklari maas gecen sene 50-60di.
ulkemiz boyle bir yerken "ay 200 bin para mi" diyene ben de gicik oluyorum. para tabii ki, hatta ulkenin calisan yuzde 50sinin 7 aylik maasi
Aksine çoğumuz bir mühendis bir öğretmen maaşı ile beş yıllık evli ve çocuksuz biri çift nasıl bu zamana kadar alamaz ya da bir ev parası biriktiremez demedik mi?ona ben de gicik oluyorum
bu saydiklarin marka sayılmıyor ama cogu insan icin.Ben az da kazansam çok da kazansam marka almıyorum
Ayakkabım flodan.
Kıyafetlerim lcw, trendyol milla, modanisa vs vs
Bilmem ben bir çantaya bir ayakkabıya çok para veremiyorum :)
Dünyanın her yerinde 3.000 usd maaş iyi maaş olarak geçer. Bazı insanlarda cidden var o iyi para mı, bu iyi para mı diyerek üstün gözükmeye çalışma. Ben bu endeksi söyleyince pısıyorlar genelde tavsiye ederim![]()
yok yok arada "250 bin de para mi , adi var alim gücü yok" diyenler cikti gerilerde. onlar icin dedim.Aksine çoğumuz bir mühendis bir öğretmen maaşı ile beş yıllık evli ve çocuksuz biri çift nasıl bu zamana kadar alamaz ya da bir ev parası biriktiremez demedik mi?
250 bin benim için vallahi çok para hem de çok çok iyi para.bu saydiklarin marka sayılmıyor ama cogu insan icin.
konu sahibi de lvcden milladan alsa kocasi kavga etmezdi belki de mutlu olurdu
yok yok arada "250 bin de para mi , adi var alim gücü yok" diyenler cikti gerilerde. onlar icin dedim.
Onları kastettiğini anladım sana katıldım,yani 250 bin para olmasa niye diyelim beş yıldır bir ev parası nasıl birikmez diye, sanki iki asgari ücretliye demişiz gibi.bu saydiklarin marka sayılmıyor ama cogu insan icin.
yok yok arada "250 bin de para mi , adi var alim gücü yok" diyenler cikti gerilerde. onlar icin dedim.
Ne kadar gelir o kadar gider gelir arttıkça insan daha iyş tatil daha iyi araba derdine giriyor ama 250 bence de iyi bi para ama imkansız değil hastanede temizlikçi bile 80den fazla alıyor artık250 bin benim için vallahi çok para hem de çok çok iyi para.
250 bin maaşım olsa 150 si direkt birikime giderdi nasıl iyi para olmasın yaw.
Belki de evi arsası var, karısının haberi yok.konu sahibi, hala sevildiğini düşündüğün icin biraz mesai harcadim, eşinin nasil biri oldugunu madde madde yazacagim. belki parca parca olunca farkina varamamissindir. hepsini bir arada okuyunca anlarsin gercekleri;
•eski mesajlarindan birinde "cok geleneksel ve ataerkil biri" demissin. bu ulkede hangi ata esinden uc kurus para almis? geleneksel insanlar kadinin miras malindan alinan birseyde bile kendine hak gormez. ataerkil insanlar karısından para almaz.
•ustelik adam sizin ortaminiza girmezmis, ailenize gitmezmis, toreniniz davetiniz varsa yalniz birakirmis. ama kendi ailesini fazla gormek icin size "ben erken gidicem trenle gel" dermis, kendi arkadaslariyla bulusur, eskaza sizi oven olursa "hic oyle biri degil, disi seni ici beni yakar" diye karısını baskalarina kötülermiş. Sizi başkalarının yaninda ezmekten zevk alan, basarisiz oldugunuz seyleri elaleme kahkaha ile anlatan bir adam.
• onun ailesine tum tatilini vermek istemeyince "sen ne anlarsin senin maneviyatin yok, bayramda aile ile olunur" dermiş ama aileye onem veren bu koca yurekli adam sizin ailenize ugramak bile istemezmis.
•size maasini asla soylemezmis, birikimini vs bilemezmissiniz ama o sizin maasiniza kurusu kurusuna hakim ve birikiminiz olmadigi icin size hakaret edebiliyor
"seni beslemeye mi evlendim" diyor
•bosanma konusulunca "esyalari ben aldim sen git" diyor
•ev alinacak, birikiminiz olmadigi icin "e hepsini ben odeyeceksem sen niye varsin" diyor
•disarida yemek yeseniz alman usulu odetir
cidden bu adamin size deger verdigine inaniyor musunuz?
yasiniz 30, her kaynananin isteyecegi mesai saati az - tatili bol ve sevecen bir mesleginiz var.
bu adami tez vakitte bosasaniz zaten hayatiniza yeni birisi girer, evlenir coluk çocuğa karışırsiniz merak etmeyin.
bu adamdan cocuk yapmayi dusunmeyin bile. kimse cimri bir babasi olsun istemez.
ayrica adam ekonomiden anliyor vs demissin ama bir b.ktan anladigi yok.
32-33 yaslarinda muhendis. ekonominin en iyi oldugu donemlerde ise baslamis, faizlerin en düşük oldugu dönemde kac yillik calisanmis, gecen sene asgari ucretin 5 katini aliyormus.
ama altinda bir kuru arabasi var. bu mu yatirimdan anlayan adam? is hayatimin 3te biri issiz gecti, benim bile evim var kenarda, esim dostum asgarinin az ustunu alan insanlar evlendi ev aldilar, ablamlar tek maas dugun altınlarını peşinat yapip aldilar coktan bitti odemesi. bu insanlarin hicbiri asgari ucretin 5 katini kazanmiyor ama oyle ama böyle bir sekilde evlerini aldilar.
bazen once kucuk bir ev alip kiraya verip onun taksitleri bitince satip pesinat yaptilar vs vs ama bi sekilde yaptilar yani. ev yapamayan gitti enezden deniz kenari arsa aldi - degerlenince satma hayaliyle.
senin adam ne yapiyor? anca kissın
bu kadar cimrilikle parasinin bereketi de kaciyor.
Kız bunların ili bile güzideKuzey Egede güzide bir ilimiz
Canım yanlış konu yaa. Hayırlı olsun bu arada hdjdjdjKocama sonunda robot süpürge aldırdım, 1291 modelini aldık ve gerçekten iyi ki almışızHer gün çalıştırıyorum, evde 2 kedim var bir de çalışıyorum derken temizlikle uğraşmak çok zor oluyordu. Hem süpürüp hem silmesi büyük rahatlık.
Gerçekten çalışan ve evcil hayvanı olanlar için hayat kurtarıcı oldu diyebilirim
Tl de değil tabiki kendisi paraya dair her şeyde uzman merak etmeyin .Parayı zarara uğratacak en ufak bir hamle yapsa uyuyamaz tanıyorum
Ev almak nihai hedef evet ama sorun şu ki tamam evi aldık. Nihai hedefimiz gerçekleşti. Sonra rahatça para harcayacakmiyiz diyorum .Cevap,yok .Bu onun yasam şekli evden sonra da değişecek gibi değil. BANA emeklilikte kenara para koymazsak aç yasariz evimiz olsa bile bak emeklilerin hayatı ortada diyor .Yani birikim yapmak için hep bir sebep var ona göre hayatta .Zaten çocuk vs olursa onu düşünemiyorum bile
bu saydiklarin marka sayılmıyor ama cogu insan icin.
Fukaralığım ortaya çıkmasın diye bir şey yazmamıştım ama benim için de " oha " denilebilecek bir para.250 bin benim için vallahi çok para hem de çok çok iyi para.
250 bin maaşım olsa 150 si direkt birikime giderdi nasıl iyi para olmasın yaw.
Eski oturduğumuz yerde karşı apartmanda yaşlı karı koca vardı. Kışın Almanya'ya gidiyorlar, yazın gelip 3 ay eve kapanıyorlardı.Ayy yukarda yazdigim yorumdaki kisiyle ayni resmen. Rahat 5 kilo altini var, 4 ev 2 araba. 1 ev haric hepside kendi üstüne. Esiyle mal ayriligi sozlesmesi yapmis. Emekliligine yatirim yapiyomus ama aslinda emekli ve hala calisiyor. Bana kalirsa 100 yasina kadar da calisir bahsettigim kisi
Ohh sefan olsunFukaralığım ortaya çıkmasın diye bir şey yazmamıştım ama benim için de " oha " denilebilecek bir para.
Bu arada bu konuda şu anlaşılıyor ki gelirin ne olursa olsun, harcamadıktan sonra bir halta yaramıyor. Önceki sayfalarda bir yorum yapmıştım. Gelirim, karı koca gelirinin çeyreği anca eder ama birkaç senede sıfır araç aldım. Benim gibi gariban bile birkaç senede sıfır araç aldıysa konu sahibinin şu an saray gibi bir evde oturup üstüne dünya turuna çıkması lazımdı.
Gelir ülke ortalamasının kat kat üstü ama yaşanan hayat asgari ücret.
Herkese merhabalar .Önceki açtığım konulara benzer bir konuyla geldim. Yine bir paradoksun içindeyim. Konu eşimle harcama alışkanlıklarımizın ve fikirlerimizin farklılığı. O mu,cimri ben mi kolay harcıyorum inanın buna çok kafa yorar oldum .Kısaca bugün yaşadığımızı özetleyeyim .Aylık hane gelirimiz asgari ücretin yaklaşık 7 8 katı.ikimizde çalışıyoruz o fazla kazanıyor. Bugün eşim bir ceket istediği iicn mağazaya girdik .İhtiyacı da vardı. İkinci ürüne indirim oranı yüksek olduğu için ben de bakinmaya denemeye başladım. Benim de yoktu. Denedim çok yakıştı bana da ona da bu üçüncü bakışımız falan gelip gidip deniyor ama almıyor. Ben almayayım sana alalim hadi ben ortak olayım dedim yok.ikimize de alalım ben kendiminkini ödeyeyim dedim yok.bir ceket almak için bu kadar ayak diremesi ve düşünmesi normal mi bana kalsa ben alıp çıkacağım bitecek .Zaten ikimize birden alıp hepsini onun ödemesi gibi birsey bizde söz konusu bile değil. Ben alışverişte yapmak istedim kendime .önümüzdeki ay elime biraz toplu para geçecek istersen ben alayım sana paran gelince sen bana ödersin dedi .Normal mi bütün bunlar .Kendime bir şey aldığım an surat düşüyor.Moral bozuluyor. Kendine zaten almıyor iki jeanle seneyi kapatıyor. Nolur yardım