Konferanslarda organizator genelde ``accompany`` yani yaninda gelen kisi icin normalde katilimci icin istedigi fiyatin (buna otel/yemek/kahve molasi/oturum katilimi/konferans materyali ve bazen gala gecesi yemegide dahil olur) daha dusugu bir fiyat teklif eder (cunku siz oturumlara girmiyorsunuz. Konferans sitesinden bakin bulursunuz kesin. Siz bu 4-5 bin tl yi kendiniz mi hesapladiniz yoksa o fiyat uzerinden mi soyluyorsunuz bana yurt icin konferans oteli icin baya pahali geldi. Ben esimle eylul sonu antalya da (rixos ta) tatil yaptim otel gunlukleri (5 yildizli) 250-300 arasi degisiyordu. 6 Gece kalsaniz otele 1600 tl odersiniz kendiniz icin, 1000 tl de ucak tutsa max 3000 tl yapar. Anlamadim ben bu isi. Hangi otelmis o kadar pahali ? Yani isinize engeln degilse yada calismiyorsaniz gidin tabiki, esiniz sizi yaninda istemis aksamlari birlikte guzel vakit gecirirsiniz.
Oteli aradık oradan bilgi aldık. Yalnız bu konferanslara şimdiye kadar çok nadir katılımcı yanında eşini ya da misafirini getirmiş. O yüzden organizasyon şirketi sizin bahsettiğiniz gibi ayrıca bir indirim yyapilsin yanında gelen için diye bir gorusme yapmamış. Ve bu konferansa katılımlar 2 ay öncesinden belirlendi yanı odalar herşey ayarlanmış ve çok fazla katılım olduğu için de uygun odaları yok eşimin odası tek kisilik ve ellerinde çift kişilik iki oda kalmış ve onun içinde indirim yapmak onlar açısından pek mantıklı değil sanırım.
Bu tarz toplantılarda organizasyon firması otele farklı bir fiyat ödüyor. Siz bu fiyatı direkt otele mi sordunuz? Bence organizasyon firması kanalıyla ayarlarsanız daha düşük bir fiyata kalabilirsiniz. O zaman bu kadar ikilemde kalmazsınız.
Bizim de bu gibi toplantılarımız oluyor, hatta şu anda yoldayım bir tanesine gidiyorum. 3 gece kalacağız. İş arkadaşım annesini de getiriyor.
Firma kanalı ile fiyat sorarsanız daha iyi olur diyorum.
Eşiniz de zaten gündüz saatleri mecburen iş arkadaşları ile olacak, genelde öğle yemeklerinde de beraber olunup konular tartışılmaya devam edilir. Siz ondan ayrı bebeğinizle başbaşa bir tatile çıkmış gibi düşünün kendinizi. Gündüz saatlerinde sizi oyalayacak aktiviteleri var mı otelin o önemli. Bebeğinizle havuza girer misiniz mesela. Yoksa illa da yanımda kocam olmadan birşey yapamam mı dersiniz? Hava çok güzel bu aralar, yeşillik bir yerse yürüyüş yapabilirsiniz. Evden ve evin rutininden biraz uzaklaşmış olursunuz, size de iyi gelir bence.
Ama ben kocamsız bir şey yapmam, odada tıkılır kalır illa onu beklerim derseniz gitmeyin
bu nasıl bir tepki? insan tanıyıpta sevmediği birine bile böyle büyük tepki vermez. şaşırdım valla.
içimdekini dürüstçe yazmak istiyorum ki, bence konu sahibini çok kıskandınız, hatta çatlama boyutuna gelmişsiniz, bu da dışa vurumu olmuş.
konuya dönecek olursak, bence siz de gitmek istiyorsunuz ancak kafanızda gitmemeniz gerektiğini düşündüren mantıklı sebepler var. kararsız kalmakta da haklısınız aslında, ama ben de olsam sanırım gitmeyebilirdim, eşinizin diğer giden evli arkadaşlarının hiçbirini eşi gelmiyormuş. tek sizin gitmeniz çok da iyi olmaz diye düşünüyorum. ama yine de gönlünüzden geçeni yapın derim.
4-5 bine neler yapılır ben olsam gitmem kendime bişeyler alırdım ,nasıl olsa iş için gidiyor
Bu konferans geniş çaplı olduğu için katılım çok fazla bütün Türkiye ve avrupadan katılımcılar gelecek ve simdiye kadar da cok nadir katilimcilar misafir getirmis. o yüzden yanında gelecek misafir için ayrıca bir girişimde bulunulmamış hatta su an otelin o tarih için sadece iki odası kalmıştı o da bir hafta öncesinde su an ne durumda bilmiyoruz.
Siz başka odada mı kalacaksınız ki?
bu nasıl bir tepki? insan tanıyıpta sevmediği birine bile böyle büyük tepki vermez. şaşırdım valla.
içimdekini dürüstçe yazmak istiyorum ki, bence konu sahibini çok kıskandınız, hatta çatlama boyutuna gelmişsiniz, bu da dışa vurumu olmuş.
konuya dönecek olursak, bence siz de gitmek istiyorsunuz ancak kafanızda gitmemeniz gerektiğini düşündüren mantıklı sebepler var. kararsız kalmakta da haklısınız aslında, ama ben de olsam sanırım gitmeyebilirdim, eşinizin diğer giden evli arkadaşlarının hiçbirini eşi gelmiyormuş. tek sizin gitmeniz çok da iyi olmaz diye düşünüyorum. ama yine de gönlünüzden geçeni yapın derim.
sadece konuyu gereksız buldum. ve buna yorum yaptım boşu boşuna forumu doldurmayın dıye. neyı kımı kıskanıcam anlamadım ? konuyu zaman kaybı olarak gordugum herkesı elestırıyorum. sadece bu kışı degıl.
Oteli aradık oradan bilgi aldık. Yalnız bu konferanslara şimdiye kadar çok nadir katılımcı yanında eşini ya da misafirini getirmiş. O yüzden organizasyon şirketi sizin bahsettiğiniz gibi ayrıca bir indirim yapilsin yanında gelen için diye bir gorusme yapmamış. Ve bu konferansa katılımlar 2 ay öncesinden belirlendi yanı odalar herşey ayarlanmış ve çok fazla katılım olduğu için de uygun odaları yok eşimin odası tek kisilik ve ellerinde çift kişilik iki oda kalmış ve onun içinde indirim yapmak onlar açısından pek mantıklı değil sanırım.
Sormadan edemeyecegim esinizin meslegi nedir ? Akademisyen diye dusundum ben direk olarak, ve bende akademisyenim ve bu tarz toplantilara eslerle birlikte gelmek cok yapilan birsey. Ve genelde organizasyon sirketi tarafindan degilde universite yada arastirma enstitusu tarafindan yapilirorganize edilir. Bahsettigim es/yada eslik eden kisi indirimide arti ogrenci katilimci indirimi dunyanin her yerinde her turlu kongrede kongre duzenleme komitesi tarafindan belirlenir. Bunca yildir onlarca konferansa katildim ogrenci ve eslik eden kisi indirimi olmadigi ilk defa duyuyorum. Bir akademik kongrenin tarihini son basvurusunu katilim ucretini genelde 1 yil cok nadiren 6 ay once duyuru yaparlar. Tabi bahsettiginiz ozel bir sirket toplantisi ise farkliliklar olabilir. Sizin is karismis son dakkaya kaldigi icin bence.
3 gece kalınacak. Benim 9 aylık bir bebeğim var o olmasa kendi basıma birşeyler yapabilirim ama onunla zor. Karşılama durumumuz var ama yazık değil mi o paraya diye düşünmüyor değilim.
Ozaman yazık bence kal evınde hem bebişte varmışAma ne bilim ya kocanda çok istiyormuş . Acabaa sizi özlücem diyemi gel benımle dıyor . Ama şöylede bir gerçek var 4-5 milyarla neler alınır yanı aman kız gitmeeeee
4 5mılyar 3 gun için hangi otelmiş merak ettim ben turızm mezunuyum bayram tatılını 10 gun antalyada gecırdık 8 gunu 5 yıldızlı oteldeydı ve kişi başı 138 tl di herşey dahıl ha lüks otel olarak 3 otel var orda onlarda gunluğune 100 Euro ıstedı hanfendi biz tercih etmedik.MADRAN PALACE var antalyada o bile bu fıyatlardaydı sizin otel mars ta mı acabaArkadaşlar eşim bir konferans dolayısıyla antalyaya gidecek bütün masraflari karşılanacak ve eşim benim de kendisiyle gelmemiştir bize değişiklik olacağını söylüyor. Benim masraflarımi kendisi karşılayacak ama tek kişi masrafı 4-5bin tutuyor uçaktı oteldi derken. Kalacakları otel çok lüksmus o yüzden pahalı. Ben gitmeyim gerek yok diyorum ama o bu duruma biraz bozuldu ısrarla kendisiyle gelmemi istiyor. O konferanslara katılacağı için çok fazla birlikte zaman da geciremeyecegiz. Ne yapacağima karar veremedim.
ayrıca şimdi ölü sezon turızmde fıyatlar duşuk yani iş adamlarının kullandığı crown bılmemne oteli bile 100 Euro ıstedi . biz 2 kişi çocuk free idi 1800 civarı odedık herşey dahıl 5 yıldız konyaaltının en lüks otellerınden bırıne 7 gece 8 gun için4 5mılyar 3 gun için hangi otelmiş merak ettim ben turızm mezunuyum bayram tatılını 10 gun antalyada gecırdık 8 gunu 5 yıldızlı oteldeydı ve kişi başı 138 tl di herşey dahıl ha lüks otel olarak 3 otel var orda onlarda gunluğune 100 Euro ıstedı hanfendi biz tercih etmedik.MADRAN PALACE var antalyada o bile bu fıyatlardaydı sizin otel mars ta mı acaba
evet doğru yazmışsınız hanfendi mesleklere göre indırımler vardır extra 5 yıldız otellerde biri aynı oda da 50 Euro öder dıgerı 100 Euro anlaşmaya bağlıSormadan edemeyecegim esinizin meslegi nedir ? Akademisyen diye dusundum ben direk olarak, ve bende akademisyenim ve bu tarz toplantilara eslerle birlikte gelmek cok yapilan birsey. Ve genelde organizasyon sirketi tarafindan degilde universite yada arastirma enstitusu tarafindan yapilirorganize edilir. Bahsettigim es/yada eslik eden kisi indirimide arti ogrenci katilimci indirimi dunyanin her yerinde her turlu kongrede kongre duzenleme komitesi tarafindan belirlenir. Bunca yildir onlarca konferansa katildim ogrenci ve eslik eden kisi indirimi olmadigi ilk defa duyuyorum. Bir akademik kongrenin tarihini son basvurusunu katilim ucretini genelde 1 yil cok nadiren 6 ay once duyuru yaparlar. Tabi bahsettiginiz ozel bir sirket toplantisi ise farkliliklar olabilir. Sizin is karismis son dakkaya kaldigi icin bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?