Eşimle hiç bir konuda anlaşamıyoruz

eğer her konuda ettiğiniz laflar bu olaydaki gibiyse tabiki kavga olur.eşiniz öyle dediğinde "aman hayatım iyiyiz burda" gibi bir cümleyle konuyu kapatmak varken saldırı tarzı cevap vermişsiniz.

Normalde çok sakin bir yapım var, sizin de anlattığınız gibi şaka ile söylemek istediklerimi söylüyorum ama bir an çok sinirlendim eşime karşı tahammül sınırım tükendi sanırım

eğer her konuda ettiğiniz laflar bu olaydaki gibiyse tabiki kavga olur.eşiniz öyle dediğinde "aman hayatım iyiyiz burda" gibi bir cümleyle konuyu kapatmak varken saldırı tarzı cevap vermişsiniz.
Genel olarak sakinim ve çok şaka yapar takılırım ama birden sinirlendim işte

Haklısınız galiba ama eşim onlar ile aramda geçenleri , beni ne kadar uzduklerini bildiği halde bunu teklif etmesi beni çok sinirlendirdi , kendimi çok değersiz hissettirdi

Adam bilse de etse de ailesi sonuçta atamaz ki. Hem sizin fikriniz önemli ki sorulmuş neden değersiz görüyorsunuz kendinizi? Acaba diğer hanımlara sorulmuş muydu ya da şu anda ne düşünüyorlar ? Bilemeyiz. Sakince 'ben istemiyorum gider ziyaret ederiz' deyin ve kapatın konuyu. Boşuna kendinizi yıpratmayın.

Teşekkürler yorumunuz için, yapıcı yorumlar çok hoşuma gidiyor, bir daha açılırsa yumuşak bir dille konuşurum

Böyle sevgide tükenir, sabırda. “Oraya taşınacağız” dememiş adam. Bu kadar sert bir cevaba ne gerek var ki? Her konuda bu fevriliği gösteriyorsanız eşinizde çok suç aramayın.

Anlasamiyorsaniz konuşmayin. Ben anlasamadigim insanlarla oyle yapiyorum. Herhangi bir konu acmazsaniz kavga edecek bir sey de kalmaz. (Bosanmak disinda dediginiz icin)

Böyle sevgide tükenir, sabırda. “Oraya taşınacağız” dememiş adam. Bu kadar sert bir cevaba ne gerek var ki? Her konuda bu fevriliği gösteriyorsanız eşinizde çok suç aramayın.
Yok kesinlikle fevri değilim, hatta etrafımdaki herkes sabrımı konuşur. Bir anda oldu , niye birden abartılı tepki verdim inanın bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim ki normal bir şekilde de konuşsam eşim onu da kavga ile bitirir

Evet ben de konusmamayi tercih ediyorum , çocukların sorunları dışında tabi
Yani aslinda sorun esinizde degil, ona sorsak eminim o da sizin bin tane kötü huyunuzu sayar. Sorun sizde de degil. Bazi insanlar anlaşamaz. Bunun bir cozumu yok ki? Belki 20 yil sonra daha uyumlu olabilirsiniz benim gordugum anlasamayan ciftler genelde 20 yildan sonra birbirlerinin kiymetini anliyorlar. O zamana kadar da elinizden gelen kavga cikarmamaya calismak becerebilirseniz tabi

Etrafınızdaki insanlara tahammülünüz başka eşinize başka. Bu örnekteki çıkışı anlamamışsınız bile, batmamış gözünüze. Belkide diğer tartışmalarda da eşinizi tahrik edecek cümleler kuruyorsunuzdur. Birbirinize karşı çok peşin hükümlüsünüz muhtemelen. Konuşmanın daha başında başlıyor gerilim.

Çok haklısınız, eşim de eleştirir benim bazı huylarımi.14 yıllık evliyiz demek 6 sene var , sabredebilirim çünkü eşim çok yoğun çalışan biri

Hayır yanlış anlamadım. Eşime karşı sabrım konuşulur zaten, çok detaya girmek istemiyorum ama şöyle soyliyim çok sorumsuz çok zor bir insandır

Ne dediginizden ziyade nasıl dediğiniz önemlidir.
Ancak oraya ölüm gider yerine esinizide sinir etmeden daha farklı bir şekilde hayır diyebilirdiniz.

Ayni binada oturmak istememeniz cok hakli bir istek ama bu istegi dile getiris tarziniz yanlis. Sanki ailesinden nefret eder gibi konusmussunuz ve hakliyken haksiz duruma dusmussunuz. Su durumda esinizi hakli buldum ben bariz tahrik edici bir cumle cunku sizinkisi

Sizin hassas oldugunuz konuyu dile getirmiş esiniz ve siz de sinirlenmissiniz haliyle.sizin damariniza basmış gibi olmuş yani

Şimdi şöyle adam bir tek kendi doğrularını kabul ediyorsa sizin fikirleriniz düşünceleriniz umurunda değilse yanlışta olsa hala kendi fikirlerinde diretiyorsa o zaman işiniz çok zor. Nasıl değiştirirsiniz bir fikrim yok.

Ama ben olayın biraz da sizden kaynaklandığını söyleyiş ifade ediş tarzınızla alakalı olduğunu düşünüyorum. Bunu da düzeltebilirsiniz. Mesela o ev konusunda düşüncenizi dan dan ateş eder gibi söylemişsiniz ama daha politik davranarak cevap vermeniz gerekirdi. Fazla sert. Bu yüzden başka konular konuşurken de böyleyse kavga çıkması kaçınılmaz.

Hislerinizi anlıyorum ama bence biraz daha politik olun işinizi daha çok görecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…