- Konu Sahibi Vazelin005
-
Bunu konu edip bir saat tartıştınız mı cidden, şaka deyip gülüp geçmek varken...Aslında başka konularda var ama en çok buna üzüldüğüm için bunu örnek verdim, mesela daha 10 yaşında ki oğluma kız beğenmiş ve kızın babasına da büyüyünce kızını alacağım demiş, çok sinirlendim 1 saat de bunun üzerine tartıştık ne desem anlamıyor çok farklı bir zihniyet e sahip
Şaka olmadığını bildiğim bir şey e şaka diyip gecistiremem hele ki evladimla ilgili bir konu iseBunu konu edip bir saat tartıştınız mı cidden, şaka deyip gülüp geçmek varken...
Ama bu olacak bisey mi yani 10 yaşinda mıydi evladiniz Allah bagışlasın, saka degil ciddi ise o zaman besik kertmesi mi yapildı ya da yapilacak yani ilerde kesin evlenecekler oyle mi? Siz olayları fazla mı ciddiye aliyorsunuz acaba?Şaka olmadığını bildiğim bir şey e şaka diyip gecistiremem hele ki evladimla ilgili bir konu ise
Olmayan bir şeyi büyütmek adetim değildir ve evet iki baba anlaşmışlar çocukları büyüyünce evlendirelim diye. ..Çocuğumun da benim de fikrim önemli değil onun içinAma bu olacak bisey mi yani 10 yaşinda mıydi evladiniz Allah bagışlasın, saka degil ciddi ise o zaman besik kertmesi mi yapildı ya da yapilacak yani ilerde kesin evlenecekler oyle mi? Siz olayları fazla mı ciddiye aliyorsunuz acaba?
Ya yine söylüyorum gerçekten normalde fevri bir insan değilim ama hani bazen oluyor ya, tahammül siniriniz bitiyor o anıma denk geldi sanırımBende iki sene once senin gibiydim. Bana ters gelen herseyi fazlasiyla olumsuz dusunup, var gucumle savunmaya geciyordum esime karsi.
Ama anladim ki isler hic istedigim gibi olmuyor.
Sonra tarzimi degistirdim.
Simdi daha yumusak bazen saka yollu savunmaya geciyorum
Boylesi daha iyi
Kimseyi kötüleme ve kendini sevdir.Çok sevimsiz tartışmaların varEvet eşimle doğru düzgün bir konuyu konuşamıyoruz, çünkü sonu hep kavga ile bitiyor. Kendine ters olan bir fikrimi asla kabul etmiyor , farklı yerlere çekiyor, sevdiği insanlar ile ilgili en ufak bir yorumuma parlıyor, onu da farklı yerlere çekiyor. Çok sıkıldım artık, bu yüzden onunla konuşmamayı tercih ediyorum. Mesela en son ki tartışmamız şöyle, benim 2 eltim ve bir kayinvalidem aynı apartmanda oturuyor ,eşim laf arasında biz de mi o binaya tasinsak acaba dedi. Ben de büyük konuşmayım ama oraya ancak benim ölümü götürürsün dedim. Eltilerim sürekli fitne , fesat peşindeler çünkü. Vay efendim ben nasıl öyle dermişim. Saydı da saydı. Kendine uymayan hiç bir fikrimi söylememi istemiyor, çok sıkıldım artık. 1 saat içinde farklı farklı 4,5 konuya tartıştık, beni de sevgimi de tüketiyor artık , farkında değil , sonra da hiç bir şey olmamış gibi devam .Boşanmak dışında önerilerinizi bekliyorum lütfen. ..
Anlayamadım biraz açar mısınız?Kimseyi kötüleme ve kendini sevdir.Çok sevimsiz tartışmaların var
O üslubunu değiştirmedikçe siz değişseniz de farketmez kaldı ki yıllardır evli bir çiftsiniz yani.Tam da tarif ettiğiniz gibi eşim , hatta fazlası var eksiği yok, arada da olsa beni anlayan arkadaşların çıkması beni sevindirdi , çoğunluk verdiğim tepki konusunda haklıydı tabi ama eşim ı en güzel siz ve bir arkadaş anlamış.
Bir erkeğin aile ve akrabası konularına girmen sevimsiz bence kendini gözden geçir.Her erkek ailesinin eleştirilmesine gelemez.Sen de gelmezsinAnlayamadım biraz açar mısınız?
Peki o aile benim hayatımı didik didik ediyor ve sürekli dedikodum yapılıyorsa sessiz mi kalmam gerekiyor. Eleştiri yapmadım sadece sert bir üslupla oraya gitmeyecegimi söyledim.Bir erkeğin aile ve akrabası konularına girmen sevimsiz bence kendini gözden geçir.Her erkek ailesinin eleştirilmesine gelemez.Sen de gelmezsin
Evet onun tavırları beni sınırsız sabırlı biri haline getirdiO üslubunu değiştirmedikçe siz değişseniz de farketmez kaldı ki yıllardır evli bir çiftsiniz yani.
Herkes böyle konularda çok anlayışlı karşılıyor gibi anlatmış da pek inandırıcı gelmiyor , anlık sinirlenebiliyoruz bu elimizde değil kiaynı lafa bana söylese bende aynı cevabı verirdim.
Bazen gözünüz kapanıyor hiç bir şeyi göremiyorsunuz, ilk etapta çok çok sevdim ne söylese ne yapsa göremedim sonradan sonradan üslubu tavırları hoşuma gitmemeye başladı. .Hiçbşr konuda anlaşamadığınız biriyle ne paylaşıp evlendiniz ?
Aslında başka konularda var ama en çok buna üzüldüğüm için bunu örnek verdim, mesela daha 10 yaşında ki oğluma kız beğenmiş ve kızın babasına da büyüyünce kızını alacağım demiş, çok sinirlendim 1 saat de bunun üzerine tartıştık ne desem anlamıyor çok farklı bir zihniyet e sahip
Eş ailesiyle ilgili yorum yapmamak en akıllıcası. Hassas nokta. Ama sert konuşmak ise direk yapılmaması gereken bir şey. Direk kavga başlama sebebi. Erkeklerde bu böyle, kadınlar içinse çok da farklı değil yine.Peki o aile benim hayatımı didik didik ediyor ve sürekli dedikodum yapılıyorsa sessiz mi kalmam gerekiyor. Eleştiri yapmadım sadece sert bir üslupla oraya gitmeyecegimi söyledim.
Şaka olsa gerçekten inanın güler geçerdim ama ne yazık ki eşim çok ciddi. Oğlumun çok saf olduğunu onlardan kız alırsak rahat edeceğini falan saçmaladı durdu . Zaten bu konuda kavga etmedik , tartıştık . Her tartışma kavga değil kiEşinizin isteği nahoş Ama sizin cevabınız da hiç hoş değil.
Bunlar için kavga etmeyin bence. Aldıkları kültürde bu şakalar normaldir muhtemelen. O şaka yapmış, karşıdaki de anlamış. Kimse ciddi değil. Kavga etmek yerine güzelce ikaz edin. Tatlı dil çok daha etkili olabiliyor çoğu zaman.
Ben de şaşırıyorum, eşimin akrabaları 9 yaşında oğlumdan 2 kat büyük kızları için alırdım verirdim muhabbeti yaparlardı eskiden. Eşim de alırız ama, ya da kim ister senin yaşlı kızını gibi cevaplar verirdi.
Bana ayıp gelirdi ama onlar ayıp etme maksadında değildi. Takmayarak zamanla bitmiş olduğunu gördüm şu anda. Kimse hatırlamıyor bile benden başka :) ama eğer bunun için kavga etseydim, onlar unutulmazdı işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?