- 13 Mayıs 2018
- 1.905
- 9.301
- 128
- 30
- Konu Sahibi Vazelin005
-
Bu tarz bir şakaya 1 saat tartışılır mı? Hepimiz yapıyor gülüp geçiyoruz. Bezdirme ise politikanız devam edin, doğru yoldasınız. Ayrıca siz ailenizle ilgili onların apttmanına geçsek mi deseniz ve eşiniz ölüm gider falan dese ne olurdu düşünemedim.Aslında başka konularda var ama en çok buna üzüldüğüm için bunu örnek verdim, mesela daha 10 yaşında ki oğluma kız beğenmiş ve kızın babasına da büyüyünce kızını alacağım demiş, çok sinirlendim 1 saat de bunun üzerine tartıştık ne desem anlamıyor çok farklı bir zihniyet e sahip
Bu üslupla her gün kavga etmenize şaşmamak lazım .Evet eşimle doğru düzgün bir konuyu konuşamıyoruz, çünkü sonu hep kavga ile bitiyor. Kendine ters olan bir fikrimi asla kabul etmiyor , farklı yerlere çekiyor, sevdiği insanlar ile ilgili en ufak bir yorumuma parlıyor, onu da farklı yerlere çekiyor. Çok sıkıldım artık, bu yüzden onunla konuşmamayı tercih ediyorum. Mesela en son ki tartışmamız şöyle, benim 2 eltim ve bir kayinvalidem aynı apartmanda oturuyor ,eşim laf arasında biz de mi o binaya tasinsak acaba dedi. Ben de büyük konuşmayım ama oraya ancak benim ölümü götürürsün dedim. Eltilerim sürekli fitne , fesat peşindeler çünkü. Vay efendim ben nasıl öyle dermişim. Saydı da saydı. Kendine uymayan hiç bir fikrimi söylememi istemiyor, çok sıkıldım artık. 1 saat içinde farklı farklı 4,5 konuya tartıştık, beni de sevgimi de tüketiyor artık , farkında değil , sonra da hiç bir şey olmamış gibi devam .Boşanmak dışında önerilerinizi bekliyorum lütfen. ..
daha güzellikle soyleyemez mıydınEvet eşimle doğru düzgün bir konuyu konuşamıyoruz, çünkü sonu hep kavga ile bitiyor. Kendine ters olan bir fikrimi asla kabul etmiyor , farklı yerlere çekiyor, sevdiği insanlar ile ilgili en ufak bir yorumuma parlıyor, onu da farklı yerlere çekiyor. Çok sıkıldım artık, bu yüzden onunla konuşmamayı tercih ediyorum. Mesela en son ki tartışmamız şöyle, benim 2 eltim ve bir kayinvalidem aynı apartmanda oturuyor ,eşim laf arasında biz de mi o binaya tasinsak acaba dedi. Ben de büyük konuşmayım ama oraya ancak benim ölümü götürürsün dedim. Eltilerim sürekli fitne , fesat peşindeler çünkü. Vay efendim ben nasıl öyle dermişim. Saydı da saydı. Kendine uymayan hiç bir fikrimi söylememi istemiyor, çok sıkıldım artık. 1 saat içinde farklı farklı 4,5 konuya tartıştık, beni de sevgimi de tüketiyor artık , farkında değil , sonra da hiç bir şey olmamış gibi devam .Boşanmak dışında önerilerinizi bekliyorum lütfen. ..
Taşınmak istmemenizi ordaki bir takım insanlardan hoşlanmadığınızı belirterek değil de, bağımsız ve sakin yaşamı tercih edeceğimizi söylemeniz daha iyi olurdu. Eşiniz saldırgan bir tipse ona malzeme vermeyin. Erkeklerin kadınlara karşı kullandığı bu soğuk davranma, gönül almama silahı ile tanışması lazım. Bırakın kendi haline, kitap müzik bir şekilde mutlu görünerek oyalanın. Huzursuzlukla insan terbiye etmemesi gerektiğini öğrensin artık ya.Evet eşimle doğru düzgün bir konuyu konuşamıyoruz, çünkü sonu hep kavga ile bitiyor. Kendine ters olan bir fikrimi asla kabul etmiyor , farklı yerlere çekiyor, sevdiği insanlar ile ilgili en ufak bir yorumuma parlıyor, onu da farklı yerlere çekiyor. Çok sıkıldım artık, bu yüzden onunla konuşmamayı tercih ediyorum. Mesela en son ki tartışmamız şöyle, benim 2 eltim ve bir kayinvalidem aynı apartmanda oturuyor ,eşim laf arasında biz de mi o binaya tasinsak acaba dedi. Ben de büyük konuşmayım ama oraya ancak benim ölümü götürürsün dedim. Eltilerim sürekli fitne , fesat peşindeler çünkü. Vay efendim ben nasıl öyle dermişim. Saydı da saydı. Kendine uymayan hiç bir fikrimi söylememi istemiyor, çok sıkıldım artık. 1 saat içinde farklı farklı 4,5 konuya tartıştık, beni de sevgimi de tüketiyor artık , farkında değil , sonra da hiç bir şey olmamış gibi devam .Boşanmak dışında önerilerinizi bekliyorum lütfen. ..
Huzursuzlukla insan terbiye etmek, o kadar hoşuma gitti ki bu cümleniz ve tam eşimin tutumunu anlatan cümle bu. Teşekkürler yorumunuz için .Taşınmak istmemenizi ordaki bir takım insanlardan hoşlanmadığınızı belirterek değil de, bağımsız ve sakin yaşamı tercih edeceğimizi söylemeniz daha iyi olurdu. Eşiniz saldırgan bir tipse ona malzeme vermeyin. Erkeklerin kadınlara karşı kullandığı bu soğuk davranma, gönül almama silahı ile tanışması lazım. Bırakın kendi haline, kitap müzik bir şekilde mutlu görünerek oyalanın. Huzursuzlukla insan terbiye etmemesi gerektiğini öğrensin artık ya.
İnsanı bu denli yoran yıpratan birine dağ gibi sevgi olsa dayanmaz biter tükenir tüm güzel şeyler. Bir kez bu konuda ılımlı ve ciddi bir konuşma yapıp susun bence. Biraz da o düşünsün.
Tam da tarif ettiğiniz gibi eşim , hatta fazlası var eksiği yok, arada da olsa beni anlayan arkadaşların çıkması beni sevindirdi , çoğunluk verdiğim tepki konusunda haklıydı tabi ama eşim ı en güzel siz ve bir arkadaş anlamış.Eşi haklı bulanlar olmuş ama ben 10 yaşındaki oğluna kız bulan adamı haklı bulmam. Belli ki empati yoksunu. Dediğim dedik bir tip.
Eşim zor bir insandır tam aksine o benim her cümlemi, her kelimemi deşer de deşer başka başka manalar çıkarır .onun kararlarında yumuşaklık gosterdigimde sonuna kadar beni kullanan ve tüketen birisi. Anlayışlı bir esiniz olduğu için siz çok şanslısınız ama herkes öyle olamıyor, ha iyi yanları da yok değil çok iyi yanları da var ama çoğu zaman sabrımı çok zorluyor.Erkekler bizim gibi detaylara takılmıyorlar. Biz kadınlar aman şu aslında böyle mi demek istedi şunun bakışı şu anlama mı geliyor ve daha bir sürü şeyi kafaya takıyoruz. Ben kayınvalidesi ve eltisiyle aynı binada oturan biri olarak her zaman MESAFE diyorum. Eltim Mesafesinin korumadı yeri geldi çok samimi davrandı yeri geldi arkadan konuşmalar oldu en sonunda evden gitti. Ama Ben 1 yıldan fazladır evliyim hep sizli bizli konuştum. Karışmalarına fırsat vermedim kendi kızı gibi sever kayınvalidem haftada 2 yada 3 kez görürüm çalıştığım için. Canımı sıkan durumlarda olur bazen ama ben bunları eşime birkaç hafta sonra sanki dertleşir gibi sence annem bunu mu demek istedi kafam karıştı derim o hemen beni korur. Ertesi gün bir bakmışım kayınvalidem özür diler yada dikkatli davranır. Anlarım konuşmuş. Ama eşine hiçbir zaman aranızda kötü bişey var gibi sezdirme. Mesela bizde mi taşınsak dedi ya öp yanağından ben pek istemiyorum ama sen çok istersen gidelim de. Ondan sonra bi kapı aralarsın eşinle. Neden der kendine sonra sana. O zaman da Bilmiyorum canım bu evimizde çok mutluyum çok alıştım dersin . Bence huyuna gitmeyi dene.
Şaka değil hanımefendi eşim çok ciddi bu konuda. Küçücük oğlumun çok saf olduğunu ancak öyle bir aileden kız alırsa rahat edeceğimizi falan düşünüyor. Siz olsanız çocuğunuz ile ilgili bir karar veya düşünceye sessiz kalirmiydiniz?Daha çok küçükler belki büyüyünce birbirlerini begenmeyecekler diyorum, mecbur beğenecek diyor, biraz kendinizi benim yerime koyarak düşününBu tarz bir şakaya 1 saat tartışılır mı? Hepimiz yapıyor gülüp geçiyoruz. Bezdirme ise politikanız devam edin, doğru yoldasınız. Ayrıca siz ailenizle ilgili onların apttmanına geçsek mi deseniz ve eşiniz ölüm gider falan dese ne olurdu düşünemedim.
Sorun tamamen sizde.Aslında başka konularda var ama en çok buna üzüldüğüm için bunu örnek verdim, mesela daha 10 yaşında ki oğluma kız beğenmiş ve kızın babasına da büyüyünce kızını alacağım demiş, çok sinirlendim 1 saat de bunun üzerine tartıştık ne desem anlamıyor çok farklı bir zihniyet e sahip
Bugüne kadar hep düzeltmeye çalıştım ama huylu huyundan vazgeçmiyorHiç bir konuda anlaşamayan ve oturup sohbet edemeyen iki kişi evlilik yürütmeye çalışırsa bu tip sorunların çıkması kaçınılmaz.
İlişkiniz başından beri böyle ilerlediyse,
çözüm aramakta geç kalmamış mısınız sizce?
Ben böyle anlık,palyatif tedbirlerden ziyade daha ciddi çözümler aramanız gerektiğini düşünüyorum.
Boşanmayı kastetmiyorum ama madem bu evlilik devam edecek, sağlıklı devam etsin.
Bu konuda çok ciddi yukarıda da açıklama yaptım. Ben karar verdim mecbur büyüyünce alacak o kızı ,kafasındaSorun tamamen sizde.
Adamın acaba, belki, şöyle mi olsa.. ile başlayan, kesinleşmemiş cümlelerini alıp sanki yarın hayata geçirecekmiş gibi tepkiler veriyorsunuz. Yahu he he deyip geçiştirin konuları, göreceksiniz hiç tartışmayacaksınız.
Ben sizden ziyade eşinize üzüldüm, hayat arkadaşımın ağzımdan çıkan her lafa atlayıp bunu tartışmaya çevirmesine katlanamazdım şahsen!!
Hanımefendiciğim,Bugüne kadar hep düzeltmeye çalıştım ama huylu huyundan vazgeçmiyor
O istediği kadar karar versin bakalım çocuğunuz büyüyünce o kızı isteyecek mi, belki o komşunuzla bağınız kopacak.. Herşey bir varsayım. O istediği kadar kendi kendine öyle düşünsün siz. İstediğiniz. Kadar tartışın.. Çocuğunuz büyüdüğünde kendi kararını kendisi verir zaten.. Seneler sonrasının tartışmasını yapmak sizi sadece yıpratır..Bu konuda çok ciddi yukarıda da açıklama yaptım. Ben karar verdim mecbur büyüyünce alacak o kızı ,kafasında
Ben de aynı şeyleri söylüyorum ama ısrarcı olması beni çileden çıkarıyorO istediği kadar karar versin bakalım çocuğunuz büyüyünce o kızı isteyecek mi, belki o komşunuzla bağınız kopacak.. Herşey bir varsayım. O istediği kadar kendi kendine öyle düşünsün siz. İstediğiniz. Kadar tartışın.. Çocuğunuz büyüdüğünde kendi kararını kendisi verir zaten.. Seneler sonrasının tartışmasını yapmak sizi sadece yıpratır..
Şu an ki sorunumda ki verdiğim tepkiyi anlattığım için beni fevri bir insan olarak yorumlamaniz çok normal ama normalde inanılmaz sakinim kolay kolay tepki vermem ama bu bana hiç avantaj olarak dönmedi sakinligim hep kullanıldıHanımefendiciğim,
Öncelikle size 15 yaş üstü çocuklarımız dahil hiç kimseyi değiştirip, huyunu,suyunu istediğimiz kişiye dönüştüremeyeceğimizi ifade etmek isterim ki bu bilimsel bir gerçek.
yapmanız gereken şey, eşinizi değiştirmeye çalışmak değil.
Çözümü, kendinizi iyi tanımak, tepkilerinizi iyi ayarlamak sonra eşinizi iyi tanımak,doğru bir iletişim yürütmek ve sağlıklı evlilik nedir, nasıl olur,nasıl yürütülür,çıkan SORUNLAR nasıl çözülür? üzerine biraz kafa yormak, okumak, araştırmak...
Evliliğinizdeki sorunlarınızı çözebilmenizi diliyorum.
Kolay kolay tepki vermemek ve hep alttan almak da sağlıklı bir iletişim şekli değil ne yazık ki evlilikte...Şu an ki sorunumda ki verdiğim tepkiyi anlattığım için beni fevri bir insan olarak yorumlamaniz çok normal ama normalde inanılmaz sakinim kolay kolay tepki vermem ama bu bana hiç avantaj olarak dönmedi sakinligim hep kullanıldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?