Eşimle ilgili sorunum

Bana da çok saçma geliyo tabiki ya Bi markete gitsen 20 dakikada eve gelemezsin çok yakın altımızda araba var otobüs vs derdi yok. En çok da nispet yapar gibi kıskanır gibi kendi annemlerden gelirken orda da kalmak sinirime gidiyo yolun üstü olabilir uğrar bizde eve geçiyoruz deyip gidebiliriz
Eşiniz annesinin kıskanacağını düşünüp böyle mi gönül yapıyor aklınca. Yahu anneniz şehir dışında elbette kalmak zorundasınız, maç mı bu skor eşitlemeye çalışıyor, gereksiz gereksiz haller içinde. Hem annesi neden kıskansın kendi kendine rutin oluşturmuş eşiniz.
Eşinizle konuşun başka ne yapabilrsiniz ki zaten.

20 dakikalık mesafede kalmak ne kadar saçma. Ayrıca virüs almış başını gitmiş onca can kaybı varken sürekli gitmekte bana çok sorumsuzca geliyor herkes olabildiğince kendi evinde olmalı gidip gelinmemeli zaten bu dönem. Normal şartlar icinde kalmak istemediğinizi söyleyin şehir dışında aileye gidip bir iki gün kalmakla 20 dakika mesafede sürekli gidilen ailede kalmak aynı seymi anlatın bunu.

Karışık yazmışsınız sadeleştirme ihtiyacı hissediyorum. Kvniz 20 dk mesafede kp il dışında çalışıyor ve bu zamanlarda sizin kv ile kalmanızı istiyor. Kocanız yani oğluna da bu yönde telkin veriyor çünkü dışarda ve karısı, küçük kızı yalnız kalsın istemiyor herhalde eşinizde ailenin tek erkeği olarak vazifeyi üstlenmiş, kabullanmiş. Sizinde aile hayatınız altüst sanırım. Başbaşa hiç vakit geçiremiyorsunuz anladığım kadarıyla. Anneniz gillere de gidince ordan dönüşte hiç olmazsa yol yorgunu eve gidelim diyorsunuz ama eşinizin içine sinmiyor. Birkaç gündür yalnız bıraktığı ailesini de bi görüp öyle devam etmek istiyor yoluna. E bu seferde iş başlıyor siz yine ailelerle bir arada karı-koca hayatından uzak bir hayat yürütüyorsunuz. Günler birbirini kovalıyor. Peki siz hangi ara karı-koca aile olacaksınız? Eşinizle başbaşa kalmak istediğinizi ne benim ne senin ailen birlikte de 1-2 akşam geçirelim demeniz gerekiyor bence. Geniş aile iyidir, önemlidir ama çekirdek aileniz de daha az önemli değil. Olay siz ve eşinizde bitiyor. Kv ye anne bizde başbaşa kalmak istiyoruz alışverişi cuma akşamdan atsanız da biz de azıcık başbaşa kalsak, işin yorgunluğu ve telaşından sohbet edemez olduk diyin mesela olmuyor mu?

Eşimin de bir evi olduğu sorumluluğu oldu ya eşi olduğunu anlamak istemiyorlar nasıl anlatıcam bunu onlara bilmiyorum biz Bi hafta gitmesek kv basar telefona kardeşine şu lazımmış alınacak evin şurası bozuldu burası böyle
Kendileri almıyorlar çünkü hazıra alışmışlar. Bu insanlarda afedersiniz ama asalak resmen.
Her hafta siz gitmeyin, bahane uydurun. Mesela bir hafta evde işiniz olsun, diğer hafta eşinize yemekler hazirlicam bi film buldum cok güzelmiş vakit geçirelim birlikte fln deyin. Kendisi gitmeye alışsın. Yavas yavas eşinizde siz gitmeyince bence azaltır kalma durumlarını
Kayinpeder daha ne kadar şehir dışında yasayacak

Karışık yazmışsınız sadeleştirme ihtiyacı hissediyorum. Kvniz 20 dk mesafede kp il dışında çalışıyor ve bu zamanlarda sizin kv ile kalmanızı istiyor. Kocanız yani oğluna da bu yönde telkin veriyor çünkü dışarda ve karısı, küçük kızı yalnız kalsın istemiyor herhalde eşinizde ailenin tek erkeği olarak vazifeyi üstlenmiş, kabullanmiş. Sizinde aile hayatınız altüst sanırım. Başbaşa hiç vakit geçiremiyorsunuz anladığım kadarıyla. Anneniz gillere de gidince ordan dönüşte hiç olmazsa yol yorgunu eve gidelim diyorsunuz ama eşinizin içine sinmiyor. Birkaç gündür yalnız bıraktığı ailesini de bi görüp öyle devam etmek istiyor yoluna. E bu seferde iş başlıyor siz yine ailelerle bir arada karı-koca hayatından uzak bir hayat yürütüyorsunuz. Günler birbirini kovalıyor. Peki siz hangi ara karı-koca aile olacaksınız? Eşinizle başbaşa kalmak istediğinizi ne benim ne senin ailen birlikte de 1-2 akşam geçirelim demeniz gerekiyor bence. Geniş aile iyidir, önemlidir ama çekirdek aileniz de daha az önemli değil. Olay siz ve eşinizde bitiyor. Kv ye anne bizde başbaşa kalmak istiyoruz alışverişi cuma akşamdan atsanız da biz de azıcık başbaşa kalsak, işin yorgunluğu ve telaşından sohbet edemez olduk diyin mesela olmuyor mu?
Aynen öyle doğru anlamışsınsınız ben onlara karşı Bi kötülük beslemiyorum alışverişleri olsun vs kendime alırken annesi de yok diyordu istiyordu diyorum ama onlar böyle yaptıkça ben duvar örüyorum araya onlardan soğuyorum kp 1 senedir yok izne geldi Bi sadece görümcem liseye kaydoldu gittik uğraştık kendi kardeşim var onun yaşında ayırt etmiyorum ama çizmeyi çok aşmaya başladılar

Siz kendi ailenizde kalmaya okeysiniz ama eşinizin ailesinde kalmak istemiyorsunuz anladığım. Hani 2 gün ailenizde 1 gün orda kalmak çok sorun olmasa gerek diye düşünüyorum. Bir de kırşehir merkez ve ilçede aileler sanırım. Mesafeler de uzak değildir. Mesela 3 günlük tatilde siz annenizde eşiniz kendi annesinde 2 şer gece kalsınız da 3. Gün evinize gitseniz?
Bizim de eşimin ailesi uzakta benimkiler 6 ay burda 6 ay uzakta. Açıkçası ben kendi aileme de eşiminkilere de gitmeye bayılmıyorum.
benimkilere yazlıkta oluyor 6 ay. Açıkçası eşim aileci ve benimkilere de kendininkilere de yatıya gitmeye bayılıyor. Ömrümüz yollarda göçebe geçiyor. Mesafeler de uzun.

Bu sebeple sıkıcı bir şey olduğunu anlayabiliyorum. Ama sizin sıkıntınız gitmek bir yerlerde kalmak eşle evde vakit geçirememek değil de kv de kalmak gibi duruyor buradan bakınca. Annenizde 2 gece eşinizle kalmak sizi rahatsız etmemiş. Beni o da etti. Elimizden geldiğince aileler arasında denge kurmaya çalışmak lazım gönül yapmak lazım biraz da. Kayınvalideniz de yalnızmış baba uzaktaymış. Ben olsam yatılı kalma önceliğini eşimin ailesine vermeye çalışırdım bu sebeple. Bir tane oğulları varsa hafta sonu gidip de ihtiyaçlarını gidermeniz lazım.

esas sorun siz her tatilde bu organizasyonu yapıyorsanız başlar ama. Kayınvalideye annenize yatıya gitmekten ziyade hafta sonlarını kendi evinizde kalarak başbaşa geçirmeniz lazım. Siz de bir ailesiniz. Dengeyi kuracak olan da siz ve eşinizsiniz. Çok problem olacak çözülemeyecek sinir yapacak bir konu yok bence.

Kendileri almıyorlar çünkü hazıra alışmışlar. Bu insanlarda afedersiniz ama asalak resmen.
Her hafta siz gitmeyin, bahane uydurun. Mesela bir hafta evde işiniz olsun, diğer hafta eşinize yemekler hazirlicam bi film buldum cok güzelmiş vakit geçirelim birlikte fln deyin. Kendisi gitmeye alışsın. Yavas yavas eşinizde siz gitmeyince bence azaltır kalma durumlarını
Kayinpeder daha ne kadar şehir dışında yasayacak
Belli değil inşaatlarda çalışıyo formen o iş biter onu alır izne gelir vs

Siz kendi ailenizde kalmaya okeysiniz ama eşinizin ailesinde kalmak istemiyorsunuz anladığım. Hani 2 gün ailenizde 1 gün orda kalmak çok sorun olmasa gerek diye düşünüyorum. Bir de kırşehir merkez ve ilçede aileler sanırım. Mesafeler de uzak değildir. Mesela 3 günlük tatilde siz annenizde eşiniz kendi annesinde 2 şer gece kalsınız da 3. Gün evinize gitseniz?
Bizim de eşimin ailesi uzakta benimkiler 6 ay burda 6 ay uzakta. Açıkçası ben kendi aileme de eşiminkilere de gitmeye bayılmıyorum.
benimkilere yazlıkta oluyor 6 ay. Açıkçası eşim aileci ve benimkilere de kendininkilere de yatıya gitmeye bayılıyor. Ömrümüz yollarda göçebe geçiyor. Mesafeler de uzun.

Bu sebeple sıkıcı bir şey olduğunu anlayabiliyorum. Ama sizin sıkıntınız gitmek bir yerlerde kalmak eşle evde vakit geçirememek değil de kv de kalmamak gibi duruyor buradan bakınca. Elimizden geldiğince aileler arasında denge kurmaya çalışmak lazım gönül yapmak lazım biraz da. Kayınvalideniz de yalnızmış baba uzaktaymış. Ben olsam yatılı kalma önceliğini eşimin ailesine vermeye çalışırdım bu sebeple. Bir tane oğulları varsa hafta sonu gidip de ihtiyaçlarını gidermeniz lazım.

esas sorun siz her tatilde bu organizasyonu yapıyorsanız başlar ama. Kayınvalideye annenize yatıya gitmekten ziyade hafta sonlarını kendi evinizde kalarak başbaşa geçirmeniz lazım. Siz de bir ailesiniz. Dengeyi kuracak olan da siz ve eşinizsiniz. Çok problem olacak çözülemeyecek sinir yapacak bir konu yok bence.
Canım şöyle söyleyim ben kv karşıtı sevmeyen vs birsey değilim eşimin ailesi sonucda ben kendi ailem de böyle 15 20 dakikalık mesafede olsa orda da kalmam ki annem zaten istemez evin barkın var düzenini bozma diye ama Ankara kırsehirde arası git gel yapsak aynı gün vakit geçirmeye zaman kalmaz annemlerle

20 dakikalık mesafede neden kaliyorsunuz ki çok saçma niye böyle alistirdiniz ki.
Alıştırma değil eşimi vazgeçiremiyorum bahane üretiyor annesi babasıgile işim uzak gidip gelemem burdan bizim ev daha yakın diyo kp duysanız söylediklerini bekarken nasıl gidip geliyordun napıyodun bende yokum gidin annenlerle kalın diye 2 sene olmadı daha evleneli

Ve sanırım şunu yazmayı unutmuşum benim kv kırsehirin Bi köyünde kalıyo

Benim anlamadığım kemdı ailenizede gidip kalıyorsunuz tamam uzak mecbur kalınır ama dönüşte eş ailesıne nıspet gıbı kalmak istemiyorum dıyorsunuz. Şimdi eşim deseki annemlerde ıkı gün kalalım dönüşte aman uğramayılm o ne öyle yol üstü vs diye kalmayalım dese niye senin ailende kalmaya gelince okeyde ben kendı aşkeme uğrayı kaldığımda sorun oluyor derım. Ben öyle hissettim. Dışarda gezın tozun üç dört ayda bir ailelerde ıkı üç gün kalın ya da herkes kendi ailesiyle vakit geçirsin

Son düzenleme:
Benim anlamadığım kemdı ailenizede gidip kalıyorsunuz tamam uzak mecbur kalınır ama dönüşte eş aşkesıne nıspet gıbı kalmak ıstemiıyırum dıyorsunuz. Şimdi eşim deseki annemlerde ıkı gun kalalım dönüşte aman uğramayılm o ne öyle yol üstü vs diye kalmayalım dese niye senin ailende kalmaya gelince okeyde ben kendı aşkeme uğrayı kaldığımda sorun oluyor derım. Ben öyle hissettim. Dışarda gezın tozun üç dört ayda bir ailelerde ıkı üç gün kalın ya da herkes kendi ailesiyle vakit geçirsin
Biz normal zamanda zaten mecburiyetten eşimin ısrarıyla gidip kalıyoruz yolun üstü tabiki uğrayalım ama gidip yoldan gelirken orda da kalmak zoruma gidiyo

Daha şimdiden başladılar yılbaşında gelecekmisiniz kaç gün izin var vs canıma tak etmiş durumda eşimle normal hayatta Bi sıkıntım yok severek evlendik. Sırf bu yüzden ona da tavırlarım değişiyo

Severek evlendiyseniz, niye konusmuyorsun? Esin sana "annemlere ograyalimmi" diye sordugunda "hayir ben gitmek istemiyorum, biraz sadece ikimiz olarak zaman geçirmek istiyorum" niye diyemiyorsun?

Genel olarakta iyi bir konusma yapabilirsin esin ile. Her defasinda kv'deye gitmek istemedigini, senin içinde kolay olmadigini hep hürmet, hizmet et. Erkeklerden bu benklenti yok. Hemde sadece onun ile zaman geçirmek istedigini söyle.

Eger dinlemiyorsa, senin ile yanliz zaman geçirmek istemiyor demek. O halde esin seni sevmiyor, üzgünüm.

Eşim çalışıyor maalesef 3 gün izinli değil yani ben gidelim desem yılbaşına 3 gün kala gidip kalıcaz eşim işe gidip gelecek biz evde kv görümce akşamları o gelecek falan

Anlayamadim, senin hür iraden yokmu? Hayir diyemiyormusun? Kim bunu ister allasen? Kolaysa gitsin o 3 gün senin baban ile yanliz geçirsin. Gerekirse esin yanliz gitsin. Gerekirse kavga, gerekirse bosanma. Ama lütfen kendinize bir sayginiz olsun. Hayattan, eslerinizden istekleriniz olsun. Hep ideal gelin olmak için bu kadar çabalamayin ya. Adam ideal koca olmak için parmagini bile kaldirmazken.

Biz normal zamanda zaten mecburiyetten eşimin ısrarıyla gidip kalıyoruz yolun üstü tabiki uğrayalım ama gidip yoldan gelirken orda da kalmak zoruma gidiyo
Ben sizi anlıyorum ama bakın sız kendı aılenızde kalırken sorun yok dönüşte niye kalmak zorunuza gidiyor. Her şeyi geçtım insan izinli günlerinde iki tarafada değil başbaşa vakit geçirmiyorsunhz. Bir kaç ayda bir herkes kendi ailesinde kalsın

Back
X