- 1 Kasım 2019
- 2.746
- 5.558
- 158
Konu sahibi zaten işe yemeğini önceden hazır edip gidiyormuş, evde hazır yemek varken, her gün de kayınvalide de yemek altlı üstlü de otursalar doğru değil bence. İlla kv kp evinde oturuyorlar diye herkesin her dediğini her istediğini yapmak zorunda değiller. Muhtemelen konu sahibinin yaptığı yemekler de sürekli kv kp evinde yemek yemekten çöpe gidiyordur. Boşuna ziyan oluyor yani. Aslında eşiyle açık açık düzgünce konuşması lazım. İşten gelir dinlenmek ister, kv evindeki hazır yemeği yiyip hemen evine de çıkamaz ki, kalabalıklarmış hemde, sofra kurulacak toplanacak, bulaşıklar yıkanacak, çay demlenecek vs sonra eve çıkılacak, eşiyle başbaşa geçirip dinleneceği veya işlerini halledeceği vaktini sürekli kv kp evinde geçirmiş ve daha da yorulmuş olacak. Açık açık eşiyle konuşması lazım.Güttürmeyin siz de.
"Yemek var yiyin" demek gütmek değil ki ayrıca, ne güzel işte ne yemek yapacağım diye düşünüp uğraşmanıza gerek kalmıyor; söyleyin yahu ana işte o da; alın eşiniz istiyorsa bi tabak kapıdan "Anne ver sen bize yemeğimizi de eve geçelim, tüttü burnumuza mis gibi" filan deyin alın gidin evinize.
Gitmeyelim ozaman hazırla yemek demiş ? Madem inecektiniz niye ters yaptınız ozaman gitmek istemiyorsanız ben yorgunum başka akşam ineriz deseydinizİyi akşamlar arkadaşlar ben kaynanamla altli üstlü oturuyorum ve kendimi sürekli orda buluyorum yani iyiliklerinden kahvaltıya çağırıyorlar yemeğe ama kafayı yicem işten geliyorduk eşimde evde yemeğim vardı eşim kapıyı çaldı kardeşiyle yiğenide ordaydı güzel yemek yapmışlar eşimde oo bize düşermi dedi üstmüzü değişip gelelim dedi o kadar sinirlendim ki ya belki evimde yicem belki istemiyorum kime sordun sen ya agresiflestim noldu dedi ses çıkarmadım ama sinir küpüyüm keşke evlenmeseydin dedim yeter ya of anlatamıyorumda derdimi sinirden ona o da gitti odaya iyi inmeyelim yemek hazırla o zaman noluyo sana dedi bende dalgamı geçiyorsun aldım yemeği iniyorum gelirsin dedim çay içip çıktık ben mi abartıyorum acaba 6 aylık evliyiz diyemi böyle erkeklermi anlamıyor ya da ne demem gerekiyor ya da normal mi böyle şeyler Allah aşkına deli oluyorum ya eşim normal de bana sorar istemiyorsan gitmeyelim der ilgilidir ama noluyor böyle anlamıyorum git annene bu kadar seviyorsan dicektim onu indirip kendim inmicektim ama laf yediği için inmezdi bırakıp lütfen bana birşey söyleyin ben napıcam eşimin ailesi kötü değil ama rahatsız oluyorum bu kadar sık olmasından imdat diye bağırasım var
Eşin ailesiyle altlı üstlü oturmak en büyük yanlış .Şimdi iyi olabilirler fakat içli dışlı ilişkilerde bir mesafe koyulmazsa çok yakında sorunlar kapıdadır .Bu mesafeyide eşin ve sen koyabilirsiniz .Kavga çıkarmadan güzellikle konuş eşinle .İyi akşamlar arkadaşlar ben kaynanamla altli üstlü oturuyorum ve kendimi sürekli orda buluyorum yani iyiliklerinden kahvaltıya çağırıyorlar yemeğe ama kafayı yicem işten geliyorduk eşimde evde yemeğim vardı eşim kapıyı çaldı kardeşiyle yiğenide ordaydı güzel yemek yapmışlar eşimde oo bize düşermi dedi üstmüzü değişip gelelim dedi o kadar sinirlendim ki ya belki evimde yicem belki istemiyorum kime sordun sen ya agresiflestim noldu dedi ses çıkarmadım ama sinir küpüyüm keşke evlenmeseydin dedim yeter ya of anlatamıyorumda derdimi sinirden ona o da gitti odaya iyi inmeyelim yemek hazırla o zaman noluyo sana dedi bende dalgamı geçiyorsun aldım yemeği iniyorum gelirsin dedim çay içip çıktık ben mi abartıyorum acaba 6 aylık evliyiz diyemi böyle erkeklermi anlamıyor ya da ne demem gerekiyor ya da normal mi böyle şeyler Allah aşkına deli oluyorum ya eşim normal de bana sorar istemiyorsan gitmeyelim der ilgilidir ama noluyor böyle anlamıyorum git annene bu kadar seviyorsan dicektim onu indirip kendim inmicektim ama laf yediği için inmezdi bırakıp lütfen bana birşey söyleyin ben napıcam eşimin ailesi kötü değil ama rahatsız oluyorum bu kadar sık olmasından imdat diye bağırasım var
O kadar haklısın ki diyemedim çünkü 6 aydır zaten söylüyorum yeni evliyiz senle yemek istiyorum sürekli ne işimiz var diye 2 3 hafta dikkat sonra yine aynı haliyle agresifleştim düzgün söyleyemedimDerdinizi doğru düzgün, kelimelerle anlatabilicekken neden böyle pasif agresif tepkiler verdiğinizi ben anlamadım. Eşiniz ılımlı davranmış bozuldugunuzu anlayınca inmeyelim demiş, ağzınizi açıp biz yeni evliyiz neden bana danışmadan annemlerde yiyelim diyosun, yeni evli insanların zırt pirt aile evinde ne işi var, ben rahatsız oluyorum diyemediniz mi?
Köyde yaşicaklar diye sorun olmaz diye düşündümyedi aydir pandemi var zaten ne misafiri.. ise gidip gelirken kv leri de riske atiyorsunuz.. bu virus bitmez valla.. kac yil surecek Allah bilir.
altli ustulu otururken bunlar yasanacak cok belli. kabul etmissiniz. simdi kendinizi ifade edene kadar gobek catlatiyorsunuz kv ye veya kocaya. onlar bu duzeni istemis bastan beri.
Allah razı olsun senden sonunda beni anladın ben yeni evliyim ve kendimi 50 senedir evliymiç gibi hissediyorum çok acı çok yemekten sonra yerm diye marketten canımın istediğini alıyorum iş çıkışı bş bakmışım aşağıdayım yatmaya çıkıyorum çok bunaldım kimse söyleme bana çünkü gidicekler diye bilsem böyle yaparmıydım benBen size hak verdim. Yeni evlisiniz, eşinizle baş başa takılmak, baş başa yemek yemek, yemekten sonra yayılmak istiyosunuz ki çooook normal istekler. İnsanlar niye üstünüze gelmiş anlamadım, gayet doğal istekleriniz. Sadece bu isteklerin kv ile aynı apartmanda bu şekilde elinizde patlayacağını düşünmeniz gerekiyordu. Hiç fikir almadınız mı kimseden, acaba demediniz mi? En büyük yanlış bu olmuş. Ama geçici bir durum neyse ki, sıkın dişinizi bekleyin onlar gidene kadar madem.
Ayrıca millet geyiğe vurmuş ne güzel hazır yemek diye ama sürekli kv evine inip belli bir süre orada kalmak herkesi de sıkardı bundan eminim. Hele hele yeni evliyken kimse de istemez yani.
Evet ilkini söyleyince tamam canım diyor ama ben engel olamıyorum kendimi. Eşim genel konularda bana danışır sorar ama ailesi alt katta olunca kaçırıyor ipin ucunu ve bi şekilde ben kendimi aşağıda buluyorum ve genelde bu konuda danışmıyor yani anneme amcam gelcekmiş inelimmi demiyor bi şekilde kendimi orda buluyorum sanki birlikte yaşıyormuşuz gibiKonunuzun ilk metninde eşim genelde bana danışır yazmışsınız şimdi hep oluyor diyorsunuz. Anlamak için soruyorum hangisi gerçek? Trip atsın bırakın, böyle de siz kocanıza trip atıyorsunuz. Sınırı en baştan çizmeniz lazım.
Bakın şöyle düşünün eşinize bugün evimizde baş başa yesek, uğraştım o kadar yemekle, annende başka zaman yeriz demenizle bıktım her seferinde aynı şey ben boşuna mı yemek yaptım salak mıyım demeniz farklı. Bu iki duruma eşinizin vereceği tepki de farklı.
Evet tamda böyle yemeklerim çöpe gidiyor benim anlamıyorlar işlerine geliyor yemek yer yemez kalkmak isteyince de laf yapıyorlar eşime nasıl anlatıcam kiKonu sahibi zaten işe yemeğini önceden hazır edip gidiyormuş, evde hazır yemek varken, her gün de kayınvalide de yemek altlı üstlü de otursalar doğru değil bence. İlla kv kp evinde oturuyorlar diye herkesin her dediğini her istediğini yapmak zorunda değiller. Muhtemelen konu sahibinin yaptığı yemekler de sürekli kv kp evinde yemek yemekten çöpe gidiyordur. Boşuna ziyan oluyor yani. Aslında eşiyle açık açık düzgünce konuşması lazım. İşten gelir dinlenmek ister, kv evindeki hazır yemeği yiyip hemen evine de çıkamaz ki, kalabalıklarmış hemde, sofra kurulacak toplanacak, bulaşıklar yıkanacak, çay demlenecek vs sonra eve çıkılacak, eşiyle başbaşa geçirip dinleneceği veya işlerini halledeceği vaktini sürekli kv kp evinde geçirmiş ve daha da yorulmuş olacak. Açık açık eşiyle konuşması lazım.
Evet ben sinirlendim gereksiz şekilde çünkü tüm haftasonum çamaşır yıkayamadan aşağıda geçtiben konunun genelinde sizi haklı buldum, altlı üstlü de otursam her dakika birlikte yemek yiyip çay içmek zorunda değilim. herkesin bir düzeni var ama şöyle ki siz sorununuzu eşinizle anlaşılır bir şekilde konuşmamışsınız. eğer normalde hep soruyor ve o gün sormadıysa, bende yemek yapmıştım yemek için aşağıya inmeyi bundan sonra birlikte planlayalım ve biraz baş başa olalım istiyorum. dersiniz adam da sizin neyden rahatsız olduğunuzu anlar. aksi takdirde erkekler böyle şeylere çok dikkat etmez
Genel olarak danışmadan birşey yapmaz ama bana sormadan kapıya tıkayınca mal gibi kalıyorum arkasında tuvalete sıkışsam çıkamıyorum bile bi bakmışım gel yavrum içeri diyorlar kötü olucam bu seferde yok diyinceNe kadar abartmışsınız, normalde sorar diyorsunuz demek ki gayri ihtiyari bir durum oldu o akşam.
Haklısınız tabiki. Ama gidecekler madem hiç aranızı bozmayın bekleyin. Ama bu arada her dediklerinde aşağı inmeyin, ayıp değil ki bu. Yorgunum uzanmak istiyorum deyin geçin, başka bir gün inin mesela bu şekilde hem küsmezler hem de siz nefes alırsınız.Allah razı olsun senden sonunda beni anladın ben yeni evliyim ve kendimi 50 senedir evliymiç gibi hissediyorum çok acı çok yemekten sonra yerm diye marketten canımın istediğini alıyorum iş çıkışı bş bakmışım aşağıdayım yatmaya çıkıyorum çok bunaldım kimse söyleme bana çünkü gidicekler diye bilsem böyle yaparmıydım ben
Onu yapamıyorum ki eşim benden önce tamam demiş oluyor gitmezsem bu seferde neden gelmedi olucak bilmiyorum ya şeytan diyo iş çıkışı annene geç yat bu gece ordaHaklısınız tabiki. Ama gidecekler madem hiç aranızı bozmayın bekleyin. Ama bu arada her dediklerinde aşağı inmeyin, ayıp değil ki bu. Yorgunum uzanmak istiyorum deyin geçin, başka bir gün inin mesela bu şekilde hem küsmezler hem de siz nefes alırsınız.
Iyi de bu sizin pasifliginiz camasir yikamam lazim deyip evinize cikabilirsiniz.Evet ben sinirlendim gereksiz şekilde çünkü tüm haftasonum çamaşır yıkayamadan aşağıda geçti
İşte evet tuhaf kızdığı için öyle dedi normalde hayatım yemek yiyelim derdi ben hazırlardım o içeriyi toplardı güzellikle söylediğim zamanlarda oldu ama bi iki dikkat ediyor sonra yine aynı acaba ailesimi birşey diyor genelde karından korkuyorsun gelmiyorsun diye takılırlarBu konuşarak çözülebilir geldi bana. Eve dönünce artık ayrı bir hayatınız olduğunu size sormadan böyle yapmamasını güzellikle söyleseniz? Tartışarak söyleyince savunma moduna geçecek ve işler kötüye gidecek. Evlilik zarar görecek. Bir de tamam yemeği hazırla yiyelim kısmı da tuhaf. Üstünüzu değiştirip birlikte mutfağa geçelim deyin, Birlikte hazırlayın
Dedim çıktım makineye çamaşır atıp mecbur indim hazırlık yapılıyordu kaytardı dicekler bu sefer de makinede kırışmış çamaşırlar ertesi gün tekrar birlikteydikIyi de bu sizin pasifliginiz camasir yikamam lazim deyip evinize cikabilirsiniz.
Siz hic bir sey soylemeden insanlar sizi anlasin istiyorsunuz ama oyle olmuyor maalesef.
Ya desinler ne var isim vardi deyip gecin. once kendi isinizi yapin isterseniz iner yaparsiniz. Ve bunu kayinvalidenize ve esinize sakin bir sekilde anlatin.Dedim çıktım makineye çamaşır atıp mecbur indim hazırlık yapılıyordu kaytardı dicekler bu sefer de makinede kırışmış çamaşırlar ertesi gün tekrar birlikteydik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?