Eşimle kavga ettik

Çok teşekkür ederim bunun için çabalıyorum ve bizimde tek tartışma konumuz bu nerdeyse ailesi keşke evlenmeseydin demek geldi içimden en azından mutsuz olmazdım böyle eşim bana genelde sorar iş çıkışı berbere bile uğrasa sorar bi yere gittiğimizdede sorar ama alt kattaki annesi babası olunca sorma gereği duymuyor evlenmeseydin o zaman diyesim geliyor

Her gelmiyorum dediğinizde gitmişsiniz
kararınız net olsun
gelmiyorum yemeğim var çok yorgunum yemek yiyip yatıcam deyin geçin ya da evde çok işim var cvp vermelerine izin vermeden çıkın evinize. lafları ağızlarına tıkayın onlar sizi çağırmadan direk söyleyin yada.
Aslında kötü niyetli değiller gibi ama insan bunalıyor.

Evet kötü değiller çalıştığım için bunalıyorum

Ama sinirleniyorum 7 aydır ben evlendiğimi hissedemedim kurban olayım evime alışamadım kocamla yemek yiyemedim tek misafir alamadım tek misafirliğe gidemedim izin günlerimden nefret ettim

Bakın kızmakta haklısınız, beklentilerinizde de sadece anlatmaya çalıştığım şey şu kavga ederek, cırlayarak, surat asarak bu durumu çözemezsiniz. Aksine bir sorun daha yaratmış olursunuz. Boşuna evlilik zeka ve politika işidir demiyorum, tatlı tatlı davranıp öyle çözmeniz lazım bu durumu

Ama elim ayağım titriyor sinirden düşünün işten gelmişsinz eve çıkıcaksınız hop eşinin kapılarını çalmış içeri girmiş yemeklere bakmış geliriz demiş ne diyebilirim ki yukarda sinirden suratına bakamıyorum kacga etmiyim diye surat asıyorum sakince keşke evlenmeseydin dedim o lafımdan sonra inmeyelim yemek hazırla dedi bende öyle ayarlamadınmo sen iniyorum dedim hatam sanırım sakin olmamak dikkat edeceğim bu arada ailesine karşı saygısızlığımda yok ama sanki küçüğüm diye yönlendirmeye çalışıyorlar iizn günümde çağırıyorlar kahvaltıya gidiyorum diyorum düşünmüşler ne güzel otururken hadi şuraya gidelim diye kendi kendine plan yapılıyor kocamı bile kendi arıyor oğlum akşam şuraya gel biz gidiyorz anne evim dağınık diyorum kalsın boşver diyor

Çalışıyorsunuz birde sanırım. Aslında diyeceğiniz tek şey eşinize; ‘’zaten yorgun geliyorum yemek yiyip, uzanmak istiyorum benim adıma karar verirken lütfen bunları da göz önünde bulundur. ‘’ halledilmeyecek, aşılmayacak bir sorun değil inanın. Dert edip, evliliğiniz en güzel zamanlarını bununla heba etmeyin.

Bu her gün yaşanan bir olay değil ki öyle yazmışsınız. Yemeğinizi ertesi gün yiyiverin ne olmuş? Sonra eşinize emrivaki yapmaması gerektiğini düzgünce konuşun. Tavrınızı görünce eşiniz gitmeyelim bile demiş siz yok demişsiniz. Kararınız net olsun hem o lafı edip hem surat asıp hem gitmek yanlış bir tavır.

Sizi çağırmışlar gitmişsiniz izin gününüzde evde oturmak istiyorsanız gelmiyorum diyeceksiniz. Kadın sizin aklınızı mı okusun? Tavrınız net değil ki. İçiniz başka söylüyor ağzınız başka. Sizi kafanıza silah dayayıp götürmüyor ya, plan mı yaptı gitmek istemiyor musunuz gelmiyorum diyin çıkın evinize.

Ama genelde hep oluyr ve yemeğimi ertesi gün yeriz diye bırakıyorum ve yenmiyor eşim acıktım yemek hazırla tavrıyla söyleyince aşağıda yemek istiyordun hazırlayamam dedim ne doğru ne yanlış bilmediğim için size soruyorum aslında bu arada gelmiyorum diyemedim kayınvalideme çünkü kendi karar verip gidiceğimiz kişiyi çoktan aramıştı istediğini yapmayıncada trip atıyor hesap soruyor

Vaktinizi aldım özür dilerim hepinizden
Hayır olur mu öyle şey özür dilenecek bir durum yok ortada. Sadece yaşınız daha çok genç ilerleyen zamanlarda bu kadar sıkıntı yaptığınız için pişman olabilirsiniz ben sadece sizi düşünüyorum .

Dert ettim kendime bu durumu geçiyor olaydan 1 hafta sonra ama napıyım öyle söyliyim ben

Sanırım öyle olucak sıkıntıdan değilde şimdiden böyle olursa eşimi ilerde düzeltemememten korkuyorm

Derdinizi doğru düzgün, kelimelerle anlatabilicekken neden böyle pasif agresif tepkiler verdiğinizi ben anlamadım. Eşiniz ılımlı davranmış bozuldugunuzu anlayınca inmeyelim demiş, ağzınizi açıp biz yeni evliyiz neden bana danışmadan annemlerde yiyelim diyosun, yeni evli insanların zırt pirt aile evinde ne işi var, ben rahatsız oluyorum diyemediniz mi?

Ama sinirleniyorum 7 aydır ben evlendiğimi hissedemedim kurban olayım evime alışamadım kocamla yemek yiyemedim tek misafir alamadım tek misafirliğe gidemedim izin günlerimden nefret ettim
yedi aydir pandemi var zaten ne misafiri.. ise gidip gelirken kv leri de riske atiyorsunuz.. bu virus bitmez valla.. kac yil surecek Allah bilir.

altli ustulu otururken bunlar yasanacak cok belli. kabul etmissiniz. simdi kendinizi ifade edene kadar gobek catlatiyorsunuz kv ye veya kocaya. onlar bu duzeni istemis bastan beri.

Ben size hak verdim. Yeni evlisiniz, eşinizle baş başa takılmak, baş başa yemek yemek, yemekten sonra yayılmak istiyosunuz ki çooook normal istekler. İnsanlar niye üstünüze gelmiş anlamadım, gayet doğal istekleriniz. Sadece bu isteklerin kv ile aynı apartmanda bu şekilde elinizde patlayacağını düşünmeniz gerekiyordu. Hiç fikir almadınız mı kimseden, acaba demediniz mi? En büyük yanlış bu olmuş. Ama geçici bir durum neyse ki, sıkın dişinizi bekleyin onlar gidene kadar madem.

Ayrıca millet geyiğe vurmuş ne güzel hazır yemek diye ama sürekli kv evine inip belli bir süre orada kalmak herkesi de sıkardı bundan eminim. Hele hele yeni evliyken kimse de istemez yani.

Konunuzun ilk metninde eşim genelde bana danışır yazmışsınız şimdi hep oluyor diyorsunuz. Anlamak için soruyorum hangisi gerçek? Trip atsın bırakın, böyle de siz kocanıza trip atıyorsunuz. Sınırı en baştan çizmeniz lazım.

Bakın şöyle düşünün eşinize bugün evimizde baş başa yesek, uğraştım o kadar yemekle, annende başka zaman yeriz demenizle bıktım her seferinde aynı şey ben boşuna mı yemek yaptım salak mıyım demeniz farklı. Bu iki duruma eşinizin vereceği tepki de farklı.

Ne kadar abartmışsınız, normalde sorar diyorsunuz demek ki gayri ihtiyari bir durum oldu o akşam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…