Eşimle konuşamıyoruz

sevgitek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2019
3.067
1.413
133
Selam kızlar. Başlıktan da görebileceğiniz gibi eşimle iletişim problemimiz var. 2 yıllık evliyiz. Şöyle ki benim çok takıntılı olduğum konu aslında olması gereken de birisine bsey anlatırken ilgiyle dinlemesi ve mutlaka gözlerime bakması. Ama ben eşime bsey anlatırken ya başka yerlere bakar. Ya anlattıktan sonra bi daha söylesene dinlemedim dinleyemedim falan der. Veya ben bsey anlatırken o araya laf sokar ve başka bsey söyler, anlatır. Son ihtimal de ben anlattıktan sonra hiç yorum yapmaz. Hiç cevap vermez. Yani şu an ilişkide ben bsey anlatırken o gözlerime bakıp beni dinliyorsa cidden çok seviniyorum. Ne kadar saçma değil mi ? Ya da ona bsey anlatıyorum ya. Böyle yavaş yavaş anlatıyorum beni yine anlamadı kesin diye. Ona bunu söylediğimde hayır dinliyorum ben seni diyor. Ya da aklım karışık başka bsey düşünüyordum falan diyor. Beni kaile alıp dinlemesini istiyorum artık. Dinlese de yorum yapsın benimle iletişim kursun istiyorum. Bu sadece benim anlattığım şeylerde geçerli tabi. Normal bi konuyu konuşup tartışabiliyoruz. Ne önerirsiniz ?

+1
Bebeğim 2 aylık. Bebekten sonra daha da kötü oldu artık iletişimimiz sıfır. Asla ve asla dinlemiyor beni. Ama sadece bana karşı böyle yani iş arkadaşlarıyla falan telefonda görüştüğünde can kulağıyla dinliyor. Çareyi konuşmamakta buldum. Artık hiçbir şey anlatmıyorum paylaşmıyorum eşimle. Bakalım nereye kadar.

Bizim ilişkimizi anlatmışsın. Adam hep bişeyler düşünüyo kafasından. Bişeyi on kere tekrar etmek zorunda kalıyorum. Ciddi konuşacağım bişey varsa illaki başka bi odaya çağırıp sana bişey söylücem diye dinletebiliyosam dinletiyorum onda da genelde doğru düzgün cevap vermiyo geçiştiriyo

Aynisi başimda var bende takmiyorum artik onu sevmedigimi dusunuyor
Duzelmiyor boyleleri cnm
Birde esimde soyledigim her fikre itiraz durumu var ne yapmaya kalksak tartisiyoruz
Mesela en son bi dolap yaptirdik rengi deseni igrenc oldu bastan sona tum fikirlerime karsi cikti en son soyledigim renge mor eklemis hic danismadan
Dedigim herseye itiraz eder kendiside kotu oldugunun farkinda ama frenleyemiyor bende saldim cayira cnm

Yani o gözlerinizin icine bakarak konusma falan biraz uzak malesef ozellikle erkekler evlendikten sonra odunlasiyor. Ama o kafa yorgunluğu bazen bende de oluyor esim biseyler anlattiginda dinliyorum ama tam anlaminile kendimi vermedigim icin yada konu hakkinda bir bilgim yoksa yorum yapmıyorum oda ayni sekilde ama bu birbirimize saygi duymadigimiz anlamina gelmiyor . Baktiniz esiniz ilgisiz konuyu değiştirin ortak paylasabileceginiz birseylerden konusun

Şimdi bu konu hakkında tartıştık . Boş konuşuyormuşum . Ya evde dört duvar arasında bebekle takılıyorum kimseule konuştuğumda yok yakında konuşmayı unutacam gündelil evde yaptığım şeyleri anlatıyorum . Belki sıkılıyordur ama 2,3 şey zaten söylüyorum birini dinlemedimi zaten kopuyor konu anlatmıyorum diyorum öylece kalıyor çok mutsuzum bu konuda bıktım diyebilirim . Az önce bebeģi uyuttum oturdum onun yanına konuşalım yada tv izleyelim diye gitti kardeşiji aradı 1 saat konuştu nerdeyse en son kardeşi çay içcez biz diyip kapadı telefonu . Bende ona bak millet çay icecev diye telefonu kapıyor senin çayın bayatladı 5 saat oldu 2 bardak anca içtin dedim . Zaten bebekte ağladı aldım onu yine sallamaya tv izliyorum şuan

Geçin karşısına tutun ellerinden sohbet edin,konuşun. Dinlemezse dikkati dağılırsa beni dinle diyin. Şahsen ben hep öyle yaparım, eşim sağolsun hep dinler ama bazen tartışırken gözlerini kaçırır ya da konu kapansın ister. O zaman ben de açık açık söylüyorum beni dinle, daha bitirmedim bitirip içimden atmak istiyorum, gözlerime bak lütfen vs vs şeklinde. Bence doğru iletişimden geçen ilk yol tamamiyle şeffaf olmak. Beklentiniz olan bir şey gerçekleşmiyorsa bir de karşı taraftan isteyip öyle deneyin, kadınlar olarak hep içimizden isteyip isteyip, olmayınca da üzülüyoruz. Erkeklere basitçe söylemek yetiyor aslında.

Deyin ki senden çok şey istemiyorum. Ama en azından her gün beş dk da olsa birbirimize ayıralım. Telefonları elimizden bırakalım, tvyi kapatalım, o gün ne yaşandıysa o günde kalsın. Dikkatimizi dağıtacak bir şey olmadan birbirimizle konuşalım. Bu şekilde birbirimzden uzaklaşmamızdan korkuyorum vs.

Yok eğer hala aynı şeyi yapıyorsa iflah olmaz.

Bunu ben eşime yapmışım bi dönem. Bi gün patladı. Sen bana saygı duymuyosun ne söyleyeceğimi merak etmiyosun önemsemiyosun dedi güzeeelce bir sitem merasimi geçti. Ben itiraz ettim kabul etmedim. Sonrasında ara ara bir şeyler anlatırken en son ne söyledim diyerek sorular sordu açığımı yakaladı. Ben de ona hak verdim. Kesinlikle bilinçle yapılan bir şey değildi. Kafamda mühim bi konu filan da yoktu. Sebepsiz bir odak problemiydi. Farkedince dikkat etmeye başladım ve uzun zamandır sitem duymadım. Çözüldüğünü düşünüyorum.

Ne aci degil mi, sokakta hic tanimadigin birine anlatsan seni dinler. Ya da duvara anlatsan duvar dinler... Dinliyormus gibi bile gorunmesi, anlattigini obemsememesi, hic yerine konuluyormus gibi hissetmek, degerini ister istemez sorgulama durumunda kalmak...
Onunla hislerinizi paylasin. Onun dinlemediginde sizin ne hissettiginizi soyleyin. Ise yarar mi bilmiyorum ama en azindan bilsin.

Benim eşim de nadiren yapar bunu, bende susuyorum, ortam değişikliği yapıyorum, peşimden geliyor ısrarla tekrar anlat diye
O hakkı kaybettin dinleseydin diyorum

Çok kavga ediyorsanız çok geçmişi karistiriyorsaniz annesiyle yarışıyorsanız normal sadece kendinize odaklanin he eşinde de suç vardır ilalki iletisim kopuklugu tek taraflı olmaz.

Benim eşim de telefonda takılırken bir şey sorduğumda kafasını kaldırıp yüzüme bakar ve tek kelime etmez
Ya da benim seslendigimi duyduğunda cevap vermez birkaç kere tekrarlamam gerekir
Ailesine karşı da böyle olduğunu görünce yapı meselesi herhalde diye düşünüyorum
Kendisine bundan rahatsız olduğumu soyledim
Şakayla karışık taklidini yaparım falan
Eskisine nazaran biraz azaldı gibi.

Aynısını ona yapın kesinlikle.

Ayy ne kadar aynı ya kendimi okudum. Bütün gün evdeyim artık çok bunaldım adam yerine koyup dinleyenim bile yok.

Benimde eşim ara sıra yapar bunu oyun oynarken genelde ben anlatırım anlatırım sonradan konuya döner bı daha anlatsana falan der sinir olurum sadece oyun oynarken yapar ama normalde böyle bir iletişim sorunumuz yok

Benim de aynı, dinleniyorum su an anlatma dinlemicem seni falan diyor yani. Üzülüyorum ne biliyim

Yani benim eşim böyle çok konuşkan biri değil zaten normalde. Benimle yarım ağız konuşup da gidip abisiyle kardeşleriyle falan konuşuyor değil tabi. Bebek falan yok şu an için. İnşallah olunca daha da kötü olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…