O bana böyle yaptığı için nasıl kötü hissettirdiğini biliyorum. O yüzden ben ona yapamıyorum öyle. Ama cumartesi günü bsey anlattı bana. Yani yorum yapacak bsey bulamadım pek. Sustum öyle. Sonra son cümlesini tekrar etti. Ben de anladım zaten dedim. E niye bsey demedin dedi. Ben de baaak yorum yapılmamak cevap almamak nasıl bir duyguymuş dedim. Cevap vermedi. Bilmem anlamış mıdır amaAynısını sende ona yap
Belki empati kurar..
Ben benim düşüncelerimi önemsemediğini düşünüyorum aslında. Hani şey gibi ‘ ya işte sevgi bu. Ne diyecek ki ne konuşacak ki ?’ Der gibiBizim ilişkimizi anlatmışsın. Adam hep bişeyler düşünüyo kafasından. Bişeyi on kere tekrar etmek zorunda kalıyorum. Ciddi konuşacağım bişey varsa illaki başka bi odaya çağırıp sana bişey söylücem diye dinletebiliyosam dinletiyorum onda da genelde doğru düzgün cevap vermiyo geçiştiriyo
Ay bu da var bizde. Ben de ne söylesem hep bir hayır demeler ne gerek varlar falan. Yani ben daha böyle şunu yapalım bunu yapalımcıyım. O evde oturalım. Film izleyelim. Yemek yiyelimci. Hatta daha bugün konusu oldu. Evimize tablo almak istiyorduk. Sonra ben de boş bi tuval alıp onu kendimiz boyayalım istedim. Hem aktivite olur hem de evimize onu asarız diye düşündüm. Bunu söyledim. Hiç itiraz etmeden satılıyor mu ki öyle boş tuval falan dedi. Bugün de mağazada gördük. Alalım o zaman dedi. O kadar şaşırdım ki. Normalde benim bu tür heveslerimi gereksiz bulur çünküAynisi başimda var bende takmiyorum artik onu sevmedigimi dusunuyor
Duzelmiyor boyleleri cnm
Birde esimde soyledigim her fikre itiraz durumu var ne yapmaya kalksak tartisiyoruz
Mesela en son bi dolap yaptirdik rengi deseni igrenc oldu bastan sona tum fikirlerime karsi cikti en son soyledigim renge mor eklemis hic danismadan
Dedigim herseye itiraz eder kendiside kotu oldugunun farkinda ama frenleyemiyor bende saldim cayira cnm
En çok da aile içi dedikodu tarzı şeylerde dinliyor beniYani o gözlerinizin icine bakarak konusma falan biraz uzak malesef ozellikle erkekler evlendikten sonra odunlasiyor. Ama o kafa yorgunluğu bazen bende de oluyor esim biseyler anlattiginda dinliyorum ama tam anlaminile kendimi vermedigim icin yada konu hakkinda bir bilgim yoksa yorum yapmıyorum oda ayni sekilde ama bu birbirimize saygi duymadigimiz anlamina gelmiyor . Baktiniz esiniz ilgisiz konuyu değiştirin ortak paylasabileceginiz birseylerden konusun
Ben de aynıyım valla canım. Hadi senin bebeğin var. Benim o da yok. Yurt dışında yaşıyorum. Bir arkadaşım kapı komşum hiç bsey yok. Çok kötü gerçektenŞimdi bu konu hakkında tartıştık . Boş konuşuyormuşum . Ya evde dört duvar arasında bebekle takılıyorum kimseule konuştuğumda yok yakında konuşmayı unutacam gündelil evde yaptığım şeyleri anlatıyorum . Belki sıkılıyordur ama 2,3 şey zaten söylüyorum birini dinlemedimi zaten kopuyor konu anlatmıyorum diyorum öylece kalıyorçok mutsuzum bu konuda bıktım diyebilirim . Az önce bebeģi uyuttum oturdum onun yanına konuşalım yada tv izleyelim diye gitti kardeşiji aradı 1 saat konuştu nerdeyse en son kardeşi çay içcez biz diyip kapadı telefonu . Bende ona bak millet çay icecev diye telefonu kapıyor senin çayın bayatladı 5 saat oldu 2 bardak anca içtin dedim . Zaten bebekte ağladı aldım onu yine sallamaya tv izliyorum şuan
O kadar çok söyledim ki. Dinliyorum diyor ama çoğu zaman dinlemiyor. Sadece ben konuşayım da o dinlesin istemiyorum ki ben. Sohpet edelim istiyorum. Yani hiç konuşamıyor değiliz ama istediğim muhabbet yok gibi aramızdaGeçin karşısına tutun ellerinden sohbet edin,konuşun. Dinlemezse dikkati dağılırsa beni dinle diyin. Şahsen ben hep öyle yaparım, eşim sağolsun hep dinler ama bazen tartışırken gözlerini kaçırır ya da konu kapansın ister. O zaman ben de açık açık söylüyorum beni dinle, daha bitirmedim bitirip içimden atmak istiyorum, gözlerime bak lütfen vs vs şeklinde. Bence doğru iletişimden geçen ilk yol tamamiyle şeffaf olmak. Beklentiniz olan bir şey gerçekleşmiyorsa bir de karşı taraftan isteyip öyle deneyin, kadınlar olarak hep içimizden isteyip isteyip, olmayınca da üzülüyoruz. Erkeklere basitçe söylemek yetiyor aslında.
Genelde tv karşısında kahvaltı yapıp yemek yeriz. Bugün normal yemek masasına kuracağım kahvaltı sofrasını. Gerçekten tv, telefon uzaklaştırıyor bizi birbirimizdenDeyin ki senden çok şey istemiyorum. Ama en azından her gün beş dk da olsa birbirimize ayıralım. Telefonları elimizden bırakalım, tvyi kapatalım, o gün ne yaşandıysa o günde kalsın. Dikkatimizi dağıtacak bir şey olmadan birbirimizle konuşalım. Bu şekilde birbirimzden uzaklaşmamızdan korkuyorum vs.
Yok eğer hala aynı şeyi yapıyorsa iflah olmaz.
Ben de eşime yapıyorum o en son ne dedim yoklamasınıBunu ben eşime yapmışım bi dönem. Bi gün patladı. Sen bana saygı duymuyosun ne söyleyeceğimi merak etmiyosun önemsemiyosun dedi güzeeelce bir sitem merasimi geçti. Ben itiraz ettim kabul etmedim. Sonrasında ara ara bir şeyler anlatırken en son ne söyledim diyerek sorular sordu açığımı yakaladı. Ben de ona hak verdim. Kesinlikle bilinçle yapılan bir şey değildi. Kafamda mühim bi konu filan da yoktu. Sebepsiz bir odak problemiydi. Farkedince dikkat etmeye başladım ve uzun zamandır sitem duymadım. Çözüldüğünü düşünüyorum.
Hep yapıyorum bunu zaten. O istediğim gibi benimle sohbet edene kadar da yapmaya devam edeceğimNe aci degil mi, sokakta hic tanimadigin birine anlatsan seni dinler. Ya da duvara anlatsan duvar dinler... Dinliyormus gibi bile gorunmesi, anlattigini obemsememesi, hic yerine konuluyormus gibi hissetmek, degerini ister istemez sorgulama durumunda kalmak...
Onunla hislerinizi paylasin. Onun dinlemediginde sizin ne hissettiginizi soyleyin. Ise yarar mi bilmiyorum ama en azindan bilsin.
Aynısı bizde de oluyor vallaBenim eşim de nadiren yapar bunu, bende susuyorum, ortam değişikliği yapıyorum, peşimden geliyor ısrarla tekrar anlat diye
O hakkı kaybettin dinleseydin diyorum
O zaman öp kocişini ben fenaymışım demek ki gözüne far tutulmuş fare gibi kalıyodum.Ben de eşime yapıyorum o en son ne dedim yoklamasınıama o söyleyebiliyor yani. Hiç açık vermedi ama işte hani dinliyor ama öylesine gibi bizimki daha çok
Tartışmalarımız olur ara ara. Bilmiyorum ondan mı kaynaklıÇok kavga ediyorsanız çok geçmişi karistiriyorsaniz annesiyle yarışıyorsanız normal sadece kendinize odaklanin he eşinde de suç vardır ilalki iletisim kopuklugu tek taraflı olmaz.
Evet evet. Benim eşimin de yapısı böyle gibi. Çok konuşkan biri değil yani ama daha iyi halini de gördüm tabiBenim eşim de telefonda takılırken bir şey sorduğumda kafasını kaldırıp yüzüme bakar ve tek kelime etmez
Ya da benim seslendigimi duyduğunda cevap vermez birkaç kere tekrarlamam gerekir
Ailesine karşı da böyle olduğunu görünce yapı meselesi herhalde diye düşünüyorum
Kendisine bundan rahatsız olduğumu soyledim
Şakayla karışık taklidini yaparım falan
Eskisine nazaran biraz azaldı gibi.
Aynısını ona yapın kesinlikle.
Direk söylemesi de kötüymüş yaBenim de aynı, dinleniyorum su an anlatma dinlemicem seni falan diyor yani. Üzülüyorum ne biliyim
Konuştum da. Ben dinliyorum seni zaten diyor. Ya da yorgundum başka bsey düşünüyordum falan diyor. Sadece bunlarEşinizle bu sorunları konuşun bakalım neler diyecek
Ay eveeeeet. En çok da bu zaten. Benim lafım biter bitmez ondan bi konuşmaya başlama hissi alıyorum. Benim söylediğime yorum yapacak zannediyorum. Ama o başka bseyden bahsediyor. Hem de lafım biter bitmez. Yani sanki sus da ben konuşayım artık der gibi. Çok kötü yaBirde sen konu hakkinda bir şey anlatırsın yorum beklersin o başka bir konu ile ilgili bir şey anlatmaya başlarduvarla konuşuyor hissi yaşatır...
AhahahaO zaman öp kocişini ben fenaymışım demek ki gözüne far tutulmuş fare gibi kalıyodum.
Gerçekten çok kötü ne yapacağız bilmiyorum. Çözümüde yok. Ben bir iki kez dinlemiyor gibi yaptım kızdı. Kendi yaptığının farkında bile değil.Ay eveeeeet. En çok da bu zaten. Benim lafım biter bitmez ondan bi konuşmaya başlama hissi alıyorum. Benim söylediğime yorum yapacak zannediyorum. Ama o başka bseyden bahsediyor. Hem de lafım biter bitmez. Yani sanki sus da ben konuşayım artık der gibi. Çok kötü ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?