- 26 Kasım 2019
- 4.695
- 11.324
- 208
- 37
Paşama bak yaw. Otoriteymiş. Kenarımın otoritesi.Merhaba hanımlar.
8 yaşında bir oğlum ve ikiz iki yaşında bebeklerim var. Eşimse evle çocuklarla ilgili sorumluluk almak istemeyen biri. Sürekli herşey için e soyleseydin yapardım diyor. Ama en basit şeyi bile ben söylemeden asla yapmıyor. Söyleyince de uflaya puflaya yapıyor.
Evin içindeki işleri de sökme takma vs gerektiren seyleri de hep benle yapmak istiyor. E zaten çocukların ve evin her işini yalnız yaptığım için onun işlerinde de ben yanında olmak istemiyorum.
Büyük oğlumla hiç ilgilenmiyor. Çocuğu futbola yazdırdım çok istiyordu bütün yaz ikizleri de alıp alıp ben götürdüm maçlara. Bak herkes babasıyla ya da anne babasıyla gidiyor sen gotursen bir kere de, bak bebeklerin yemek saati vs ne olursa olsun götürmedi (iki kere benim cildirmam üzerine götürdü) her seferinde de bu defa da gitmesin ne gerek var dedi. Ekim ayında yağmurlar da başlayınca artık gitmesin futbola demeye başladı çünkü ben bebeklerle soğuk havada çıkamıyordum. Parasını ödediğimiz halde göndermedi çocuğu. Hala da oğlum futbola gitme hevesiyle ama adamın umru değil. Çocuklarla ilgili herşeyde ama aklınıza gelebilecek herşey için durum böyle.
Çalışıyorum. Kaynanamla da annemle de geçen yıl bebeklere bakma işini yurutemedim bakıcı arayışına çıktım. O kadar kızıyordu ki bakıcı deme bana bilmem ne. Ben buna rağmen buldum bı bakıcı görüştüm çok sinirlendi. Eşime haber vermeden ben bakicinin evine gittim görüştük vs tamam dedim. Sonra eşim zar zor ikna olmasada tamam dedi aradan zaman geçti iyiki bu ablayı buldun dedi.
Yani sayamayacagim daha birsuru böyle olay var. Adam herseye yok yok yok sonra zar zor ikna ve daha iyi bir durum.. 5 yıl önce benim iknamla ev aldık şimdi sukrediyor. Arabayi değiştirmemiz lazım yine yok yoklarda.
Haftasonlari berbat geçiyor. bu üç cocuklu adam 12, 12 bucuga kadar yatıyor. Bebekler yatıyor adam kalkıyor.
Yine bugün aynı şey yaşandı ve çıldırdım artık. Beni otorite kabul etmen gerek dedi ben de sen ortaya bir fikir sunsan belki otorite olarak esimdir der tamam derim. Senin ortaya koydugun bir fikir yok. Sen yoksun ki ne diye seni otorite sayayım ben dedim. O da sen de benim eşim değilsin o zaman dedi. E değilim zaten insan eşine bunlari yapmaz çünkü dedim.
Çok uzun oldu kusura bakmayın. Ama sinirlerim bozuldu iyice. Adam sırtıma yük geliyor artık. Ben de isterdim evine hakim bir kocam olsun çocuklarla ilgili fikirler sunsun ben de kabul edeyim. E yok ama. Akşamları ne bı sohbet muhabbet... Elinde telefon TV kumandasi.. çok bunaldım artık. Boşanmak da çözüm değil çünkü zaten üstümde bı ton yük varken daha da yük altında kalmak istemiyorum. Bu haliyle üç beş yıl idare edip çocuklar kolaylasinca hala aynı hallerdeyse düşünebilirim gibi görünüyor.
Çok bunaldıgim için içimi dökmek istedim...
Teşekkür ederim
Naçizane ,benim tek kızım var 4 yaşında eşimde böyleydi ,hatta sırf bu sebepten 2.cocuk muhabbetini çıkarttım kafadan okadar zorlanmistimki ev bende çocuk bende sorumluluklar bende adam gece gündüz çalışır biz yatarız gelir kalkmadan uyanır gider vs böyle bir 4 yıl geçti ,dedimki madem böyle bu çocuğu ben buyuttum bütün kararları bana ait ,okul seçiminden tutunda ahlaki değerlerine kadar zerresine karıştırmaya başladım üstünde emeğin yok söz hakkın yok gibisinden ,ben manevi sorumluluğu aldıysan ve sana neden yapmıyorsun demiyorsam sende maddi sorumluluğu alıcaksın ,nasıl kızım ağlarken kalkıp bakma zahmetinde bulunmuyorsa bende parasal durumlarda sorma ihtiyacı duymuyorum imzaliyorum sözleşmeyi atıyorum whatsaptan nasıl öderse artık vs derken bu git gide zoruna gitmeye başladı beyimizin,hicbirseye karıştırmiyorum kızıma kızmak uyarmak gibi bı lüksü yok aralarında ben varım ,bana sormadan kızıma öte git diyemicek hale getirdim hayatı , düzeldi şimdi deli divane gibi ilgileniyor kızımla ihtiyacına yetişmeye çalışıyor vs benimle yarışıyor resmen tavsiye ederim iyi ders oluyorMerhaba hanımlar.
8 yaşında bir oğlum ve ikiz iki yaşında bebeklerim var. Eşimse evle çocuklarla ilgili sorumluluk almak istemeyen biri. Sürekli herşey için e soyleseydin yapardım diyor. Ama en basit şeyi bile ben söylemeden asla yapmıyor. Söyleyince de uflaya puflaya yapıyor.
Evin içindeki işleri de sökme takma vs gerektiren seyleri de hep benle yapmak istiyor. E zaten çocukların ve evin her işini yalnız yaptığım için onun işlerinde de ben yanında olmak istemiyorum.
Büyük oğlumla hiç ilgilenmiyor. Çocuğu futbola yazdırdım çok istiyordu bütün yaz ikizleri de alıp alıp ben götürdüm maçlara. Bak herkes babasıyla ya da anne babasıyla gidiyor sen gotursen bir kere de, bak bebeklerin yemek saati vs ne olursa olsun götürmedi (iki kere benim cildirmam üzerine götürdü) her seferinde de bu defa da gitmesin ne gerek var dedi. Ekim ayında yağmurlar da başlayınca artık gitmesin futbola demeye başladı çünkü ben bebeklerle soğuk havada çıkamıyordum. Parasını ödediğimiz halde göndermedi çocuğu. Hala da oğlum futbola gitme hevesiyle ama adamın umru değil. Çocuklarla ilgili herşeyde ama aklınıza gelebilecek herşey için durum böyle.
Çalışıyorum. Kaynanamla da annemle de geçen yıl bebeklere bakma işini yurutemedim bakıcı arayışına çıktım. O kadar kızıyordu ki bakıcı deme bana bilmem ne. Ben buna rağmen buldum bı bakıcı görüştüm çok sinirlendi. Eşime haber vermeden ben bakicinin evine gittim görüştük vs tamam dedim. Sonra eşim zar zor ikna olmasada tamam dedi aradan zaman geçti iyiki bu ablayı buldun dedi.
Yani sayamayacagim daha birsuru böyle olay var. Adam herseye yok yok yok sonra zar zor ikna ve daha iyi bir durum.. 5 yıl önce benim iknamla ev aldık şimdi sukrediyor. Arabayi değiştirmemiz lazım yine yok yoklarda.
Haftasonlari berbat geçiyor. bu üç cocuklu adam 12, 12 bucuga kadar yatıyor. Bebekler yatıyor adam kalkıyor.
Yine bugün aynı şey yaşandı ve çıldırdım artık. Beni otorite kabul etmen gerek dedi ben de sen ortaya bir fikir sunsan belki otorite olarak esimdir der tamam derim. Senin ortaya koydugun bir fikir yok. Sen yoksun ki ne diye seni otorite sayayım ben dedim. O da sen de benim eşim değilsin o zaman dedi. E değilim zaten insan eşine bunlari yapmaz çünkü dedim.
Çok uzun oldu kusura bakmayın. Ama sinirlerim bozuldu iyice. Adam sırtıma yük geliyor artık. Ben de isterdim evine hakim bir kocam olsun çocuklarla ilgili fikirler sunsun ben de kabul edeyim. E yok ama. Akşamları ne bı sohbet muhabbet... Elinde telefon TV kumandasi.. çok bunaldım artık. Boşanmak da çözüm değil çünkü zaten üstümde bı ton yük varken daha da yük altında kalmak istemiyorum. Bu haliyle üç beş yıl idare edip çocuklar kolaylasinca hala aynı hallerdeyse düşünebilirim gibi görünüyor.
Çok bunaldıgim için içimi dökmek istedim...
Teşekkür ederim
Niye bu akrep burçları bu kadar zor insanlar ya benim eşimde de söyledikleriniz var dünya yansa umursamaz bazen yardım eder herseye evi siler süpürür yemek hazırlama kaldırmaya çocukla oynar ama bazen. Bazen de asla dönüp birseye bakmaz küser kenara çekilir ağzını açmaz bisye karışmaz dokunmaz okula gidip gelir sadce koltukta oturur yemeğe bile gelmez küs olduğu zamanlar bir kızım var çoğunlukla ben baktım büyüttüm zaten çocuk gece uyanıyor diye oturma odasında koltukta uyurdu şimdi de bazen gece uyanıp ağlasın kıza neden ağlayıp duruyo bu diye tabi benim başka sorunlarım da var da bir çocuk yapmak bile böyle bir adamdan benim için hayatımın hatası değişmeyeceğini de görüyorum okuduklarimdan
Öğretmensiniz sanırım, siz zaten bütün sorumluluğu aldığınız için eşiniz rahat ve çocukların eğitimi konusunda size guveniyor kendini niye yorsun ki. Anlattıklarınız sanki benim eşimYok ya adama kalsa ontane çocuğu olurdu. Ben istemedim yıllarca ara verdim. Ona gore çocukta ne var. Dörtte olsun beş de olsun. Elaleme akıl veriyor öğretmenle evlenin çocuklara çok iyi bakıyorlar erken eve gelip evine de bakıyorlar diye. Bakacak gibi istedi de istedi... Tek bebek olsa adama hiç ihtiyacım olmazdı da. E ne yapayım şimdi birini tövbe tövbe atayım mi. Kendime guvenmesem zaten yapmazdım. Söylediğiniz bir işe yarasın. Çok mantıklı gibi bir de üstten üstten söylüyorsunuz.
Arkadaşım sen biraz bunalıp dertleşmek istemissin ama burası akbaba dolu, sen belki biraz moral bulmak istedin ama herkes başladı kocanı gömmeye, kocan biraz tembel o kadar buda erkeklerin doğasında var zaten.Yorumlarınız için teşekkürler.
Olayları hepimiz burada tek nokta üzerinden anlatıyoruz illaki. Derdim var değilde çok seviyorum gibi bir yerde yazsam muhtemelen dünyanın en harika adamına sahip olduğum sanilacakti. Yorumlarda ona göre olacaktı . Yani demek istediğim hayat sadece burada yazilandan ibaret değil.
Boşanma ile ilgili de artı eksi hesaplarını yapıyorum zaten. Eksiler cogunlukta olduğu noktada devam etmem tabiki. Çocuklarımın mutluluğu, iyi yetişmesi aynı zamanda da kendimi yetistirmek dünyada güzel izler bırakmak hayatımın odak noktası. Çok şükür huzurlu mutlu çocuklar. Çünkü eşim ilgilenmese de sever, güldürür mutlu eder. Yaşadıklarımizi da aramızda yaşıyoruz.
Eşimle gerçekten hayata bakış acılarımız çok farklı. O yüzden de hayatımdaki çok şükür diyeyim tek sıkıntı onla yaşadığımız bu durumlar. Hayatta ne eşten ne de sadece çocuktan ibaret.
Teşekkür ediyorum yine de..
Yoo ben de tembelim mesela. Evlenene kadar doğru düzgün yemek, temizlik yapmadim. Hep okudum, çalıştım. Ama şimdi evliyim, bir çocuğum var. Benim dogam bu deyip hiçbir sorumluluk almadan totomu devirip yatayim mi ymmi yani? Niye erkeklerin dogasinda var deyip onlara bu rahatligi verelim?Arkadaşım sen biraz bunalıp dertleşmek istemissin ama burası akbaba dolu, sen belki biraz moral bulmak istedin ama herkes başladı kocanı gömmeye, kocan biraz tembel o kadar buda erkeklerin doğasında var zaten.
Daha fazla yuk dedigin ne olaAklımdan geçen bu. Ama bütün yük tamamen omuzlarıma kalacağı için şu an mantıklı bulmuyorum. Bebekler çok küçük işe gidiyorum. Evin alışverişini vs yapiyir, bir iki işin ucundan tutuyor. O yüzden su anda daha fazla yük beni daha mutlu etmeyecek.
Yapma yawArkadaşım sen biraz bunalıp dertleşmek istemissin ama burası akbaba dolu, sen belki biraz moral bulmak istedin ama herkes başladı kocanı gömmeye, kocan biraz tembel o kadar buda erkeklerin doğasında var zaten.
Ne yapsin, çöpe mi atsın çocuğu şimdi?peki neden 8 yaşındaki cocuktan sonra bir gebelik daha ?
adamın babaligindan çok mu memnun kaldınız ?
Simdi anlasildi neden erkeklerin tembelliginin normal geldigi..Öğretmensiniz sanırım, siz zaten bütün sorumluluğu aldığınız için eşiniz rahat ve çocukların eğitimi konusunda size guveniyor kendini niye yorsun ki. Anlattıklarınız sanki benim eşim. Ekmeğini suyunu ver bir köşede yaşasın, talimat verince onuda elinden geldiğince yapmaya çalışır. Etliye sütlüye karışmaz. Ellemeyin bir kenarda dursun faydası olur zararı olmaz
Kavga etmeden sakince derdinizi anlatin ve duzelene kadar onun hic bir isini yapmayacaginizi soyleyin. Yani onun camasirlarini yikamayin, ona yemek yapmayin, utulerini yapmayin vs vs.Yorumlarınız için teşekkürler.
Olayları hepimiz burada tek nokta üzerinden anlatıyoruz illaki. Derdim var değilde çok seviyorum gibi bir yerde yazsam muhtemelen dünyanın en harika adamına sahip olduğum sanilacakti. Yorumlarda ona göre olacaktı . Yani demek istediğim hayat sadece burada yazilandan ibaret değil.
Boşanma ile ilgili de artı eksi hesaplarını yapıyorum zaten. Eksiler cogunlukta olduğu noktada devam etmem tabiki. Çocuklarımın mutluluğu, iyi yetişmesi aynı zamanda da kendimi yetistirmek dünyada güzel izler bırakmak hayatımın odak noktası. Çok şükür huzurlu mutlu çocuklar. Çünkü eşim ilgilenmese de sever, güldürür mutlu eder. Yaşadıklarımizi da aramızda yaşıyoruz.
Eşimle gerçekten hayata bakış acılarımız çok farklı. O yüzden de hayatımdaki çok şükür diyeyim tek sıkıntı onla yaşadığımız bu durumlar. Hayatta ne eşten ne de sadece çocuktan ibaret.
Teşekkür ediyorum yine de..
Evi sen yonetiyorsun, onun seni otorite kabul etmesi gerekmiyor mu? Bir sorumluluğun ucundan mi almis, ev hakkında en ufak bir fikri mi var da onu otorite kabul edeceksin?Beni otorite kabul etmen gerek dedi
Siz hiç sevgi görmediğiniz halde adamın sizi sevdiğine - hatta sizden daha çok sevdiğine eminsiniz (ki bence sebebi adamın sizi sevmesi değil,ailenizden saglikli bir sevgi almamış olmaniz. Belki de ailenizin sevme- sevgi gösterme anlayışı başınızda durmaktan ibarettir. Adam da başınızda duruyor iş ev , ev iş. Siz de bhbu sevgi gösterisi saniyorsunuzdur)Bana aşkım canım bitanem demesine de gerek yok ben zaten eşimin beni sevdiğini biliyorum. Hatta benim onu sevdigimden daha çok seviyor beni farkındayım.
İçime oturdu bu durum benim de. Baba, oğlunu spora da götürmeyecekse ne işe yarar ki! Bunu bile yapmaya üşeniyorsa ne paylaşabilir çocuklarıyla bir baba? Ben de öğretmenim. Eşim benden yoğun çalışıyor. Sekiz yaşından beri spora ısrarla götürür oğlumu. Taşındık, bir saat gidiş bir saat dönüş olmasına rağmen çocuk kopmasın diye tatil gününde götürüp getiriyor. Çocuğuna da evine de eşine de ayıracak vakti vardır insanların, istiyorsa tabii.futbola onu götürmemek için kırk dereden su getiren bri babaya
Bir de seviyor seviyor demis. Bu nasıl sevgi yani, seven baba çocuklarıyla uğraşmaktan imtina eder mi?İçime oturdu bu durum benim de. Baba, oğlunu spora da götürmeyecekse ne işe yarar ki! Bunu bile yapmaya üşeniyorsa ne paylaşabilir çocuklarıyla bir baba? Ben de öğretmenim. Eşim benden yoğun çalışıyor. Sekiz yaşından beri spora ısrarla götürür oğlumu. Taşındık, bir saat gidiş bir saat dönüş olmasına rağmen çocuk kopmasın diye tatil gününde götürüp getiriyor. Çocuğuna da evine de eşine de ayıracak vakti vardır insanların, istiyorsa tabii.
Ben sevgi emaresi göremedim okuduklarımda. Çocuklara da eşine de sevgiye dair bir örnek davranış yok. Hele de ona buna öğretmen eş tavsiye etmesinin sevgiyle hiç alakası yok. Tüm görevleri yıkabileceği düzenli gelir kaynağı. Var böyle erkekler. Öğretmenler de biraz uyanık olsun bunlara karşı. Neden tercih edildiklerini sorgulasınlar evlenmeden önce.Bir de seviyor seviyor demis. Bu nasıl sevgi yani, seven baba çocuklarıyla uğraşmaktan imtina eder mi?
Konu sahibinin esas sorunu sevgi nedir bilmemesi bence.
Babam da bizi severdi ama sorumluluklarimizi alirdi, ilgisini muhabbetini eksik etmezdi. Annemizden azarı isittiysek mutsuz uyumayalım diye odaya gelir fıkra anlatır,sohbet eder güldürür öyle yatardı.
"Çocuğumu seviyorum"
Kuru kuruya sevgi ne kolay ya
Aynen öyle. Ben konu sahibinin yerinde olsam , adamı bosamayi düşünmüyorsam kendime ekstra yuk çıkarmamak için adamın kirlilerini yıkamaz,asla utulemezdim. Çocuğuma don bile alsam kocamın kredi kartından alır, kendi paralarimi da birikim ve terapiye harcardim ki gün gelip adamı evden kovma gücü bulduğumda birikmiş dövizim altınım olsun,zorlanmayayim.Ev işi yapmayan çok erkek gördük ama evladını kursa götürmeye üşenen baba çok ileri boyutta bir miskinlik ya da bencillik.Çoğu baba bunu zevkle yapar.Boşanmayacaksanız da en azından eşinizin hayatını zorlaştırın.Çamaşırını yıkamayın,yaptığınız yemekten ona yedirmeyin.En önemlisi de evi o geçindirsin,paranızı ev giderlerine harcamayın.Ev işi yapmayan,çocuk bakmayan erkek evi tek başına geçindirecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?