Eşimle kronik kavgalarimiz

Yalnız değilsin.Aynen 3 çocuk ikiz+oğlum inan tek yardım görmedim-görmüyorum.Ne yazık ki büyüten kişi ve ailede görmemesinden dolayı sıkıntıyı biz eşler çekiyoruz.Bazen koltukta oturur vaziyette uyuyup kalıyorum.Hatta şuan o bazenlerdenEv, iş,çocuklar ve eş tükenmiş hissediyorum.Değişmez eşin benim ki yıllardır aynı konuşsam isteklerim garip karşılanıyor.Ben boşverdim Belki başından beri tüm güç ve sabrimla her şeye el atıp kosmasaydim eşimde yaa o halleder kafasına girmezdi.Hatamiz varsa ben hallederim,ben yaparımla her şeyi yüklenmemiz.Simdi yorulduk ama karşı tarafa o güveni verdik ve çok geç...

Paşama bak yaw. Otoriteymiş. Kenarımın otoritesi.
Eşine yardım edince otoritesi mi sarsılırmış. Çocuklara bakan sen bunalan kendisi.
Bakıcınızda varmış neden bu kadar sinirlerin bozuk

Naçizane ,benim tek kızım var 4 yaşında eşimde böyleydi ,hatta sırf bu sebepten 2.cocuk muhabbetini çıkarttım kafadan okadar zorlanmistimki ev bende çocuk bende sorumluluklar bende adam gece gündüz çalışır biz yatarız gelir kalkmadan uyanır gider vs böyle bir 4 yıl geçti ,dedimki madem böyle bu çocuğu ben buyuttum bütün kararları bana ait ,okul seçiminden tutunda ahlaki değerlerine kadar zerresine karıştırmaya başladım üstünde emeğin yok söz hakkın yok gibisinden ,ben manevi sorumluluğu aldıysan ve sana neden yapmıyorsun demiyorsam sende maddi sorumluluğu alıcaksın ,nasıl kızım ağlarken kalkıp bakma zahmetinde bulunmuyorsa bende parasal durumlarda sorma ihtiyacı duymuyorum imzaliyorum sözleşmeyi atıyorum whatsaptan nasıl öderse artık vs derken bu git gide zoruna gitmeye başladı beyimizin,hicbirseye karıştırmiyorum kızıma kızmak uyarmak gibi bı lüksü yok aralarında ben varım ,bana sormadan kızıma öte git diyemicek hale getirdim hayatı , düzeldi şimdi deli divane gibi ilgileniyor kızımla ihtiyacına yetişmeye çalışıyor vs benimle yarışıyor resmen tavsiye ederim iyi ders oluyor

Niye bu akrep burçları bu kadar zor insanlar ya benim eşimde de söyledikleriniz var dünya yansa umursamaz bazen yardım eder herseye evi siler süpürür yemek hazırlama kaldırmaya çocukla oynar ama bazen. Bazen de asla dönüp birseye bakmaz küser kenara çekilir ağzını açmaz bisye karışmaz dokunmaz okula gidip gelir sadce koltukta oturur yemeğe bile gelmez küs olduğu zamanlar bir kızım var çoğunlukla ben baktım büyüttüm zaten çocuk gece uyanıyor diye oturma odasında koltukta uyurdu şimdi de bazen gece uyanıp ağlasın kıza neden ağlayıp duruyo bu diye tabi benim başka sorunlarım da var da bir çocuk yapmak bile böyle bir adamdan benim için hayatımın hatası değişmeyeceğini de görüyorum okuduklarimdan

Öğretmensiniz sanırım, siz zaten bütün sorumluluğu aldığınız için eşiniz rahat ve çocukların eğitimi konusunda size guveniyor kendini niye yorsun ki. Anlattıklarınız sanki benim eşim. Ekmeğini suyunu ver bir köşede yaşasın, talimat verince onuda elinden geldiğince yapmaya çalışır. Etliye sütlüye karışmaz. Ellemeyin bir kenarda dursun faydası olur zararı olmaz

Arkadaşım sen biraz bunalıp dertleşmek istemissin ama burası akbaba dolu, sen belki biraz moral bulmak istedin ama herkes başladı kocanı gömmeye, kocan biraz tembel o kadar buda erkeklerin doğasında var zaten.

Arkadaşım sen biraz bunalıp dertleşmek istemissin ama burası akbaba dolu, sen belki biraz moral bulmak istedin ama herkes başladı kocanı gömmeye, kocan biraz tembel o kadar buda erkeklerin doğasında var zaten.
Yoo ben de tembelim mesela. Evlenene kadar doğru düzgün yemek, temizlik yapmadim. Hep okudum, çalıştım. Ama şimdi evliyim, bir çocuğum var. Benim dogam bu deyip hiçbir sorumluluk almadan totomu devirip yatayim mi ymmi yani? Niye erkeklerin dogasinda var deyip onlara bu rahatligi verelim?

Daha fazla yuk dedigin ne ola zaten her isi sen yapiyorsun herifin yarari yok zarari var.
Yani bebeleri birak ona oglani sen gotur antremanlarina.. ya da birak gel geri git al eger futbol
Kulubuyle arasi cok degilse evinizi .

Bu adamdan bosansan zaten cocuklarimda cocuklatim diyecektir sasmaz bu durum. Alirsin nafakani calisiyormussunda.. ee bakicinda varmis.. bu parazit herifi cekmek icin 1 sevep soyle?

Desen ki cocuklarla ilgili ya da beni memnun ediyor.. ee o da yok.. neden yani?

Yapma yaw demek akbabayiz.. bize nesi kadinin evliliginden.. erkegin dogasinda filan yok tembellik.. bu sen ve sen gibi kadinlarin yetistirdikleri erkeklerin dogasinda var.. cunku size gore cok normal bi durum. Herif baya parazit gibi kadina yapismis.. sevgi yok ilgi
Yok..ev arkadasi bile is paylasimi yapar ee bu adam bi isin ucundanda tutmuyor.. kendi cocugunu tembelliginden sporuna goturmuyor.. o sorumlulugu almayacaksa yapmasaydi o cocuklari..

Simdi anlasildi neden erkeklerin tembelliginin normal geldigi..

Kavga etmeden sakince derdinizi anlatin ve duzelene kadar onun hic bir isini yapmayacaginizi soyleyin. Yani onun camasirlarini yikamayin, ona yemek yapmayin, utulerini yapmayin vs vs.

Bosanmak istemiyorsaniz ve adam terapiye gelmiyorsa aklima gelen bir bu.

Beni otorite kabul etmen gerek dedi
Evi sen yonetiyorsun, onun seni otorite kabul etmesi gerekmiyor mu? Bir sorumluluğun ucundan mi almis, ev hakkında en ufak bir fikri mi var da onu otorite kabul edeceksin?
Aslında böylesine 'tamam kocacigim,bundan sonra sözünden çıkmayacağım bir ay. Hadi sen otorite et evi' diyeceksin,ne fatura ne bir şey. çocukların temel ihtiyaçları hariç hicbir şeye karışmayacaksin, görsün ne harika bir ev idarecisi olduğunu
Benim arkadaşımın kocası da böyle. Asla bir şeyin ucundan tutmaz , kız kavga edince de 'soyleyeseydin' der. En basiti ampul patlar, gelirken 'alsaydin' diyene 'soylemedin ki' der.
Yani ampul patlamış, görmüşsun,telefon ışığıyla tuvalete girmişsin. Birinin sana 'ampul al' demesine gerek var mı? Evde ne bitmiş vs ruhu duymaz. Görev ver, onu da öyle uyduruk yapar ki bir daha vermeye korkarsın. Mesela asla altını değiştirmez ama altını değiştirirse oraya buraya bok bulaştırır. Böyle birisi. Kız da 'o yapamaz' , 'o yapamaz' , 'ona yalvaracagima kendim yaparim' diye diye tüm evi kendi çekip ceviriyor,çocuğun her şeyiyle kendi ilgileniyor, adamın pisliğini temizliyor, bir yararını da görmüyor. Bir de asık suratini ,homurdanmasini , her şeye 'pahali-gereksiz' demesini çekiyor
En tahammül edemedigim erkek tipi

Bana aşkım canım bitanem demesine de gerek yok ben zaten eşimin beni sevdiğini biliyorum. Hatta benim onu sevdigimden daha çok seviyor beni farkındayım.
Siz hiç sevgi görmediğiniz halde adamın sizi sevdiğine - hatta sizden daha çok sevdiğine eminsiniz (ki bence sebebi adamın sizi sevmesi değil,ailenizden saglikli bir sevgi almamış olmaniz. Belki de ailenizin sevme- sevgi gösterme anlayışı başınızda durmaktan ibarettir. Adam da başınızda duruyor iş ev , ev iş. Siz de bhbu sevgi gösterisi saniyorsunuzdur)
Peki çocuklarınız babalarinin onları sevdiğini düşünüyorlar mi?
Çocuk kaç defa tanik olmuş çok sevdiği futbola onu götürmemek için kırk dereden su getiren bri babaya, kendinden sebep evde kavga çıkmasına, evde babasına görünmeyen hayalet gibi bir şey olmasına. Bence bu çok ağır bir şey. Çocuklar salak değiller , her şeyi - yanında konuşmasaniz bile anlarlar. Ben o yaslardayken annem tel taktirmami istemisti. Hiç benim yanımda 'pahali, çok para,nasıl yapacaz' falan demediler. Allah var yani hiç duymadım. Ama hayal meyal çok pahalı olduğunu,birkaç ay bekleseler iyi olacağını konuştuklarına tanık olduğumu hatırlıyorum. Sonrasinda ne oldu? Beni yıllarca dişçiye götürmek istediler, ben ısrarla istemedim. Onlar disciden korktum falan sandılar ama aslında o çocuk aklımla aileme yük olmak istememiştim. Ki benim babam 'ben ne kazaniyorsam sizin için kazanıyorum' demekten bikmayan bir adamdir. Asla bize yükmüşüz gibi hissettirmez ama çocuklar böyledir. Ki sizin baba direkt 'ne gerek var,uğraştırma beni'ci. Eğer cocugunuz hassas bir cocuksa yakinda siz zorlasaniz da sevdiği futbola gitmez belki ileride. Ya da başka şekilde yaralanir hassas kalbinde.
"En azından babaları başında, sinek kadar kocam olsun başımda dursun" diyorsunuz ama aslinda başındaki baba çocuklara en büyük travmaları yaşatabilir.
Kizlar için de öyle. Gördükleri erkek figürü onları sallamayan, ihtiyacını gidermeyen, kucağına alıp sevmeyen erkek. Bu his, değer görmeme hissi bir süre sonra onların konfor alanı olabilir ve hep babasina benzeyen, yeterli ilgi göstermeyen erkeklere meyledip onlardan bir aferin alınca sıkıca bağlanabilirler. Bunu ben demiyorum, psikolojiye dair çok bilindik bir önerme. Ki çevremde de örneği çok. Ben de hep babam gibi adamlar bulurum misal, sevgililerim hep değer verdiğini gosterir, kucaklarda taşır,tatlı dillidir. Ama babam gibi plan yapmaktan aciz , tüm organizasyonları benden bekleyen, bir konser bileti bile almayi akıl etmeyen,onu bile benden bekleyen insanlar(di). Hatta konuyla ilgili ben de topik açmıştım. Çok yakın bir arkadaşımın kahvelerden gelmeyen bir babası var. Kız 31 yaşında,hayatına giren tüm adamlar aynı babasi gibi, kahveye gitmiyorlar tabii ama tüm gece arkadaşlarıyla oyun oynuyorlar, varlığı yokluğu bir erkeklere meylediyor.
Yani sizin bu adamla aynı şartlar altında devam etmeniz bugün işinizi kolaylaştırır ama yarın çocuklarınızı da kötü etkiler.
Bence bunlari da düşünüp bir karar verin, terapiye gelmiyorsa da gelsin yani,çocukları için.
Ayrıca 'ogretmen kadın alin' ne kadar çirkin tabir. Adamın amacını yansıtmış.
Ne güzel,öğretmen kadın almış. Her ay (belki kendinden fazla) maaş tıkır tıkır hesapta. Kadın ondan çöp istemiyor, parasını kendi harcıyor. Mesaisi erken bitiyor,evi çekip çevirip yemek yapıyor, çocuklara bakıyor
E bu adam ne yapıyor? Dünyaya kral olarak mı geldi bu adam?

futbola onu götürmemek için kırk dereden su getiren bri babaya
İçime oturdu bu durum benim de. Baba, oğlunu spora da götürmeyecekse ne işe yarar ki! Bunu bile yapmaya üşeniyorsa ne paylaşabilir çocuklarıyla bir baba? Ben de öğretmenim. Eşim benden yoğun çalışıyor. Sekiz yaşından beri spora ısrarla götürür oğlumu. Taşındık, bir saat gidiş bir saat dönüş olmasına rağmen çocuk kopmasın diye tatil gününde götürüp getiriyor. Çocuğuna da evine de eşine de ayıracak vakti vardır insanların, istiyorsa tabii.

Bir de seviyor seviyor demis. Bu nasıl sevgi yani, seven baba çocuklarıyla uğraşmaktan imtina eder mi?
Konu sahibinin esas sorunu sevgi nedir bilmemesi bence.
Babam da bizi severdi ama sorumluluklarimizi alirdi, ilgisini muhabbetini eksik etmezdi. Annemizden azarı isittiysek mutsuz uyumayalım diye odaya gelir fıkra anlatır,sohbet eder güldürür öyle yatardı.
"Çocuğumu seviyorum"
Kuru kuruya sevgi ne kolay ya

Ev işi yapmayan çok erkek gördük ama evladını kursa götürmeye üşenen baba çok ileri boyutta bir miskinlik ya da bencillik.Çoğu baba bunu zevkle yapar.Boşanmayacaksanız da en azından eşinizin hayatını zorlaştırın.Çamaşırını yıkamayın,yaptığınız yemekten ona yedirmeyin.En önemlisi de evi o geçindirsin,paranızı ev giderlerine harcamayın.Ev işi yapmayan,çocuk bakmayan erkek evi tek başına geçindirecek

Ben sevgi emaresi göremedim okuduklarımda. Çocuklara da eşine de sevgiye dair bir örnek davranış yok. Hele de ona buna öğretmen eş tavsiye etmesinin sevgiyle hiç alakası yok. Tüm görevleri yıkabileceği düzenli gelir kaynağı. Var böyle erkekler. Öğretmenler de biraz uyanık olsun bunlara karşı. Neden tercih edildiklerini sorgulasınlar evlenmeden önce.

Aynen öyle. Ben konu sahibinin yerinde olsam , adamı bosamayi düşünmüyorsam kendime ekstra yuk çıkarmamak için adamın kirlilerini yıkamaz,asla utulemezdim. Çocuğuma don bile alsam kocamın kredi kartından alır, kendi paralarimi da birikim ve terapiye harcardim ki gün gelip adamı evden kovma gücü bulduğumda birikmiş dövizim altınım olsun,zorlanmayayim.
Hem en azından kendi bir şeye yaramıyor,parası yarar. Bir şeye değer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…