• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle kurban meselesi

Ya anlamıyorsunuz bir de sataşıyosunuz. Umrumda olmayan dini inancı, YORUMU değil. Okuduğunu anlamayan insanlar ne dolaşıyo buralarda anlamıyorum.
Siz okuduğunu anlayabilen biri olarak cevap verin madem, "kesmeyin" demenin neyi komik ya da kötü? Kurban ibadet değil mi, bu kadar sorun ve tatsızlık çıkarıyorsa böyle bir öneride bulunulabilir. Size ne tam olarak?

Siz okuduğunu anlayabilen biri olarak cevap verin madem, "kesmeyin" demenin neyi komik ya da kötü? Kurban ibadet değil mi, bu kadar sorun ve tatsızlık çıkarıyorsa böyle bir öneride bulunulabilir. Size ne tam olarak?
Komik olan şu: kendi kesmiyosa kesmeyi düşünen birinin hayrını neden engellesin?. (Kötü demedim onu siz uydurdunuz.)

Ben kendimi bildim bileli babam bir sene kendi adına keser,diğer sene annemin adına keserdi ibadetin sevabını almak için.Siz de dert etmeyin seneye de sizin adınıza kesersiniz hayırlı bayramlar diliyorum.

bizde hanefiyiz aileden yani.(ben mezheplere inanmıyorum o ayrı). hiç duymamıştım ilginç geldi.
tşk ederim bilgi için.
Aslında benim için de aynı. Aileden öyle görüşüm, kurbanı da yardımlaşma olarak algıladığım için öyle devam ettiriyoruz.

Ama niyet önemli bence, kendini mideni, dolabını doldurmayıp ihtiyacı olanlara ulaştırdıktan sonra, Allah onun sevabını kişi de olsan, ailece de olsan verecektir, inanıyorum.

yani bir evin içinde karı koca ayrı ayrı mı keser?
ilk defa duydum bunu.

Biz hep ayri keseriz. Yani belki bigun kendime ait gelirim olmazsa kesmem o apayri mesele. Ama kendi maasim ve durumum varken esimin yaptigi ibadetten kendime pay cikarmam.

Bi de bagis yapiyoruz. Hic kendimiz kesmedik. Isimle vekaleten kesiliyor. Birimiz yaptirsak digeri ne olacak? Fetvadan da aldigimiz bilgi geregi gelirimiz ve ikimizinde mal varligi sebebiyle ayri olmaliymis.

Uff ne kadar saçma bir mevzu.Evlisiniz altınlar sizde, yok eşim adına yok benim adıma, yok bir günde yetişmez.Kurbanın mantığı kan akıtıp hayvan kesmiş olmak değil.Maksat gücü olanın fakire fukaraya et yedirmesi.Bunu illa kurban bayramındada yapmanız şart değil.Gönlünüzden geçtiğindr kesin ve dağıtın.Sonuçta Allah görüyor ve bir fakiri doyurmuş oluyorsunuz.Dini bukadar zorlaştırmayın.

Bildiğim kadarı ile karı kocanın bütçesi bir sayılıyor dinde. Yani kurban düşüyorsa 1 tane düşer birden çok değil.

Yorum yapan herkese çok teşekkür ederim. Bugün eşimle konuştum. Bu durumun içime sinmediğini, kurbanı benim de kesmemin gerektiğini, bağışın çok içime sinmediğini söyledim. O da anlayış gösterdi. Bu yıl benim adıma kesildi. Zaten ona dini koşullar gereği kurban düşmüyordu. İyi bayramlar herkese :)

Kendi adınıza kesilecek kurbanı bağış yapabilirsiniz. İki kişilik pay eviniz için oldukça fazla olur. Bir kısmını zaten dağıtacaksınız. Bağış yaparak bunu da halletmiş olursunuz.

Evde eşlerden ikisi de çalışıyorsa her ikisinin de adına kesmesi gerekiyor.( Borç ödeme gibi bir durum yoksa) Çünkü kurban geliri olan kişiye vaciptir.Kadın ya da erkek değişmiyor burada. Mesela diyelim ki bir evde erkek çalışmıyor ve kadının geliri ile geçiniyorlar. O zaman kurban kadının adına kesilir. Yani ne fark eder, ha kadın ha erkek diye bir durum yok. İlmihallerden araştırabilirsiniz.

Tamam canım yorum yapsın sıkıntı degil fakat umrunda olmayan birsey icin yumutlamasın.
Ya beynin almıyo mu??? Umrumda olmayan dini inancı, yorumu umrumda ki bende ona yorum yapıyorum. Ama bin kere de desem nafile anlama zorluğu yaşanıyor:halay:

He engellemiş tabi. Konu sahibinin aklı yok çünkü biri kesme deyince hemen kesmeyeyim diyecek. İyi günler.
Aklının olup olmadığını ben bilemem. Ama kadın soru sormuş ve verilen fikirlerden aklına yatanı uygulayacak. Bu kadarını anlayabiliyorum canım benim dertlenme.

Back
X