Eşimle nasıl konuşmalıyım

yorguntosbik

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Mart 2023
191
213
23
35
İyi geceler hanımlar. Ben şu an annemin evindeyim kendi evim başka şehirde.yakinda evime dönüyorum. Kayinvalidem kayinpederim oğullarının düğününden 10 gün önce gelip bizde kalacaklar. Düşündükçe darlaniyorum ama gelmesinler de demiyorum sadece o günler benim için zor geçecek biliyorum. Özellikle kv çok zor bir insan akıl sağlığı yerinde değil insanı delirten cinsten biri. Onu yıllardır tanıyanlar bile bu deli değil kurnaz seni beni suya götürür susuz getirir ,yaninda canlı duramaz diyenler oldu çekilecek gibi değil diyen çok oldu aileden komşulardan. Hic susmuyor hiç. İnsanın çok sinirini bozan şeyler konuşuyor kafam kazan gibi oluyor yanında 1 gün geçirince. Aşırı soru soruyor didik didik ama dinlemiyor hızlıca başka soruya geçiyor beyni dönüyor insanın. Eşim psikiyatra götürüp sakinleştirici vermesini isticem dedi.benim hatam eşim hemen hemen her aradığında ne yapacaklar bu kış filan diyorum.bizle kalmayı istiyor temelli ama ben istemediğim için de bir şey diyemiyor.ama kv ile ne zaman konuşsam ben nerde kalcam diye ağlıyorum her gun diyip duruyor. Çocuklarım küçük anca onların derdini zor çekiyorum diyorum başkasının sorumluluğunu yukunu kaldıramam diyorum.hic aramıyorum bozuluyorlar ama geçmişte bana karşı yüzlerce canımı sıkan şeyler söyledi ve aşırı rahatsiz eden hareketler yaptı. Gözümde kendini bitirdi. Eşime soruyorum 10 gün önceden niye geliyorlar diye ben de her gün ailesini soruyorum ne yapacaklar diye sıkılıyor tamam onları evimde tutmucam ama senin de annen bize muhtaç olmasın dua et dedi.sana zulüm mü ediyolar dedi.ben de asil sorun sende dedim bana destek veren bi kac bi sey desen belki kendimi bosuna strese sokuyorum dicem hafiflicem ama sen daha kotu yapıyorsun dedim.evin halini de görüyor onlar geldiğinde işim hiç bitmiyor hiç bir işi ellemiyorlar ben a dan z ye tek başıma yapıyorum. Çocuklarım da küçük, çok zor.darlaniyorum her gün ne yapcam ailesiyle diye düşünmekten.kendi kendimi strese sokuyorum. Keske ona da hiç konuyu acmasaydım.simdi evime dönesim yok hiç bi kaç güne de gidiyorum eşimin yanına.ailesinin sıkıntılı olduğunu o da söylüyor ama zoruna gidiyor benim istememem.ona ne söyleyeceğimi nasıl davranacağımı bilmiyorum canım çok sıkılıyor bu durumlardan.her şey çok zor geliyor hayatın yükü çok ağır gibi geliyor.

Gereksiz bı stres yüklemesi yapıyorsunuz kendinize o konuşuyorsa sizde konusun sizde sürekli soru sorun yani on gün çok uzun değil çok yaşlı değilse evde oyalanacak iş verin kv mesela ben tek başıma yapamadım bana yardım et anne gel buzluk için mantı falan yapalım de ne bileyim oyalanacak bisiler işte hem belki iş verdikçe sana sarmaz hemde yardım istemen hoşuna gider die dusundum

kac yasinda kadinsiniz, kiminle probleminiz varsa kendiniz çözün, aslinda itiraf etmem gerekir ki, bu es ailesi vs vs problemlerinde esten destek beklemek, korumasini istemek bana sacma gelir
Biriyle problem yasiyorsam bunu ben çözerim, ha esin destegi sadece su durumda önemli, sizi bir seye zorlamamasi, diretmemesi falan.

Diğer zaman istemezsin ama düğün bu. bu seferlik idare et eşin haklı kendi ailen olsa kabul ederdin. madem dayanılmazlar Ailesi geldiğinde onlarada, eşine de iş ver. Alttan almak zorunda değilsin. Dinsizin hakkından imansız gelir diye bir laf var o sana nasıl yaklaşırsa sende ona öyle yaklaş. Laflarını çekmek zorunda değilsin eşinde korusun seni.

Af edersiniz ama madem istemiyorsunuz neden "kışın ne yapacaklar" diye üzülmüş gibi yapıyorsunuz?

10 gün öyle veya böyle idare edeceksiniz, eşinizin dediği gibi size zulüm etmiyorlar, sizi ne konuda desteklemesini bekliyorsunuz?

Af edersiniz ama madem istemiyorsunuz neden "kışın ne yapacaklar" diye üzülmüş gibi yapıyorsunuz?

10 gün öyle veya böyle idare edeceksiniz, eşinizin dediği gibi size zulüm etmiyorlar, sizi ne konuda desteklemesini bekliyorsunuz?
O üzülmüş gibi yapmak değil endişeden soruyorum kendisi de biliyor çok zor insanlar önceki konumda yazmıştım kışın kv bizim evde kalmak istiyor. Zulüm etmiyorlar ama akşama kadar her dakika katlanılması gereken çekilmez bir insan yanına yaşlı da genç te gelse çekemiyor kaçıyor onun sorularından laflarından

10 gün önceden gelmek ne alaka yani çok saçma ayrıca müsait misiniz diye soran oldu mu dingonun ahırı mı orası
Sormadılar eşim mecbur gelecekler nerde duracaklar dedi. Kvde sormak yok evliliğimin daha 3. Günü o zaman 5 dk mesafede evi vardı sonra satıldı o ev de , o zaman gelip ben bu aksam burdayım diyip kaldı sonraları kaç kez öyle oraya geliyorum su gün oradayım filan diye emrivaki yaptı. Geçen sene de bu kış senin yanındayım dedi ben kabul etmediğim için gelemedi bu kış ta kalmak istiyor istemiyorum kaldıramam diyorum ama gelip gitmez diye korkuyorum inanılmaz yüzsüzdür açık açık desem bile istediğini yapar çoğu zaman

Gereksiz bı stres yüklemesi yapıyorsunuz kendinize o konuşuyorsa sizde konusun sizde sürekli soru sorun yani on gün çok uzun değil çok yaşlı değilse evde oyalanacak iş verin kv mesela ben tek başıma yapamadım bana yardım et anne gel buzluk için mantı falan yapalım de ne bileyim oyalanacak bisiler işte hem belki iş verdikçe sana sarmaz hemde yardım istemen hoşuna gider die dusundum
Hayatta iş yaptıramazsın gördüğüm en tembel insan ama oturduğu yerden konuşması çok enerjik bağıra bağıra hızlı hızlı konuşur bütün gün onun konuşması yorar insanı ben onun sohbetinin hızına yetişemem

O üzülmüş gibi yapmak değil endişeden soruyorum kendisi de biliyor çok zor insanlar önceki konumda yazmıştım kışın kv bizim evde kalmak istiyor. Zulüm etmiyorlar ama akşama kadar her dakika katlanılması gereken çekilmez bir insan yanına yaşlı da genç te gelse çekemiyor kaçıyor onun sorularından laflarından
Kışın sizin evde kalmak istiyor derken bir bakarsınız toptan sizde kalmak isteyebilir. Bundan kalıcı olarak kurtulmak için calişmalisiniz. Kadınların yaptığı en büyük hata evde olmaları. Benim işim var,ben gelemem ,işe gidiyorum,yoruluyorum,zamanım yok ,uyumam lazım..Bu cümleleri evde olan kadın biraz zor kullanır.Cocuklar küçük de ,her çalışan insanın küçük çocuğu oluyor zaten gün geliyor ama ille çalişicam diyenler muhakkak bir yol buluyor. Tavsiye ederim,tabii eğer calisiyorsaniz bu yorumumu kaale almayınız.

Sormadılar eşim mecbur gelecekler nerde duracaklar dedi. Kvde sormak yok evliliğimin daha 3. Günü o zaman 5 dk mesafede evi vardı sonra satıldı o ev de , o zaman gelip ben bu aksam burdayım diyip kaldı sonraları kaç kez öyle oraya geliyorum su gün oradayım filan diye emrivaki yaptı. Geçen sene de bu kış senin yanındayım dedi ben kabul etmediğim için gelemedi bu kış ta kalmak istiyor istemiyorum kaldıramam diyorum ama gelip gitmez diye korkuyorum inanılmaz yüzsüzdür açık açık desem bile istediğini yapar çoğu zaman
Valla anladığım kadarıyla eşin bu durumdan rahatsız değil o yüzden senin önünde yapabileceğin iki şey var:
1) Eşinle açık açık istemediğini konuşacaksın ve o da annesiyle konuşacak. Ha ben konuşmam derse de sen konuşacaksın.
2) Kimseye bişey demeyeceksin ama onlar geldiklerinde de birden baş dönmelerin mide bulantıların tutacak. 10 gün boyunca ne temizlik yapabileceksin ne de yemek. Hastalıktan başını kaldıramayacaksın. Gerekirse çok kötüyüm diye gecenin bir yarısı eşini uyandırıp acillere götürtüceksin kendini. Bir tas çorbaya muhtaç olacaksın ama neyse ki kayınvaliden sizde olduğu için sana hastabakıcılık yapacak. Evini çekip çevirecek :rolleyes:

Back
X