Eşimle problem yaşıyorum onu çok seviyorum ama bencil olduğunu düşünmeye başladım iki çocuğum var hiçbirşekilde yardım etmez onu geçtim

Siz de ailenizi kullanıyorsunuz o zaman, aileden para alıp kocaya saat almak çok saçma değil mi?
Aileyi örnek verdim benim sizlerin desteğine ihtiyacım var iyi değilim çünkü sizlerle paylaşarak rahatlayacağımı düşündüm lütfen yargıları rafa kaldıralım tavsiye verin

Ailenizden para alıp saat vs alıyorsunuz yani. Ailenize eşime saat alacağım diyor musunuz alırken? Bundan sonra anlattığınız gibi bir eş için ben olsam ailemden para istemezdimtabiki aileme öyle demiyorumihtiyacım var diyorum veriyorlar ailemle benim aramda para konusu asla olmuyor

Kaybetme korkusu derken ya hahah ne yapıyor ki neyi kaybetmek korkuyorsun para kazanıyor sadece
Kaybetmekten korkman için cidden sana iyi hissettiriyor olması lazım

daha kötü hissedemem diye korkuyorsan korkma
3. Çocuğu da yapma
Sen vileda da değilsin şu ev işini biraz sa

bence sen bu adama bağımlısın bak bağlısın demiyorum ne tavsiyesi vericez allahaşkına kaybetmekten korkan sensin adam değil

Ne yapabilirim tavsiyeleriniz nedir

Sevgi kurlarınızı asgariye çekin.
Kendinize bi meşgale bulun, ev işleri dışında.
Ve ilginizi kocanızdan o meşgaleye çevirin.
Eviniz için kendinizi hırpalamayı bırakın.
Siz otel katcısı değilsiniz, o evin hanımısınız.
Herkes emek verdiği kadar ev konforu görsün.
Yapıp yapıp kıymet bilinmiyor demenin modası geçti.
O cefakar analarımızın jargonuydu, şimdi trend herkesin evde hacmi kadar sorumluluk almayı öğrenmesi. Çağı yakalayın.
Ve herşeyden önce siz sevin kendinizi.
Siz gerçekten sevdikten sonra, o sevmiş sevmemiş, inanın tırt gelir.

Eşimle sıkıntılarım var bana lütfen yardım edin kızlar 7 yıllık evliyim eşim hiçbirzaöan bana yardım etmiyor onu geçtim iki çocukla gecelere kadar ev temizleyip öyle yatıyorum kendimi çok saldım çok yoruldum herşeyden ben mesela eşim ne isterse param yoksada içinde kalmasın diye heryerden bulup alırım ama eşim bana öyle değil en ufak şeyde para yok borç çok diyor Buda zoruma gidiyor ben kendimi çok değersiz hissetmeye başladım lütfen bana akıl verin durumu var bu Arada istediklerimi yapabilecek maddiyata. Sahip ama hep esirgiyor çok fedakarlık yaptım ona ben bunu haketmiyorum nasıl değiştirebilirim bu durumu ?
Çok verici davranmissiniz. Yazınızı okuyunca bir arkadaşım geldi aklıma. Evliliğinin 5. yılıydı galiba, beni heyecanla aramisti. Arkadaşım hapsurmus ve ilk defa eşi çok yaşa demiş. Eşine saygısı olmayan, değer vermeyen erkeklere çok kızıyorum. Allah yardımcınız olsun.

Kaybetme korkusu derken ya hahah ne yapıyor ki neyi kaybetmek korkuyorsun para kazanıyor sadece
Kaybetmekten korkman için cidden sana iyi hissettiriyor olması lazım

daha kötü hissedemem diye korkuyorsan korkma
3. Çocuğu da yapma
Sen vileda da değilsin şu ev işini biraz sal
Onu salarım temizlik hastası değilim ama kendimi sanırım ifade edemedim

Suratını hep asan adam bugüne kdr hep destek verdim maddi manevi ama alışkanlık üzülür diye herşeyi yapıyorum hep mutsuz olmasın çabasındayım ben bile kendime inanamıyorum
Sizin en büyük hatanız en başta öyle alıştırmanız. Siz en başında temizlikte vs yardımcı olması için bir şeyler yapmalıydınız. Adam şu an o kadar rahat kı iki çocuğa bakan bakıcı evi temizleyen önüne yemek koyanı var. Yani öyle görüyor. Birde para verıyorsunuz. Ailenizden üstelik yapmayın artık

Gece yarılarına kadar neden temizlik yapıyorsunuz, yapmayın, kendinizi salmayin, eşiniz içinde olsa kimse için gereksiz fedakarlik yapmayın.

Eşinizden çekin kendinizi biraz.
Kaybetme korkum var yazmışsınız, neyini kaybetmekren korkuyorsunuz?
O korksun kaybetmekten.

Siz kendinize değer verin ilk önce.

Onu salarım temizlik hastası değilim ama kendimi sanırım ifade edemedim
Bakın konuyu açmanıza rağmen bir şey yapmayan adam sizce nasıl bir adamdır?
Ayrıca ne yapılabilir ki
Biraz daha özgüvenli olup bir gün çocukları ona bırakıp çık mesela

Ben şu durumda sevgisinden şüphe ederdim
Ya insan minnoş hayvanının evde sıkıldığını anlayıp gezdiriyor
Sizi seven adam siz dilinizle söylemenize rağmen 0 icraat

Aileyi örnek verdim benim sizlerin desteğine ihtiyacım var iyi değilim çünkü sizlerle paylaşarak rahatlayacağımı düşündüm lütfen yargıları rafa kaldıralım tavsiye verin
Özür dilerim. Haklısınız.
Bir arkadaşım çiftlerden biri daha çok sever o sen olma demişti.
Bakın bu sizin durum bir rahatsızlık aynısı bende de var. Fazla verici olmak, fedakarlık yapmak. Sevgi eksikliği mi bilmiyorum. Ama şunu söyliyeyim siz verdikçe daha çok sevilmeyeceksiniz. O yüzden kendi değerinizi bilin, biraz bencil olun.

Sevgi kurlarınızı asgariye çekin.
Kendinize bi meşgale bulun, ev işleri dışında.
Ve ilginizi kocanızdan o meşgaleye çevirin.
Eviniz için kendinizi hırpalamayı bırakın.
Siz otel katcısı değilsiniz, o evin hanımısınız.
Herkes emek verdiği kadar ev konforu görsün.
Yapıp yapıp kıymet bilinmiyor demenin modası geçti.
O cefakar analarımızın jargonuydu, şimdi trend herkesin evde hacmi kadar sorumluluk almayı öğrenmesi. Çağı yakalayın.
Ve herşeyden önce siz sevin kendinizi.
Siz gerçekten sevdikten sonra, o sevmiş sevmemiş, inanın tırt gelir.
Çok haklısınnn sirkelenmem gerekiyor artık

Özür dilerim. Haklısınız.
Bir arkadaşım çiftlerden biri daha çok sever o sen olma demişti.
Bakın bu sizin durum bir rahatsızlık aynısı bende de var. Fazla verici olmak, fedakarlık yapmak. Sevgi eksikliği mi bilmiyorum. Ama şunu söyliyeyim siz verdikçe daha çok sevilmeyeceksiniz. O yüzden kendi değerinizi bilin, biraz bencil olun.
Teşekkür ederim tavsiyeniz için :)

Kırmızı oda sadığın hakkını yemişim burada açılan bazı konulardan çıkardığım o
Sadığı sütlaca boğmak lazım
Vander ben derdimi paylaşıyorum her insan farklı ben onun kimsesi yokken aldım ailesini ben buldum seneler sonra böyle fedakarlıklara alıştım ama artık yoruldum kendime gelmek istiyorum burada kadın kadındaysak birbirimizi destek verelim derdimizi paylaşalım yanlışlarımızı doğruya çevirelim diye beraberiz

Çok verici davranmissiniz. Yazınızı okuyunca bir arkadaşım geldi aklıma. Evliliğinin 5. yılıydı galiba, beni heyecanla aramisti. Arkadaşım hapsurmus ve ilk defa eşi çok yaşa demiş. Eşine saygısı olmayan, değer vermeyen erkeklere çok kızıyorum. Allah yardımcınız olsun.
Çok teşekkür ederim inşallah iyi olacağım zamanla

Vander ben derdimi paylaşıyorum her insan farklı ben onun kimsesi yokken aldım ailesini ben buldum seneler sonra böyle fedakarlıklara alıştım ama artık yoruldum kendime gelmek istiyorum burada kadın kadındaysak birbirimizi destek verelim derdimizi paylaşalım yanlışlarımızı doğruya çevirelim diye beraberiz
Ben sadece senin konundan bahsetmedim genel olarak bu furya var kadın ev süpürüp çocuğa bakıyor
Her şeyi yapıyor e sonra ne yapayım
Bu saatten sonra değişeceksin herkes yazdı

Eee yargı değil ki bu. Annenizden ya da babanızdan para alıp eşinize bir şey alıyorsunuz 7 yıllık evli kadın. Aranızda para muhabbeti olmayabilir ama aileniz sormuyor mu hiç esin sana para vermiyor mu diye?sen ne yaşıyorsun kızım demiyor mu?

Daha fazla fedakarlık yapın o zaman. Saçınızı süpürge edin belki sizi sever. Ne diyelim ki?

Ben sadece senin konundan bahsetmedim genel olarak bu furya var kadın ev süpürüp çocuğa bakıyor
Her şeyi yapıyor e sonra ne yapayım
Bu saatten sonra değişeceksin herkes yazdı
Ee eş çalışıyormuş, kadın çalışmıyormuş. Ev süpürüp cocuk bakması normal. Konu sahibi gece yarilarina kadar temizlik yapmasın onda hemfikiriz. Eşi biraz ilgi gösterse, işten gelince biraz çocuklarla oynasa sorun etmez bence konu sahibi. Bu erkekler hem her isim görülsün hem de ben eve gelince hep kafama göre takılayım istiyor sanırım. Ayarları yok demek ki. Aslında iki saat kendi takılsa iki saat eşi ve çocukları ile sorun çözülür. Konu iş değil bence.

Çok teşekkür ederim inşallah iyi olacağım zamanla
Öncelikle anne olduğunuzu aklınızdan çıkarmayın. Siz ne kadar ozguvenli, ne kadar sağlıklı, ne kadar mutlu olursanız çocuklarınız da o kadar huzurlu olur. Ayna misali. Bu sürede kendinizi iyileştirir, çok göze batmayacak şekilde, bulduğunuz paraları kendinize harcayın. Anneniz hediye almış olur problem çıkacağını hissettiğinizde. İnanın siz kendi mutluluğunuzu yakalarsaniz, esiniz de silkelenecektir.

Back
X