Geçenlerde arkadaşlarla konuşuyoruz,kocalarınız aldatsa ne yaparsınız diye soru sordu bir tanesi.Bazısı,hemen boşarım dedi,bazısı süründürürüm boşarım dedi,bazısı o kadına mı bırakacağım dedi.Ben de şöyle dedim,şu an ki hissiyatla hemen boşarım derim ama öyle birşeyle karşılaştığımda o zamanın şartlarında ne yapacağımı kestiremem.
Bak canım ben bu konuda biraz aykırı düşünürüm.
Her ne kadar bir kez yapan,bidaha yapar dense de,her ne kadar affetmek gurursuzluktur dense de,mesajlaşmakta aldatmadır,illa fiziksel mi olması lazım dense de ben böyle bakmam.
Yalanın nasıl büyüğü küçüğü,derdin nasıl çözümlüsü,devasızı varsa,aldatmanın da belirli bir ölçütü var.Kesinlikle hiçbiri kabul edilir değil ama,şimdi bir anlık bir boşlukla ya da kasten bilgisayar başına geçmiş,makara bir site bulmuş,orda biriyle geyik yapanla,karısına vakit ayırmayıp,ona kocalık görevini yerine getirmeyip,elin kadınlarıyla düşüp kalkan ev açan,defalarca bunu yapan aynı olmaz.
Şiddetin derecesi,affı yoktur.Ama aldatma da bir anlık gaflet olabilir.Hani öyle birşey başıma gelse şu an gerçekten boşanırım desemde o günün şartlarını hayatın ne getireceğini duygularımı bilemem.Ama her affeden de gurursuz olmuyor.Aldatılmamanın garantisi yok.
Ama bir evladın var.Karşındaki insana zaten şu an birlikteysen o şansı vermişsin.Kalkıp aynı konuları açmanın mantığı yok.Ya unutup yoluna devam edeceksin.Ya da kabullenemiyorsan ne ona ne kendine eziyet etmeyip boşanacaksın.