Eşimle sorunlar yaşıyorum..Bu konuda önerileriniz nelerdir ?

ben de yagin icinde yüzen yemegi bi benim kaynanam yapar sanirdim
senin bunlari söylebilmen cocugunu anne bagimlisi olarak yetistirmeyecegini zaten gösteriyo..gercekten helal olsun herkes düsünür belki ama dile getirmeyecesaret edemez... benim de oglum var, aman ya kari köylü olursa, ya beni takmazsa, kendi basina is yaparsa, vs vs... kiz zaten evlenince evden cikiyo yaaa, kimsenin kiz cocugunu anne-baba bagimlisi yapma gibi bi derdi yoktur. maalesef ama maalesef bazi erkek anneleri ellerinden gelse göbek kordonunu kesmezlerdi.. hal böyle olunca da biz bu konulari daha cooook tartisiriz

Övgülerin için teşekkür ederim. Ben romantik bir insan değilim, annelik de bana göre akıl ve mantık ile yapılmalıdır. Zira mantığın olmadığı yerde, gözyaşı ve ziyadesiyle hata olur. Şöyle düşünüyorum: Bir annenin görevi yavrusunu hayata en iyi şekilde hazırlamaktır. Hayattan nekadar soyutlarsak, ileride o kadar şaşkın olur. Böyle bir şeyde kötü anne olunduğunun emaresidir. Ben de her anne gibi yavrum için canımı feda ederim ama örneğin bir bardak kırdı mı ona sorarım: "nasıl oldu?" Kızmam, ne kızacağım, isterse evi yıksın. Gözümde yok, ondan değerli değil, ama sorarım. Çünkü gerçek hayatta bir hata yaptığı zaman muhakkak birileri bunun heabını soracaktır. Hem umuyorum ki benim yönlendirmem ile oğlum eşi ile annesinin yüreğinde ayrı yerlerde olması gerektiğini farkında olacaktır.

gayet de öyle tabiki.. düsünsene anneye yapisik bi erkek cocugu.. büyüyecek ve yuvasini kurup ailesinin diregi olacak... ama halen anne bagimlisi her seyi anne sayesinde yapiyor.. hesap kitap alim-satim her sey...cevremizdeki örnekler gibi...peki o anne vefat edince???hesabini kitabini daha dogrusu dünyayi bilmeyen saskin bi adam ne yapacak? evinin diregi olabilcek mi?? o direk dimdik ayakta durmazsa o yuva yikilmayacak mi??? bi komsum var.. 3ay sonra kizlari olacak.. bebek arabasi aldilar.adam tabiki annesine anlatti hemen..kadin emri verdi!! o arabayi satin dogtuktan sonra yenisini alin.hem begenmedim hem de bensiz alamazsin... simdi o cocuk arabasi internette alacak birini bekliyoo.bebek odasi almayin!! bi bebis yeter.gardolabina ne gerek var.annesinin kiyafetlerinin yanina sikistirin.simdi koca bebek odasi icinde bi besik

merhaba hanımlar..

ne yapacağımı bilmiyorum...

anneme geleli 10 gün oldu ama eşim ne beni aradı ne oğlunu..

anneler günü geçti ertesi gün doğum günümdü yine aramadı..

evimi özledim ama dönmek istemiyorum...

bi akıl verin ne yapayım..

Vallahi şimdi ne desem bilmiyorum. Ara istersen kocanı, ne yapmak istediğini sor. Evliliğin böyle sürümcemede kalmasından hoşlanmadığını filan söyle. Bakalım ne diyecek?

Vallahi şimdi ne desem bilmiyorum. Ara istersen kocanı, ne yapmak istediğini sor. Evliliğin böyle sürümcemede kalmasından hoşlanmadığını filan söyle. Bakalım ne diyecek?

ben mi arayayım ama yaa..

yaptığı saygısızlıkları gözmezden gelip aramak istemiyorum..

ama içim sıkılıyor..

canım sakın sen arama anlasın hatasını ne kadar gururluymuş doğum gününü bile kutlamamış...

birde canım değermi kayınvalide yüzünden eşinle aranı açmak ki ikimiz arasında bi problem yok diyosun....
canım hala şunu anlamadınmı onlar nekadar kötü olursa olsun eşinin yinede annesi o annesine bişey diyemez herkes böyle sende kendi yerine koy eşini....
walla ben eskien çok şikayet ederdim şunu yaptılar böyle dediler diye şimdi iyi yada kötü hiç bişiy demiyorum çünkü bu zamana kadar söyledimde ne oldu elime ne geçti mutsuzluktan tartışmadan başka eşim fazla annesi gilide dinlemez ama onlar hakkında kötü bişiy desem moreli bozoluyo açma boşver diyo...
bencede boşvermeliyiz... sadece onları olumlu olumsuz yönleriyle bir büyük olarak eşimizi sevdiğimiz adamı büyütmüş biri olarak VE ALLAH RIZASI için saygı köstermeliyizhiç birşey kaybetmeyiz canım sadece biz bol bol sevap kazanırız yaşlı insanlar sonuçta ...

lütfen onlar için huzurunu bozma boşanalım felan deme allah korusun ne için boşanacaksın ki bu sebepten boşanılırmı ne kadar günah bir yuvanın yıkılması peygamber efendimiz derki bi yuva yıkılmasın diye elinizden gelen herşeyi hatta fazlasını yapın der rabbiimde hiç sevmez boşananları lanetim üstüne olsun der sevmediği kulları arasında boşananlarda var tabi istisnalar ayrı... mecbur kalanlar....
lütfen yıkma yuvanı hatta evine dön arayı soğutma baya ayrı kalmışsınız canım belki seni görünce dayanamaz sende iyi davran ve bidaha kayın valide konularına girme öptüm nanaktan

sağol canım...

ama ben davamda haklıyım inan ki haklıyım..

ama nasıl bir adam çocuğunu aramaz yahu..

nasıl bir adam aramaz biliyomusun empati yapıyorum...

gururlu bi adammış demekki aslında gerçekten özlüyodur senide oğlunuzuda ama

öyle insanlar içi gitsede aramazlar bengibi biliyorum kendimden biliyorum ama şuan eşim sayesinde aştım çünkü bana derdiki gurur kin bunlar şeytanın en sevdiği davranışlardır ama allah sevmez böyle kişileri derdi ... sende ona öyle yaklaş alçak gönüllü ol sabırlı ol bakalım inan kaybetmezsin kazanırsın bırak o desinki bak burnu sürtüde aradı ama öyle değil biliyosun ve allah biliyo o senin kıymetini bilmezse rabbim onun elinden seni öyle bi alırki asıl onun burnu sürter de iş işten geç miş olmasa bari....

konuş canım anlar içindekileri bi güzel sonra bizle paylaş.... hiç bişiy kaybetmezsin değermi 10 gündür şu çektiğin sıkıntı ki annenin evide olsa herkes birtek kendi evine sığablir...

sağol canım...

ama ben davamda haklıyım inan ki haklıyım..

ama nasıl bir adam çocuğunu aramaz yahu..

O yüzden sana "yavrun için ara" dedim ya. Anneyiz biz. Bizi bizden başkası bilemez. Ben öyle şeylere maruz kaldım ki anlatsam oturur ağlarsın; ki herkes beni burada şen şakrak bilir. Ta hamileyken başladı herşey, doğurdum daha da beter oldu. Üzüntümden sütüm kesildi. Öyle durumlara düştüm. Ama anneyim ben, yavrusu olmayan bilmez. Anneler evlatları için öyle şeylere katlanır ki... Hep düşündüm yavrum şehirlerarası otobüslerde, uçaklarda harab olmasın, ergenlik çağında babasız olmaz, hem evlensem üvey baba ne kadar babalık yapacak... Kocam çok iyidir ama bazı şeyler yıktı beni. Neyse... Yine de karar sana kalmış güzelim.

kayınvalidem geldi şimdi.

birşden haberri yok tabi ki öylesine bizi dolaşmaya gelmiş..

eşim aramış dün akşam ne yaptın oğlumu gördün mü demiş.

terbiyesize bak beni hiç aramadı..

Ben de sorunlar yaşadığımda kırgınlıklarımı anlatırdım ;ama fayda etmiyor pek;sen anlatıyorsun onlarda tık olmuyor;sanki üstüne gidiyormuşsun gibi algılıyorlar...

Sen ara ara içine atmadan onu da bunaltmadan bahsetseydin bunlardan;şimdi hepsini birden dökmeseydin iyi olacaktı gibi..Olmuş birkere..Öfkeyle kalkan zararla oturur;sakinleşmelisin biraz..Umarım o da anlar kırgınlıklarını..

Bir de geniş düşünürsen senin yararına olur;diye düşünüyorum.Bırak bazı şeyleri saklarlarsa saklasınlar;kendileri bilir;hediyelerini sakınırlarsa sakınsınlar;yeter ki laf sokmasınlar ;dırdır etmesinler;maddi külfet olmasınlar..Yapabiliyorsan tabi..

Umarım halledersiniz..

nasıl böyle anlayışsız olabiliyorlar aklım ermiyo. biz dertlerimizi anlatırken çözüm aramaya çalışırken bişeyler düzelsin diye uğraş verirken onlar bunu nasıl ayrılalım o zamana getiriyorlar hiç anlamıyorum. çabalamamızı nasıl ayrılmak olarak anlıyorlar, ayrılmayı nasıl çözüm olarak görüyorlar. ona en güzel cevap asıl tamam madem öyle istiyosun ayrılalım demek olurdu ama biz işte onlar gibi değiliz bi anda silip atamıyoruz. yuvamız için, çocuklarımız için ne emekler ne çabalar veriyoruz. en basiti bi ev kolay kurulmuyo ne streslerle,çabalarla. bunu yıkmaya içimiz el vermiyo. ama onlar ne anlar. otur dua et bence eden bulur bu hayatta muhakkak. gün olacak devran dönecek senin haklı olduğunu görecektir. sırf bu sebebpler yüzünden evlenmekten bile soğuyorum bazen allah yardımcınız olsun

Evlilik tamamen şans işi. Zar atmak gibi. Bazılarımızın kocaları o kadar iyi ki. Bilseniz "vay behhhh" denilecek cinsten. Benim kocam bana hiç ayrılmaktan bahsetmedi. Hatta ben dedim, "cenazen çıkar" diye de tehdit etti. Yani benim evliliğim uçlarda... Ama tek dayanağım yavrum. Onu öyle çok seviyorum ki, bir ömür çekmeye razıyım. Yeter ki iyi olsun oğlum. Bakın avatardaki benim çocuğum. O gülüşün kaybolmaması için her fedakarlığı yaparım.

nasıl sinirleniyorum bir bilseniz.

bak sen paşaya yaa.. annesine soruyor oğlanı gördün mü diye...

allahım bana güç kuvvet versin.. delirtecek bu adam beni...

ben böyle saygısız insan görmedim..

arkadaşlar merhaba..

şok edici bir haberle geliyorum..

maalesef boşanıyoruz..

kayınvalidem geldi demiştim konuyu okuyanlar bilir hafta sonu görümceme gidelim oaradan da eve dönelim dedik..

eşim bunu öğrenmiş bana msj attı sakın annemle gitme buraya da gelme diye.

bir sürü hakaret sen anneme yakışır gelin değilsin vs demeler...

ailenle konuş bitiriyoruz son sözüm budur dedi..

annemle konuştum kısmetimizde ne varsa o olur dedi..

bana bir akıl verin arkadaşlar nasıl davranmalıyım...

tartışmamızdan 10 gün geçti şimdi mi aklına gelmiş boşanmak.. evden çıkarkan döneceğimi biliyordu ben evi terk etmedim ki ne demek eve gelme demek.. orası benim deevim değil mi..

gururun varsa gelme dedi.. gidemem zaten bu lafın üzerine nasıl gideyim..

annesi eve dönünce konuşacakmış annesiyle bitiriyoruz diye..

ama ondan önce kayınvalidem bize gelecek muhtemelen görümceme gidelim diye..

ben ne yapayım şimdi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…