Adam haklı ama. Kaç yaşındasınız, evli barklı kadınsınız, büyüdüğünüzü kabullenmek zorundalar. Evli değilim ona rağmen ailemle sürekli dipdibe olunca boğuluyorum ben.Canim yeni evime taşınali daha 1 ay oldu ama eşim simdiden burdan taşınacaz diyo
ne guzel bi ailete sahipsin aynı sartlardayız kısın gidiyorum diye o kadar sorun oolduki petek ekstra yanıyomus diye oysaki her aksam ille ya tatlı ya dondurma bisey alıp gittim evdede yeyip gittim ama kafa eski kafa evlendin bizden cıktın bide moderin diye gecinir babam ne isim varmıs evlenmisim ulan korkuyorum iste geceleri korkmasan senin tavrını cekermiyimMeraba kizlar. Ben 1 senedir evliyim. Iyi bi evliligim var mutluyum ama her evlilikte oldugu gibi sorunlarimiz oluyo. Benim eşim vardiyali çalışıyo 1 hafta sabah gidiyo 1 hafta gece 1 haftada öğlen 3 te gidip gece 1 de geliyo. Benimde sorunum bu vardiya işte.. bu zamana kafar vardiylarda eşim hiç karışmasdi ister kaynanama gittim istersem annemgile gittim. Simdi ise yeni eve tasindim kaynanam ve annemgilin tam ortasinda evin yani çok yakiniz. Anneme dahada yakin evim balkondan bakinca her odasi görünüyo o kadar yakiniz. Neyse ben bu ara annemlere çok gittim eşim 3 te gidip 1 de geliyo aslında evde kalabilirim korkmam ama annemgil bırakmıyor sürekli ariyolar cagiriyolar. Babam kaynanangile çok gitme buraya gel diyo oysa orayada gitmem lazim. Geçen gün evimde oturuyum dedim hem kocama hazirlanir süpriz yaparim diye düşündüm yine 3 te gidip 1 de geldiği vardiya bi baktim annemle babam çıktı geldi oysa 3 gündür ordaydim zaten ve eşimin gelmesine 20 dakka kala gittiler hazirlanamadim eşime bile. Yani bu hep böyle... bugünde eşim annengile çok gidiyosun birazda evde otur dedi surekli oraya gitmek zorundamisin gelmeyecem de dedi gitsen bile gecenin 1 ine kadar durma aksam yemeginden sonra gel dedi daha önce böyle şeyler söylemezdi hatta evde tek durma git derdi biraz tartıştık arada kaldim. Çok sıkıldım bu vardiyadan ne yapacagim bilmiyorum. Aslında bi çocuğum olsa onla otururum o da olmuyor
Adam haklı yaniAynen canim ben korkarim saniyolar kv de de bekâr kaynim var kayinbabada var rahat olamazsın burda rahat olursun diyolar. Ama eşimi ihmal etmiyorum da eşim biraz kendi ailesiyle benim aileme eşit gitmemi istiyor
Bu kafa değil mi zatenne guzel bi ailete sahipsin aynı sartlardayız kısın gidiyorum diye o kadar sorun oolduki petek ekstra yanıyomus diye oysaki her aksam ille ya tatlı ya dondurma bisey alıp gittim evdede yeyip gittim ama kafa eski kafa evlendin bizden cıktın bide moderin diye gecinir babam ne isim varmıs evlenmisim ulan korkuyorum iste geceleri korkmasan senin tavrını cekermiyim
annem desen onun kulu olmus kocası ne derse o ailenin degerini bil
bi aksam öyle yagmur yagıyoduki babam gündüz kardesimi almaya gitmis arabada dısarda yani garada dedil ki olsa ne olur dedim gelin benide alın cok yagmur var ıslanırım annem aman kal evinde babam ordan gelme diye bagrıyo allah buyuk dedim cıktım 10 dakka sonra yagmur kesildi sükür dedim kimsem yok allahım var o zamandır ne kocama ne aileme güveniyorum bi ise girsem bi sürü fikrim varda olmadı su ilser
Sorunda o zaten ben tek otururum hatta bazen yalniz kalmak istiyorum özellikle ama ariyolar evdeyim diyorum onlar geliyolar. Geçen gün kv aradi yemege geliyomusun diye bende anne gelmeyecem başım agriyo yatacam dedim yarim saat sonra kv geldi yalniz oturman canima sinmedi diye. Napiyim bu defa ben gelmede diyemiyorumAdam zaten başlarda kendisi gitmeni soyluyormuş ama sen işin suyunu cikartmissin tepki gostermesi cok normal ayrica niye ya kvlere ya annenlere devamli gitme geregi duyuyorsun? Boş vaktin çoksa başka aktivite bul tabi bu aktiviteden kastim cocuk yapip onunla oturmak degıl. Cocuk olunca evinde bir basina cocukla oturmayacaksin ozaman daha cok gelip gidilecek.
Senin ailende kusura bakma ama bencil miş canim evlenmis olabilirsin ama sen onlarin evladisin zaten öyle bi ailem olsa hiç gitmem ama bende ortasini istiyorum bazen cok boğucu oluyone guzel bi ailete sahipsin aynı sartlardayız kısın gidiyorum diye o kadar sorun oolduki petek ekstra yanıyomus diye oysaki her aksam ille ya tatlı ya dondurma bisey alıp gittim evdede yeyip gittim ama kafa eski kafa evlendin bizden cıktın bide moderin diye gecinir babam ne isim varmıs evlenmisim ulan korkuyorum iste geceleri korkmasan senin tavrını cekermiyim
annem desen onun kulu olmus kocası ne derse o ailenin degerini bil
bi aksam öyle yagmur yagıyoduki babam gündüz kardesimi almaya gitmis arabada dısarda yani garada dedil ki olsa ne olur dedim gelin benide alın cok yagmur var ıslanırım annem aman kal evinde babam ordan gelme diye bagrıyo allah buyuk dedim cıktım 10 dakka sonra yagmur kesildi sükür dedim kimsem yok allahım var o zamandır ne kocama ne aileme güveniyorum bi ise girsem bi sürü fikrim varda olmadı su ilser
Evet canim konuyu çok güzel ozetlemissin. Haliyle kendi annenin evi gibi olmuyo ben kapaliyim mesela kendi annemgilde rahatca geziyorum ama kv lerde öyle olmuyo. Yaa eşimde bu ara böyle ben hatta gece vardiyasina gittiginde senin annenlere gidiyim derdim o da yok orda rahat edemiyosun annenlere git derdi. Ama şimdi ikisinede gitmek istemiyorm. Beni biraz rahat biraksinlar istiyorumbende şu benim ailemle kendi ailene eşit git olaylarına ayar oluyorum. İşinden dolayı tek kalıyorsa kendi ailesine sık gitmesini de hoş karşılayacaksın. İnsanın kendi ailesinde olması ile kayınvalide de olması bir mi. Rahat olamazsın bir kere kayınpeder, kayın vs. Eşin de yokken bir de.
Anladığım kadarıyla baban telaş yapıyor yalnız kalmandan.
Benim babam da öyledir çok evhamlıdır.
Evlendiğin değil senin yalnız kalıyor olman aklında olur sadece
Babalık duygusundan gelen bir şey sanırım:)
Ters cevap verip kırmayın bence insan evhamlı olunca düşünemiyor
Merak etmeyin, korkmuyorum vs vs gibi cümlelerle ikna ederek yavaş yavaş alıştırabilirsin
Eşin kızıyor diye birden kesme babanlara gitmeyi
Yazdıklarıma bakınca aileci gördüm kendimi ama bence böyle
Tabi ki de çok şükür böyle bi ailem var ama beni bazen yalnız biraksinlar beni bana biraksinlar istiyorum. Ben artık evlendim her dediklerini yapamam kiBu kafa değil mi zaten
Erkeği yüceltip kadını yerin dibine sokan
Evlendin artık o evin kızısın
Nerden o evin kızı oluyorum ya
Hala aynı evin kızı diğer evin de geliniyim
Lafta gelini değil kızı olursun ama kocanla bir tartışma yaşasan her halükarda oğulları haklı olur
İşin kötüsü kızını veren babaların da fikrinin bu olması bu evden çıktı artık..
Bu kafayla kızlar ev üstüne verilip başkalarının hizmetçisi yapılıyor
Ayrı ev açamayan sırf erkek diye anasına hizmetçi getirebiliyor
Sonra da kadın neden küçümseniyor
Küçümsenirsin tabi bir erkek için kendi aileni bırakıp başkalarına hizmete gidersen..
Çok yazdım di mi..
en sinir olduğum mevzular da bunlar.
Senin adına üzüldüm limoncu
Boşver sende sadece kendini düşün kimseye güvenme
Ona göre yolunu çiz
Konu sahibi de bence şükretsin böyle sahiplenici ailesi olduğu için
Eş de yerini bilsin
En azindan çocuğum olunca geç saatelere kadar orda oturmak zorunda kalmam uykusu var filan derim kalkar giderim evime diye düşünüyorum. Gelip gitmeleri nasil olur orasını bilemiyorumÇocuk demişsin de çocuk olunca daha çok karışıp daha çok gidip gelecekler torun torun diye.
Bende bi o gece vardiyasina alışsam. Senin eşinin dediklerini benim eşim aynisini bana diyor. Sen ne güzel alışmissin gece vardiyasinda tek kalmaktan korkuyorum senin dedigin gibi sanki eve biri girecek gibi hissediyorum. Ama benim dedigim öğlen 3 te gidip gece 1 de geldigi vardiya onda korkmuyorum ama ailem beni yalnız bırakmiyo işteEşim 2 gün gece çalışıp sabah geliyor 1 gün izinli. Ben sürekli evdeyim. Ilk zamanlar korkuyordum. Annene bari gideyim o gelsin diyordum. En ufak seste uyanıyorum sanki sürekli birii evime girmeye çalışacak gibi falan oluyordu. Eşimde her zaman annen veya annem olmayacak böylesi daha iyi alış korkarsan görüntülü ara birlikte dolanır evi güvenli olduğunu anlarsın dedi.
Şimdi ohhh gel keyfim gel bi alıştım sorma. O yokken aslında o kadar çok işim varmış ki şimdi kendime bakiyorum islerimi hallediyorum. Tv falan bende çok çok rahatım kafamı dinliyorum. Eşim evdeyken yapamadığım herseyi yapıyorum.
Sizde ailenizi ve eşinizin ailesine gidin ama sık sık degil. Eşinizde ister evde oturmanızı. Bence sorun senin veya onun ailesi değil. Bence sorun sizin evde olmuyor olmanız.
Anlıyorum canım bir süre sonra insan en çok kendi evinde rahat edip orayı istiyor :)Evet canim konuyu çok güzel ozetlemissin. Haliyle kendi annenin evi gibi olmuyo ben kapaliyim mesela kendi annemgilde rahatca geziyorum ama kv lerde öyle olmuyo. Yaa eşimde bu ara böyle ben hatta gece vardiyasina gittiginde senin annenlere gidiyim derdim o da yok orda rahat edemiyosun annenlere git derdi. Ama şimdi ikisinede gitmek istemiyorm. Beni biraz rahat biraksinlar istiyorum
Sizinkilerde benimkiler gibiymis canim dayanamiyolar heralde yoklugumuza :)Anlıyorum canım bir süre sonra insan en çok kendi evinde rahat edip orayı istiyor :)
Bizde eşimle aileme gideriz mesela bir gün kalırız aynı ilçede olmamıza rağmen
Eşim öğretmen yaz tatilinde olduğu için sıklaştı hatta.
Ama ailem ikinci günde ee kalın bugün de işe de gitmiyorsunuz nasılsa sıkılırsınız falan der
O derece yani:)
Anlıyorum o yüzden seni.
Benim eşim vardiyali calistigi icin fazla gidemiyo bazen iki hafta bile gidemedigi oluyo mecbur kaliyorum bazen gitmeye. Ama eşim sabah gidip akşam gelen biri olsaydı eminim bu sıkıntılar olmazdi ve dediginiz gibi yapardimBence eşinsiz biryere gitmemeyi prensip edin eşin yokken tek takıl annene de kvne de eşinle git sadece mecbur kalmadıkça tek gitme
Senin sorununu bu çözer
Hem eşin işteyken gidince kaynın kp falan rahat edemezsin kv de
Annenlerde ise annen baban yönetmeye kalkar seni
Ama her iki tarafa da eşinle gidersen daha kıymetli olursun
Bu eşinle arandaki bağı da kuvvetlendirir
Eşimde dedi gerekirse ben konusuyum dedi. Ben senin tek kalmaya alismani istiyorum yarin öbür gün başka bi yere gitsek zorluk cekersin diyo. Artık bi şekilde orta yolu bulacamO zaman aileni kırmadan bi orta yol bul bence.
Bizde gelmek isteyenleri eşim kusura bakmayin ama alışsın diye konuştu. Belki eşiniz konuşur eşim gibi.
Yada ailenize eşim evde kalmamı alışmamı istiyor de. Yada başka bir bahane uydur. Işim var temizlik bulaşık ütü misafir gelecek falan de. Bi süre sık sık gitmezsen artık alışırlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?