eşimle sorunlarım:(

kızlar herkes arkadası haksız görmüş ama ben o kadar da hatalı bulmuyorum. Daha yeni evli ve sorunlu bi gün sonunda adım atmış bugün onlara ait olmalıydı. Bende yeni evliyim ve bu tarz problemler çok yasıyorum. Aile bağları çok sıkı olmasın demiyorum ama daha yeni evliyiz benim gözüm ondan baskasını görmezken ...

çok güzel açıklamışsın arkadaşım. Benım asıl merak ettııgım içimi kurcalayan da bu. İlerde de içimdekı bu sıkıntı huzursuzluk kabullenememe duyguları devam edecek mı yoksa bunlar geçici, ilk başlarda olagan seyler mı.

Ailemin gerçekten ihtiyacı var bana ozellıkle annemın. Annem psikolojık sorunlar yaşadı çocukları evlenıp uzaga gıdınce ıyıce yalnızlık cektı babam da cok ılgısızdır hep gezer annem evde tek basınadır. Ben de onun yanında olamamaktan o kadar uzgunum kı. Buna ragmen eşimi öncelik tutmak zorundayım ve onun yanına geldım herseyı arkamda bırakarak. Yine de bu benım tercıhımdı ve alışmak ıstıyorum bu duruma artık bana dokunmasın ıstıyorum ama nasıl yenecegımı bılmıyorum. İnşallah zaman gerçekten bunun çözümüdür.

Ama aile hatalı eşin de pek hata göremiyorum. dur daha adam bi aylık evli. cuma cumartesi pazar birlikteymişsiniz, hafta içide bi dokunma yaniii

Bana eşiniz normal geldi
Siz gerek yeni evli olduğunuzdan gerekse eski yaşananlardan sanırım böyle davranıyorsunuz

Evli olmak yapışık ikiz olmak değildir
Koskocaman insanlarız , tek te kalabilirsiniz
Ama tek kalmak istemiyorsanız da eşinizin dediği gayet mantıklı bi teklifmiş sinemadan dönüşte gidelim yapar döneriz demiş
Siz hem gitmek istemiyorsunuz hem tek kalmak istemiyorsunuz, sürekli ben diyorsunuz eşinizi de düşünmeniz lazım

Ben olsam önce sinemaya, sonra kayınvalidemlere eşimle beraber gider işi biter bitmez de evimize dönerdik

bence abartıyorsunuz biraz kaprislisiniz gibigeldi bana... evet haklısın yalnız kalmak onunla olmak hakkın ama neticede eşin gayet makul bir teklif sunmuş sana giidp saatlerce orda kalcak değil seni zaten gece okadar saat tek bırakmazdı eşin. bu şekilde eşinide evlilikten soğutursun çünkü kadın nekadar zorlanıyorsa erkek daha geç alışır evliliğe daha geç büyüdükleri gibi :) bunları şimdiden sorun etme daha 1 ayda böleysen 1 sene içinde yok olursun sen hastalık sahibi olursun

ya bilmiyorum arkadaslar eger hatalıysam bende düzülmek istiyorum ama sizin gibi bakamıyorum olaya. Bi kaç yıl hadi sadece bi yıllık olsalar anlıcam daha bir ay olmuş kız gurbette

fazla naz aşık usandırır diye bir laf var, bence surat asmaları bırakma zamanın gelmiş,
öyle güleryüzlü öyle anlayışlı ol ki; eşin iyiki bu kadınla evlenmişim desin.
yoksa daha büyük sorunlar olduğunda evliliğiniz nasıl bir hal alır,sen düşün artık canım.

evlılıgın ılk aylarında öyle oluyo sanırım bızdede bır takım ailevı sorunlar olmuştu. ama ınan öyle uzamamıştır. öyle ailevı bı konu açıldıgında neyse boşver olur öyle şeykler deyıp geç ağır olmadıgı surece. yoksa aranıza soğukluk gırer. ayrıca sen gıt ben gelmıcem falan deme eşin gayet normal davranmış sen kendın ıtmışsın. surat asmak yerıne duzgun bışekilde tatlı tatlı konuşabılrsın aklına takılan şeylerı.

ya bilmiyorum arkadaslar eger hatalıysam bende düzülmek istiyorum ama sizin gibi bakamıyorum olaya. Bi kaç yıl hadi sadece bi yıllık olsalar anlıcam daha bir ay olmuş kız gurbette

Gurbette olunca ne değişiyo ?
Adam gel beraber hem sinemaya hem annemlere gidip bi iş var onu halledince dönelim demiş
İster gurbette ol ister kendi memleketin de bu çok normal birşey ki..

Hadi gitmek istemiyosan seni evimize de bırakırım demiş
Ne yapabilir ki başka ?

ben hatayı sizde görüyorum adam elinden geleni yapıyor siz ona yardımcı olacağınıza daha beter adamın işini zora sokuyorsunuz.öbürüde kardeşi iki tarafıda üzmek istemiyor bundan daha güzel ne olabilir ki.biraz sizde bencillik var sanırım.

evet zamanla geçicek emin ol hem geçicek hem eşinin ailesi bi süre sonra oğullarının evlendiğini kavrayıp her işelerinde aramıycaklar bir düzene oturucak onlarda senin gibi tam alışamamışlardır daha

uzaklık konusunda da kendini telkin etmeye çalış sonuçta sen de kendi hayatını kurdun evlendin annenle olabildiğince telefonla destek verebilirsin aradaki uzaklık ne kadar sık sık gidebiiliyor musun ,

bir ayı bile dolmamış evleneli. cuma dahil haftasonunu ailesi ile birlikte geçirmişler.zaten tartışmışlar bugünde bi aksilik cıkarmadan eşiyle birlikte olabilirdi. yarın olsa kardesim bugün ufa bi işim var dese çok mu sıkıntı

İlk aylar değişik hisler uyandırıyor evlilikte...
Alışma sürecindesiniz, her sorunu genelleyip tüm ömür böyle geçecek sanmayın.
İlk öfkelendiğiniz an pek konuşmamayı tercih etmek mantıklı geliyor bana.
Sürtüşmeyi uzatmak hiç bir şeyi çözmüyor.

evlenmeden once ben bu şehire gelmemek için defalarca ayrılmıştım sebebı de aılesını tanımadıgım ıcın korkuyordum cok mudahale ederler mı dıye eşim benı ikna etmek ıcın cok ugrastı belkı çok zorladım dıye yapamayacagı vaadlerde bulundu bilemiyorum. Kimse karışmaz bıze istedıgımız zaman gıder gelırız haftada bır gıder goruruz fazla gıtmeyız gibi...

Ama gelınce olaylar oyle olmadı her 2 gunde cagırmalar ozel yemek yapıp gelın demeler. İlk başta bıraz buyutmedım ama baktım oyle devam edecek hemen rest cektım bana verdıgın sozlerı tutacaksın dıye. Ben tepkı koymazsam da ıyıce abartırlardı ama emınım. Artık anladılar cagırmıyorlar cunku gerı cevırıyoruz yorgunuz ışimiz var bız gelırız musaıt olunca dıyoruz onlar da anladı rahatsız oldugumu artık cagırmıyorlar oyle durup durup. Bazen de tepkı koymak gerekıyor dıye duşunuyorum yoksa herkes ustune gelmeye baslar kendı ısteklerı ıle.

belki de başlarda o kadar çok cagırdılar dıye şu an ufacık bır cagırma zoruma gıdıyor ve benı yalnız bırakıp gıtmek ıcın mı getırdın bu sehre dıye ustune gıdıyorum. Boyle yapmasam belkı gıdıp daha uzun sure gelmeyecek ben boyle yapınca hemen ısını halledıp gelıyor gerı kendı evıne. Onun eşi benım ben onun yanında olmaya bu sartlarda razı olduysam aılemı ayda yılda bır gormey razı olduysam onun da yapacagı fedakarlıklar olmalı tek taraflı olamaz fedakarlık.

Son düzenleme:
bir ayı bile dolmamış evleneli. cuma dahil haftasonunu ailesi ile birlikte geçirmişler.zaten tartışmışlar bugünde bi aksilik cıkarmadan eşiyle birlikte olabilirdi. yarın olsa kardesim bugün ufa bi işim var dese çok mu sıkıntı

Aslında internet işini yarın halledebilirmiş. sonuçta plan yapmışssınız.
Benim eşim olsa işim var gelemem der çıkardı mesela. yani çok ciddi durumlar söz konusu değil neticede. ertesi günde yapılablir.

Yada siz sinemadan sonra gitmeyi teklif edebilirdiniz. çok kalmamak şartıyla geç kalmayalım falan diyerek işi bitince çıkardınız.
Mümkünse aile olaylarına fazla girmeyin, ne kadar gereksiz en güzel aylarınızı geçmiş olaylarla zedeliyorsunuz. konuşun ve açmayın o konuları

halsaz bende yeni evliyim sana tavsiyem eşini hiçbir zaman yalnız gönderme yanında ol. Aileler biraz panik mi oluyo ne anlamıyorum oglan elden gitti gibi umuyorum böyle devam etmicektir. Ama kendinden taviz verme seninde kuralların ve bi yasam tarzın var. ama sakın surat asıp sesini eşine yükseltme

bak artık aramıyorlarmış sık sık ilk zamnalar acemisindir yemek konusunda diye birde ailenden uzaksın ilgilenmiyorlar diye düşünmeni istemediği için çağırıyordur aynılarını yaşadığım için kendim geldim aklıma, hoş 4 aay oldu evleneli hala yeniyim ama aynı tarz sorunları yaşadım şu an o süreci atlattım şimdi de başka başka şeyler çıktı bunların da düzene gireceğine inanıyorum nasıl ilk aylar yaşadığım sorunları yaşamıyorsam ilerde de bunları yaşamıycam , umarım o zaman da başka sorunlar çıkmaz

halsaz bende yeni evliyim sana tavsiyem eşini hiçbir zaman yalnız gönderme yanında ol. Aileler biraz panik mi oluyo ne anlamıyorum oglan elden gitti gibi umuyorum böyle devam etmicektir. Ama kendinden taviz verme seninde kuralların ve bi yasam tarzın var. ama sakın surat asıp sesini eşine yükseltme

savaşmayacaksınız
sevişeceksiniz..
neden evlendiniz bı o bır sen rest cekeceksenız..
yazık gunlerınıze küs gecirdiğiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…