eşimle sorunlarım:(

Bazı arkadaşlar benım sorunumu evde tek kalamamak olarak degerlendırmıs ama bu dolaylı bır sebep. Bakın ben 2 sene yalnız yaşamıs bır bayanım tek başıma atandıgım ılde kaldım ben alışkınım yanı yalnız durmaya bu sorun degıl benım ıcın. Ama artık evlendım ve evlıgım daha cok yenı ben aılemın yanında yasama secenegımı ıttım ve eşimin yanında yaşamayı sectım. Ben bu kadrını yapmışken o da yapsın benım ıcın ıstıyorum. Ve zaten haftada 1 kere gırusecegımız kararını aldık beraber. Ben belkı 2 ayda zor gorecegım aılemı. Bu yuzden hastalık olur olum kalım olur tabı kı gıder ama bu kadar da onemsız konu ıcın benım önemsedıgım bır plandan zaman kısıtlamasını ıstemedım.

İnternetsız duramazmış kardeşi halbukı erkek kardeşi de var o da ıstese yapar ama ugraşmayı sevmıyor. Ve sorumlulugu hep benım esım ustune almış bu aılede cekıp cevırmıs bu yuzden hala oyle beklıyorlar. Ama artık evlı bır erkek o kendı aılesının sorumlulukları ıle oncelıklı ılgılenmelı. İnternetı de duzeltsın tamam ama kendı musaıt oldugu bır zamanda gelsın onların ıstedıgı zaman degıl. ve bu ınternet meselesı ıcın 3. gıdışı idi. Bu kadar tepkı verme sebebım de bu ve ınternet ile ödev iş güç yapmayacaklar arkadaşlarla face de sohbet edecekler oyun oynayacaklar.

Kardeşlerini de sevıyorum sevmıyor degılım ama bız bellı etmezsek kımse bılemez kı rahatsız oldugumuzu. Anlasınlar ona gore ılerde dıkkatlı olsunlar.

Ben de artık eşime soylenerek degıl de farklı sekılde ıstedıgımı yaptırmaya calısacagım. Umarım basarırım

Aşırı tepki vermemek lazım galiba azıcık siyasi olmayı basarsak böyle sıkıntılar yasamıcaz belki. Biz tepkiyi veriyoruz anası bu sefer oğluna ne istedim ki oğlum sadece yemek yiyin istedim sizin için özel yemek yapıorum saatlerdr dio sen kala kalıon

Kesinlikle haklısın arkadasım. Ama tepkilerinle sakın boğma eşşini sogutma kendinden beyzadeler pek müsait zaten

üstüme alınarak diyorumki
aslında farkındaym benzer şeyler yaşadım sayılır
annesi bi yere gidecek kendisi hayatta otobüse binmez eşinin özel şoförüde var ama ne hikmetse hep oğlunu çağırır
ablası yurtdışından gelir taaaa istanbula almaya gider ben yalnız kalıyorum tabi aynen ailemden kimsede yok buralarda
ve abisi var o anne ben evliyim der resti çeker benimki dayanamaz
tatlı dille yaklaştım olmadı çok çakalsın fesatsın dedi:)
tartıştım aile olduğumuzu önceliğin ben olmalıyım dedim anlamadı küstük
bu yüzden diyorum ki vurdumduymaz belkide sevgim azaldı
şimdi o gitsin ben yalnız yaşayayım istiyorum çünkü çok KIRGINIM ona..
ailesiyle aralarında asıl kalan ben oluyorum

Konu sahibi
Daha önce de dedim biz sadece konuya yazdığın kadarını bilip ona göre yorum yaptık
Durum böyleyse haklısın tabi..

Evde zaten bu modem işini çözecek biri varken eşin müsait bile olsa gitmemeli hatta..

Amann konuş konuş bişey değişmiyo zamanla düzelio diolar ya öyle değil takmamayı kendini yıpratmamayı kabullenmeyi öğreniosun işteee

Alttan girince de uyanık bi eşiniz varsa yemio çakal oluyosunuz. yapsınlar kendilerinden soğutuolar

rms sen de yenı oldugun ıcın sanırım benı anlıyorsun. Aynı aşamalardan geçıyoruz umarım istedıgımız gıbı sekıllenır evlılıgımız karşılıklı mutlu oluruz. Ama üzüldüm bu gune kadar neden soylenerek çözdum sorunları dıye daha akıllı olabılırdım. Eşimi de bunaltmadan kendımı de uzmeden yıne kararlı davranarak ıstedıgımı yapabılırdım aslında. Ben sınırlenıp kolay yolu secıyordum hep.

Artık üzmeyecegım onu da aılesıne de soylenmeyecegım. Gereklı aralıklarla gıdıp gelecegım. Ama fazlasını ıstedıklerınde yorgunum, işlerim bırıktı ev işlerim de var okul işlerim de var bunlardan bahane edıp gıtmeyecegım. Eşime de nıye cagırıyorlar dıye soylenmeyecegım ama teşekkür ederim kocacım benı ve işlerimi yorgunlugumu önemsedıgın evde kaldıgımız ıcın dıye öpüp koklayacagım. İstedıgı bırsey varsa yapacagım. Ve evde beraber vakıt geçırmekten ne kadar keyıf aldıgımı ona bellı edecegım.

Umarım kızdıgım olaylarda soylenmemeyı başarabılırım bunu nasıl başarıyorsunuz tecrubelı bayanlar?

Alttan girince de uyanık bi eşiniz varsa yemio çakal oluyosunuz. yapsınlar kendilerinden soğutuolar

süslendim püslendim öyle de anlattım yok yani:)
tatlı dille gel bana diyor kendileri sonrada çok üçkağıtçısın hayatım ama ben yemem diyor:)
söz vermez hiçbişeye
benden başka herkese söz veriyor
aynen dediğin gibi ben inanmıyorum zamanla düzelir lafına
BENCE ZAMANLA ALIŞILIYOR...
vurdumduymaz olmaya

Son düzenleme:

Canım bende aynı hataları yaptım kendimi haklı gördüğüm için direk sinirli bi şekilde tepki veriodum. Sonra kaybeden biz oluyoruz. Sakin ve karalı ol kendinden taviz vericeksin tabi ki evlilik bu ama kişiliğinde verme. Eğer onun için istemediğin bişey yapıosan basına kakar gibi değilde istemediğim bişey ama bunu seni sevdiğim ve kovam oldugun için yaporumu hissettir. Bence 7 aylık tecrübem

Bu arada kesinlikle ailesiyle iyi ilişkiler içinde olması beni mutlu eder. Öyle bi derdim yok ama fazla muhabbet tez ayrılık getirir seviye önemli herkes haddini konumunu bilicek ki kargasa cıkmasın. Ne de olsa geliniz her hareketten bi mana cıkarılmaya calışılıo. Ben onun ailesini kendi ailem gibi tabi ki sevemem ama kendi aileme gösterdiğim ilgi saygıyı eşimi bana layık yetiştirdikleri için fazlasıyla gösteririm.

Biz bu şekilde bilmeyince tabi “aman nolacak eve geçerken bakıversin ağzının tadını bozmaya değer mi?” yorumunda bulunabiliyoruz.
Şimdi işin rengi değişti tabi.

herşey böyle yazıldığı gibi mantıklı ve sevimle olsa süper olur
bir kere ailesi anlayıştan mahrum
kv diyorki 2 oğul yetiştirdim evlenip gittiler bunca yılımı heba etmişim onun yerine daha çok kendime vakit ayırsaymışım keşke diyor bir de bana diyor bunu
haftada 2 gün ordayız,eşim alır istediği yere götürür,pazara çıkarırız bazen..
annem benden uzakta o aklıma geliyor bu sefer nefret ediyorum eşimden de annesinden de
çünkü benim annemin ne oğlu var ne de babam hayatta

Biz bu şekilde bilmeyince tabi “aman nolacak eve geçerken bakıversin ağzının tadını bozmaya değer mi?” yorumunda bulunabiliyoruz.
Şimdi işin rengi değişti tabi.

işte ben bu durumları gore gore de nasıl hala sabırlı olup soylenmeyecegımı bılemıyorum. Evde başkası da ugraşsa yapar o işi ben bunu dün ima ettım ugraşmak ıstemıyorlar her sorumlulugu sen uzerıne alıyorsun dedım. O da ben boyle soylenınce sınır oldu bana sanırım.

Ama bunları da soylemeden nasıl durulur kı goz gore gore bilemiyorum.

Her evliliğin başında bu tartışmalar mutlaka yaşanıyor diyebilirim. Buda kadının beni ailesinden daha çok seviyor ve ben birşey dediğimde onları değil beni tercih ediyor diyerek adamı seçim yapmak zorunda bırakıp hayattan bezdiriyor. Ama erkekler ilk başlarda mecburen eşim desede zamanla kullanıldığını düşünüp aileye düşkünleşiyor çünkü aile sesini çıkarmazsa eş onun gözünde canavara dönüşmeye başlıyor hele birde kv gazı başlarsa neyapmamız lazım her zman politik olucaz. Ailesini çok sevdiğini herzaman ondan önce düşündüğünü hissetireceksin ve seçimi ona bırakacaksın bu zamanla oturacak ve senin zaten ondan daha çok düşündüğünü görüp senden önce eşimi evde bırakıp gelemem yarın uğrarım cevabını verecek hale gelecek sabır ve hoşgörü canım.

Eşi seçim yapmak zorunda bırakma arada bırakıp bunaltma makul bir seçenek sun mesela deki aşkım bugun plan yaptık desen kardeşine yarın uğrasan olurmu bir sor bakalım diyebilirsin.

Ben bu durumu evliliğimde çözdüğümü düşünüyorum ve eşim ailesine o kadar düşkün olmasına rağmen 2 ayda bir zor gönderiyorum görmesi için evine çok bağlı kardeşlerine birşey al dediğim zaman yengen olmasa aklıma gelmez bu kadar ince düşünmek diye onlara açıklama yapıyor onlarda sağolsunlar el üstünde tutuyorlar ve şunu düşünüyorlar aksi bir durum olsa atıyorum birşeye para verilmez ortak olunmaz yengem olsa hayatta esirgemez demekki yok diye gözü kapalı inanırlar.

Özetle herzaman ailesini sevdiğini hissettir ve kardeşleriyle çok iyi geçin güven kazan sabır ilerde sana istediklerini getirir, yoksa cadı bir gelin ve eş olur çıkar sonuç ortaya.

Zaten bızı boyle ters yapan da bu bence. Kendı aılemıze bırsey yapamıyorken dıger aılenın bızım hayatımızda buyuk yer kaplaması ve daha da bununla yetınmemelerı... Boyle olunca da sevsen bıle ıcıne sogukluk gırıyor sinir doluyorsun karşı tarafa ve eşine soylenıyorsun bu sefer de sen kotu oluyorsun. En guzelı ıkı aıleden de uzakta ya da ıkı aıleye de yakın yaşamak bunun olması ıcın cok cabaladım ama nasıp degılmıs demek kı. İnşallah dıyorum Allahım nasıp eder de 2 sene ıcınde eşim kpss kazanır ve baska bır sehırde ıkı aıleden de uzak oluruz. Bunun ıcın çok cabalayacagım. Gerekırse onunla beraber sınava hazırlanıp yarış yapacagım

Benım gerçekten cevabını istedıgım bır sorum daha var. Kendı yaptıgım bırsey ve ılerde ıyı mı kotu mu sonuc dogurur kestıremıyorum.

Ben dunku ornekte oldugu gıbı bazen eşimin gıtmesı gerekırse kendım ıstemıyorsam gıtmıyorum ama onu da kısıtlamıyorum. Çok abartmıyor onlar bır iş için cagırdıklarında ya da bırsey alınıp verılercegınde gıdıyor gelıyor ancak ben ona eşlik etmıyorum boyle durumlarda sık görüşmemek için.

Zamanla bu durum benım ıcın kotu mu olur yoksa sakıncası yok mu? Eşimi yalnız gondermekle hata mı edıyorum her gıdısınde onun yanında olmalı mıyım sızce?

eğer ailesi anlayışsız ve dolduraşa getiriyorlarsa malesef hep takipte ve yalnız bırakmamak daha iyi olur çünkü biz aman evde tek kalayım ne yaparlarsa yapsınlar ben aldırmaz olayları bertaraf edebilirim eşim bana çok bağlı sözümden çıkmaz tiplerinden değiliz...henüz şimdilik..

eğer ailesi bu tip oyunlar yapmıyorsa bence de tek başına gitsin ve sende kendi ailene gidebilirsin..arkadaşlarına da..

Haklısın ama bunu basarmak çok zor. verdikçe istiolar nereye kadar diosun. samimi gelmio bana senin aileni senden çok düşünüyorum hikayesi nie öle bişey olsun ki karşı tarafda bunu böyle değerlendirir bence. Aile ilişkileri kesinlikle olmalı ama bunu seviyesi önemli

politikalara ne gerek var anlayamadım.tamamen sorunlu olan kişide kusura bakmayın ama sizsiniz elle tutulur bır sebep yokken bile işten izin isteyip eve gitmişsinz aglmak ıcın.siz iyimisiniz gerçekten ?sorunlarınız var gibi geldi bana kendı içinizde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…