eşimle sürekli tartışıyoruz

çok geçmiş olsun canım.evet dediklerinde çok haklısın.bunların laftan anlayacağı yok.Allahım beni de onun gibi umursamaz yap ki bu iş daha da çığırından çıkmasın.yoksa kafayı yiyicem nerdeyse.ailedende bi şey görmemiş sorumluluk almamış,hep istediğini yapmış.vay benim halime.insanın sinirlerini müthiş derecede yıpratma yeteneğin var diyorum,gülüyor annemle ablamda aynı şeyi söylerdi diyor bana.onlar kurtulmuşlarda ben ne yapayım ya! birbirimize dualar edelim Allahım inşallah hepimize huzurlu yaşamayı nasip eder.

oyyy oyyyy babam diyorki 4 sene evvel sevda evleneceksin çocuğun olacak desek bize çemkirir atardın düşündüm evet aynen öyle şimdi evliyim 4 aylık çocuğum var çokk şükür öğretmenim çalışıyordum hamile kalınca işi bıraktım 1 senedir evdeyim komşuya gidiyorum dedikodu dinliyorum temizlik bebek uykusuz geceler ALLAHIM NE OLDU BANAAAAA ben bu bakımsız evde oturan kocasını bekleyen uykusuzluktan gözlerinin altı çökmüş biri değildim eşim destektir bi çok konuda ama ben bunalımdayım bebeğe bakmak istemiyor yarım saat baksa lutuf saıyor 50 gün başıma kalkıyor benim bebek huysuz kucağa alışmış tabi babası alıştırdı üstüme attı bazı gecelerde bebek uyumayına ağlıyorum gizli gizli bebeğe kızıyorum o sonra günaha giriyorum diye kendime kızıyorum yazarken bile gözlerim dolu dolu kendimi bıkmış güçsüz tükenmiş hissediyorum 2 üni bitirdim işsizim evdeyim verimsizim tüketiciyim bilmiyorum daha fazla yazamicam...

canım ne kadar güzel Allah daim eylesin huzurunuzu.ben çalıştığım zamanlarda bebeğim yoktu ama çok yorulurdum arada bir yardım et çok zorlanıyorum derdim.ilk başlarda çok diklendi evin hanımı ben miyim ,seni niye aldım o zaman diye.zamanla anlayış göstermeye başladı ufak tefek de olsa yardım ederdi. şimdi bebek olunca çalışmayı bıraktım çocuğumu bakıcıya vermemek için.şimdide akşama kadar evdeymişim ben rahatım yani o şimdi hep yorgun.yardım istemem bile hata yani.aslında böyle düşünceleri yüzünden artık çalışmaya geri dönmekte istemiyorum.çünkü eşimin mantığı değişmedikten sonra bizim kavgalarımız da bitmez.öyleyse işin içine birde çalışmanın yükünü katıpda niye kendimi daha çok yıpratayım ki,diyorum.her halukarda adam her şeyi benden bekliyor.

uyumak tam anlamıyla uyumak..işte en büyük sorun bu...uykusuzluk üst üste gelince insanın tahammülü azalıyor..mümkün olduğunca gündüzleri dahi bebeğinizle beraber uyuyun..
erkeklerden anlayış beklemek..kimin anlayışına göre...bizim anlayış açımızdan bakmalarını istemek oooo onlara çooook zor,eziyet gibi...en doğrusu onların değişmeyeceğini kabul edip kendimizi nasıl daha rahat hissedeceksek o yönde kendimiz çizgilerimizi oluşturacağız...4-4lük değiliz hiçbirimiz 4-4lük olmaya çalışmakta yoruyor hem bedenen hem ruhen..yaptıkları yardıma şükredip olsun sende akşama kadar çalışıyorsun diyerek kendi kendimizi olumlu yönde etkileyeceğiz..Allahım ağzınızın tadının bozulmasına izin vermesin,her daim mutlu,huzurlu sağlıklı bir yuvanızın olması dualarımla..

aklıma kızımın bebeklîği geldi zaten 6 ay hiç uyumadı ben çalışıyordum birde bizde kaynım kalıyordu saat 11'lere kadar yemek pişirdiğimi bilirim artık pilim bitik anneme gider anne sen çocuğu avut ben bir kaç saat uyuyayım derdim evet o günler epey zordu ,haklısın

canım benim Allah hepimize genişlik ferahlık versin.aslında bizler evliliği nasıl hayal etmişiz ama ne bulmuşuz dimi?hep kendimizden hep sevdiğimiz şeylerden ödün vermişiz.bari değeri bilinse.maalesef dediğin gibi bir saat baksa onu da başa kalkar dururlar.benim çocuğum doğduğundan beri uykusuz gecelerin % 90 nında ben sinir krizi geçirmişim diyebilirim.eşimin çoğu zaman yaptığı millet 10 çocuğa bakıyor ben bitaneyle başa çıkamamışım, demek oldu.yada yardım ettiyse sanki % 90 yardım etti. geriside benim işimmiş çok fazla şey istiyormuşum.bazen diyorum ki sana söylediklerimi duvara söyleseydim o taş haliyle dayanamaz çatlardı.Allah akıbetimizi hayreylesin.çünkü bu aralar hakikaten çok kötüyüz.

ne güzel bunaldığında bebeğini alp gidebileceğin kadar yakınındasın annenin.benim yakınımda maalesef hiç kimse yok.bir komşu bile.binadaki bütün bayanlar çalışıyor.ben de kızım için ayrılmıştım işten.artık çalışma hevesimde kalmadı zaten.birileri olsa etrafımda eşimden zerre kadar yardım istemem ama yok ondan başka dayanağım.senden yardım istemeyip de kimden istiyecem diyorum ama canı isteyecek de öyle yardım edecek bana.gel keyfim gel oda ne zaman? yardım edeceği zaman da benim ihtiyacım kalmıyor artık.

canım benım yaa valla aynı duygular ıcerısındeyız seninle bende senın gıbyım calısmıyorum uni okumadım ama senın gıbı yorgunum hayattan bıkmıs gıbıyım 2 tane cocugum var 2 yasında ve 6 aylık bıde benım dusun hangısıyle bas edecegımı bılemıyorum.esım cocuklardan daha cok cocuk..benımle ılgılenmıyorsun dıyoo yaa Allah aşkınaa ben sankı cocuklara bakmaktan kendımle ilğilenebılıyorumda sen kaldın asıl sen benımle ılgılen az bişee ınan durumun cıddıyetını söyleacıklarsam dah ıyı anlasılacak cocuklara bakmaktan bazen tuvalete bıle gıdemıyorum kaldıkı aynaya bakıpta sacımı tarıcam suslenıcem bıde kocamla ılgılencem..valla ben bıtmısım artık kendımı öle bır saldımkı ammmaaaannnnn cıdden bıktım yaaaa saçma sapan bır hayatım olmaya başladı alt ust oldum kocam bır yandan cocuklar bır yandan gecım kaygısı bır yandan kendımı kotu hıssetmem kendıme olna guvenımın kaybolması bır yandan ailelerın uzerımızdekı baskısı bır yandan....offffffffff offfffffffffffff hayatçok zorrrrrrrr çokkkkkkkkk

Allah razı olsun.amin diyorum güzel dualarınız için.evet hangimizde var ise eksiklik rabbim onları bizden gidersin huzur versin inşallah.evlilikte biraz daha tecrübeli gibi geldiniz bana.sanki bazı şeyleri zamanla kabullenip mutluluğu yakalamışsınız.Allah daim etsin inşallah.umarım bende eşimden beklentilerimden vazgeçip halimi kabullenirim.yoksa böyle çok zor.

Allah sana da ferahlık versin inşallah.zaten her şeyi hallettik birde kendileri için özel ilgi istemeseler olmaz . oda ayrı bir konu zaten.Allah tez zamanda toparlanıp normal hayatımıza dönmemizi nasip etsin.

zamanla eşin belki değişir ben yoğun çalıştığım dönemler ki sonra il değişikliği oldu o vakit kaynana baktı benim kıza bir gün annem tel açıp geleceğini söyledi ki benim ev virane kalkmış eşim annem geliyor diye kızımla evi toparlamış kızımda bunu anneme anlatmış o vakit çok gülmüştüm,iş başa düşünce yapıyorlar

cnm ben burda sureklı yazıorum bız kadınlarda hata neden dıyeceksınkı bızler hep anac ruhluyuz belkı esın annesınden aılesınden gormedıgı hurmetı hızmetı senden bekler sen ne yaparsan yap konusarak ddegıstıremezsın ancak sen fıılı olarak degısırsen oda degısır en canlı ornegı benım benım esım ıkı kardesler kızkardesı var oda cok kucuk yasda kacıp evlenmıs kayınvalıdem esımı okdar sımartmıs pof poflamıs kı anlatamam nısanlılıgımız donemın de kayınvalıdem ısde oglum toz yutmazsın utusuz gıyınmesı ınanın sabahın korunde kalkıp aksama kadar esımın etrafında pır donuyordu bırınde gecmıs zaman tam hatırlamıorum kurbanmı ramazan bayramı mı bılmıorum kayınvalıdeme el opmeye gıtmıstım nısanlıyım tabıı ozaman kadıncagız uzumu tane tane ayıklamıs hepsıne kurdan batırıp oglunun onune servıs yapmıs ablam oracıkta benı durtup kız ısın var dedı bunlarla ben kı yerımde bır dakıka durmam hıperaktıvım bıraz evlendık evlendıgım gunden basladım yatagı topla kahvaltıyı hazırla yumurtaya dokunamam tv seyredıorsam su getır bana kahve yap halıyı supur gece 12 de 1 de kalk sutumu ıcmeden uyudum sut hazırla onun benden ıstemesını beklemeden ben ısteedım eger evlendıgım ılk gun o yatagı ben toplayıp kahvaltıyı ben hazırlasaydım bu hep boyle gıdecektı cok uzun bır zaman olmadı evlenelı ama en son yatagımı ne zaman topladıgımı hatırlamıorum ha bu arada esım ewde kosturken annesının yanına gıttımı eskı moduna donuyor hemen cekyata uzanır annesı onun etrafında doner bende dıger cekyata kendımı atarım kadıncagız bu sefer ıkımıze beraberınde esımde bana hızmet eder bazen kayınvalıdem sınırlerı hopluyor oglum karına hızmet edıorsun ben bugun yatacam sen bana bugun bakacan tabııı oglu oralı olmuor umarım yardımcı olabılmısımdır

evet iş başa düşünce yapıyorlar ama ne gereği var birbirimizi bu kadar üzüp kırmaya

canım inan yapmayan yapmıyor zaten.bırak böyle şeyleri bazen çok basit bir şey bile istesem " oldu başka emrin var mı?" diye çıkışır bana.ona emr-i vaki yapmak istemediğim halde beni emrin altına almaya yönetmeye çalışıyorsun der. olur ya alışırım korkusuyla asla böyle şeylere fırsat vermez.ki ben onu emrime almak değil onunla gerçek manada hayat arkadaşı cennet yoldaşı olmak istiyorum ama maalesef o böyle aklı sıra uyanıklık edip evliliğimizi , beni yönetmeyi elden düşürmeme derdinde.

AMAÇLARI O ZATEN..
Çocukluklarından gelen eziklik evlendiklerinde eşleri üzerinde egemenlik kurmaya itiyor onları..

bir nevi kendilerini kanıtlama çabası....

iğrenç bir durum ama böyle...

valla bende bu aralar cok tahammülsüzüm sanırım bende de birikti bazı şeyler benim eşimle kıyasladım da yani haksız mı düşünüyorum diye bazı seyler yok benımkınde yani asırı düşünceli evinebağlı ehrgün cocuğu krese benı işe bırakır kednı eve gıtmez benzın fazla gıtmesın dıye yemez ıcem zorda burda sefil olur fedakar yani cocuga da bakar ama bılmıyorum bısey derım yanlıs anlar yanı demedıgım seyelrı demısım gıbı muamele eder nıey boyel yapıyosun dıye bend eo nda delı oluyorumyapmadıgım bsıeyden sorumluymusum gıbı bırde aıleme karsı tepkılı onun aılesıyle daha resmıyız ama bı skıntımızda yardımımıza kosar benım anneme özellıkle ve bekar kardeısme takık her durumda sankı onlar bıze yardımcı olmak zorundaymıs gıbı sürekli laf carpar ve bende üzülüyorum bızde de bu tarz seyler var ve ben artık kaldıramıyorum bagırıyorum kzııyorum bu sefer o da cıldırıyor nası çözcez bılmıyorum allah kolaylık versın valla hepımıze .bırde benım gıbı ıkızler burcu esı olanlara daha cok

birde sana dıyecegım erekkelrın beynı cok farklı calıyor yanı ne kadar okusada etsede eskı kafalar cogu yanı senı annesıyel karsılastırması mısal yani.ilginçler ben hep erkek egemen türk toplumuna ve gene annelere atıoyorum suçu

3.5 yıllıkk evliyim,20 aylık kızım var..hiç ev işi yapmamış,yemek yapmayı dahi bilmeyen bir insandım..sürekli okudum gece gündüz liseyi 2.5 senede bitirip(kredili sistemdi) (ilkokula erken başladıım)16 yaşında üniyi kazandım 20yaşımda üni biter bitmez 1 ay içinde iş hayatına atıldım 10 yıl çalıştım(çalışma hayatımda çok insan tanıdım gördüm onlara baktıkça kendimi törpüledim) kızmın doğumuyla işi bıraktım eve kapandım..(şuan ikinci üniyi açıktan okuyorum bitmek üzere)evliliğimin başlaında alışma sürecimizde hem ev işleri hem iş hemde eşime alışmamda çok zorluklar çektiim,çok ağladım baktım olmuyor hep ben ağlıyorum eşimin yapısına göre hayatımı düzenledim..ağlamalarım şuan sadece tvde izlediğim beni duygulandıran kesimlerle sınırlı..evet çok şükür Allahıma çok mutluyum..sorun yyaşamak istersen sorun yaratmak için herşey önüne serilir ama önemli olan sorunlara sorun diye bakmamakta olan olmuş boşver diyeceksin hherkesi olduğuu gibi kabul edeceksin..hır gür herkkesin yapabileceği birşey ama yuvayı ayakta tutmak için başlarda çaba vermek gerekiyor sonrada rayına oturdumu takma kafana çocuğunla eşinle mutlu olmaya bak..şimdi eşim birşey yapmak istediğinde olurmu hayatım bırrak ben yaparım sen zaten tüm gün yoruluyorsun bizim için çalışıyorsun,Allahım kazancını bol etsin Allah senden razı olsun diyorum bakıyorum yinede yapmış canım benim..

çok güldüm Allah senide güldürsün..yuvanda hep mutlu huzurlu olman dualarıımla..

valla maşallah takdir ettim seni canım ben yapamıyorum işte senin gibi sinirime dokunuyor patlıyorum anca gıcık kapıyorum sanırım esım oyle yaptıkca bırd eben dah akaramsar bır yapıdayım ondan sanırım senın gıbı yapabılsek süper olru ama su var ben de calsııyroum o yuzden stresı cok oluyor

teşekkür ederim canım..ben çok törpüledim kendimi bu yüzden sanırım...mutlu huzurlu güüzel bereketli bir yuvan olması dualarımla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…