Eşimle tartışmamda haksız mıyım?

Niye kalsın ki?
Eşli gelinir oturup yenilir içilir ya da her neyse işte yatıya kalınacaksa kalınır. Karısının da yakın arkadaşı değilse başka bir erkeği neden o şekilde misafir etsin. Benim ve bence toplumun genelinin gözünde çok tercih edilebilir bir şey değil ki konu sahibi de rahatsız olmuş. Kalacak kişi için de rahat değil evdeki eş için de.

Merhaba.

Siz annenize gecerken haber verdiniz mi? Iletisiminizde sorun var sanirim ki daha cok yeni evlisiniz, bunlar normal. Yeni evli oldugunuz icinde ben eve ozellikle kalmali birilerini cagirmaya karsiyim. Hele bir de calisiyormussunuz. Elbette kafa dinlemek en dogal hakkiniz calistiginiz icin. Esiniz size haber verseydi, hayatim bu sekilde planim degisti arkadasim biz de kalacak olur mu? Danismak cok onemli evlilikte cunku. Sizde kendinize gore cevap verirdiniz.

Iletisim cok cok cok onemli...

Oğlunuz kaç yaşında bilmiyorum.
Ama örnek vereyim küçük yaşta bir çocuk çok rahat kafasına göre birini evinde yatıya kalmaya davet edebilir.O yaşta bir çocuğun muhakeme gücü gelişmediği için ipini koparan mı evinizde kalıyor koparmayan mı bunu çocuğunuzun o yaşta ayırt etmesi mümkün değil…

O an gelişen bi olay ancak akrabalar arasında olabilir arkadaşlar arasında o an gelişen ne gibi bi olay olabilir yatıya kalmak için.Tamam karnı ağrıdı evde oturuldu ardından herkes evine.Keyif için evli insanların arkadaşlarını eşlerine sormadan kafalarına göre evlerinde ağırlamalarını asla doğru bulmuyorum.
eşim ya da çocuğum evde kimi ağırlamak istiyorlarsa bana bilgi vermeliler.Siz buna icazet dersiniz ben bilgi vermek derim.Herkesin görüşü elbette kendine.

Annenizde kalarak bence yanlis yapmissiniz eve gidip acikca konusup arkadasinin kalamicagini bir daha da habersiz boyle bir durumda kalmak istemediginizi soyleyip olaya aninda mudahale edebilirdiniz. simdi durum daha da uzicak.

Eşinizle durumu konuşabilirsiniz ama tartışmadan. Arkadaşlarını sizin haberiniz olmadan yatılı misafir edemeyeceğini, bunun sizi rahatsız ettiğini anlatın. Annenizde kalmanız hoş olmamış, karşı atağa geçmiş gibi hareket etmissiniz.

Aynı şehirde yatılı misafir ben de sevmem. Evlerine gitmesi gerekir insanların uyumak için. Bekar olsalar evet ama annesinin evi değil orası.

Farklı şehirden arkadaşı gelir tamam ama zaten onda da haberimiz önceden olur, haa haber vermeden kalma amaçlı başka şehirden çat kapı gelen varsa da çok yakın arkadaş değilse ortada kalır.

Yakın arkadaşlar teklifsiz gelip kalabilir, aynı ya da farklı şehirden farketmez. Ben yakınlık derecesine göre kabul edebilen biriyim sanırım.

Eşinizle konuşun mutlaka. Bugün eve gidin tabii ki, olayı daha fazla büyütmenin manası yok.

Eşinizin arkadaşı aynı şehirden mi? Bu durumda sizde kalması çok saçma,otursunlar yesin içsin gülsün eğlensinler ama gece saat kaç olursa olsun kalksın evine gitsin. Bunun dışındaki konularda da siz haksızsınız ama. Şu adamlara bu kadar karışıp,saniyelik hesap sorup da nasıl mutlu olabiliyorsunuz anlayamıyorum.

Bence haklı değilsiniz. Eşiniz arkadaşı ile görüşecek diye siz annenize gitmişsiniz, onun planı iptal olmuş, o da siz annenizdesiniz diye başka arkadaşı ile plan yapmış. Arkadaşının evi uzaksa, başka şehirden geldiyse kalmasında bir sorun yok bence. Benim defalarca arkadaşım bizde kaldı, eşim evdeyken yada değilken. Ben memleketteyken eşimin başka şehirden arkadaşları geldi bizde kaldı, ilk başta kızmam gerekiyor mu diye düşündüm ama saçmalama dedim orası onun da evi, arkadaşlarını ağırlayabilir. Tabi çok sık olması her iki taraf için de çekilmez olur.

Ben de başımdan geçen olayı anlatayım. Evliliğimizin ilk yıllarında benim bir kız arkadaşımla eşimin bir arkadaşını tanıştırmak için bir buluşma ayarladık. Benim arkadaşım yakın bir şehirden geldi bizde kalacaktı, iş çıkışı ben arkadaşımla buluştum, eşimin arkadaşı zaten iş arkadaşıydı bir yerde buluştuk çay kahve içtik. Artık sıkıldık dışarıda, eve geçelim dedik. Evde çay demledik, film izledik derken saat 3 oldu çocuk gitmiyor, ikisinin aynı anda kalması uygun olmaz, zaten o zamanlar bir yatak odası bir de salonumuz var. Kendi aramızda bakışıyoruz gitmeyecek mi falan diye. Eşim X hocam seni evine bırakayım dedi çok şükür gitti. İnsan bazen istemese de böyle misafir etmek zorunda kalabiliyor.

Ay ne münasebet evde yatılı erkek misafir. 4 senelik evliyiz akrabaları dahi yatıya gelmedi.
Ev benim mahremim. Gitsin otelde yatsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…