Eşimle tartışmamız... çok üzgünüm

Aln cns

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2018
1.231
1.791
133
İ
Dün hiç yaşamadığım bir olay yaşadım eşimle aynı iş yerindeyiz,yaşadığımı beraber çalıştığı bi bayanın yaptığı entrikalar artık ona tak etmiş ve kadınla artık sözel birbirleriyle tartıştılar. Eşim ilk defa iş yerinde böyle bir olayla karşılaştığı için aşırı sinirliydi zaten zor sakinleştirdik. (Tabi ki bu olay akşam yapacaklarını makul kılmaz)

Akşam bir sebepten tartışmaya başladık babamı neden aramadın dedim, sen benim annemi arıyor musun dedi? Annenin yaptıklarını benim ailem sana yapmadı annem seni canım oğlum diye sever. Senin annen bana “Azra buraya gelsin çalışmaktan Canını çıkarayım’’ diyebilen bir kadın ne nişanlılık ne evlilik ne hamilelik sürecinde beni 1 kere aramamış 2 önemli hastalık geçirmişim ve aramamış ( 2. Derece bacaklarım yandı ve parmak tendonlarım kesildi) ne de ben aradığımda telefonu açmamış bir insan, eşime defalarca anneni arıyorum açmıyor diyerek aradığımı da belirttim.

Herneyse bunları söyleyince iyice ben babanı aramayacağım bana diretip durma dedi sinirlendi bana aramak zorundasın gibi cümleler kurduğunda ‘’ ölsem de aramayacağım artık benim ailem sana ne yaptı kandil de bile babamı aramadın dedim’’ “dua et karnında bebeğim var yoksa ne yapacağımı tahmin edemezsin dedi (kolunu kaldırarak) ’işte ben bu sözlerle hayretler içerisinde kaldım.
Bu sözle ben artık sinir krizi geçirdim. Bu cümleleri duyduğuma inanamıyorum şuan 11 haftalık hamileyim ve inanılmaz üzüldüm iO elinde ne varsa duvara fırlattı çaydanlık çay bardakları kırıldı ben ağlama krizi geçirdim sonra geldi sarılıyor defalarca özür diliyor ama iş işten geçti artık ben inanılmaz kırıldım, balkonda annemi aradım ve üzüntüyle yaşadıklarımızı anlattım ( normalde anneme BÖyle şeyleri asla anlatmam ama kimsem yoktu anlatacak ) boşyere annemi de üzdüm eşim “Ben bugun iş yerinde çok zor bi gün geçirdim sende beni tahrik ettin bunu yapma sinirliysen bana böyle yaklaşma’’ deyip durdu .

Sabah iş için bi kongreye gitti 2 gün orada kalacak ama ben sanırım bi süre bu şoku atlatamayacağım. Eşim iyi eğitimli, açık görüşlü bir insandı.. bu cümleleri nasıl kurar aklım almıyor. Okuyan herkese çok teşekkür ederim. Şuan konuşmak istemiyorum eşimle en azından bir süre, sizce neler düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Keşke diretmeseydiniz babamı ara diye...diretince erkekler kesinlikle yapmıyor, inada bindiriyor

Keşke diretmeseydiniz babamı ara diye...diretince erkekler kesinlikle yapmıyor, inada bindiriyor
Çok üzülüyorum babam o kadar çok sever ki eşimi, gerçekten çok ilgilenir canım oğlum der, elleriyle sevdiği yemekleri bile yapar damadına Neden böyle yapıyor anlamıyorum . Bana kurduğu cümleyi gerçekten unutamıyorum dün geceden beri ağladım beni çok üzdü

Sizinle durumumuz aynı sadece tek fark var...ben eşime asla ailemi ara ve gel demem, çünkü bende onun ailesine gitmiyorum...

Ben diretmedigim için eşim ailemi arar ve sıklıkla gitmek ister....

Ben sizi hatalı buldum...

Sizin kv nizin tavırları kaynaklı gitmiyor olabilirsiniz, aileniz eşinize çok iyi olabilir ama siz onun ailesiyle görüşmnüyorsanız onunda sizin ailenizle görüşmeme hakkı var

Habire babami ara die diretirsen arayacağı varsada aramaz. Eşim ilk evlendigimiz yillarda bu baskiyi yapti annemi ara vs.die ama inan o ısrar ettikçe arayasim gelmiyodu kendi ailesinden sogutuyodu. Öyle böyle atlattik simdi oyle bi beklentisi yk bn kendim haftada bir veya iki defa ariyorum aramasam kendim huzursuz oluyorum. O yuzden baskı yapmaktan vazgecin. Eşinin konuşmasını istiyosan aksam otururken babani ara konus snra eşine ver oda halini hatrini sorsun kapatin. Bukadar memleket meselesi yapmanin âlemi yk.

Yaptığı saygısızlık evet ama sinirliyken üzerine gitmeyin erkekler böyle sinirliyken gözleri birşey görmüyor bambaşka birine dönüşebiliyorlar kırıldığınızı ve size yaptığı saygısızlığı anlamış sanırım ama kırgınlığınızın hemen geçmemesi normal konuşmak istemiyorsanız çok muhabbete girmeyin bir süre bir de bu aile olaylarında benim kayınpederimde eşiniz gibi ve düşünün yani onlar 25 senedir evliler kayınvalidemin annesi ve tüm akrabaları kayınpederimi çok sever ama o gitmek istemiyor pek aramıyor sormuyor özel bi sebebi yok bu insanlarda huy kayınvalidem memlekete gittiğinde kayınpederim hep kendi ailesinin yanında kalıyor kayınvalidesinin yanında kalmıyor kayınvalidem halâ bazen ağlar neden gelmiyor ayıp olmuyor mu neden böyle diye siz düşünün yani o yüzden bu konuda fazla diretmek bir işe yaramıyor eşiniz de değişmez büyük ihtimal çok takılmayın kendinizi üzmeyin derim bu konuda.

Keşke tartışmanızı annenize anlatmasaydınız. O an ihtiyaç duymuş olabilirsiniz anlıyorum ama üzmeseydiniz keşke. Bu arada gerçekten sinir anında odayı terketseydiniz üzülmezdiniz bu kadar. Siz ısrar edince sinir tavan yapmış eşinizde. Burda dediklerini ben sinire veriyorum . Kesinlikle yanlış onaylamıyorum ama insan sinirliyken gozu görmüyor pek bir şeyi. Siz uzatmasaydınız belki biraz zaman girseydi araya sakin kalıp ikinizde kırıcı olmazdınız. Sinirliyken ego yarışına girmek hep hüsran getiriyor.

Tabi ki görüşmeme halkı var . Fakat görüşmemesi için hiçbir sebep yok
Eğer ailesi ile görüşmüyorum diye benim ailemle görüşmeyecekse işte burada çok hatalıdır.

Adam zaten sinirli birde niye diretiyorsun zamanı mı şimdi .biri sinirlenince üstüne gitmeyeceksin .o zaman işte senin annen şöyle benimki böyle diye kavga oluyor
Onun ailesi seni niye istemiyor ?kusuea bakma ama bu işlerin karşılıklı olduğunu düşünüyorum belki kv burda konu açsa neler anlatıcak.o yüzden tek taraflı yorum yapamam .
Ama senin ailesiyle aran bu kadar kötüyken babamı arayacaksın diye diretmen ve bu kadar kötü bir anında bunu yapman eşini patlatmış .tabi hamilesin diye daha anlayışlı olması gerek ama nerdeee onu yapan çok axdır..

İkinizde gerginmişsiniz..
düzelir üzmeyin kendinizi karninizda bebeginiz var.
her ailede olur bu tarz tartışmalar.
Direttigin icin belkide inada bindirdi.
babam sana ne cok deger veriyor eminim üzülmustur aramadigin icin deseydin belki anlar arardi o zaman.
olan olmuş,geldiginde sakince konuşursunuz.

bence eşinizde cok pişman bu tepkileri verdiğine..insan bazen hic yapmayacaği şeyleri yapabiliyor.
önemli olan düzeltmesi hatasini anlaması.

Zaten çok sinirli gergin bir gününde babamı aramıyorsun diye sitem etmekte hata. Başka bir gün söyleseydiniz olmaz mı neden en sinirli anını seçtiniz?
Olayı inada bindirmiş artık zor yani biraz zaman tanıyın..

Aynı iş yerinde çalışıyorsunuz zor bigün geçirdiğini biliyorsun ne diye üzerine gidiyorsun? Kusura bakmayın ama haklı görmüyorum sizi. Ayrıca babamı neden aramadın ne ya demekki baban da cok samimi davramiyor ki aramak istememis. Onun annesi iyi de olsa kötü de olsa arayacaksin.Benim ailem sana iyi davraniyor arayip soracaksin seninkiler bana kötü davraniyor iletişimi kes. Eğer eşinin mutlu olmasını istiyorsan arayacaksin aileni aramasini istiyorsan arayacaksin bu kadar net..

Evet çok haklısınız, malesef eşim tartılma anında yalnız kalmama izin vermiyor. Daha önce de bu konuda anlaştık ama çok sinirli de olsa aynı odada kalıp sarılarak y da bana dokunarak sinirini almaya çalışıyor o sırada ben öfkeli olunca patlama oldu
Annem konusunda çok haklısınız nin pişmanım annemi üzdüm boşuere hatta anneme “anne ben onun ailesini aramadığım için sizi aramayacakmış haberiniz olsun dedim” nasıl böyle büyük. İ hata yaparım hala aklım almıyor

Babanızı araması için arada böyle eşinize telkinlerde mı bulunursunuz?
Sizde bir aile oldunuz, siz mutlu olunca ailelerde mutlu oluyor.
Annenize anlatmanız kadar hatalı bir davranış olamaz.
Yarın siz barışırsınız kocanızla ama anneniz hep kötü düşünecek damadı hakkında
Ayrıca eşiniz çok kötü bir gün geçirmiş iş yerinde, buna sizde tanık olmuşsunuz ve adamın sanki sabrını sınamışsınız.

Tabi ki görüşmeme halkı var . Fakat görüşmemesi için hiçbir sebep yok
Eğer ailesi ile görüşmüyorum diye benim ailemle görüşmeyecekse işte burada çok hatalıdır.
O zaman diretmeye devam edin, bakalım haklı olacak mısınız

yeni evlisiniz galiba

babanızı neden arayacaktı

yani babamı ara demişsiniz ya babanız rahatsız falan mıydı cenazesi mi vardı neden araması gerekiyordu

aynı yerde olduğunuz için adamın gergin olduğunu biliyormuşsunuz neden tartışmaya devam ettiniz ki

burada yazıyoruz ya bazen belki adamın işte çok canı sıkılmıştır vs diye siz bu durumu biliyormuşsunuz

evet yaşananlar çokkkk çirkin

lakin şu evlilikte senin ailen benim ailem tartışmalarına anlam veremiyorum

13 yıllık evliyim kv ile telefon görüşmem iki elin parmaklarını bulmaz hiçbirinde de ben aramadım

eşim de babamı aramamıştır

ne önemi var ki

Eşinizin yaptığı çok yanlış elbette bunun bir bahanesi de olmaz, ama zaten öncesinde tartışma yaşayıp zor sakinlestirilmis eşinizle babamı niye aramadın diye tartışmanıza gerek var mı? Kandil de aramadın, şurada aramadın, eşler ailelerimize saygısızlık yapmıyorsa şunu da yap bunu da yap diye ekstra bir beklentiye girmeye gerek yok bana göre, hastalık olur başka ciddi birşey olur o ayrı, zamanlama yanlış olmuş gerçekten.

2 gün evde olmaması da iyi olmus eşinizin, gelince sakin bir şekilde konuşursunuz ama keşke annenizin aramasaydınız.

Babamla eşimin ilişkisini bilmediğiniz için yorumunuzu anlayabiliyorum.
Eşim babamı “babamdan ötedir diye sever “
Aramamak benim tercihimdir. Yaşanmışlıklarındır ama eşimin aramaması düpedüz kısasa kısas

Adamın yaşadığı kötü bir günün ardından "Babamı neden aramadın?" sorusunun sırası mıydı?

Neden babanızı aramasını istediniz dün önemli bigün müydü ben onu merak ettim ?
Tamam cok ısrar etmişsiniz gereksiz uzamıs ama bu onun yaptıklarını haklı kılmaz
Burnunu sürtmeden barısmayın derim
Ha bardak caydanlık vs kırmıs ha size vurmus benim nezdimde hic bir farkı yokki sizede hamile olmasaymıssınız vurucakmıs
Öfkesine sahip cıkmayı öğrenmeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…