- 2 Temmuz 2018
- 3.504
- 4.026
- 53
- 35
- Konu Sahibi ailedostu1
-
Herkes kibire aynı tepkiyi verecek değil kaldi ki adam hiç saygisizlik yapmamis eve gelince size konuşmuş. Ay tamam babam işte böyle falan deseydiniz sadece iyiydi ama sizde yazdiginiz gibi babam yardim etti şimdi sus bakalım olayi olmus. Esinizi sevmiyor gibisiniz yani gitsede fark etmezAslında yapısı bu babamın.yani ben bekarkende bir yere giderken önden giderdi beklemezdi. Eşim bunu bilmiyor tabi .bazı konularda hava yapmayı da sever.inkar etmiyorum.ama senin baban kibirli diye konuya girince nevrim dondu.cunku ben kendi ailesi e karşı hiç bu kadar keskin cümleler kurmadm
Eşinizin ailesi sizi ezerken kaçtınız.Savundum.cunku okadar iyilik yaptıkı bize onun hakkinda boyle konuşmasını yediremedim.kabullenemedim.zoruma gitti.oyle olsa bile daha yumuşak geçişlerle söylemesi gerekemezmiydi.
o sadece benim değil senin de baban, sadece evladı ben değilim sensin dolayısıyla adam neyse öyle davranıyor bana anneme davrandığı gibi diyerek yumuşat bence.Günaydınlar, eşimle 2.5 senedir evliyiz bu zamana kadarki en büyük tartismamiz yasandı.Konuyu kısaca özet geçmek istiyorum.
Eşinin ailesinden dolayı sıkıntılarımız var.daha doğrusu eşim babasiyla falan görüşmüyor.onlarin evlerinde oturuyoduk çıkardılar.bu yüzden aramız limoni. Bunu duyunca babam ev aldı sağolsun.biz de cuzi miktarda yardımcı oluyoruz ödemede.bu eve taşınınca eşim değişmeye başladı.ne ben ne ailem ona gurur yaptırmasını sevecek en ufak imada bulunmadık.ama onun ailesi hiçbirşeyde yanımızda yokken benim ailem yanimizda oldu.
Pazar günü araba bakmaya gittik.araba almayı düşünüyoruz.(babam biraz eşimi geride bıraktı.yani nasıl desem kendi başına baktı desem yeridir.babamin biraz böyle hava yapar gibi tavırları vardır.esime de sen git baba şu arabaya gel bakalım tarzinda konuş dediysem de pek faydası olmadi.
Eve geldik. Babanın bu davranışlarını sevmiyorum çok kibirli biri diyince birbirimize girdik.kim ailesine laf ettirir.her şeyin söylenme üslubu var dediysemde anlasamadik. Zaten ev bulup gidecem dedi.ben de sen bilirsin dedim.orda ediliyorum işte ediliyorum babanın yanında eziliyorum dedi.anlatmaya calisiysam da olmadi.velhasil 3 gündür konuşmuyoruz.babama uygun bir dille anlattım.o da gerekirse özür bile dileyebilcegini söyledi.yanlis anladığıni vs.kesinlikle karşı çıktm.
Erkeklik gururu denen bir şey var ama benim ne suçum var.biktim bu gidecem laflarından.cok uzun oldu farkındayım ama bana bir akıl verin ya delirecem
Hicbi erkek esinin yerinde olmaz istemez suanda kendininezik hissediyo bi de bu durum tuz biber olmus bence anlayisla yaklas kendini kotu hissediyor gercekten...bisey de dememis kibirli demis sadece bi karakter analizi... babanin zaten ozur dilemesi onu daha da uzerGünaydınlar, eşimle 2.5 senedir evliyiz bu zamana kadarki en büyük tartismamiz yasandı.Konuyu kısaca özet geçmek istiyorum.
Eşinin ailesinden dolayı sıkıntılarımız var.daha doğrusu eşim babasiyla falan görüşmüyor.onlarin evlerinde oturuyoduk çıkardılar.bu yüzden aramız limoni. Bunu duyunca babam ev aldı sağolsun.biz de cuzi miktarda yardımcı oluyoruz ödemede.bu eve taşınınca eşim değişmeye başladı.ne ben ne ailem ona gurur yaptırmasını sevecek en ufak imada bulunmadık.ama onun ailesi hiçbirşeyde yanımızda yokken benim ailem yanimizda oldu.
Pazar günü araba bakmaya gittik.araba almayı düşünüyoruz.(babam biraz eşimi geride bıraktı.yani nasıl desem kendi başına baktı desem yeridir.babamin biraz böyle hava yapar gibi tavırları vardır.esime de sen git baba şu arabaya gel bakalım tarzinda konuş dediysem de pek faydası olmadi.
Eve geldik. Babanın bu davranışlarını sevmiyorum çok kibirli biri diyince birbirimize girdik.kim ailesine laf ettirir.her şeyin söylenme üslubu var dediysemde anlasamadik. Zaten ev bulup gidecem dedi.ben de sen bilirsin dedim.orda ediliyorum işte ediliyorum babanın yanında eziliyorum dedi.anlatmaya calisiysam da olmadi.velhasil 3 gündür konuşmuyoruz.babama uygun bir dille anlattım.o da gerekirse özür bile dileyebilcegini söyledi.yanlis anladığıni vs.kesinlikle karşı çıktm.
Erkeklik gururu denen bir şey var ama benim ne suçum var.biktim bu gidecem laflarından.cok uzun oldu farkındayım ama bana bir akıl verin ya delirecem
İyilik karşılıksız yapılırsa iyiliktir.Teşekkür ediyorum akşam bu şekilde konusacam.
Ondan bahsetmediginizi biliyorum. Demek istiyorum ki babasıyla kendi ters düşmese babası da onları evden çıkarmasa karısı mutlu olmasa bile bence çıkmazdı evden.Ben son olay olayla ilgili dedım,zaten esi kendı ailesini haklı gormuyorki babasıyla konuşmyuyormuş bile ...yani erkegın ailesini yoruma katmdım bile
Ailesinden destek göremeyince çok bulandım yaptım bunu ne yalan soyleyimİyilik karşılıksız yapılırsa iyiliktir.
Hayatınızı paylaştığınız kocanızdan karşılık beklemek; iyiliği başa kakmaktır, ezmektir, kötü niyettir.
Evet eşim ailesine karşı her zaman beni savundu .çok şükür.mesela bir anlaşmazlık yaşandı diyelim.arama istemiyorsan gitme dedi.beni hiç zorlamadı.bu konuda hakkını yiyemem.ama babam bize karşı bazı iyilikler yapınca babami ara.soyle davran bunu de gibi direktifler verdim.bu son mesajı da ona istinaden yazmisOndan bahsetmediginizi biliyorum. Demek istiyorum ki babasıyla kendi ters düşmese babası da onları evden çıkarmasa karısı mutlu olmasa bile bence çıkmazdı evden.
A ailedostu1 siz o evde oturuken eşin arkanda durdu mu? Araları iyi olsa da haklı olduğun yerde seni savunur muydu? Biz merak ettik de
Eee kimse imada bile bulunmaz diyip siz direk söylemişsiniz zaten. Bence eşiniz alınganlık yapmış olabilir ancak siz ara bulmalıydınız. Babanıza hakaret etmediyse tabi. Mesela sen yanlış anlamışsın aman bilmiyomusun babamın huyunu huylu huyundan vazgeçmez ben ufaktan uyarırırm takma gibi konuşabilirdiniz.Aslında rahat değilim.hatta içim içimi yiyor.tamamen ailesinden hiçbirşey gormeyip benim ailemin yaptıklarının altında ezildigini düşünüyorum. Kendisi de bunu söyledi zaten.ben de önce herkes kendi ailesine baksın diye yüzüne vurdum o anda.ustu kapali.
eşiniz güzel ifade etmiş, başlık haricinde yorumlarınızı okumadım ama ben eşinizi haklı buldum, bence eşiniz haklı ve siz alttan alınBir insana kibirli demek saygısızlık değil. Kibirli şerefsiz dersem saygısızlık olur. Ben sinirli bir insansam sadece sana değil herkese böyle olurum bu da huy olur. Demek istediğim bir insanın konumuna maddi durumuna vs sine göre değerlendirip ona göre tavır almaz huyu olan. Herkese aynı şekilde davranır. Bu benim tespitim. İkincisi ben kimseyi tatmin edemem bu karakterde değilim. Birşey iyiyse iyi derim. Kimseyi pohpohlamak için damat olmadım. İçimden geldiği gibi davranırım ararım. Ben seni hiç zorlamadım şöyle davran bizimkilere diye çünkü senin de bir özgür düşüncen var ben müdahale edemem bana da müdahale edilmesini istemem. Aramak istersem ararım yada güzel birşey söylemem gerekiyorsa kendiliğinden söylerim. Seninle ilgili problemim yok sadece olayları abartma.
Eşimin mesajı ne yazmaliyim
Yapmadım.sen nasıl konuşuyorsun. Yaptığı onca iyiliğe nankörlük yapıosun diye cikistimEee kimse imada bile bulunmaz diyip siz direk söylemişsiniz zaten. Bence eşiniz alınganlık yapmış olabilir ancak siz ara bulmalıydınız. Babanıza hakaret etmediyse tabi. Mesela sen yanlış anlamışsın aman bilmiyomusun babamın huyunu huylu huyundan vazgeçmez ben ufaktan uyarırırm takma gibi konuşabilirdiniz.
Ona da yapıyor.gorusmuyorlar.aramiyor bile .Bence kayinbabanin sizi evden çıkarması küsülmesi çok iyi. Bu olayı lehinize çevirirseniz sizden iyisi olmaz.
Eş konusuna gelince hem iyilik yap hem kapris çek. Eşiniz haksız kaprisini size değil babasına yapsın
Ben sürekli babami ara teşekkür et vs gibi direktifler verdiğim için böyle bir msj yazmiseşiniz güzel ifade etmiş, başlık haricinde yorumlarınızı okumadım ama ben eşinizi haklı buldum, bence eşiniz haklı ve siz alttan alın
O zaman ortamı yumuşatın. Ama kimse babanıza kibirli diyemez bunu da unutmayın ve göz ardı etmeyin derimOna da yapıyor.gorusmuyorlar.aramiyor bile .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?