Ona bakarsak cocukların herşeye aklı ermeye 2/3 yaşından itibaren başlıyo. Herşeye bi cevap şeklinde büyüyorlar. Ağzımız açık kalıyo çoğu kez yani. Eee napalım şimdi çocuk demeyelim mi? Adı üstünde cocuk yani ağzından çıkanın ya da yaptığı hareketin ne kadar mantıklı ya da manasız olduğunu bilemez ki. Sen bileceksin onun çocuk olduğunu. Çünkü YETİŞKİN olan SENSİN.12 yasinda ama akli herseye eriyor afedersiniz , dedigini unutmussunuz sanirim
Fazlasi var , eksigi yok konunun..
ortalama 2000 euro kazansa esi, ayin sonunda belkide 300 euro kalmiyordur.
Benim bennden 3 yas kücük kardesim yapıyor bana aynısını.Evli barklı çocuklu 33 yaşında kadınım.
Ablam diyorum, başka söze gerek yok.
Bu yaşımda cebime harçlık sıkıştırır, beğendiği bir şeyi direkt alır kargoyla bana yollar, çocuklarıma evime gelirken bahsetmeyeyim zaten.
Ablam en son bu bayram harçlığı vermeye çalıştığında bana ‘yok artık abla yapma şunu kazık kadarım’ dediğimde ‘sen benim hep küçük kardeşimsin, 60 yaşına da gelsen ben ablan olarak gönlünü hoş ederim senin’ dedi.
Kardeşlik gerçekten yaşla evlilikle olan bir şey değil, ömür boyu ve en uzun sürecek tek bağ bu.
Bırakın kardeşi, çocuk sevindirmek bizlerin kültüründe, örfünde çokça yer edinmiştir zaten ama anlayamıyorum nerede kaldı o insancıl günler!
esim yeğenleriyle bir şey yapacaksa engellemem, sonuçta dayıları. bence Boyle mevzular sinirleri asmadigi surece konuşulması ayıp.Iyi geceler arkadaslar ,
Burda paylasiyorum cünkü baska türlü kimseye icimi dökemiyorum esimle tartistik bügün haftasonu onun ailesini ziyarete gittik,kücük kiz kardesi var böyle lunapark gibi biyere gitmek istedigini belirti babasina babasida saglik sorunlari yasadigi icin gidemiyor benim esimde hemen biz götürebiliriz aslinda dedi ,kiz kardeside (birtane daha abisi var ) ona sorayim dedi oda tatilde ya dedi böyle ara kızıştırmak ister gibi daha 12 yasinda ama akli her türlü seye calisiyor affedersiniz…sonra eşim benimle konuştu bende ben pek sıcak bakmadığımı söyledim..ama olur dedim sonra biraz düşümdüm birsürü masraf olacak bize yurtdışında yaşıyoruz en azından 300 euro..istemiyorum okadar masraf yapmayı hem onun ailesi bize maddi konuda hiç desteği olmuyor birşeyde istemiyorum zaten ikimizde çalışıyoruz çok şükür birde eşimin güya arabası vardı evlenmeden önce onu aldılar sattılar parasını bize vermediler küçük oğlan şimdi araba aldı ..neyse sonra eşime lunaparka gitmek istemediğimi söyledim birsürü masraf olacak dedim hemde daha yeni izinden geldik yani..iyi ozaman dedi ben kardeşlerimle giderim dedi benim çok zoruma gitti ..ne için çalışıyorum dedi vesayre bende dedim madem kardeşina babalık yapacaktın evlenmeseydin aklıma geleni saydım …neymiş kardeşine söz vermiş..o parka gidilmesini istemiyorum inat ettim sizce tutumum nasıl olabilir ?
12 yaşında çocuğa kinlenmeIyi geceler arkadaslar ,
Burda paylasiyorum cünkü baska türlü kimseye icimi dökemiyorum esimle tartistik bügün haftasonu onun ailesini ziyarete gittik,kücük kiz kardesi var böyle lunapark gibi biyere gitmek istedigini belirti babasina babasida saglik sorunlari yasadigi icin gidemiyor benim esimde hemen biz götürebiliriz aslinda dedi ,kiz kardeside (birtane daha abisi var ) ona sorayim dedi oda tatilde ya dedi böyle ara kızıştırmak ister gibi daha 12 yasinda ama akli her türlü seye calisiyor affedersiniz…sonra eşim benimle konuştu bende ben pek sıcak bakmadığımı söyledim..ama olur dedim sonra biraz düşümdüm birsürü masraf olacak bize yurtdışında yaşıyoruz en azından 300 euro..istemiyorum okadar masraf yapmayı hem onun ailesi bize maddi konuda hiç desteği olmuyor birşeyde istemiyorum zaten ikimizde çalışıyoruz çok şükür birde eşimin güya arabası vardı evlenmeden önce onu aldılar sattılar parasını bize vermediler küçük oğlan şimdi araba aldı ..neyse sonra eşime lunaparka gitmek istemediğimi söyledim birsürü masraf olacak dedim hemde daha yeni izinden geldik yani..iyi ozaman dedi ben kardeşlerimle giderim dedi benim çok zoruma gitti ..ne için çalışıyorum dedi vesayre bende dedim madem kardeşina babalık yapacaktın evlenmeseydin aklıma geleni saydım …neymiş kardeşine söz vermiş..o parka gidilmesini istemiyorum inat ettim sizce tutumum nasıl olabilir ?
Allah hakkınızda hayırlısını versin. 12 yaşında çocuğa bukadar hasetlenmeyin.Iyi geceler arkadaslar ,
Yaa herşeyi sizinle mı yapmalı Allah aşkına onlarda kardeşi tabiki onlar içinde masraf yapacak bunun için kavga çıkarmanız bile çok saçmaIyi geceler arkadaslar ,
Eger oyleyse bende hak veririmDiğer konuda da belirttiginizi söylemiş bir üye resmen eşinizi para kaynağı gibi görüyorlarmış her görüşe karşı ben haklı olduğunuzu düşünüyorum. Sürekli eşim kendi ailesini geçindirse babası içse evden çok benden habersiz oraya para gönderse bende çıldırırım. Bunun kötü kalplilik olduğunu düşünmüyorum. Benim de Bir hayatım var sonuçta bu birseylerin patlaması olmuş bence de haklısınız babası değil sürekli size yüklemesinler sizin de bir aileniz var düzgünce söyleyin bağırıp çağırıp burda bile kendinizi net ifade edememişsiniz . Bu kadar sinirli degil sakin bir sekilde konusun . Esinizi de borca sokun kendiniz giyinin , yiyin icin ev alın. Belli ki para bulunca oraya buraya saçan bir tip. Tüm bu yorumları bir seferlik olan bir istek için yapmıyorum . Bende olsam sesimi çıkarmazdım ama sürekli para isteyen her şeyi bekleyen bir aile olsa bende istemezdim.
Cevapları okudum da y dışında yasayıp tr ye gelince doldurup getiren üstüne tüm masrafları ödeyen, kalmadığım şehirde akrabam olan yerlileri gezdiren hatta borç isteyene tak çıkarıp veren, bir daha istemeyen bir benmişimYeri gelmişken söylemek istiyorum...tabi siz oylesinizdir demek değil bu...genel konuşuyorum.
Yurtdışında yaşayıp turkiyeye tatile, akraba ziyaretine vb gelen kesimde inanılmaz bir para tutkunluğu var. Burada asgari ücret alan kesim bile gurbetcilerin bu tavırlarıyla dalga geçiyor o derece.
Ya burada asgari ücret alan kişi evine bir misafir gelecek olsa neyi var nesi yok koyar yedirir içirir. Bu gurbetçiler üzüm salkimindaki üzümü hesaplar koyar önüne. Ne gibi bir muamele görüyorlar da bu hale geliyorlar acaba?
Gelirler 6 nüfus senede 1 kere gidip yerleşirler akraba evine. Bir neskafe bir merci çukulata getirirler bedava kalır yer içer hizmetlerini gördürür giderler. Sanki 1970teyiz neskafe çukulata görmedik.
Valla bende yurtdisinda yasiyorumYeri gelmişken söylemek istiyorum...tabi siz oylesinizdir demek değil bu...genel konuşuyorum.
Yurtdışında yaşayıp turkiyeye tatile, akraba ziyaretine vb gelen kesimde inanılmaz bir para tutkunluğu var. Burada asgari ücret alan kesim bile gurbetcilerin bu tavırlarıyla dalga geçiyor o derece.
Ya burada asgari ücret alan kişi evine bir misafir gelecek olsa neyi var nesi yok koyar yedirir içirir. Bu gurbetçiler üzüm salkimindaki üzümü hesaplar koyar önüne. Ne gibi bir muamele görüyorlar da bu hale geliyorlar acaba?
Gelirler 6 nüfus senede 1 kere gidip yerleşirler akraba evine. Bir neskafe bir merci çukulata getirirler bedava kalır yer içer hizmetlerini gördürür giderler. Sanki 1970teyiz neskafe çukulata görmedik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?