Yasiniz kac?Hayır biz yurtdışında yaşıyoruz almanyada eşimin aileside ,yani ben hiçbirşey yapmayalım demedim gidelim gezelim başka bir şehire gidip orda gezelim dedim alternatif sundum ..Ama öyle gıcık bir çoçuk ki anlatamam size benim çoçuklarla aram çok iyidir normalde ama eşimin kızkardeşiyle bitürlü anlaşamıyoruz hep gıcıl gıcık cevaplar verme peşinde benimle yarış içinde inannın bana bu böyle ..o çoçuksa bende onun büyüyüm yani bana böyle davranan birine ben birşey yapamam,ki çok sefer denedim güzelce konuşmayı anlaşmayı ama olmuyor.
12 yasinda ama akli herseye eriyor afedersiniz , dedigini unutmussunuz sanirimSabah sabah yine başkalarının yerine utandık.
300 eurodan bahsediyoruz yurtdışındasınız siz onu onu tl ile değiştirin.
İyi ki babası hasta çocuk birşey istemiş ne herşeyden anlıyoru kalmış, ne kendisinin alakasız olduğu araba işinden bedel ödemediği kalmış.
Babası hasta çocuğun istese bile gidemiyorlar anlayamıyor musunuz bunu? Sizin para dertlerinizden daha büyük sorunlar var ortada.
Hele ki babası olacaksan evlenmeseydin lafını bir konuşalım.
Evlendiniz diye kardeşine “Bak benim aşkım var artık senle hiçbir yere gitmiyoruz bitti geçti senin modan” demesini mi beklediniz?
Ailesiyle derdiniz varsa açarsınız telefonu, kızarsınız kavga edersiniz. Bütçe sorun ise yine konuşursunuz tartışırsınız. Ama oturup yetişkinlerin günahını çocuktan çıkarmaya çalışırsanız size böyle tepki gelir.
Artık kırk yıl uğraşacaksınız ki eşinizin gözünde kaybettiğiniz saygıyı geri kazanın.
Tabi yapabilirseniz.
Yahu bu forum ne kadar yardım sever ne kadar minnoş bir yer olmuş. Burayı okuyorum sonra etrafıma bir bakıyorum, millet işsizlik parasızlıktan kırılıyor, kimse bırakın komşusuna, akrabasına falan yardım etmeyi, bir bardak su vermekten aciz. Ama burada bakıyorum ; iki tane memur maaşının girdiği. kendi evlatlarına doğru dürüst bir birikim yapamamışken bir koca senelerdir kendisi ile görüşmeyen kardeş çocuklarına ortalam 1500 TL maaşa bağlar herkes tabiki göndersin der. Avrupada bir iki kişinin aylık mutfak masrafını kardeşin tamamen fuzuli bir eğlencesine göndermesine karısı karşı çıktı diye sanki kardeşini aç burakıyormuş gibi edilmedik laf bırakmaz. Sizin 300 euro dediğiniz şey Avrupada ortalama iki kişilik bir ailenin eti sütü dahil bir aylık gıda masrafı,alt sınıf asgari ücretle çalışan birinin maaşının neredeyse 1/4'i. Avrupada insanların en azından asgari ihtiyaçları için alım gücü bizden çok çok fazla ama 300 eourada bir aile için eşine falan sorup gönlünü almadan verilecek bir bedel değil. Yani öyle kardereşi sinamaya , hamburgerciye ya da başka bir yere götürmek gibi birşey değil. Yani ortada öyle Türkiyedeki alım gücü ile anlayın diye söylüyorum Türkiyede Almanyadaki 300 euro ile alacağınız şeyi Türkiyede biz 2000TL' ye alamayız. Konu sahibinin görümcesinin kişiliğine karşı söylemleri hiç doğru değil ama maddi önden bu kadar yüksek ve gereksiz harcamasına karşı çıkması normal. Ben kendi kardeşimin böyle fuzili ve pahalı bir isteğine karşı çıkabilirim. Böyle birşey istiyorsa para biriktirmesini söyleyebilirim. Kocasının böyle büyük bir harcamada eşinin isteğini hiçe sayması ve bunu eşi de çalışıp o eve maddi katkı sağlarken yapması hiç hoş değil. Sonuçta konu sahibininde bir ailesi var oda ailesine o ay eşine sormadan 300 euro gönderse o ayın açığını dört ay toparlayamazlar.
Valla Allah gördü diyorum ben hep ki bunlar çok azı, yengem diye konu açsam 1k yorum alırKalbinin ekmegini yedigi günleri ful hd izlersiniz umarim. Karma, kader her ne ise bulsun onu. Çocuklarının gözünden bir damla yaş düşmesin, ne dert çekilecekse o tek basina çeksin.
Günün yorumu hsbddvsvsTabi ki eşinizin arabasını satan ve parasını bez bebek ve oyuncaklara yatıran “12” yaşında ki fesat kuzenin kunaparka götürülmesine izin vermeyin!
Ben zaten görümceye karşı söylemlerinin yanlış olduğunu ilk mesajda söyledim ama istenen şeyde aman canım ne olacak tavrında hemen kabul edilebilir birşey değil. Başka bir üye de sormuş, yurt dışında mı yaşıyorsun diye hayır orada yaşamıyorum ama hem işimden dolayı, hem de bir çok aile ve arkadaş çevremin yurt dışında yaşamasından dolayı maaşları ve alım gücünü iyi biliyorum. Almanya da yaşayan Türklerin çok büyük bir kısmı 1200-1800 eouro arasında kazanıyor. Oradaki refah sadece alım gücünün iyi olmasından kaynaklı. Harcanacak para az bir meblağ değil. Maddi olarak alım gücü ile kıyasladınızda o eğelenceye harcanacak para Türkiyedeki ortalama birinin bütçesinden alım gücü olarak 2000 TL gibi bir bedelden bahsediyoruz. Bende anneyim bırakın kardeşimi kendi kızım bile bir gün için böyle pahalı bir şey istediğinde aman canım ne olacak demiyorum üstelik gelirim ortalamanın üstünde. Veriyorum eline kumbarayı, belli bir harçlığın var bu bedelin en az yarısını sen karşılayacaksın. Puan kazandıran görevleri var onları yapınca ekstra harçlık alıyor ve benim kızım daha yedi yaşında. Reklam olmasın o süpriz kutuladan bebek çıkan oyuncakları almıyorum bile bana dolandırıcılık gibi geldiği için, kızıma dedim istersen paranı biriktirip sen alabilirsin ama ben içini görmediğim şeye o kadar para vermem dedim. Kendi harçlığından olunca o da vazgeçti zaten. İyi anne baba ya da abi olmak her dediğinde evet demek , ya da pahalı isteklerini bile emir gibi yapmak değildir. Çocuklar böyle şeyleri çevresinden bu kadar kolay talep edememeli. Bizim milletin gıptayla bakıp imrendiği Avrupada böyle yetiştiriyorlar çocukları. Kızımın ona çok düşkün amcasına bile müdahile ediyorum , kızım pahalı bir isteği ondan isterse yapmasın diye, herkesin bir bütçesi ve hayatı var. Buraya bakıyorumda sanki herkes herşeyi ne kolay yargılıyor. Konu sahbinin söylemini ve tavrını çok yanlış bulsamda o kadar büyük bir bedeli bir gün için harcamak istememsini anlayabilirim. Sırf yurt dışında yaşıyor diye sanki onların hiç para derdi yokmuş gibi orası içinde ciddi bir meblağ para için übu kadar basit konuşmalarına tepki verdimGüzel yazmışsınız da buradaki mesele para değil yalnız. Kendi kardeşi olsa 300 euroyu gözünü kırpmadan harcardı.
Eş ailesinden nefret ediyor, acısı çocuktan çıkıyor.
Mesele para olsa konu kirayı faturayı nasıl ödeyeceğiz biz bunu kaldıramayıza gelir eşinin kardeşine yardım etme hakkı olup olmadığına değil.
Konu sahibi reddederken gerçekten parayı düşündüyse de geçmiş olsun artık eşini de inandırması çok zor. Direkt aile ilişkilerini ve çocuğu hedef almış çünkü.
Bi lunaparka gitmek ne kadar masraflı olabilir kiIyi geceler arkadaslar ,
Burda paylasiyorum cünkü baska türlü kimseye icimi dökemiyorum esimle tartistik bügün haftasonu onun ailesini ziyarete gittik,kücük kiz kardesi var böyle lunapark gibi biyere gitmek istedigini belirti babasina babasida saglik sorunlari yasadigi icin gidemiyor benim esimde hemen biz götürebiliriz aslinda dedi ,kiz kardeside (birtane daha abisi var ) ona sorayim dedi oda tatilde ya dedi böyle ara kızıştırmak ister gibi daha 12 yasinda ama akli her türlü seye calisiyor affedersiniz…sonra eşim benimle konuştu bende ben pek sıcak bakmadığımı söyledim..ama olur dedim sonra biraz düşümdüm birsürü masraf olacak bize yurtdışında yaşıyoruz en azından 300 euro..istemiyorum okadar masraf yapmayı hem onun ailesi bize maddi konuda hiç desteği olmuyor birşeyde istemiyorum zaten ikimizde çalışıyoruz çok şükür birde eşimin güya arabası vardı evlenmeden önce onu aldılar sattılar parasını bize vermediler küçük oğlan şimdi araba aldı ..neyse sonra eşime lunaparka gitmek istemediğimi söyledim birsürü masraf olacak dedim hemde daha yeni izinden geldik yani..iyi ozaman dedi ben kardeşlerimle giderim dedi benim çok zoruma gitti ..ne için çalışıyorum dedi vesayre bende dedim madem kardeşina babalık yapacaktın evlenmeseydin aklıma geleni saydım …neymiş kardeşine söz vermiş..o parka gidilmesini istemiyorum inat ettim sizce tutumum nasıl olabilir ?
Çocuk 12 yaşında da siz kaç yaşındasınız? Yaşınıza göre davranın azıcık. ne öyle çocuk gibi davranışlarIyi geceler arkadaslar ,
Burda paylasiyorum cünkü baska türlü kimseye icimi dökemiyorum esimle tartistik bügün haftasonu onun ailesini ziyarete gittik,kücük kiz kardesi var böyle lunapark gibi biyere gitmek istedigini belirti babasina babasida saglik sorunlari yasadigi icin gidemiyor benim esimde hemen biz götürebiliriz aslinda dedi ,kiz kardeside (birtane daha abisi var ) ona sorayim dedi oda tatilde ya dedi böyle ara kızıştırmak ister gibi daha 12 yasinda ama akli her türlü seye calisiyor affedersiniz…sonra eşim benimle konuştu bende ben pek sıcak bakmadığımı söyledim..ama olur dedim sonra biraz düşümdüm birsürü masraf olacak bize yurtdışında yaşıyoruz en azından 300 euro..istemiyorum okadar masraf yapmayı hem onun ailesi bize maddi konuda hiç desteği olmuyor birşeyde istemiyorum zaten ikimizde çalışıyoruz çok şükür birde eşimin güya arabası vardı evlenmeden önce onu aldılar sattılar parasını bize vermediler küçük oğlan şimdi araba aldı ..neyse sonra eşime lunaparka gitmek istemediğimi söyledim birsürü masraf olacak dedim hemde daha yeni izinden geldik yani..iyi ozaman dedi ben kardeşlerimle giderim dedi benim çok zoruma gitti ..ne için çalışıyorum dedi vesayre bende dedim madem kardeşina babalık yapacaktın evlenmeseydin aklıma geleni saydım …neymiş kardeşine söz vermiş..o parka gidilmesini istemiyorum inat ettim sizce tutumum nasıl olabilir ?
Ben zaten görümceye karşı söylemlerinin yanlış olduğunu ilk mesajda söyledim ama istenen şeyde aman canım ne olacak tavrında hemen kabul edilebilir birşey değil. Başka bir üye de sormuş, yurt dışında mı yaşıyorsun diye hayır orada yaşamıyorum ama hem işimden dolayı, hem de bir çok aile ve arkadaş çevremin yurt dışında yaşamasından dolayı maaşları ve alım gücünü iyi biliyorum. Almanya da yaşayan Türklerin çok büyük bir kısmı 1200-1800 eouro arasında kazanıyor. Oradaki refah sadece alım gücünün iyi olmasından kaynaklı. Harcanacak para az bir meblağ değil. Maddi olarak alım gücü ile kıyasladınızda o eğelenceye harcanacak para Türkiyedeki ortalama birinin bütçesinden alım gücü olarak 2000 TL gibi bir bedelden bahsediyoruz. Bende anneyim bırakın kardeşimi kendi kızım bile bir gün için böyle pahalı bir şey istediğinde aman canım ne olacak demiyorum üstelik gelirim ortalamanın üstünde. Veriyorum eline kumbarayı, belli bir harçlığın var bu bedelin en az yarısını sen karşılayacaksın. Puan kazandıran görevleri var onları yapınca ekstra harçlık alıyor ve benim kızım daha yedi yaşında. Reklam olmasın o süpriz kutuladan bebek çıkan oyuncakları almıyorum bile bana dolandırıcılık gibi geldiği için, kızıma dedim istersen paranı biriktirip sen alabilirsin ama ben içini görmediğim şeye o kadar para vermem dedim. Kendi harçlığından olunca o da vazgeçti zaten. İyi anne baba ya da abi olmak her dediğinde evet demek , ya da pahalı isteklerini bile emir gibi yapmak değildir. Çocuklar böyle şeyleri çevresinden bu kadar kolay talep edememeli. Bizim milletin gıptayla bakıp imrendiği Avrupada böyle yetiştiriyorlar çocukları. Kızımın ona çok düşkün amcasına bile müdahile ediyorum , kızım pahalı bir isteği ondan isterse yapmasın diye, herkesin bir bütçesi ve hayatı var. Buraya bakıyorumda sanki herkes herşeyi ne kolay yargılıyor. Konu sahbinin söylemini ve tavrını çok yanlış bulsamda o kadar büyük bir bedeli bir gün için harcamak istememsini anlayabilirim. Sırf yurt dışında yaşıyor diye sanki onların hiç para derdi yokmuş gibi orası içinde ciddi bir meblağ para için übu kadar basit konuşmalarına tepki verdim
biraz daha normal davranabilirmişsiniz.Iyi geceler arkadaslar ,
Bazı insanların gönül denilen şeyden kalpten hiccc haberi yokBazı insanların gönül zenginliği diye bir şeyden hiç haberi yok sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?