Eşimle tartıştık

Yasiniz kac?

12 yasinda ama akli herseye eriyor afedersiniz , dedigini unutmussunuz sanirim
Fazlasi var , eksigi yok konunun..

Güzel yazmışsınız da buradaki mesele para değil yalnız. Kendi kardeşi olsa 300 euroyu gözünü kırpmadan harcardı.

Eş ailesinden nefret ediyor, acısı çocuktan çıkıyor.

Mesele para olsa konu kirayı faturayı nasıl ödeyeceğiz biz bunu kaldıramayıza gelir eşinin kardeşine yardım etme hakkı olup olmadığına değil.

Konu sahibi reddederken gerçekten parayı düşündüyse de geçmiş olsun artık eşini de inandırması çok zor. Direkt aile ilişkilerini ve çocuğu hedef almış çünkü.

Kalbinin ekmegini yedigi günleri ful hd izlersiniz umarim. Karma, kader her ne ise bulsun onu. Çocuklarının gözünden bir damla yaş düşmesin, ne dert çekilecekse o tek basina çeksin.
Valla Allah gördü diyorum ben hep ki bunlar çok azı, yengem diye konu açsam 1k yorum alır yapacak bir şey yok hep söylüyorum herkes kendine yakışanı yapıyor

Ben zaten görümceye karşı söylemlerinin yanlış olduğunu ilk mesajda söyledim ama istenen şeyde aman canım ne olacak tavrında hemen kabul edilebilir birşey değil. Başka bir üye de sormuş, yurt dışında mı yaşıyorsun diye hayır orada yaşamıyorum ama hem işimden dolayı, hem de bir çok aile ve arkadaş çevremin yurt dışında yaşamasından dolayı maaşları ve alım gücünü iyi biliyorum. Almanya da yaşayan Türklerin çok büyük bir kısmı 1200-1800 eouro arasında kazanıyor. Oradaki refah sadece alım gücünün iyi olmasından kaynaklı. Harcanacak para az bir meblağ değil. Maddi olarak alım gücü ile kıyasladınızda o eğelenceye harcanacak para Türkiyedeki ortalama birinin bütçesinden alım gücü olarak 2000 TL gibi bir bedelden bahsediyoruz. Bende anneyim bırakın kardeşimi kendi kızım bile bir gün için böyle pahalı bir şey istediğinde aman canım ne olacak demiyorum üstelik gelirim ortalamanın üstünde. Veriyorum eline kumbarayı, belli bir harçlığın var bu bedelin en az yarısını sen karşılayacaksın. Puan kazandıran görevleri var onları yapınca ekstra harçlık alıyor ve benim kızım daha yedi yaşında. Reklam olmasın o süpriz kutuladan bebek çıkan oyuncakları almıyorum bile bana dolandırıcılık gibi geldiği için, kızıma dedim istersen paranı biriktirip sen alabilirsin ama ben içini görmediğim şeye o kadar para vermem dedim. Kendi harçlığından olunca o da vazgeçti zaten. İyi anne baba ya da abi olmak her dediğinde evet demek , ya da pahalı isteklerini bile emir gibi yapmak değildir. Çocuklar böyle şeyleri çevresinden bu kadar kolay talep edememeli. Bizim milletin gıptayla bakıp imrendiği Avrupada böyle yetiştiriyorlar çocukları. Kızımın ona çok düşkün amcasına bile müdahile ediyorum , kızım pahalı bir isteği ondan isterse yapmasın diye, herkesin bir bütçesi ve hayatı var. Buraya bakıyorumda sanki herkes herşeyi ne kolay yargılıyor. Konu sahbinin söylemini ve tavrını çok yanlış bulsamda o kadar büyük bir bedeli bir gün için harcamak istememsini anlayabilirim. Sırf yurt dışında yaşıyor diye sanki onların hiç para derdi yokmuş gibi orası içinde ciddi bir meblağ para için übu kadar basit konuşmalarına tepki verdim

Gerçek olduğunuza inanamıyorum 12 yaşında çocuk daha sinsi olduğunu ima ediyorsunuz yurtdışında iki maaş gşeiyor eve Allah aşkına alt tarafı lunapark ya hu kadar mı fesatsınız eşinizin ailesinin yaptıklarıyla kızın ne alakası var çok mu zor gönlünü yapmak sevindirmek herşey maddiyat mı yani gören de çok pahalı birşey sanar tabi kız öbür abisine söyler babası hastaymış kız alt tarafı gezmek istemiş amann paranız gitmesinn yazık insanlık kalmamış

Yurtdışında yaşıyoruz lunaparkta 300 euro gidecek. 13 yaşında bir çocuğun lanaparka gitmek istemesi sizi zararamı sokacak yani pes yapmayın Allah aşkına tl ile geçinen bizleride görmüyor gözünüz artık belliki. Biraz paylaşmcı biraz sakin biraz olgun olun lütfen korkmayın lunapakrta 300 euro gitmez gitsede siz fazlasyla kazanırsınız bu kafayla

Bi lunaparka gitmek ne kadar masraflı olabilir ki

Kucuk kardeşini parka götürsün ya ne var bunda bana mı garip geldi böyle sürekli size bir şey ödetseler kullansalar neyse ama bu kadar fazla bence ne bileyim
Bence siz dolmuş dolmuş buna patlamissiniz ama çok saçma şeye patlamissiniz

Çocuk 12 yaşında da siz kaç yaşındasınız? Yaşınıza göre davranın azıcık. ne öyle çocuk gibi davranışlar

Yok elbetteki 300 euro basit bir para değil.

Hadi tl ye çevirseniz bile (ki değil, daha fazla) fakir aile için ciddi bir mebla.
Zaten konu sahibi paramız az dese hiç itiraz etmeyecektim, para yoksa yoktur yapacak birşey yok.

biraz daha normal davranabilirmişsiniz.

başka konularda haklı olabilirsiniz ama 12 yaşındaki bir çocuğun da abisinden beklentileri ve hakları var.

Evlenince o adamin sahibi olmuyoruz. Ailesi kardeşleri var ya keşke idrak edilse. Çok yazık ya sizin gibi eşim olsa yemin ederim nefret eder boşardım çok yazık!

babasının içkici ve savurgan olduğunu söylemişsiniz bir önceki konuda. ve eşinizin ailesinin her fırsatta eşinizden para aldığını durumlarının iyi olduğunu ve eşinizin bunları sizden habersiz yaptığını söylemişsiniz. siz kendinizden bu kadar kısarken eşinizin fuzuli harcamalar yapması çok yanlış. ve her konuda sizden fikir almadan onay almadan ailesine para aktarmasıda. eşinizle kavga etmekte haklsınız ve dolmuşsunuz ama kardeşi konusu üzerine patlamanız hatalı olmuş. keşke bir önceki konuda yazmış olduğunuz detayları bu konuda da deseydiniz. ailesi oğlum bize bakar düşüncesiyle durmadan eşinizden para alması sizinde bunu telefondan öğrenmeniz güveninizi yıkmış. size tavsiyem artık kendinizden kısmayın harcayın eşiniz sorarsa da ben çalışıyorum dersiniz. bir sonraki konu açışınızda detayları daha net verin derim eski konuları okumak çok uzun oluyor

Ailesinin yaptıkları haksızlığın bedelini çocuktan çıkartmak ne kadar mantıklı?
En fazla ne yapıyor olabilir ki kötülük olarak neye aklı çalışıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…