Eşimle tartıştık

Cocugu lunaparka goturmek babalik yapmak mi? Bu ne bicim tavirlar ya?
Ailelere durduk yere duzenli para aktarimini ben de dogru bulmuyorum ama yapilacak bir aktivitenin de bu kadar hesabi yapilmaz.

Ailemle yalniz birseyler yapacak olsam eşim bana kendisi tembihler ödemeleri sen yap diye ki ben calismiyorum.
Eşiniz bir lunaparka kardesini goturemeyecekse neden calisiyor acaba? Siz hic mi ailenize en ufak bir sey yapmiyorsunuz.
Bu ne cimrilik yahu, herseyi de bu kadar sizden izin almak zorunda degil. Ailesi para vermiyor diye 12 yasindaki cocuktan ne istiyorsunuz ilgincsiniz.

12 yaşında çocuktan beter çocuksunuz.
Yazık gerçekten.

bir lunaparkta 300 eur nasıl harcıyacaksınız onu merak ettim ,

300 * 9,8577 = 2,957 tele yapıyor
Her halde uzay mekigine falan bindirecek..

Ayrica yurt disinda yasiyorum demis, esimin ailesinin yanindayiz demis..
Ama 300 eur lunapark parasi demis.
Aklim almadi ,bu lunapark nerde simdi
Turkiye de 300 eur luk lunapark yok.
Hadi yurtdisinda bu yer desek, e oda yurtdisinda 300 tl gibi ye tekabul eder. ( bir yemek 60 eur, su 5 eur) disneyland bile 100 eur...
Yurtdisinda olan biri icin bu tutarlar yuksek olmamali fikrimce hem .. bahsettigi 300 eur bile kat kat abarti bence,gozunde nasil buyuttuyse..

Son düzenleme:
12 yasında cocuk söz konusu?
Siz de aynı miktarda kendinize harcardınız konu kapanırdı.

Eşiniz maddiyat olarak sizi çok mı sıkıyor ? Sizin kişisel harcamalar yapmanıza çok mu müdahale ediyor da siz bu kadar rahatsızlık duydunuz ? Eğer siz kendiniz için bir şey almak istediğinizde kılı kırk yararken lunaparka 300 euro veriyorsa saçma ..ama siz kendi kendinize para harcamamalıyız ,birikim yapmalıyız psikolojisinde iseniz kendi kendinize bu konuda gerilim çıkarıyorsanız yaptığınız sağlıklı değil derim.

Geçmişte ailesiyle sorun yaşayabilirsiniz sevmeyebilirsiniz ama ben olsam 12 yaşındaki çocuğun parka götürülmesine ses etmezdim hatta bende gider eğlenirim. bunun için eşinizle aranızı bozmayın sizi kinci kötü biri olarak görmesin. Bunlar ayda yılda bir olan şeyler bırakın çocuk mutlu olsun.

Benim bir tanidigim Turkiyede yasiyorken cimri denilecek bir insan degildi, bir tabak yemegin hesabini yaptigini gormuyordum en azindan.

Evlendi yurtdisina gitti agzindan para lafi düşmez oldu. Eşinin bir akrabasi Turkiyeden misafir olarak yanlarina gelmiş. Kendileri 5-6 euroluk yemek soylemişler misafir 10 euro olan yemegi soylemiş diye bilerek yapiyor en pahalisini seciyor diye kiziyordu

Yahu bu forum ne kadar yardım sever ne kadar minnoş bir yer olmuş. Burayı okuyorum sonra etrafıma bir bakıyorum, millet işsizlik parasızlıktan kırılıyor, kimse bırakın komşusuna, akrabasına falan yardım etmeyi, bir bardak su vermekten aciz. Ama burada bakıyorum ; iki tane memur maaşının girdiği. kendi evlatlarına doğru dürüst bir birikim yapamamışken bir koca senelerdir kendisi ile görüşmeyen kardeş çocuklarına ortalam 1500 TL maaşa bağlar herkes tabiki göndersin der. Avrupada bir iki kişinin aylık mutfak masrafını kardeşin tamamen fuzuli bir eğlencesine göndermesine karısı karşı çıktı diye sanki kardeşini aç burakıyormuş gibi edilmedik laf bırakmaz. Sizin 300 euro dediğiniz şey Avrupada ortalama iki kişilik bir ailenin eti sütü dahil bir aylık gıda masrafı,alt sınıf asgari ücretle çalışan birinin maaşının neredeyse 1/4'i. Avrupada insanların en azından asgari ihtiyaçları için alım gücü bizden çok çok fazla ama 300 eourada bir aile için eşine falan sorup gönlünü almadan verilecek bir bedel değil. Yani öyle kardereşi sinamaya , hamburgerciye ya da başka bir yere götürmek gibi birşey değil. Yani ortada öyle Türkiyedeki alım gücü ile anlayın diye söylüyorum Türkiyede Almanyadaki 300 euro ile alacağınız şeyi Türkiyede biz 2000TL' ye alamayız. Konu sahibinin görümcesinin kişiliğine karşı söylemleri hiç doğru değil ama maddi önden bu kadar yüksek ve gereksiz harcamasına karşı çıkması normal. Ben kendi kardeşimin böyle fuzili ve pahalı bir isteğine karşı çıkabilirim. Böyle birşey istiyorsa para biriktirmesini söyleyebilirim. Kocasının böyle büyük bir harcamada eşinin isteğini hiçe sayması ve bunu eşi de çalışıp o eve maddi katkı sağlarken yapması hiç hoş değil. Sonuçta konu sahibininde bir ailesi var oda ailesine o ay eşine sormadan 300 euro gönderse o ayın açığını dört ay toparlayamazlar.

bir lunaparkta 300 eur nasıl harcıyacaksınız onu merak ettim ,

300 * 9,8577 = 2,957 tele yapıyor
Böyle durumlarda kur hesabı yapmaktansa birim olarak hesaplamak doğrudur. Yani orası için 300 tl gibi bir şey. Hadi 500 olsun. Yani öyle aman aman bir para değil.

Yeri gelmişken söylemek istiyorum...tabi siz oylesinizdir demek değil bu...genel konuşuyorum.
Yurtdışında yaşayıp turkiyeye tatile, akraba ziyaretine vb gelen kesimde inanılmaz bir para tutkunluğu var. Burada asgari ücret alan kesim bile gurbetcilerin bu tavırlarıyla dalga geçiyor o derece.
Ya burada asgari ücret alan kişi evine bir misafir gelecek olsa neyi var nesi yok koyar yedirir içirir. Bu gurbetçiler üzüm salkimindaki üzümü hesaplar koyar önüne. Ne gibi bir muamele görüyorlar da bu hale geliyorlar acaba?
Gelirler 6 nüfus senede 1 kere gidip yerleşirler akraba evine. Bir neskafe bir merci çukulata getirirler bedava kalır yer içer hizmetlerini gördürür giderler. Sanki 1970teyiz neskafe çukulata görmedik.

Bide beğenmemezlikleri burun kıvırmaları.. Kuzenim Bi kere bu türkler ne kadar salak demişti (kendisi de Türk)

Hayır biz yurtdışında yaşıyoruz almanyada eşimin aileside ,yani ben hiçbirşey yapmayalım demedim gidelim gezelim başka bir şehire gidip orda gezelim dedim alternatif sundum ..Ama öyle gıcık bir çoçuk ki anlatamam size benim çoçuklarla aram çok iyidir normalde ama eşimin kızkardeşiyle bitürlü anlaşamıyoruz hep gıcıl gıcık cevaplar verme peşinde benimle yarış içinde inannın bana bu böyle ..o çoçuksa bende onun büyüyüm yani bana böyle davranan birine ben birşey yapamam,ki çok sefer denedim güzelce konuşmayı anlaşmayı ama olmuyor.

iyi de konuda maddi olarak durumumuz yok, bu 300 euroyu harcarsak bu ay ac kaliriz mi yaziyor? yani ben goremedim.

bildiginiz konu sahibi esinin ailesine bilendigi icin 12 yasindaki cocuktan acisini cikariyor. sizin dediginiz gibi olsa oyle yazardi. ayrica insan bazen bir ay disini sikip deger verdigi insanlarin isteklerini yerine getirmek isteyebilir. bu ay esinin kardesi lunaparka goturulur, baska bir ay gerek olursa konu sahibinin kardesine hediye alinir. calisip para kazanan insanlarin kucuk kardeslerine jest yapmalari kadar dogal bir sey yok. bu baglanan bir maas degil, nafaka degil. tek seferlik lunapark. ki cocugun babasi da hastaymis.

Bizim türkiyeyle alakamız yok biz türkiyeye izine gittik hepsine hediye aldık hani bunlar söz konusu bile değil..onun aileside bizde almanyadayız

lunaparki bir kenara birakalim. herhangi bir seye 300 euro harcasaniz ekonominiz alt ust olur mu? yani 300 euronuz var mi yok mu? durumunuz nasil maddi olarak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…