- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
Onlar ve kendi aileleri!
12 yaşında çocuktan beter çocuksunuz.Iyi geceler arkadaslar ,
Burda paylasiyorum cünkü baska türlü kimseye icimi dökemiyorum esimle tartistik bügün haftasonu onun ailesini ziyarete gittik,kücük kiz kardesi var böyle lunapark gibi biyere gitmek istedigini belirti babasina babasida saglik sorunlari yasadigi icin gidemiyor benim esimde hemen biz götürebiliriz aslinda dedi ,kiz kardeside (birtane daha abisi var ) ona sorayim dedi oda tatilde ya dedi böyle ara kızıştırmak ister gibi daha 12 yasinda ama akli her türlü seye calisiyor affedersiniz…sonra eşim benimle konuştu bende ben pek sıcak bakmadığımı söyledim..ama olur dedim sonra biraz düşümdüm birsürü masraf olacak bize yurtdışında yaşıyoruz en azından 300 euro..istemiyorum okadar masraf yapmayı hem onun ailesi bize maddi konuda hiç desteği olmuyor birşeyde istemiyorum zaten ikimizde çalışıyoruz çok şükür birde eşimin güya arabası vardı evlenmeden önce onu aldılar sattılar parasını bize vermediler küçük oğlan şimdi araba aldı ..neyse sonra eşime lunaparka gitmek istemediğimi söyledim birsürü masraf olacak dedim hemde daha yeni izinden geldik yani..iyi ozaman dedi ben kardeşlerimle giderim dedi benim çok zoruma gitti ..ne için çalışıyorum dedi vesayre bende dedim madem kardeşina babalık yapacaktın evlenmeseydin aklıma geleni saydım …neymiş kardeşine söz vermiş..o parka gidilmesini istemiyorum inat ettim sizce tutumum nasıl olabilir ?
Her halde uzay mekigine falan bindirecek..bir lunaparkta 300 eur nasıl harcıyacaksınız onu merak ettim ,
300 * 9,8577 = 2,957 tele yapıyor
12 yasında cocuk söz konusu?Iyi geceler arkadaslar ,
Burda paylasiyorum cünkü baska türlü kimseye icimi dökemiyorum esimle tartistik bügün haftasonu onun ailesini ziyarete gittik,kücük kiz kardesi var böyle lunapark gibi biyere gitmek istedigini belirti babasina babasida saglik sorunlari yasadigi icin gidemiyor benim esimde hemen biz götürebiliriz aslinda dedi ,kiz kardeside (birtane daha abisi var ) ona sorayim dedi oda tatilde ya dedi böyle ara kızıştırmak ister gibi daha 12 yasinda ama akli her türlü seye calisiyor affedersiniz…sonra eşim benimle konuştu bende ben pek sıcak bakmadığımı söyledim..ama olur dedim sonra biraz düşümdüm birsürü masraf olacak bize yurtdışında yaşıyoruz en azından 300 euro..istemiyorum okadar masraf yapmayı hem onun ailesi bize maddi konuda hiç desteği olmuyor birşeyde istemiyorum zaten ikimizde çalışıyoruz çok şükür birde eşimin güya arabası vardı evlenmeden önce onu aldılar sattılar parasını bize vermediler küçük oğlan şimdi araba aldı ..neyse sonra eşime lunaparka gitmek istemediğimi söyledim birsürü masraf olacak dedim hemde daha yeni izinden geldik yani..iyi ozaman dedi ben kardeşlerimle giderim dedi benim çok zoruma gitti ..ne için çalışıyorum dedi vesayre bende dedim madem kardeşina babalık yapacaktın evlenmeseydin aklıma geleni saydım …neymiş kardeşine söz vermiş..o parka gidilmesini istemiyorum inat ettim sizce tutumum nasıl olabilir ?
Disneyland 'a faalan götürcek herhldeHer halde uzay mekigine falan bindirecek..
Ayrica yurt disinda yasiyorum demis, esimin ailesinin yanindayiz demis..
Ama 300 eur lunapark parasi demis.
Aklim almadi ,bu lunapark nerde simdi
Eşiniz danışmış size önce olur demişsiniz...
Sonra euro hesap etmişsiniz masraf olacağını anlamışsınız.
Size nacizane bir soru sormak istiyorum...siz yurtdışındaki Türkler her şeye neden euro hesabıyla bakıyorsunuz? Neden her şeyi en ince detayına kadar hesapliyorsunuz?
Bizden kötü durumda değilsinizdir herhalde. 1 euro 10 tl.
Adam kardeşine harcayacak herzaman olan birşey degilki. Kardeşi sonuçta küçük bir kız.
Böyle durumlarda kur hesabı yapmaktansa birim olarak hesaplamak doğrudur. Yani orası için 300 tl gibi bir şey. Hadi 500 olsun. Yani öyle aman aman bir para değil.bir lunaparkta 300 eur nasıl harcıyacaksınız onu merak ettim ,
300 * 9,8577 = 2,957 tele yapıyor
Bide beğenmemezlikleri burun kıvırmaları.. Kuzenim Bi kere bu türkler ne kadar salak demişti (kendisi de Türk)Yeri gelmişken söylemek istiyorum...tabi siz oylesinizdir demek değil bu...genel konuşuyorum.
Yurtdışında yaşayıp turkiyeye tatile, akraba ziyaretine vb gelen kesimde inanılmaz bir para tutkunluğu var. Burada asgari ücret alan kesim bile gurbetcilerin bu tavırlarıyla dalga geçiyor o derece.
Ya burada asgari ücret alan kişi evine bir misafir gelecek olsa neyi var nesi yok koyar yedirir içirir. Bu gurbetçiler üzüm salkimindaki üzümü hesaplar koyar önüne. Ne gibi bir muamele görüyorlar da bu hale geliyorlar acaba?
Gelirler 6 nüfus senede 1 kere gidip yerleşirler akraba evine. Bir neskafe bir merci çukulata getirirler bedava kalır yer içer hizmetlerini gördürür giderler. Sanki 1970teyiz neskafe çukulata görmedik.
iyi de konuda maddi olarak durumumuz yok, bu 300 euroyu harcarsak bu ay ac kaliriz mi yaziyor? yani ben goremedim.Yahu bu forum ne kadar yardım sever ne kadar minnoş bir yer olmuş. Burayı okuyorum sonra etrafıma bir bakıyorum, millet işsizlik parasızlıktan kırılıyor, kimse bırakın komşusuna, akrabasına falan yardım etmeyi, bir bardak su vermekten aciz. Ama burada bakıyorum ; iki tane memur maaşının girdiği. kendi evlatlarına doğru dürüst bir birikim yapamamışken bir koca senelerdir kendisi ile görüşmeyen kardeş çocuklarına ortalam 1500 TL maaşa bağlar herkes tabiki göndersin der. Avrupada bir iki kişinin aylık mutfak masrafını kardeşin tamamen fuzuli bir eğlencesine göndermesine karısı karşı çıktı diye sanki kardeşini aç burakıyormuş gibi edilmedik laf bırakmaz. Sizin 300 euro dediğiniz şey Avrupada ortalama iki kişilik bir ailenin eti sütü dahil bir aylık gıda masrafı,alt sınıf asgari ücretle çalışan birinin maaşının neredeyse 1/4'i. Avrupada insanların en azından asgari ihtiyaçları için alım gücü bizden çok çok fazla ama 300 eourada bir aile için eşine falan sorup gönlünü almadan verilecek bir bedel değil. Yani öyle kardereşi sinamaya , hamburgerciye ya da başka bir yere götürmek gibi birşey değil. Yani ortada öyle Türkiyedeki alım gücü ile anlayın diye söylüyorum Türkiyede Almanyadaki 300 euro ile alacağınız şeyi Türkiyede biz 2000TL' ye alamayız. Konu sahibinin görümcesinin kişiliğine karşı söylemleri hiç doğru değil ama maddi önden bu kadar yüksek ve gereksiz harcamasına karşı çıkması normal. Ben kendi kardeşimin böyle fuzili ve pahalı bir isteğine karşı çıkabilirim. Böyle birşey istiyorsa para biriktirmesini söyleyebilirim. Kocasının böyle büyük bir harcamada eşinin isteğini hiçe sayması ve bunu eşi de çalışıp o eve maddi katkı sağlarken yapması hiç hoş değil. Sonuçta konu sahibininde bir ailesi var oda ailesine o ay eşine sormadan 300 euro gönderse o ayın açığını dört ay toparlayamazlar.
Bizim türkiyeyle alakamız yok biz türkiyeye izine gittik hepsine hediye aldık hani bunlar söz konusu bile değil..onun aileside bizde almanyadayızHayır biz yurtdışında yaşıyoruz almanyada eşimin aileside ,yani ben hiçbirşey yapmayalım demedim gidelim gezelim başka bir şehire gidip orda gezelim dedim alternatif sundum ..Ama öyle gıcık bir çoçuk ki anlatamam size benim çoçuklarla aram çok iyidir normalde ama eşimin kızkardeşiyle bitürlü anlaşamıyoruz hep gıcıl gıcık cevaplar verme peşinde benimle yarış içinde inannın bana bu böyle ..o çoçuksa bende onun büyüyüm yani bana böyle davranan birine ben birşey yapamam,ki çok sefer denedim güzelce konuşmayı anlaşmayı ama olmuyor.
Bizim bi tanıdık da hep "sizin türkler, bizim Almanlar" tabirini kullanırBide beğenmemezlikleri burun kıvırmaları.. Kuzenim Bi kere bu türkler ne kadar salak demişti (kendisi de Türk)
lunaparki bir kenara birakalim. herhangi bir seye 300 euro harcasaniz ekonominiz alt ust olur mu? yani 300 euronuz var mi yok mu? durumunuz nasil maddi olarak?Hayır biz yurtdışında yaşıyoruz almanyada eşimin aileside ,yani ben hiçbirşey yapmayalım demedim gidelim gezelim başka bir şehire gidip orda gezelim dedim alternatif sundum ..Ama öyle gıcık bir çoçuk ki anlatamam size benim çoçuklarla aram çok iyidir normalde ama eşimin kızkardeşiyle bitürlü anlaşamıyoruz hep gıcıl gıcık cevaplar verme peşinde benimle yarış içinde inannın bana bu böyle ..o çoçuksa bende onun büyüyüm yani bana böyle davranan birine ben birşey yapamam,ki çok sefer denedim güzelce konuşmayı anlaşmayı ama olmuyor.
Seyma subası geldi aklımaBide beğenmemezlikleri burun kıvırmaları.. Kuzenim Bi kere bu türkler ne kadar salak demişti (kendisi de Türk)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?