Eşimle tartıştık

12 yaşında ki çocuğa bu kadar anlam yüklemeyin. Çocuk o daha yahu.

Giriş bileti alınca içerde herşeye binerken para veriliyor mu ona bak bence diyelim 100 Euro girerken verdik çocuğun her bindiği şeye para mı verilecek
Baktım baktım
30 eur mu yazcaktı acaba?
Yok ya
Ben kıyaslama olsun diye kur olarak çevirdim
Ülkelerdeki karşılıkları daha farklıdır tabi ki
Ama berlinde bi lunapark buldum onun girişi bedavaydı mesela

3000 tl ye ne lunaparkı bence onu kimse ciddiye almadı.
Rakam ya yanlıs yazıldı ya abartılıyor.

Bizim türkiyeyle alakamız yok biz türkiyeye izine gittik hepsine hediye aldık hani bunlar söz konusu bile değil..onun aileside bizde almanyadayız
Bakin tam bundan bahsediyorum...hediye aldık hepsine demişsiniz ya. Zaten burada olup komsunuza misafirlige de gitseniz eli boş gidilmez. Yani özel birşey değil yaptığınız olması gereken.
Neden söylüyorum bunları...çünkü çok dalga geçiliyor bu tavırlarla. Mesela 1 ay memlekete gittiniz ya....sizin değiminizle 5 hafta...işte neyse. Sizler döndükten sonra 1 ay , 4 hafta gurbetçi muhabbeti dalgası oluyor memleketlerde.

Sizin sorunuz yetiskinlerle. Onlarla yapin kavganizi. 12 yasindaki cocugun kafasi da bir yere kadar. Cocuk konusunda haksizsiniz. Diger konularda zamaninda tepkinizi göstereceksiniz. Sahsen ailedeki cocuklari hep simartirim. Bizi kimse simartmadi akrabalardan herkes kavga halini daha cok seviyordu. Sevgiye boguyorum hepsini de Cocuklari yetiskin kavgalara dahil etmeyin.

Herkes bu avrupada alan maaslari niye tl'ye çarpip "aa miktar ne kaa çook" diyor anlamis degilim. Burda harcamalar TL ile degil, euro ile. Maaslar ortalama 1500 euro. Hali ile evet 300 euro az degil. Lunaparktan lunaparka degisiyor, ama çogulari giris tek kisi 40-50 euro civari. Yani 3 kisilik giris 150 euro, sonra yemesi içmesi, oraya tren/araba ile gitmesi,..

Sorun miktarda degil. Miktar olarak çok yada az olarak görülebilir. Insanin maddi gücüne bagli. Sorun tavirda. Eger maddi zorluk var ise "simdi degil ama 1-2 ay sonra tabiki olsun, niye olmasin, bende çok mutlu olurum" demekte var.

Sorun maddiyatta degil yani. Konu sahibi bos yere esinin ailesine billenip, bu hirsi 12 yasindaki kizdan çikariyor.

60*3 kişi desek 180 eur*9.85 1.773TL
bana yine pahalı...
hayır ağlamıyorum gözüme döviz kuru kaçtı
Pahalı cnm
Alt limit dolum 50 tl starparklarda.
100 tl atınca 2-3 binmelik bıraktırıyorm ben
Gözüm hep ekranda kac kere gectiler diye

Ama ulkeler arasi fiyat karsilastirmasi olmadan dusunelim
Bizde 1 tl ne ise onlarda da 1 dolar o yada euro
Para karsiligi alinan ürün yada hizmetlerin fiyat farki ise bambaska birseye donusuyor

Para karsiligi alinan ürün yada hizmetlerin fiyat farki ise bambaska birseye donusuyor
300 eur onlra da fazla ama 300 tl gibi baksak 300 tl ye lunapark nedir:S

Aslında öyle değil. 1₺’ye bir ekmek alamazken Almanya’da ekmek fiyatı 1.23€. Yani 1 Euro 1 ₺ gibi değil arkadaşlar. Bizde 1lt süt 8.45₺ onlarda 1 TL süt 0.67€. Yani onlar için de Euro kıymetli. Para değerleri kıymetleri eş değer değil. Bu yüzden 300₺ 300€ ile asla eş değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…