Eşimle tartıştım :(

mihrumah

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2009
878
223
133
İstanbul
Eşim bir planı olduğunda önce annesi ve ablasıyla konuşup öyle karar alıyor ve sonrasında benim haberim oluyor. Evliliğimizin başından beridir bu sıkça karşılaştığım bir durumdu.Bir ara sert bir çıkış yaptıktan sonra düzeldi sanıyordum. Fakat bugün olay yine hortladı. Az önce de tartıştık. Haksızlığa uğradığımda bir türlü soğukkanlı olamıyorum. Bu yüzden tartışmamız şiddetli oldu. Sürekli benim yanlış anladığımı söyleyip duruyor. Lütfen bir akıl verin.Akıl akıldan üstündür. Siz bu durumlarda ne yaparsınız, yapardınız? Offf!

onlarada sorsun ama önce sizinle konuşması gerekmezmi?
bence bi sorun anlatın neden önce onlara sorma danışma ihtiyacı hissediyor..
kanımca sizi önemsemediği için değil öyle alıştığı içindir..

Artık siz evlisiniz.eşinizin de ailesine habire danışmasi iyi değil.
Eşiniz ailesine çok bağlı sanırım.ama
Eşler tamam ailelerini sevsinler,saysinlar da bu kadar bağlılıki ben normal karsilayamiyorum
Siz de artık bi ailesiniz sonuçta
Cok buyuk kararlar haricinde hatta herşeyi ailelerinin bilmesine gerek bile yok
Boşuna ' karı koca arasına girilmez' diye boşuna dememişler
Bu huyundan eşinizin sıyrılması için bi gün güzelce ama kırmadan,kızmadan,sakin,rahat bi şekilde bu rahatsizliginizi anlatın
Evliliğinizde sürekli eşinizin ailesi söz sahibi olmasın,yoksa kendinizi dışlanmış gibi hissedebilirsiniz
Eşiniz de öyle alışmış bi anda bu huyunu değiştiremez zaman verin ona

Soğukkanlı olamadığın için haklıyken haksız oluyosun.
Sakince, güzel bi'anınızda artık bi'aile olduğunuzu önce beraber konuşup, sonra ailelerin bilmesi gerekiyosa onlara da tabii ki danışabileceğinizi falan anlat:44:

Merhaba,
her şeyde olduğu gibi sorununuzun çözümü de iletişimden geçiyor zannımca.
Tartışma esnasında bağırıp çağırırken değil de aranızın iyi olduğu bir anda, havadan sudan bahsedermiş gibi bu konuyu açın bence.
Çok net bi şekilde kilit cümleyi kurun: Plan yapılırken ilk önce benim haberim olsun istiyorum.
Bunu zaten söyledim diyorsanız bahsettiğim gibi sakin bi anda mı yoksa kavga esnasında mı söylediğinizi hatırlamaya çalışın.
İnsanoğlu çatışma halindeyken karşıdakini normalden daha az dikkatle dinler, bencilleşir ve kendini kapatır, kulaklarını tıkar. Duysa da idrak etmekte direnir.
Bu yüzden sarılırken bir dilekte veya şikayette her zaman daha iyi sonuç verir.

Bu seferki tartışmanın konusu neydi mesela?

Eşinizle sakince konuşmalı ve bu şekilde yaptığında kendinizi dış kapının mandalı gibi hissettiğinizi anlatmalısınız.
Önce sizin haberiniz olduktan sonra kime anlattığı önemli değil. (Bana göre anlatmasa daha iyi de.)

Canım aynı sorunu ben de yaşadım..çok zoruma gitti bir gün eşime sakin ve net bir biçimde söyledim özür diledi. Bir daha olmaz dedi. Bakalım tekrar olursa yazarım buraya..değilse sakin konuşmam işe yaramış diyebilirim...

Bazı eşler ailesinden ayrı kararlar almıyor ama bence çok yanlış ayrı bir ailen varken sorununu ,karalarını isteklerini eşinle paylaşman gerekirken neden hala ana baba bilmemki..... sen olmuşun ayrı bir ev .....

Kac senelik evlisiniz.

Avea inTouch 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba arkadaşlar,cevaplarınız için çok teşekkür ederim öncelikle...
Eşim sağolsun gönlümü aldı.Her zamanki gibi :) İyi adam ama böyle öküzlükleri de oluyor maalesef.

Malesef öyle.Alışmış kesinlikle.Bir de onların yanındayken gaza gelip beni unuttuğu çok oluyor.

Yok canım,çok şükür evliliğimize karıştıkları yok.Genelde ortak yapılan organizasyonlarda oluyor bu durum.Gezme tozma vs.Bağlılık doğru :) Evet.Ama eşimden ailesine olduğundan daha çok annesinin eşime bir bağlılığı var ki sormayın gitsin.

Valla söyledim canım ya.Sakin sakin.Ama adam kabul etmiyorki plan yapmadığını.Tekrar olunca ben zıvanadan çıktım.

Daha önce birkaç kez oldu.Sakin söylediğim de oldu.Hatta bundan öncekinde sakin, duygularımı ifade ederek.Bu durumlarda ne kadar üzüldüğümü belirttim.Ama yine oldu İşin ilginç tarafı ben olan yamıyorum ki diyor.Konu öylece gelişmiş olabiliyor bazen falan filan.

Ama bu sarılma olayını sanırım denmeliyim
Bu sefer olay şu oldu:Ablası yakın bir şehirde oturuyor.Nerdeyse her hafta sonu burdadır.Yine buraya geldi bu hafta.Ben dün sabah eşime ptesi yakın kanka grubumuzla kahvaltıya gidelim dedim.Bana cevabı şu olduur hayatım.Benim başka fikrim var.Denize gidelim mi ablamlarla.Ben de bilmemki,deniz doğuktur daha filan dedim konu öyle kaldı.Sonra ailecek kahvaltı yapıyorduk.Ablası bombayı patlattı.Meğer bu deniz olayını ablası buraya yola çıkmadan konuşmuşlar.Ablasına mayonu al demiş bizimki.

İnanki yaptım

İnşallah olmaz.

Kac senelik evlisiniz.

Avea inTouch 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
1 yıllık :)

Son düzenleme:
çoğu evlılığın bitiş sebebı bu.

senı ancak nasıl anlar bılıyor musun? aynı şeyi ona yap sende.
ılk baş kendı ailene danıs, planla
sonra eşine söyle..bu durumu fark edıp şikayet ederse, '' nıye sınırlenıyorsun ki, sende aynı şeyi bana yapıyorsun'' dersın.
bazı ınsanlar kısasa kısastan anlıyor

Kısasa kısas olayını ben de çok severim.Hakettiği de bu aslında ama bakalım bir.Bir daha yakalarsam böyle bir şeyi farklı bir tutum sergileyeceğim kesin.

yuhhhh diyorum canım o ablasınaaa...düşsün artık yakanızdan..ne ayıp yaaa..1 yıllık evliymişiniz hem bi rahat 2li vakit geçirin demi...valla bizimkinde görümcem değil eşim sürekli onları dahil etmek istiyo..bende bazen sesimi çıkarmıyorum bazen de kesin bi dille diyorum başbaşa vakit nezaman geçircez peki diye..bu erkeklerin toptan gönül alma olayına kıl oluyorum güya herkesi toplayıp bi taşla 2 kuş vurunca çok mutlu olcaz..ztn yeni evliyiz biraz daha eşimizle özel vakit geçirmek istiyoruz demi yaa...

Tüm söylediklerine katılıyorum.Bu görümce olayı çok sinir valla.Daha ne saçmalıkları var bir bilsen.Anlamıyorlar hala kardeşlerinin evlendiklerini.

Tüm söylediklerine katılıyorum.Bu görümce olayı çok sinir valla.Daha ne saçmalıkları var bir bilsen.Anlamıyorlar hala kardeşlerinin evlendiklerini.

Evli mi peki görümcen canım yani tüm yorumları okumadım da..eğer evliyse kesin eşi çok ilgili değildir..o da kardeşinin sırtından ilgi ihtiyacını giderip seni kıl ediyodur..eşin de görümcene acıyıp onla ilgilenmek istiyodur..yani bizde durum böyle..eşim eniştesine sinir olduğu için herşeye görümcemi dahil ediyoo mutlu olsun diye, benim suçum nee ((
Düşünsene eşimle daha 2 aylık evliyken görümcem yanımızda bizle tatile geldi eşim teklif etti çünküü...yuh dedim yaaaa....(((

Evli olmaz olurmu.Eşi de ilgili ama bi adam yetmiyor heralde.Bana yaptığı en son olay şuydu.Benden bir ay sonra doğumu var.O sırada kocası iş dolayısıyla şehir dışında olcakmış.Benimkine diyorki:'Sen yanıma gelirmisin,malum abin yok yanımda.Erkek lazım olacak.'Bizimki de'tabi tabi' dedi. Benim o an kafa attı.Bir şey demedim.Kadın hiç düşünmüyor,bu çocuğun karısı da hamile.HEm de kritik dönemde olacak.Bu napıcak bir başına diye.Yaa,işte böyle odun bir tip.Bizimkiyle bir de öyle bir tartşmamız olmuştu bundan önce.

hasbünallaaaahh...ay ne tuhafmış yaa..kullanacak adam arıyo kendine..Eşin de keşke yeğeninden önce kendi çocuğunu düşünse..ama bişey diyemiyorum canım..kelin merhemi olsa olayı :)))
bu arada eşinle aynı memlekettenmisiniz merak ettim..çünkü eşimle biz çok farklı kültürdeniz ve malesef onların kültüründe karından çok kardeşlerine ve annene değer vermelisin gibi bi anlayış var (((

Aynı memleketli değiliz canım ama bizimkinin mantığı zaten o değil.Hala ayırt edemiyor bir ailesi olduğunu malesef.Allah sana da bana da yardım etsin.Amin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…