Eşin ailesi/Kendi ailem) Ayrımcılık mı oluyor ?

Benim esim de annesine bir çorap dahi alsa benim anneme de almak ister bunun sizin calisip calismamanizla alakali oldugunu zannetmiyorum zira bende çalışmıyorum ama eşim dusuncelidir bu konuda belki eşinizin aklina gelmiyordur diyelim iyi niyetli düşünecek olursak. Siz hic bahsetmediniz mi hani hayatim bizimkilere de alalım diye. Ne soyledigi onemli olurdu bu konuda niyetini düşüncesini anlamış olurdunuz ona göre davranirdiniz

Valla siz çalışıyor olsaydınız ve kendi ailenize alınmıyor sırf esin ailesine alınıyor olsaydınız evet söyledikleriniz anlamlı olurdu. Ama şu haliyle tartışılacak bir konu görmedim. Kendi anne babasına alması çok mantıklı. Siz de çalışın siz de kendi anne babanıza neyse ihtiyaçları alın.

Herkes kendi ailesinden mesul
Ha benim eşim ne kendi ailesine bişey alır ne benim aileme,bende aynı şekilde.aklımıza gelmiyor yani
Sanırım huy meselesi

Evlendikten sonra 5 yıl çalıştım 3 yıldırda çalışmıyorum, çalışırken de bizim paramızdı kazandıklarımız çalışmıyorkende eşimin maaşı bizim, hiç öyle çalışmıyorum eşimin maaşında söz hakkım yok, aileme birşey yapmak istiyorsam çalışmam lazım gibi bir düşüneceye varmadım , çünkü çalışıp çalışmamak evde maddi olarak benim söz hakkımı hiç değiştirmedi.Calışırkende annemin telefon faturasını öder her ay harçlık verirdim şuan çalışmıyorkende aynılarını yapıyorum. Eşim de ailesine yardım eder o daha çok yardım eder çünkü eşimin ailesinin daha çok ihtiyacı var, maddi durumları iyi değil. Böyle bir kıyaslamaya hiç girmedim ben o yüzden.

Sizde kıyaslamayın bence, birşeyler yapmak istiyorsanız yapın, yemeğe vs.götürüyormussunuz zaten, ziyarete gittiğinizde almak istediğiniz birşey varsa alın. Eşiniz art niyetle yapmıyordur muhtemelen kendi ailesine alıp sizin ailenize almama durumunu.

Aslında en güzeli oyle...ben çalışırken öyle yapardım işten ayrıldıktan sonra da yine kendi paramı veririm anneme..yegenlerime harçlık vs.ne hesap sorarım ne de bana hesap sorabilir bu sekilde.zoruma da gitmez kendi ailesine ne verdiyse

Aslında en güzeli oyle...ben çalışırken öyle yapardım işten ayrıldıktan sonra da yine kendi paramı veririm anneme..yegenlerime harçlık vs.ne hesap sorarım ne de bana hesap sorabilir bu sekilde.zoruma da gitmez kendi ailesine ne verdiyse

Valla önce ben kilosu 100 TL olan meyveyi almam o meyvenin mevsiminin gelmesini beklerim eğer Türkiye'de olmayan bi meyveyse de almayı veririm :)))))
Eşim alıyorsa ekonomik olarak sıkıntı yaşamıyor demektir ailesine almakta özgürdür benim aileme almak zorunda değildir siz de ailenize birşeyler aldığınızda söyleniyorsa sorun vardır demek . Benim eşim yurtdışına çıkıyor bazen yurtiçi farklı illere gidiyor oralardan doğal ürünler vs getiriyor ailesine de alıyor benim aileme bazen getiriyor bu benim için hiç sorun değil .
Eğer bu durumu çok takiyorsanjz eve aldığı meyveden biraz ailenize götürün eğer kocanız sorun ederse sorun var demektir etmezse önemsemiyor. Ben bunu ayrımcılık olarak düşünmüyorum.

Eşim çalısmasa, evi tek başıma geçindirsem, anneme bir şey alırken kayınvalideme de almak aklıma gelmezdi sanırım.
Bir yere gidilir meshur bir seyi vardir o sirada onlara da alirdim. Ama evime peynir alirken anneme de alsam, dur kayinvalideye de alayim demem.

bu isin dogrusu boyledir diye bir sey yok bence,
her aile kendi duzenini kuruyor.

Ben ziyarete gidecegimiz zaman, elimiz bos gitmeyelim derim sadece, onun disinda kayinvalideme esim ne almis ne vermis haberim olmaz.

ben de kendi aileme imkanim olcusunde hediye gotururum, ondan da esimin haberi olmaz.
calismazken de bunun hesabini vermezdim, ama tabi ki ozaman ayagimi yorganima gore uzatirdim.

ornegin anneler gununde vs ben sadece kendi anneme hediye dusunurum,
esim kendi annesine alir veya almaz, bazen hatirlatirim, bazen hic lafini etmem.

sonucta, tamam aile oluyoruz ama herkesin anasi babasi da kendine yani bir yerde.
illa ki kisi kendi ailesini ayiracaktir, bunu da kotu niyetli bir ayrimcilik gibi dusunmemek lazim.

Erkek kardeşim arada kendi evine zeytin alır tenekede
Annemle bize de alır
Karısınınn annesine almaz
Senelik zeytinyağını aldı kardeşim
Baktım bize de almış işterimize getirtmiş
Karısının ailesine almaz

Erkek kardeşimin karısı da geçen evdeki tüm havlularını yenilemiş 20 tane falan ev havlusu almış
Aynısından annesine de almış

Ben de evliyim
Annemin maaşı YOk babam da biraz eli sıkıdır
Annemi arada yemeğe götürürüm
Senede iki üç kere hediye alırım
Ayakkabı çanta gibi bluz gibi
Aaa kayınvalideme de alayım demem banane ondan

Eşinize bınu söylemeniz çok ayıp olur
Adam kendi calısıyor istediği yere kendi alır
İstese sizin ailenize de alır
E belki de akıl edemıyor ama sizin söylemeniz abes
Madem siz de çalışın kendiniz alin
Ya da eşinizin size verdiği paradan alın

yani şimdi kendi açımdan düşünüyorum çalışan bir bayanım aileme yiğenlerime alırım şimdi alıyorum diye eşim kalkıp ne alırsan annemlerede alacaksın gibi bi trip yapsa zoruma gider bugünlere ailem getirmiş okutmuş büyütmüş alırım oda alıyorsa kendi maaşından alabilir sizin şuan maaşınız yok yani bence almak zorunda değil babanız yokmu başınızda onun ailesi üstelik katkıda bulunuyormuş yolunacak kaz gibi hissederdim ben

Niye böyle bir zorunluluğu olsun ki? Ailesiyle arasındaki diyalog farklıdır tabii ki, aileniz için de aynı düşünmek zorunda değil. Ben anneme denk geldikçe hediye amaçlı bir şeyler alırım, kayınvalideme ise sadece anneler gününde alırım ya da istediği özel bir şeye denk gelirsem ancak. Eşinizin size verdiği harçlıklardan bir şeyler alın siz de. Ya da çalışın.

kendi ailesi de size yardım ediyormuş maddi olarak
onlarda pek sen ben yok demek ki
şöyle yapın "ne güzel çalışıyorsun ailene de dilediğince alıyorsun. Keşke bende çalışsam da aileme istediklerimi alabilsem" gibi laf sokun :)

Ailen zor durumda değilse hiç lafını bile açma.
Eğer zor durumdaysa yarı yarıya vereceksin ya da aynısını onlara da alacaksın yerine birazcık bizimkilere de ayırır mısın onlara da hediye götürmüş oluruz tarzında bi konuşma yaparsın yine de kabul etmeyebilir mecbur değil.
Senin ve evin eksiklerini, istediklerini aksatıp ailesine harcıyorsa da öyle bir durumda olaya müdahale ederdim.

Senle ve evle ilgili maddi kısıtlaması olmuyorsa ailesine istediğini yapabilir.
Bu sene çalışmıyorum ama çalıştığım zaman kime hediye aldığıma eşimi karıştırmazdım

Bence abartıyorsunuz. Eşiniz ailesinden maddi destek aldığı için kendini borçlu hissediyor. Tabi sizin ailenize de arada jest yapsa fena olmaz ama yapmıyorsa da bence sorun edilmemeli. Arası iyi olsun, saygıda kusur etmesin gerisi boş. Ailenizin eşinizin alacağı bir şeye ihtiyacı yoktur eminim. Bu tarz şeyler için gerilmeyin. ama siz de üslubuyla yeri geldiğin ''Bizimkilere de alsak fena olmaz '' gibi yönlendirmeler yapabilirsiniz bence.

Valla benim ailem cok zor durumdaydi. Şuanda durumlar düzeldi cok şükür. Artık evi rahat gecindirebilecek babam. Borcu da kalmadı kimseye. Masallah
Ama sunun şurasında 2 ay oncesine kadar cok kötüydü. Elektrik faturasını ödeyemeyecek derecede anlatabildim mi
Ben de çalışmıyorum ama aileme destek oldum. Erzak pirinc bulgur yağ peyniri sucugu vs. Anneme elden de para verdim.
Esim hiçbişey demedi. Kaynanam da o durumda olsa tabi yardim edicek ama alınan şey ne anlamadım cerez gibi bisey mi?
Ya erkekler cok ince düşünceli değil ki siz annenlere oturmaya giderken annemlere şunu alalim vs dediginizde yok der mi? Mesela pasta mesela baklava vs. Bende eli bos gitmeyi sevmem mesela çünkü

Böyle ölçüp tartıp bir kilo şeyden 3 kilo alınıp ailelere dağıtıma kıstası çok saçma. Arada sırada hediye gider de kendi tarafını doyurma derdine düşüp sizin ailenize hiç kibarlık etmiyorsa hoş değil. Kimse mecbur değil ama gidip de bize ne kadarsa aileme de bukadar diye alması hoş değil. Kalkıp sen de kafana gore ailene bir şey alamadığında göre maddi durum herkese dağıtacak kadar parlak değil. çok kötü bir zamanda yaşıyoruz. insan dolabını doldurup kalanı kenara atmalı. milleti doyurma vakti değil. Arada bir yapilan jestleri kastetmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…