eşin ailesi ve mesafe

evet benmde anlamadığım bu..benim annemde bi anne!
benim annem hiç ses etmez..özlemez mi gittiğmde nasıl belli eder..ama bişey olsa müsait olmayacağımızı düşünüp bizden bekler çoğu şeyi..

bunu çözebilen varsa bana da söylesin.annem damadına laf vurmaz,iğnelemez,kaynanalık yapmaya çalışmaz..sürekli dipdibe olmak istemez.e o da anne değil mi? benim neyim eksik :)

oğluşları evlenince bazı annelerin içine semra kaynana kaçıyor bence..o tatlı sevimli kadın bir bakıyosun kaynanatör oluvermiş...yalnız bu dönüşümde bazı gelinlerin katkılarını da unutmamak lazım :)

yook daha yeni evli saylırım :)
değil mi.. ya en azından her gün burada yiyin demese size..siz haftanın 2-3 günü zaten kabul edersiniz ve gözünüze batmaz..
dimi erkeler için fark etmez ki cidden karnı doysun yeter paşaların :)

kesinilkle öyleee.. ben çirkef bir gelin olsam oda neler yapar yani altında kalmaz mümkün değil
güzel örnek :) biraz semra kaynanaının kaçtığı kesin

kesinlkle güzel tercüme ettin arkadaşım,ağzına sağlık :)

size çocuğunuz var falan demedim canım:)) genelleme yaptım sadece. bence karşı tarafın anlayışlı olması lazım. sonuçta bizde evlendik yuva kurduk biraz serbest bırakın kardeşim ya:))))

dimi ama..eşimle yapıyoruz genelde buda mutlu ediyor beni..
neden gidip hergün yemek bekleyeyeim..
haklısın arkadaşım

bence cok fazla gıtme yaptgıu yemegıde fazla alma hanı ıyı nıyetınden yapıyordur kadıncagız belkıde ama yerı gelır bı laf soyler gorumcen fılan varsa cok pısman da olablırsın aldıgına hem dedıgın gbı evınde esınle beraber yemek yapmak daha eglencelıdır bırbırınızle zaman gecırmıs olursunuz
bnm ananemde annemde aynı boyleler
anneannem yengem ogrtmen oldgu ıcın cocuguna bakıyo kendını evın annesı sanıyo galıba sofra kaldırcaz mesela xxx sunu al bunu dolaba koy sunu soyle yap bılmem ne kadın bılmıyomu sankı yanı ne kadar gıcık oluyorum ona oyle deyınce
annemde 15 yasındakı oglunu utanmasa elıyle beslıycek ılerde gelını olursa ona tapar sanırım yemeklerını utulerını fılna yapmaya calısır heralde acaba bızde mı ılerde boyle olacagız

Benim annemde babamdan çok çekti bu konuda o yüzden doluyum, iyi ki uzaktayım her gün şükrediyorum

ooo..annelerimiz zamnda neler çekmedi ki..
kesinlikle bende şükrediyorum..Allahım bu günlerimizi aratmasın

sen uyarabilrsin mesela anneaneni..senin lafın batmaz :)
kardeşinn eşide birazcık yandı o zamn
inşallah öyle olmayız..Allah korusun..ve hayırlı evlatlar ve gelinler nasip etsin rabbim

hayır demeyi öğrenmemiz gerekiyor sanırım başka yolu yok, eşlerimize bırakırsak nevar bunda kötü niyetlisin kadın iyiliğinden yapıyor oluyor bende anlıyorum ama 30-40 kere reddetmeme rağmen hala o iyilik yapılmaya devam ediliyorsa o iş artık iyilikten çıkmıştır,baskıya dönmüştür. Yapma kardeşim bana iyilik

evet dimi ama yaaa.. reddetmek üzerine hala yapılıyorsa baskıdır..
AMA şu yazılanları okusalar KESİN çözÜm olur

kesinlikle hayır demeyi bilmek gerekiyor....her şeye peki pekala dedikçe istekler ve beklentiler çığ gibi büyüyor......

biz yakın oturuyoruz eşimi işi de oturduğumuz yerde yani annesini neredeyse hergün görür ama ona rağman kv yine de yakamızı bırakmak istemez yani bu biraz tarz meselesi birazda kıskançlık diyelim:)misafiri gelse yanında bizi ister bi yere gitcek olsa bizi de götürmek ister ama eşim geçenlerde isyan etti biraz duruldu ama eminim yeniden başlar:)yani kv çok iyi niyetlide olsa bazı şeylere ne sen alış ne de onu alıştır mesafe her zaman iyidir aslında

kesinlikle hayır demeyi bilmek gerekiyor....her şeye peki pekala dedikçe istekler ve beklentiler çığ gibi büyüyor......

aynenn..herkez için geçerli..
örnek bi iş arkadaşına hep evet dersen bir daha hayır demene fırsat vermez ve tepene çıkar..
k.v deye dahada dikkat etmek gerek

Son düzenleme:

bak ne güzel gitsin eşin öğle tatlinde falan..ana oğul hasret gidersinler..
sende bi ooh bee falan demiş olursun

evet dimi ama yaaa.. reddetmek üzerine hala yapılıyorsa baskıdır..
AMA şu yazılanları okusalar KESİN çözÜm olur
bazen bende üzerimde baskı hissediyorum ısrar ısrar ısrar boğuluyorum k.validem sırf gelmemiz için 15 dk eşime tel.de dil döktü yemeğimizi yiyemedik tel.de konuşmaktan bazen insan hayır deniyorsa bunu anlamalı

ben de dertliyim bu konuda.....ve çok mutsuzum.....kalbim sıkıştırıyor,midem bulanıyor....rahatsızım yani kısaca....ve eşim yanımda değil annesini tutuyor hep....ANNESİ BİRŞEY YAPMIYORMUŞ,BEN ABARTIYORMUŞUM HATTA BİR DEFASINDA DA DEDİ Kİ BEN ONLARIN ARASINI BOZMAYA ÇALIŞIYORMUŞUM BEN PSİKOPATIM...

bak ne güzel gitsin eşin öğle tatlinde falan..ana oğul hasret gidersinler..
sende bi ooh bee falan demiş olursun
işi kendine ait rahat zaten gider öğlen falan ama kv yetinmiyor herşey de biz de olcaz yada eşiyle gidemediği yerlere bizi sürüklemek ister yani istekler bitmiyoröğlen görmekle alakası yok yani maksat bizim ayrı bi hayatımız olmasın

bence annesini direk suçlama yada eleştirme o zaman haklı da olsan haksız duruma düşersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…