eşin ailesi ve mesafe

neyse ki sen şanslıymışsın....benim eşim hem anneci hem de annesi yakamızı bırakmak istemiyor....

neyse ki sen şanslıymışsın....benim eşim hem anneci hem de annesi yakamızı bırakmak istemiyor....

Ben pek şanslı olduğumu düşünmüyorum, keşke çok anlayışlı bir kayınvalidem olsaydı o zaman şanslı olurdum.

Kaç kere biz yemek masasındayken arayıpta oğlum gel senin sevdiğin yemeği yaptım diye aklını çelmeye çalıştığını bilirim.

Ne kadar kötü bir durum düşünsene, ailece yemek masasındasın ve eşinin annesi arıyor oğlum gel senin sevdiğin yemeği yaptım.

canım benim benimde çok şükür büyük bir sorunum yok..
ilerisi için mesafeden bahsediyorum..

nişanlıyken bende aynısını düşünüyordum biliyormusun..
"aay ne sevecen ne tatlı bir kadın,ben çok seviyorum,gelinler niye k.v sevmezler ki" falan diyordum
şimdi sevmediğim anlamına gelmiyor,çok şükür aramzda sorun da yok..ama bişeyler gözüne batabiliyor

ilerde kötü olmamak adına mesafeden bahsediyorum ben

cidden çok kırıcı..
müstakbel kv'den şunu bilmiyor..gelen gideni aratır yada içini bilmeden başına gelmeden konuşmasın
aaayyy çok sinirleniyorum böyle şeylere yaaa..başka oğlu varsa Allah öyle bir gelin verir ki başına seni öper tepesine koyar

benim kvde de benim gelinim bi tane diye dolanır ortalıklarda..ama ben bi içten pazarlık hissediyorum işte..sorun burda
yani o başkalarına söyledkleri güzel sözleri gösteriş olarak düşnüyorum
hatta komşularnn yanından geçerken koluma girer falan..
bunlar basit örnekler

ama güzelim senin eşinde iş bitiyor..kim olursa olsun, sen bile olsan öyle konuşsan,ağzını kapatmasını bilecek

o askerlik olayları falan cidden kadının samimi olmadığını açıkça ortaya koyuyuor..bildiğin kıymete binmş..
belliki eşinde bunun farkında..farkında olmayıp yere göğe sığdrmasaydı bunca şeyin üstüne?
diğer arkadaşlara göre biraz daha şanslısın bence..
çünkü eşin tututmu herşeyden önemlii

canım en azından eşin anlayışlı..
boşversene sen onu..
eşin anlayışlı olması gerçekten şans..

kesinlikle aslında mesafe gelecek huzursuzluklar için büyük bir tedbir

aynen canım yaa aynenn..
bende sürekli kendi anneme diye tutturmuyorum
iki tarafada eşit ölçüde gidiyorum
eşin senden habersiz davranmaması çok güzel
benim eşimde öyle adım atmaz..ama arada fark var ben 2 aylık evliyim.. :)
inşallah sonrasında da böyle devam eder..

canım desene zamanında 2aylık evliyim diye:) merak etme oturur herşey..sen olmasını istediğin gibi yap, davran herşey oturacak üzülme..herkes alışacak ilk zamanlar kızacaklar belki içten içe ama alışacaklar.ben ilk günlerimde ne diye evlendimki derdim hergün bugünde tam tersi iyiki evlendim diyorum..sen bildiğini oku mesafeni koy istersen git istemezsen gitme..mesela yorgunsan git işinede gelir ohhh yemek derdi yok evde durumu..kocanda alışacak bu duruma zaten ılımlı diyosun dinliyo seni..

ahh canım kıyamam evlendikten sonrada umarım böyle düşünürsün senin dediğin en makul olan tabiki

öyle canm
Hakkımızda hayırlısı olsun bütün k.k kızlarınınnnn :)

Kv nize çok kızamıyorum. Aslında gerçekten iyi niyetle yapıyor. Sizin çok ev yemeği bilmediğinizi çözmüş ve kendi oğluşu aç kalmasın, sevdiği yemeklerden yesin diye, size de zahmet olmasın diye boyuna yemek pişiriyor. Ben sizi çok iyi anlıyorum. Benim KV de çok yapıyor bunu. "yemek pişirdim bugün bize gelin". Gidiyorsun tamam ama çaydı meyveydi derken zaten gece oluyor, ben yorgun eşim yorgun, üzerimde rahatsız iş kıyafetleri, eşimle iki muhabbet yapamadan gece oluyor. Çoğu zaman yatmamızı da istiyor ki en gıcık olduğum kısım bu.

Aslında kendi açısından bakarsak akşama kadar yemek pişirip işte yorulan gelininin daha fazla yorulmamasını, evde hazır yemek hazır çayla keyfine bakmasını, sürekli sıcak ve güzel yemekler yemesini sağlıyor. O yaşlı haliyle çocuklarını düşünüp çabalıyor. Annelik görevini yapıyor. Nankör gelin bir de şikayetçi mi olsun

Amma velakin ne demiş bir büyüğümüz "cehenneme giden yollar iyi niyet taşlarıyla örülmüştür". İyiniyetin bu kadarı fazla. KArşısındakiyle empati kuramayan, tek bir açıdan bakan bir iyiniyet bu.

Kimse kimseye bel bükmemeli bu hayatta, kendi ailesine bile. İleride kimin neyi nasıl kullanacağını bilebilir miyiz?

Siz yine arada sırada gider, halini hatrını sorar, yemeğini yersiniz. Onu mutlaka davet edip güzel yemekler hazırlayın. Elinizden iş geldiğini, oğluşunun karnı tok sırtı pek olduğunu uygulamalı olarak gösterin. Hatta arasıra börek falan yapıp siz götürün ona. Gidiş sıklığınızı azaltın. Nasıl alışırsa öyle devam eder. İki günde bir gidiyorsanız 3-4 gün gitmeyince telefonlar başlar, kuruntular -şikayetler alır yürür.Çünkü gerçekten vazifeniz gibi oluyor ve üstünüze yapışıyor böyle şeyler. En önemlisi eşinizin tavrı tabi ki. Onu da işve ve cilveyle eve çekin. KV nizin çağrılarını o reddetsin. Evde sizinle olmak, makarna da yese kendi evinde eşiyle yemek istesin.

canım en azından eşin anlayışlı..
boşversene sen onu..
eşin anlayışlı olması gerçekten şans..

Valla güzel şeyler yazmanız içimi rahatlattı. Bende ne şanssızım deyip duruyordum. :)

Eşime kötü diyemem çok mükemmel bir eştir, çok harika bir babadır, hatta herkes bana tutum ve davranışlarına imrenir.

Ama iş bu kayınvalide ile denge soruna gelince işler değişiyor, beni yıpratmaz ama nasıl anlatıyım annesi gel sevdiğin yemeği yaptım dediğinde "anne benim karnım tok" der, karnım tok diyene kadar "anne ben bu evde tek değilim, benim birde eşim var" dese.

Son düzenleme:

evet arkadaşım çok doğru söylüyorsun..
aynenn annemde öyle der..güzel yemekler yap içi rahat etsin der :)
mesela ben empati kuruyorum.özlüyor oğludur canıdır diyorum..ama alışsn yavaştan..
hatta akraba gezmeyi çok sever onada arada gideriz tabi müsait oldukça falan diye güzel güzel tepki veriyorum bende.. (şu el öpme ve bohça mevzuları)
geçenlerde pazar günü eşime dedim sen çık dışarı arklarınla takıl (elinede kv nin kaplarını tutuşturdum bunlarıda annene bırak dedm)..biraz ana oğul hasret gidersinler diye mesela..
ben eşimi rahat bıraktıkça gidesi gelmiyor..iki saat sonra döndü eve :)

neyse konumuz sapmasın yani diyeceğim o ki ben kv mi düşünüyorum..umarım oda beni düşünsün isterim her zaman :)
işve cilve kısmına gelince o içimde var sanırım..ama güzel çözüm oluyor..açamayacağı kapı yok

canım işte onu da dese dört dörtlük olur ki öyle bi erkek yok türleri kusurlu

mesafe koymak biraz da eşe bağlıdır eğer eşin aşırı anneciyse ne yaparsan yap o mesafeyi hemen koyamazsın
ben kendi kocamdan biliyorum adam hemen sen benim ailemi istemiyorsun diyordu kayınvalidem de zaten hep oğlum gelinim yanımda olsun tarzı düşünüyordu ne desem yanlış anlaşılıyordu
yani erkek önemli eş anlayışlı olduktan sonra mesafe koymak için kadının uğraşmasına bile gerek yok erkek gerekeni yapar

canım işte onu da dese dört dörtlük olur ki öyle bi erkek yok türleri kusurlu

Senin eşinde mi benim eşim gibi yoksa?

İşte gülünde dikeni var diye idare ediyoruz ama dikenler can yakmaya başlarsa ne olur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…