bence annesini direk suçlama yada eleştirme o zaman haklı da olsan haksız duruma düşersinben de dertliyim bu konuda.....ve çok mutsuzum.....kalbim sıkıştırıyor,midem bulanıyor....rahatsızım yani kısaca....ve eşim yanımda değil annesini tutuyor hep....ANNESİ BİRŞEY YAPMIYORMUŞ,BEN ABARTIYORMUŞUM HATTA BİR DEFASINDA DA DEDİ Kİ BEN ONLARIN ARASINI BOZMAYA ÇALIŞIYORMUŞUM BEN PSİKOPATIM...
ne kadardır evlisin bilmiyorum ama evlendikten sonra erkeklerde oluyor bu benim eşimde de oldu ama sanki son 2-3 aydır biraz değişti gibi umarım daha da iyi oluryok zaten ben annesini hiçbir zaman direk suçlamadım....annen şöyle diyor üzülüyorum kırılıyorum gibi söyledim ama eşim evlendikten sonra ailesine adeta bağımlı oldu bir anda....
ne kadardır evlisin bilmiyorum ama evlendikten sonra erkeklerde oluyor bu benim eşimde de oldu ama sanki son 2-3 aydır biraz değişti gibi umarım daha da iyi olur
biz de 2 enedir evliyiz ilk aylar daha sancılı geçti zaman zaman beni sinir etmeye devam ediyolar istiyolarki bi şekilde hep onlarla olalım bağımlı olalım ama beni sıkıyor bu durum yine de eşime direk söylememeye çalışıyorum şimşekleri üzerime çekmemek için.eşin anlaşılan anne ve babası be söylese onları haklı buluyor ben erkeklerin bu tavrını anlamıyorum çocuk yapacaksanız karar verir uygun zamanda yaparsınız çocuk baskısı bana göre insanların özel hayatına müdaheledir eşin farkında deil heraldebizim 3 sene bitti....ilk zaman haftada 2 3 gidiyorduk...artık 1e indi tabi var bizde de değişiklikler....ama ben kendimden geçtim bu arada.....çocuk için baskı kurdu en son kvalidem....eşimle yine birbirimize düşürmeyi başardı....eşim ağzımı açıp tek kelime etmemi istemiyor...ONLAR HERŞEYİ SÖYLEYEBİLİRMİŞ(BİZİM YATAK ODAMIZA DAHİ KARIŞABİLİRLER)AMA BİZ CEVAP VEREMEZMİŞİZ....olur dedim başka....dilsiz ve sağır olmalıymıştı dedim sizin gelin.....
biz de 2 enedir evliyiz ilk aylar daha sancılı geçti zaman zaman beni sinir etmeye devam ediyolar istiyolarki bi şekilde hep onlarla olalım bağımlı olalım ama beni sıkıyor bu durum yine de eşime direk söylememeye çalışıyorum şimşekleri üzerime çekmemek için.eşin anlaşılan anne ve babası be söylese onları haklı buluyor ben erkeklerin bu tavrını anlamıyorum çocuk yapacaksanız karar verir uygun zamanda yaparsınız çocuk baskısı bana göre insanların özel hayatına müdaheledir eşin farkında deil heralde
of canım ya tam tipik sorunlu kaynana yok elimden aldın yok gelip yerleşeyim erkek anneleri neden çocuklarının ayrı bi aile kurduğunu kabullenmiyor anlamıyorum ama hep erkekler çanak tuttuğu için oluyor bunlar bu arada özel değilse çocuk düşünmüyomusun yoksa olmuyor mu merak ettim bu arada benim sağlık problemim var hamile kalamıyorum benim karşıma geçip bu konuda hiç bişey söylemediler ama eşime sormuşlar neden yapmıosunuz diye eşimde siz karışmayın kendi işinize bakın demiş zaten stresliyim bi de üstüme gelirlerse mahvolurumyokkk olur mu....onlar karar mercii,biz uygulayıcı....evet evet onlar naparsa yapsın haklı ama ben el kızı onların arasını bozmak için geldim.....psikolojimi bozdum rahatladım.....kvalidem bana oğlumu elimden aldın bile dedi düşünebiliyor musun ne diyeceğimi bilemedim...başkalarından örnek verir dururdu bir ara....baştan istemeyince sonradan da olmuyormuş çocuk.....insanların çocukları olmuyorsa duyduk duymadık demeyin biliyor musunuz bizim çocuğumuz olmuyor diyecekler herhalde....ama bizim allah nasip eder de bebeğimiz olursa gelip yerleşecek....bir ara beraber yaşamayı teklif bile etmiş....hem geçinemiyoruz....eşim de bakarız demiş yaa....istemiyorum dedim..gelsinler buyursunlar ben giderim dedimm yaşayın hep birlikte......genç bir de ya...iyice yaşlandı mı napacağız böyle bilmem....çok bunaldım.....
of canım ya tam tipik sorunlu kaynana yok elimden aldın yok gelip yerleşeyim erkek anneleri neden çocuklarının ayrı bi aile kurduğunu kabullenmiyor anlamıyorum ama hep erkekler çanak tuttuğu için oluyor bunlar bu arada özel değilse çocuk düşünmüyomusun yoksa olmuyor mu merak ettim bu arada benim sağlık problemim var hamile kalamıyorum benim karşıma geçip bu konuda hiç bişey söylemediler ama eşime sormuşlar neden yapmıosunuz diye eşimde siz karışmayın kendi işinize bakın demiş zaten stresliyim bi de üstüme gelirlerse mahvolurum
eşimin söyleme nedeni rahatsızlığımı biliyor ve beni ezdirmiyor aksi durumda ne olurdu bilmem.bu arada ayrılığı neden düşünüyorsun ki eşini seviyosan ailesini takma belki zamanla o da anlar senin değerini sana doğru bi dönüş yapar ilk zamanlarda daha çok yaşanıyormuş buraya konu açıp arkadaşların tecrübesinden yararlanablirsinevet benim eşim müsaade ettiği için oluyor....çocuk düşünüyordum fakat durum böyle olunca en iyisi bir süre ertelemek...çünkü ayrılırsak o da sefil olur....evliliğimin gidişatı pek parlak değil....benim eşim hayatta diyemez öyle bir şey.....
ben de dertliyim bu konuda.....ve çok mutsuzum.....kalbim sıkıştırıyor,midem bulanıyor....rahatsızım yani kısaca....ve eşim yanımda değil annesini tutuyor hep....ANNESİ BİRŞEY YAPMIYORMUŞ,BEN ABARTIYORMUŞUM HATTA BİR DEFASINDA DA DEDİ Kİ BEN ONLARIN ARASINI BOZMAYA ÇALIŞIYORMUŞUM BEN PSİKOPATIM...
oooff bu şaka gibi bi durum..
insan deli olur yaa..senin kabahtin yokken bile adın çıkmış oluyo bi kere..
ooff kusura bakmayın da salak eşlerin kabahati!
ya iki tarafıda tutsun yaa..bi tarafı küçük görmesin kimseyi kimseye ezdirmesin..
çok basit aslında..
aayy sinir oluyorum böyle durumları duyunca yaa..
eşimin söyleme nedeni rahatsızlığımı biliyor ve beni ezdirmiyor aksi durumda ne olurdu bilmem.bu arada ayrılığı neden düşünüyorsun ki eşini seviyosan ailesini takma belki zamanla o da anlar senin değerini sana doğru bi dönüş yapar ilk zamanlarda daha çok yaşanıyormuş buraya konu açıp arkadaşların tecrübesinden yararlanablirsin
Selam Tamtatam,
Konunu ve cevaplarını okudun, lakin tam olarak ne ile ilgili öneri almak istediğini anlayamadım..
"Yemek konusunda pratikleşmek istiyorum" diyorsun, bir yandan da, "acaba tencereden yemek mi kabul etsem ama oğlu işte yemeğinden mahrum kalmasın, yinede haftada birkaç kere gitmek lazım" v.b gibi arada çelişiyorsun fakat biliyorum iyiniyetinden.
Çelişkilerinin, hem karşında gördüğün iyiniyetten, hem kırmamaktan, hemde eşininde gönlünün olması açısından güzel ama geleceği görememen açısından kötü. Neden mi ? İleride özene bezene yaptığın bir sarmayı yada farklı bir yemeği, yada öğrenmek için ilk denediğin yemekleri eşine sunma hevesinde bulunduğunda; ansızın geleneşinin en sevdiği, bir yemek tencere ile yada telefonda yemeğe gelin ısrarlarıyla, yada eşinin "annemlere yemeğe gidiyoruz söz verdim" sözleri ile kırılmaz.
Çünkü alışkanlıklar, tavizler, fazla iyiniyetler ve sık kabullenmeler, beraberinde emrivakiyi getirir. Bunu da sakın unutma...
Ben evli değilm henüz nişanlıyım kayınvalideme karşı asla yapmacık ve mesafeli olmadım ve olmamda .
Kendi anneme nasılsam onada o şekilde davranıyorum.O da bana aynen kızı gibi davranır .
Bu mesafe koyma olayını bana bir arkadaşımda söyledi ama ben doğru bulmuyorum.
Mesafe yerine sevgi koysak daha iyi olmazmı :)
yok zaten ben annesini hiçbir zaman direk suçlamadım....annen şöyle diyor üzülüyorum kırılıyorum gibi söyledim ama eşim evlendikten sonra ailesine adeta bağımlı oldu bir anda....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?