kırmadanı falan yok alır karşıma dan dan söylerim, sakat konular bunlar evlilik bitirir.koca mı bakıcam evde? he şu durumda da büyük ihtimalle hemen evlenmem , kendi ailesini kurucağını idrak edicek olgunluğa gelsin, kenarda biraz birikimi olsun öyle düşünürüm
Ben aile evinin masrafları ille kardeşler arasında bölüşülür diyenlerden değilim. İsteyen istediğini yapar ailesine. Bu konuda diğerlerini zorlamak ya da diğerlerinin bir kardeşi zorlaması doğru değil bence. Bu tip yardımlar gönüllülük esasına dayanır çünkü.
Kadın bu konudan rahatsızsa evlenmesin. Belli ki adam içinden geleni yapacak, baştan da söylemiş zaten. Huzursuz bir evlilik olur.
Merhaba kızlar,
3000 lira alan bir adam
7000 lira alan bir kadın düşünelim.
Adamın 2 kız kardeşi daha var hepsi hemen hemen aynı kazanıyor. Ancak adam aile evinin “ben evin babasıyım” rolünde (baba vefat ettiği için) ve çoğu masrafa o koşmuş.
Şimdi evlilik düşünülüyor. Kenarda falan para yok her şey borçla yapılacak çift beraber çalışarak ödeyecek. Ekstradan adamın aile evinin tapusuna ayda 1000 lira sabit gideri olacak.
Adam bunun dışında aile evine bir para vermeyeceğini ancak büyük ihtiyaçlar olursa (örneğin çamaşır makinesi bozuldu) onu alacağını söylüyor.
Kadın bundan rahatsız çünkü bu durumda böyle oluşacak ihtiyaçları 3 kardeş ortak karşılamalı. Ne düşünüyorsunuz? Ve bu kırmadan nasıl söylenir?
valla topa tutulucam da 7000 lira alan kadınken 3000 lira alan adamla evlenmezdim.
erkeğin 2.5 katı fazla kazanıyorsam evin babası ben olmuş olurum.
sevgi+mantığı aynı anda işletirim.
adam kendi 3000 inden ailesine o kadar yardım edip hem de ev geçindiremez.
hayat muşterek dedik ama o kadar da değil.
benim gözume batar benim paramı eşimin yemesi.
açtım bağrımı linç bekliyorum.
Merhaba kızlar,
3000 lira alan bir adam
Adamın 2 kız kardeşi daha var hepsi hemen hemen aynı kazanıyor. Ancak adam aile evinin “ben evin babasıyım” rolünde (baba vefat ettiği için) ve çoğu masrafa o koşmuş.
Şimdi evlilik düşünülüyor. Kenarda falan para yok her şey borçla yapılacak çift beraber çalışarak ödeyecek. Ekstradan adamın aile evinin tapusuna ayda 1000 lira sabit gideri olacak.
Adam bunun dışında aile evine bir para vermeyeceğini ancak büyük ihtiyaçlar olursa (örneğin çamaşır makinesi bozuldu) onu alacağını söylüyor.
Kadın bundan rahatsız çünkü bu durumda böyle oluşacak ihtiyaçları 3 kardeş ortak karşılamalı. Ne düşünüyorsunuz? Ve bu kırmadan nasıl söylenir?
Yani evet ama adamla kadının yeni kuracağı evlilikte zaten bir sürü borç olacak anca geçinilecek. Yoksa kadın zaten dert etmez..
Adam başlarda iyi kazanıyormuş kendi işi, sonradan işler bozulmuş virüs yüzünden.
Biraz zamana bırakırdım. Aile kurmak bilinc isteyen birşey kendim de aile kurmanin bilincine varmadan evlendigim için eşime zor anlar yaşatıyorum ve bunun için oldukça üzgünüm. Oncelikle hayatinizda birinci yerin sizin oldugunuza kavramasi lazım. Evet kendi ailesi de degerli ama maddi konular ince konular. Siz calismamis olsaniz evi nasil gecindirecek? Bende esimden fazla kazanıyorum evlendikten sonra bu tarz seyler siz sorun etmeseniz de malesef karsi taraf icin sorun olabiliyor. Siz acik acik evleneceginiz kişiyle konusun. Ben sıkıntı olabilecek seyleri alıp karsima konusmustum bu yuzden eşim bunlara hazirlikliydi zaten. Iyiki anlatmisim ve o tamam dediği icin o zamanlar, su an sadece yardimci olmaya çalışıyor.Merhaba kızlar,
3000 lira alan bir adam
kim bu adamAdam başlarda iyi kazanıyormuş kendi işi, sonradan işler bozulmuş virüs yüzünden.
valla topa tutulucam da 7000 lira alan kadınken 3000 lira alan adamla evlenmezdim.
erkeğin 2.5 katı fazla kazanıyorsam evin babası ben olmuş olurum.
sevgi+mantığı aynı anda işletirim.
adam kendi 3000 inden ailesine o kadar yardım edip hem de ev geçindiremez.
hayat muşterek dedik ama o kadar da değil.
benim gözume batar benim paramı eşimin yemesi.
açtım bağrımı linç bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?