Eşin ailesine yardım etmesi

Oldu başka derim hayrola derim höst derim kırılırsa kırılsın

Kuzeniniz bu şartlarda evlensin, maaşının çoğu borçları gitsin, eside 3000 TL maaşından tapu içi 1000 TL gönderip üzerine ailesine yardım da etsin, birkaç ay sonra tekrar firkirini sorarsınız bakalım hala böyle mi düşünüyor ?

Ben cevabını tahmin ediyorum da sizde öğrenmiş olursunuz.

sen o şekil giyinirsin ben bu şekil giyinirim.
kimse kimseye karışamaz.
bana göre denklik o değil, eşim benden çok kazanmalı, en azından bana yakın kazanmalı.
evlilik bir nevi ortaklık, ben benimle arasında çok fark olan biriyle ortak olmazdım,olmadım.
ataerkilliğin töre kısmına, erkeğin daha çok değer görmesi kısmına karşıyım, ama hesabın çoğunu ödeme, eve daha fazla gelir getirme kısmında daha ataerkilim ödesin diyen taraftayım.
o açıdan az bir primatlık var ne yalan söyleyim, adam geyik getirsin falan, avcı toplayıcı hayattan tam kopamadım.

Ya su son paragrafiniz o kadar tatli ki siz ne deseniz ben okeyim

Adam calismasa evin idamesini yürütüp doğacak cocuklara baksa daha mı mantıklı olur diye şöyle bir içimden gecirdim...
Öyle biri varsa ben cocuk da yaparim calisirim da evbeyi basarım bulursam nikahı. yeterki tüm ev islerini yapsin çocuğa baksin disarida beyefendi mutfakta aşcı yatakta j... olsun. Buradaki hanimlar nasil kocasina yaranmaya calisiyorsa o da bana yaranmaya calissin

Üstelik annesine her ay minimum bin TL -maksimumu belirsiz düzenli para yardimi yapmayı bırak kendisine birşey alırken bile kırk kere düşünür ...şaka bir yana sevgilimin yalnız yasamaya bütçesi yetmediği için benimle evlenmesini pek istemezdim

Ben mantık evliliği yapmadım. Evlenirken de sonrasında da varımı yoğumu ortaya döktüm.

Ama otuzlu yaşlarımın verdiği tecrübe ile ben olsam bu bahsettiğiniz evliliği yapmazdım. Çok seviyor olsa bile problem yaratır bu anlattıklarınız. Adamın geliri zaten az, olabilir normaldir. Ama bu az geliri iki evin sorumluluğumu karşılayamaz maalesef. Bir evliliğin maddi sorumluluğunu tek başına yüklenen taraf muhakkak mutsuz olur.

Adam deseydi ki annemin ihtiyaçlarını kardeşlerimle karşılamaya çalışırız, anlarım. Ama evde iki çalışan bekar kız kardeş varken, onların da kullanacağı beyaz eşyayı tek başına üstlenecekse, bu adam evliliğini hep ikinci planda tutacak demektir.

Evet cok haklisiniz. Bu tabi memleketten memlekette degisiyor. Sosyal memleketlerde her aile kendi yasaminizi yasiyor. Ama bu konu sahibinin erkek arkadasimi nisanlisi mi, simdi bilmiyorum, demekki daha genc ve genc annesi var, bu kadin mesela calisabilir. Cok insanlar 65 veya 67, 70 yasinda kadar calisiyor. Bütün gün evde ne yapiyorlar? Yarim gün calissa, kendi parasini kazansa, o zaman oglu icin de iyi, oglu mutlu bir evlilik yapar.

Evet malesef ki evlenmeyi düşünen ciftlerin aralarında bu tür sorunlar engeller olabiliyor şimdi kadin 7 bin lira maaş alıyor acaba adam evin borcunu da eve de yeter hatunun parası mantığındamı eger oyle ise kadinin da aklına bu düşünce ilişmiş olabilir bu düşünceyi kadinin aklına sokan ya bir söz yada bir olay konu olmuş ise bu işi uzatmanın anlamı yok usulca bitirmek çok dogru olacaktır veya adam ve ailesi kızı gerçekten samimi duygularla sevmiş ve onun varlığına değer veriyor ise saygı sevgi var ise evet o adamla ve ailesiyle evlenilir

Ay su an düsündüm de bebce cok iyi fikir ya 10bin maasim olsa calismayan adam isterdim bedava hizmetci ben de sirf bunun icin evlenmesini istemezdim cok kötü ya

Yani ben de böyle bir evlilik yürümez diyenlerdenim. Aileye yardım konusuna gelince; bu evlenmeden önce yapılmalı. Gerçekçi olmak lazım. Bu şartlarda emekli maaşı ile yaşamak zorken hiçbir güvence yokken yaşamak imkansız. İnsan ailesini tabii ki bu şekilde bırakamaz. Yapılacak şey; evlenmeden önce aileye bir şekilde bir ev almak ya da sigortadan yararlanmasını sağlamak, bir şekilde emekliliğini garantilemek. Ev fiyatları falan çok uçuk. Onun da farkındayım ama üç kardeşlermiş. Birleşip alabilirler sanırım. Zor tabii kolay değil fakat herkes kendini güvende hissettiği zaman ( hem maddi hem de manevi) evlilikler daha sağlıklı yürüyor.

Genç midir bilmem. Emekli olmuş insanların tekrar çalışmasına karşıyım ben.

Uzaklaşarak kaçardım. Zaten az kazanıyor o u da ailesine verirse eline ne kalacak kadın mı adama bakacak. Yeri gelecek çocuk olacak kadın çalışmayacak o zaman geçim nasıl olacak. O büyük masraflar da hep çıkar yani her ay 1000 tl dışında ki 1000 tl de az değil ek para da verecek. Bu adam neyine güvenerek evleniyor kadının parasına ki öyle duruyor.

Annenin evi var anladığım kadarıyla. Muhtemelen toki ya da kooperatif dairesi ve geri ödemesi devam ediyor hala.

Kadınlar çalışmadığı zaman evin tüm maddi yükü de erkekte oluyor ama bu açıdan bakınca. O doğru da tam tersi neden yanlış?

Ya ben aynı şeyler olduğunu düşünmüyorum. Gözlemlediğim kadarıyla çalışmayan kadınlar çocuk bakımı ve ev işleri gibi sorumlulukların daha büyük bir kısmını (hatta bazen tamamını) üstleniyor. Bir nevi iş bölümü diyebiliriz.

Bu örnekte ise iki taraf çalışacak, en iyi ihtimalle diğer (ev işi, çocuk gibi) sorumlulukları eşit paylaşacaklar. Adam hiç çalışmayıp bu sorumlulukların büyük kısmını üstlenecek dense daha mantıklı.

Bu arada erkek daha çok kazanacak kafasında asla değilim. İlk evlendiğimizde ben daha fazla kazanıyordum ve asla aramızda sorun olmadı. Ama bu olayda azıcık kazancın yarısı aileye gidecek. Kalan taraf mutsuz olabilir diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…