- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
Oldu başka derim hayrola derim höst derim kırılırsa kırılsınMerhaba kızlar,
3000 lira alan bir adam
7000 lira alan bir kadın düşünelim.
Adamın 2 kız kardeşi daha var hepsi hemen hemen aynı kazanıyor. Ancak adam aile evinin “ben evin babasıyım” rolünde (baba vefat ettiği için) ve çoğu masrafa o koşmuş.
Şimdi evlilik düşünülüyor. Kenarda falan para yok her şey borçla yapılacak çift beraber çalışarak ödeyecek. Ekstradan adamın aile evinin tapusuna ayda 1000 lira sabit gideri olacak.
Adam bunun dışında aile evine bir para vermeyeceğini ancak büyük ihtiyaçlar olursa (örneğin çamaşır makinesi bozuldu) onu alacağını söylüyor.
Kadın bundan rahatsız çünkü bu durumda böyle oluşacak ihtiyaçları 3 kardeş ortak karşılamalı. Ne düşünüyorsunuz? Ve bu kırmadan nasıl söylenir?
Kuzeniniz bu şartlarda evlensin, maaşının çoğu borçları gitsin, eside 3000 TL maaşından tapu içi 1000 TL gönderip üzerine ailesine yardım da etsin, birkaç ay sonra tekrar firkirini sorarsınız bakalım hala böyle mi düşünüyor ?Biz maddi farklılığı pek önemsemiyoruz. Kadın iyi maaş alıyorsa bugün alıyor. Yarın işten çıkartılacağı ve yeni iş bulabileceği ne malum? İşinden sınanmayanlar yok mu? Maddi olarak çok iyi durumdayken batanlar yok mu. O duruma gelip, adamın maaşı yükselip bize “sen bu eve destek olamıyorsun tüm yükün üzerimde” derse ne kadar kötü oluruz. O yüzden böyle düşünmemek gerektiğini düşünmekteyiz :)
Ataerkilligin yanlis olduğunu savunuyoruz her yerde. Bu nasil bir mantik ? Mantik evliligi yapilabilir kendinden daha iyi maddiyatta biriyle evlenilmek istenebilir buna ok. Ama bunu illa erkek cok almali derseniz isin rengi değişiyor. Tam tersinde sesiniz cikmiyorsa bunu da elestirmeye hakkiniz yok.
-----
Ya su son paragrafiniz o kadar tatli ki siz ne deseniz ben okeyimsen o şekil giyinirsin ben bu şekil giyinirim.
kimse kimseye karışamaz.
bana göre denklik o değil, eşim benden çok kazanmalı, en azından bana yakın kazanmalı.
evlilik bir nevi ortaklık, ben benimle arasında çok fark olan biriyle ortak olmazdım,olmadım.
ataerkilliğin töre kısmına, erkeğin daha çok değer görmesi kısmına karşıyım, ama hesabın çoğunu ödeme, eve daha fazla gelir getirme kısmında daha ataerkilim ödesin diyen taraftayım.
o açıdan az bir primatlık var ne yalan söyleyim, adam geyik getirsin falan, avcı toplayıcı hayattan tam kopamadım.
Öyle biri varsa ben cocuk da yaparim calisirim da evbeyi basarım bulursam nikahı. yeterki tüm ev islerini yapsin çocuğa baksin disarida beyefendi mutfakta aşcı yatakta j... olsun. Buradaki hanimlar nasil kocasina yaranmaya calisiyorsa o da bana yaranmaya calissinAdam calismasa evin idamesini yürütüp doğacak cocuklara baksa daha mı mantıklı olur diye şöyle bir içimden gecirdim...
Üstelik annesine her ay minimum bin TL -maksimumu belirsiz düzenli para yardimi yapmayı bırak kendisine birşey alırken bile kırk kere düşünür ...şaka bir yana sevgilimin yalnız yasamaya bütçesi yetmediği için benimle evlenmesini pek istemezdimÖyle biri varsa ben cocuk da yaparim calisirim da evbeyi basarım bulursam nikahı. yeterki tüm ev islerini yapsin çocuğa baksin disarida beyefendi mutfakta aşcı yatakta j... olsun. Buradaki hanimlar nasil kocasina yaranmaya calisiyorsa o da bana yaranmaya calissin
Evet cok haklisiniz. Bu tabi memleketten memlekette degisiyor. Sosyal memleketlerde her aile kendi yasaminizi yasiyor. Ama bu konu sahibinin erkek arkadasimi nisanlisi mi, simdi bilmiyorum, demekki daha genc ve genc annesi var, bu kadin mesela calisabilir. Cok insanlar 65 veya 67, 70 yasinda kadar calisiyor. Bütün gün evde ne yapiyorlar? Yarim gün calissa, kendi parasini kazansa, o zaman oglu icin de iyi, oglu mutlu bir evlilik yapar.Keşke dediğiniz gibi olsa. Ama ülkemiz şartlarında pek mümkün değil. Bir memur emeklisinin maaşı asgari ücret bile etmiyor. Eski insanlarda da kadınlar çalışmadığı için tek emekli maaşı kalıyor. Yıllarca çalışıp didinip sizi bir yerlere getiren insanların üç kuruş parayla geçinmeye çalışması insana doğru gelmiyor. Bana gelmiyor en azından. Elimden geleni zorlar, kendimden kısar yine yaparım aileme.
Ay su an düsündüm de bebce cok iyi fikir ya 10bin maasim olsa calismayan adam isterdim bedava hizmetciÜstelik annesine her ay minimum bin TL -maksimumu belirsiz düzenli para yardimi yapmayı bırak kendisine birşey alırken bile kırk kere düşünür ...şaka bir yana sevgilimin yalnız yasamaya bütçesi yetmediği için benimle evlenmesini pek istemezdim
Evet cok haklisiniz. Bu tabi memleketten memlekette degisiyor. Sosyal memleketlerde her aile kendi yasaminizi yasiyor. Ama bu konu sahibinin erkek arkadasimi nisanlisi mi, simdi bilmiyorum, demekki daha genc ve genc annesi var, bu kadin mesela calisabilir. Cok insanlar 65 veya 67, 70 yasinda kadar calisiyor. Bütün gün evde ne yapiyorlar? Yarim gün calissa, kendi parasini kazansa, o zaman oglu icin de iyi, oglu mutlu bir evlilik yapar.
Yani ben de böyle bir evlilik yürümez diyenlerdenim. Aileye yardım konusuna gelince; bu evlenmeden önce yapılmalı. Gerçekçi olmak lazım. Bu şartlarda emekli maaşı ile yaşamak zorken hiçbir güvence yokken yaşamak imkansız. İnsan ailesini tabii ki bu şekilde bırakamaz. Yapılacak şey; evlenmeden önce aileye bir şekilde bir ev almak ya da sigortadan yararlanmasını sağlamak, bir şekilde emekliliğini garantilemek. Ev fiyatları falan çok uçuk. Onun da farkındayım ama üç kardeşlermiş. Birleşip alabilirler sanırım. Zor tabii kolay değil fakat herkes kendini güvende hissettiği zaman ( hem maddi hem de manevi) evlilikler daha sağlıklı yürüyor.
Kadınlar çalışmadığı zaman evin tüm maddi yükü de erkekte oluyor ama bu açıdan bakınca. O doğru da tam tersi neden yanlış?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?