Katiliyorum, her acidan denklik onemli.
Ataerkilligin yanlis olduğunu savunuyoruz her yerde. Bu nasil bir mantik ? Mantik evliligi yapilabilir kendinden daha iyi maddiyatta biriyle evlenilmek istenebilir buna ok. Ama bunu illa erkek cok almali derseniz isin rengi değişiyor. Tam tersinde sesiniz cikmiyorsa bunu da elestirmeye hakkiniz yok.valla topa tutulucam da 7000 lira alan kadınken 3000 lira alan adamla evlenmezdim.
erkeğin 2.5 katı fazla kazanıyorsam evin babası ben olmuş olurum.
sevgi+mantığı aynı anda işletirim.
adam kendi 3000 inden ailesine o kadar yardım edip hem de ev geçindiremez.
hayat muşterek dedik ama o kadar da değil.
benim gözume batar benim paramı eşimin yemesi.
açtım bağrımı linç bekliyorum.
Her ailenin dinamiği farklı. Şöyle ki ilerde evin tek oğlu oldupu için mirastan farklı yararlanacaksa kızlardan çok yardım etmesi normal. Genelde Anadolu da kızlardan manevi ve fiziksel desteği ful alırlar, malı oğlan daha çok alsın diye uğraşırlar o sebepten yazıyorum. Ama herşey eşit olacaksa sonunda da maddı sıkıntılar paylaşılmalı diye düşünüyorum. (Kardeşlerden birinin çok geliri vardır karşılamakmister o ayrı)Merhaba kızlar,
3000 lira alan bir adam
7000 lira alan bir kadın düşünelim.
Adamın 2 kız kardeşi daha var hepsi hemen hemen aynı kazanıyor. Ancak adam aile evinin “ben evin babasıyım” rolünde (baba vefat ettiği için) ve çoğu masrafa o koşmuş.
Şimdi evlilik düşünülüyor. Kenarda falan para yok her şey borçla yapılacak çift beraber çalışarak ödeyecek. Ekstradan adamın aile evinin tapusuna ayda 1000 lira sabit gideri olacak.
Adam bunun dışında aile evine bir para vermeyeceğini ancak büyük ihtiyaçlar olursa (örneğin çamaşır makinesi bozuldu) onu alacağını söylüyor.
Kadın bundan rahatsız çünkü bu durumda böyle oluşacak ihtiyaçları 3 kardeş ortak karşılamalı. Ne düşünüyorsunuz? Ve bu kırmadan nasıl söylenir?
Kuslar, cocuklari büyüyüp yuvayi terk edesiye kadar, cocuklari a güzel yuva yapip, kanatlarini kuvvetlendirmek icin, herseyi yapiyorlar. Yavrular büyüyüp, kanatlarini kuvvetlendikten sonra, yuvayi terk edip, kendi yasamlarini saglayip, kendilerine yuva yapiyorlar. Aynisini insanlar da yapsa, her Anne baba, cocuklarinin ayaklarinda durasiya kadar güzel bir yuva verip, ve sirtini kuvvetlendirse, ve cocuklarinin sade mutlulugunu, sagligini ve kendi yuva kurmasini diese ve onlardan baska hicbir sey beklemese, cok aileler yikilmaz ve cocuklari Anne ve babayle büyür. Ne yazikki, cok babalar ölmeden önce, erkek cocugun, an en sana emanet, yada sen artik ailenin babasisin deyince, bu Adam kendi ailesini ikuramiyor, kurarsada mutlu olamiyor.
Herkes hic sucsuz bir zor duruma gelebilir, mesela kaza gecirir, hasta olur vs o yüzden calisamaz, o zaman aile beraber elele hep beraber yardim Eder, zor durumdan cikasiya kadar, ama öbür türlü, katiyyen. Eli ayagi tutan lütfen calissin ve kendi ayaklarinin üzerinde dursun.
Sein dedigin Adam, en iyisi evlenmesin. Cünkü baktigi annesi ve kardesleri var. Evlendiginiz zaman, sen hicbir zaman önde olmiyacaksin onun icin, önce hep annesi ve kardesleri durar, sen ve sen in cocuklari ikinci sirada beklersiniz bizede biraz zaman veya para ayirsa diye.
Kardesleri calisiyorsa, annesi de calisabilir ve kendi yasamlarini kendi ellerine alabilirler. Ben asla böyle bir Adam istemem.
Ataerkilligin yanlis olduğunu savunuyoruz her yerde. Bu nasil bir mantik ? Mantik evliligi yapilabilir kendinden daha iyi maddiyatta biriyle evlenilmek istenebilir buna ok. Ama bunu illa erkek cok almali derseniz isin rengi değişiyor. Tam tersinde sesiniz cikmiyorsa bunu da elestirmeye hakkiniz yok.
-----
Konu sahibi bu kisi tamamen sizin üzerinizden gecinecek haberiniz olsun. 3000 maddiyatli biri en iyi ihtimalini diyorum 1000 ailesine verecek 1000 borclara gidecek eee geriye kalan 1000le adam evin masraflarina mi ortak olsun ise mi gitsin disarida yemek mi yesin hobi mi edinsin ? Evlenirseniz olacak olani söyleyeyim borclari siz ödeyeceksiniz, tatile gidilecek en ucuza denk getirmeye calisacaksiniz,kiradir- ev masraflaridir siz ödeyeceksiniz. Araba alinacak siz alacaksiniz. Bekarkenki standartlarınızın yarisi bile olmauacak.Adam yok bu ay söyle oldu yok bu ay böyle oldu diyecek üstüne maddiyatsizliktan yakinacak eğer maddi geliri 5bin üzeri olsaydi sorun olmazdi ya da ailesine göndermese ama maasinin üçte biri çöp olacak. Ayrica sunu da anlamadim 10bin giren bir evde nasil o kadar zorlanacak kadar borç yapabilirsiniz ? Eğer her seyin en iyisi olmasa da olur derseniz 30-40 bine kafa rahat evde düzebilirsiniz. Evlenir evlenmez ev almak,araba almak gibi fikirleriniz mi var ?
Kizlar ,oyle olgunlasmis hanimlar var ki burda toplasan 5 erkegin olgunlugu kadar etmez.Terapi gibi geliyor burda ortak dertleri okumak.kök ailenin gercekten beklentisiz olani makul.obur turlu yapilan her talep(zaruri ihtiyaci istisna kiliyorum) yeni kurulan evliligin icine atilmis bomba gibidir ve zamani gelince patlar:) bu hic degismeyen bir gercekliktir.Evlenilecek kisinin ayaklari ustunde durabilen birey olabilen kriterinden sonra en onemli kriter aile faktorudur ve hepimiz evlendikten sonra daha iyo anliyoruz bu durumu.bazi seyler gonulluluk esasina dayanir ,oyle ince ayarlari var ki bu konularin iki eşin ayni frekansa gecmesi cok onemlidir.olmazsa surekli kavga olur huzur kalmaz.Kuslar, cocuklari büyüyüp yuvayi terk edesiye kadar, cocuklari a güzel yuva yapip, kanatlarini kuvvetlendirmek icin, herseyi yapiyorlar. Yavrular büyüyüp, kanatlarini kuvvetlendikten sonra, yuvayi terk edip, kendi yasamlarini saglayip, kendilerine yuva yapiyorlar. Aynisini insanlar da yapsa, her Anne baba, cocuklarinin ayaklarinda durasiya kadar güzel bir yuva verip, ve sirtini kuvvetlendirse, ve cocuklarinin sade mutlulugunu, sagligini ve kendi yuva kurmasini diese ve onlardan baska hicbir sey beklemese, cok aileler yikilmaz ve cocuklari Anne ve babayle büyür. Ne yazikki, cok babalar ölmeden önce, erkek cocugun, an en sana emanet, yada sen artik ailenin babasisin deyince, bu Adam kendi ailesini ikuramiyor, kurarsada mutlu olamiyor.
Herkes hic sucsuz bir zor duruma gelebilir, mesela kaza gecirir, hasta olur vs o yüzden calisamaz, o zaman aile beraber elele hep beraber yardim Eder, zor durumdan cikasiya kadar, ama öbür türlü, katiyyen. Eli ayagi tutan lütfen calissin ve kendi ayaklarinin üzerinde dursun.
Sein dedigin Adam, en iyisi evlenmesin. Cünkü baktigi annesi ve kardesleri var. Evlendiginiz zaman, sen hicbir zaman önde olmiyacaksin onun icin, önce hep annesi ve kardesleri durar, sen ve sen in cocuklari ikinci sirada beklersiniz bizede biraz zaman veya para ayirsa diye.
Kardesleri calisiyorsa, annesi de calisabilir ve kendi yasamlarini kendi ellerine alabilirler. Ben asla böyle bir Adam istemem.
Kardeşler arası giderler paylasilacaksa evlenmeyi kabul etsin yoksa bunun sonu yok hemde geline haksızlık olur.Merhaba kızlar,
3000 lira alan bir adam
Adamın 2 kız kardeşi daha var hepsi hemen hemen aynı kazanıyor. Ancak adam aile evinin “ben evin babasıyım” rolünde (baba vefat ettiği için) ve çoğu masrafa o koşmuş.
Şimdi evlilik düşünülüyor. Kenarda falan para yok her şey borçla yapılacak çift beraber çalışarak ödeyecek. Ekstradan adamın aile evinin tapusuna ayda 1000 lira sabit gideri olacak.
Adam bunun dışında aile evine bir para vermeyeceğini ancak büyük ihtiyaçlar olursa (örneğin çamaşır makinesi bozuldu) onu alacağını söylüyor.
Kadın bundan rahatsız çünkü bu durumda böyle oluşacak ihtiyaçları 3 kardeş ortak karşılamalı. Ne düşünüyorsunuz? Ve bu kırmadan nasıl söylenir?
Ben de denkligi savunuyorum. Kadin da olsa erkek de olsa. Ama kadinin maasi düsükken erkeginkinin yüksek olmasi sorun olmuyorsa tam tersi de sorun olmamalı. Veya iki tarafta maddiyati sorun etmiyorsa maddiyat acisindan iliski degerlendirilmemeli. Bu konuda sorun ailesine maasinin ücte birini göndermesi.Ataerkilliginin hakim oldugu bu topraklarda ben de her acidan denkligi savunuyorum cunku bu kadar maas ucurumunu kaldirabilen kac erkek vardir Allah askina?
Aralarındaki maaş farkı sıkıntı değil de bu adam neden her ay 1000 tl verecekmiş?? Eski maaşıyla evleniyor olsa amenna ama zaten geliri azalmış,ailesine de destek çıkınca elinde kuş kadar para kalacak..Ben adamın yerinde olsam ekonomik durumumu düzelteyim,eskiye döneyim, öyle evlenelim derdim nişanlıma..O da seviyorsa bekler zaten.Ama bu şartlar altında evlenmek istemesi kadının evi geçindirmesine razı olduğu anlamına geliyor. (Yukarıda arkadaş demiş ki erkek yüksek maaş alırken iyi de kadın yüksek alırken mi problem die..katılıyorum amaaa geliri daha düşük olduğu halde bu gelirin 1/3'ünü ilk ailesine vermek isteyen biri var.Evin tüm maddi yükü kadında olacak.Bana doğru gelmiyor ne kadar mantıklı ve modern düşünmeye çalışsam da)
Bintl parayı gorememisim üç kuruş maaş getirecek onuda ailesine mı verecek,toptan annesine iade etsin nisanlisini,bu durumda ben olsam hayatta evlenmem ailesine bakmaya ek maaş ariyodu herhalde beyefendiMerhaba kızlar,
3000 lira alan bir adam
Parantez içinde de belirttiğim gibi ne kadar modern ve açık düşünmeye de çalışsam bana yanlış geldi. Ama sizin yazdığınız da benim için yanlış.Ben kadının çalışmamasını doğru bulmuyorum.Bu zamanda eşler eve birlikte katkı sağlamalı,yük tek tarafa yüklenmemeli..Kadınlar çalışmadığı zaman evin tüm maddi yükü de erkekte oluyor ama bu açıdan bakınca. O doğru da tam tersi neden yanlış?
Onlara derken kuzeninizde kendi ailesine destek olsa ne der bunu kastetmiştim?hem yazmak hem kızıma laf yetiştirmek zorAcaba kuzeninizde bu adama, bende her ay onlara destek olurum derse ne der acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?