• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşin ailesine yardım etmesi

Merhaba kızlar,

3000 lira alan bir adam
7000 lira alan bir kadın düşünelim.

Adamın 2 kız kardeşi daha var hepsi hemen hemen aynı kazanıyor. Ancak adam aile evinin “ben evin babasıyım” rolünde (baba vefat ettiği için) ve çoğu masrafa o koşmuş.
Şimdi evlilik düşünülüyor. Kenarda falan para yok her şey borçla yapılacak çift beraber çalışarak ödeyecek. Ekstradan adamın aile evinin tapusuna ayda 1000 lira sabit gideri olacak.
Adam bunun dışında aile evine bir para vermeyeceğini ancak büyük ihtiyaçlar olursa (örneğin çamaşır makinesi bozuldu) onu alacağını söylüyor.

Kadın bundan rahatsız çünkü bu durumda böyle oluşacak ihtiyaçları 3 kardeş ortak karşılamalı. Ne düşünüyorsunuz? Ve bu kırmadan nasıl söylenir?
Sizden önce kardeşlerin müdahale etmesi gerekir zaten. Abi sana yüklenmek olmaz aramızda bölüşelim gibi. İlla konusu açılsın istiyorsanız örnekler verin. Mesela benim dıdımın aileside aynı onlar ortaklaşa paylaşıyorlar yükü gibi. Cevap yoksa nanay. İlla çıkacak o para.

Adam 3000 alıyor ancak 1000 tlsini her ay tapuya vercek. Peki kac yıl sürecekmiş bu durum?

Insanlar ne kadar zeki ya...

Biz maddi farklılığı pek önemsemiyoruz. Kadın iyi maaş alıyorsa bugün alıyor. Yarın işten çıkartılacağı ve yeni iş bulabileceği ne malum? İşinden sınanmayanlar yok mu? Maddi olarak çok iyi durumdayken batanlar yok mu. O duruma gelip, adamın maaşı yükselip bize “sen bu eve destek olamıyorsun tüm yükün üzerimde” derse ne kadar kötü oluruz. O yüzden böyle düşünmemek gerektiğini düşünmekteyiz :)
"siz" kimsiniz ? Konu sahibi mi böyle düşünüyor ?

Konu sahibi de böyle düşünüyorsa sorun tam olarak ne ki?

Yok erkeğin maddi gücünün daha düşük olmasını sorun görmüyoruz ama yardım edilmesini aile içinde bu şekilde konuşmadık. Kuzenim rahatsız. Bana da ters geldi konu açmak istedim :)

Yok erkeğin maddi gücünün daha düşük olmasını sorun görmüyoruz ama yardım edilmesini aile içinde bu şekilde konuşmadık. Kuzenim rahatsız. Bana da ters geldi konu açmak istedim :)
Kuzeniniz oturup düşünsün..issiz kaldığında ,doğum yaptığında ,çalışamaz olduğunda onun evini kim gecindirecek ?Kuzeniniz bu gün issiz kalsa kendi ailesinin evinde oturur ,ailesinin buzdolabında ki peyniri ekmeğin arasına koyup karnını doyurur ..ama ya evlenince? Tüm yuku kaldırabilecek mi? Çalışır gözüküp aslında geliri olmayan bir eş adayı var ..eşi maaşını kök ailesine harcarken nasıl olacak da sıfırdan bir yuvayı eşi ile ortak kurmuş olacak?

Genç midir bilmem. Emekli olmuş insanların tekrar çalışmasına karşıyım ben.
Her ailenin ve her kisinin prensipleri var, herkes tabi istedigin gibi ve prensibine Göre yasasin. Yalniz Ben cocuklarima yük olmak katiyyen istemem. Oglum cok calisiyor, iki kücük cocuklari var, ve isten eve geldigi gibi, cocuklari la ilgileniyor ve böyle karisina destek ve yardim da bulunuyor, karsi da mutlu olunca, hepsi mutlu ölüyor lar, bu neseli halleri benim cok hosuma gidiyor. Ve beni cok gururlandiriyor. Onun icin hic araya girmem. Bana yardim ihtiyac olursa, biz 4 kiz arkadasiyiz 14 yasimizdan beri. Birisi ayrildi kocasindan benim ve iki arkadisimin kocalari vefaat etti. Cocuklarimizda cikip Gitti, biz birbirimize hep yardim da bulunuruz. Birimiz hast olsun, öbür 3 hemen kosturur, hayvanlarimiza karsilikli bakariz, evde bir sey bozulsun kirilsin, dörtüm<zden birisi onu tamir etmesini bilir. Mobilyalarimizi montaj ederiz, duvarlari kagitlariz, bisikleti tamir ederiz, herkesin baska bir marifeti var, is bittikten sonra, acariz bir kirmizi sarabi, otururuz bahceye sohbete. Benim aklim oynuyor, cocuklari in rahatini bozucam diye. Naz yapan Anne babayi anlamiyorum. Ama basinda dedigim gibi, herkes tercih ettigi yasami yasasin.

O kadına deyin evlenmesin. Yok illaki evlenecekse de ortak bütçe yapmasın. Şöyle yapsın:kira+faturalar+mutfak giderleri ikiye bölünsün heres kendi maaşından karşılasın. Kalanıyla da herkes ne yaparsa yapsın. Ev arkadaşı gibi. Ha bu durumda o cücük kadar maaşından bir şey kalırsa verir anasına danasına.. Aksi taktirde kendi maaşı yetmeyeceği için kadının maaşını yiyecekler

Her ailenin ve her kisinin prensipleri var, herkes tabi istedigin gibi ve prensibine Göre yasasin. Yalniz Ben cocuklarima yük olmak katiyyen istemem. Oglum cok calisiyor, iki kücük cocuklari var, ve isten eve geldigi gibi, cocuklari la ilgileniyor ve böyle karisina destek ve yardim da bulunuyor, karsi da mutlu olunca, hepsi mutlu ölüyor lar, bu neseli halleri benim cok hosuma gidiyor. Ve beni cok gururlandiriyor. Onun icin hic araya girmem. Bana yardim ihtiyac olursa, biz 4 kiz arkadasiyiz 14 yasimizdan beri. Birisi ayrildi kocasindan benim ve iki arkadisimin kocalari vefaat etti. Cocuklarimizda cikip Gitti, biz birbirimize hep yardim da bulunuruz. Birimiz hast olsun, öbür 3 hemen kosturur, hayvanlarimiza karsilikli bakariz, evde bir sey bozulsun kirilsin, dörtüm<zden birisi onu tamir etmesini bilir. Mobilyalarimizi montaj ederiz, duvarlari kagitlariz, bisikleti tamir ederiz, herkesin baska bir marifeti var, is bittikten sonra, acariz bir kirmizi sarabi, otururuz bahceye sohbete. Benim aklim oynuyor, cocuklari in rahatini bozucam diye. Naz yapan Anne babayi anlamiyorum. Ama basinda dedigim gibi, herkes tercih ettigi yasami yasasin.
Ya nekadar tatlisiniz ve şanslısınız inşallah benimde sizin ki gibi arkadaşlarım olur ,çokta dusuncelisiniz gençlere karşı keşke herkes sizin gibi düşünse.masallah.

Merhaba kızlar,

3000 lira alan bir adam
7000 lira alan bir kadın düşünelim.

Adamın 2 kız kardeşi daha var hepsi hemen hemen aynı kazanıyor. Ancak adam aile evinin “ben evin babasıyım” rolünde (baba vefat ettiği için) ve çoğu masrafa o koşmuş.
Şimdi evlilik düşünülüyor. Kenarda falan para yok her şey borçla yapılacak çift beraber çalışarak ödeyecek. Ekstradan adamın aile evinin tapusuna ayda 1000 lira sabit gideri olacak.
Adam bunun dışında aile evine bir para vermeyeceğini ancak büyük ihtiyaçlar olursa (örneğin çamaşır makinesi bozuldu) onu alacağını söylüyor.

Kadın bundan rahatsız çünkü bu durumda böyle oluşacak ihtiyaçları 3 kardeş ortak karşılamalı. Ne düşünüyorsunuz? Ve bu kırmadan nasıl söylenir?
Evlenmeden önce konuşun bunları

Bunun degısecegını sanmıyorum hanı baba yok annenın bıseyı bozulur alır fılan ama ev taksıtı odemek kadını yoracaksa evlenmesın yada oyle kabul etsın

Ben olsam gelir eşitsizliğini sorun etmem. Ama bu şartlarda evlenmem.
Kız kardeşler bekarsa ve anneleriyle yaşıyorlarsa geçim artık kendi problemleridir (beklenmedik ihtiyaçlar hariç).
Babanın maaşı varken ve eve 2 maaş daha giriyorken fazlası artık gereksiz kahramanlık olur.
Başkaları benden daha lüks yaşasın diye çalışmıyorum sonuçta. Bin lira problem değil ama bu kafadaki adam yarın 3 bin lira da gönderir 5 bin lira da. Bir adamın ve ailesinin sponsoru olmak istemem.

Kız kardeşler anneyle yaşamıyorsa, annenin geliri yeterli değilse ve iyi insanlarsa iyice ölçüp biçtikten sonra tamam diyebilirim.

Şu şemadaki evliliği yapmazdım. Ne münasebet zaten üç kuruş eve getirecek onu da şimdiden ailesine vermeyi taahhüt edecek. Evlenmesin o zaman aylık 2 bin tl ile mi evleniyor??

+++++++
Bu yoruma katiliyorum
Benim maasima oranla cucuk kadar para getir onu da git yedir. Eve katkin nedir o zaman canim abicim?
Evlenmezdim. Evi tek basina gecindireceksin haberin ola diyen bir erkekle evlenmem

+++++++
Bu yoruma katiliyorum
Benim maasima oranla cucuk kadar para getir onu da git yedir. Eve katkin nedir o zaman canim abicim?
Evlenmezdim. Evi tek basina gecindireceksin haberin ola diyen bir erkekle evlenmem

Bi arkadaşım benzer bi durumda kalıp parayla pipi mi satın alıcam demişti, aklıma geldikçe gülerim 😂😃😀

Back
X