Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sanırım zina suç olmaktan çıktı onla alakalı. Haklısınız artık rahatlıkla mal gibi alınıp satılabilir kızlar reşit olunca da hükümet nikahı ohh mis yazık günah ya.
Zina suç olmaktan çıkalı daha uzun zaman oluyor. Evli olmayan kadın ve erkek zaten aynı evde yaşayabiliyordu. Bu başka..ikinci evliliği yasallaştırmak için bir adım aslında.![]()
Araştırmam gerek anlamadım ben zina suç sayılmaması ile aynı kefeye koydum. Ya benim bi kaç tanıdığım var okulda onlarda imam nikahlı ama kendi aralarında sonra bi bakıyorsun boşanmış başka koca bulmuş onların işine gelmiş o kesin...
Yani aslında imam nikahının resmi nikahtan önce yapılmasının yasak olması kadınları korumak için getirlmiş bir kanundu. Medeni kanundan yararlanabilmeleri için gerekliydi.
Ancak diğer taraftan bakınca da ben bir erkekle evlenmeden beraber yaşayabilmeliyim. Bunun kararını ben verebilmeliyim. Sevişmek için devlete imza vermek zorunda olmamalıyım. İmam nikahı da yaptırmam. Kime ne?
Şimdi türkiye çok büyük ve kozmopolit bir ülke. Ben kendi kararlarımı verebilirim çünkü bir erkeğe zaten muhtaç değilim.
Ama kırsal kesmde ve özellikle doğuda çok eşlilik yaygın olduğundan imamların resmi nikahı görmeden imam nikahı kıyması yasaktı. Yine de bu yasağın pek bir geçerliliği yoktu bir şekilde hallediliyordu.
Devletin yapacağı çok eşliliği aynı evde birkaç kadınla yaşayan erkekleri bitirmek için zinayla bilmem neyle uğraşacağına bu konuda kontrolü artırmaktı. Olmadı toptan serbest bıraktılar. Kadınlar da ezilmeye devam ediyor.
Eski karisinda zamanında ilgi gorememis. Ama bence esin eski karisini seviyordu. Simdi kadim ilgi gosterince akli yine onda kaldi. Sevdiğin mi sevenin mi demislerIki tane kızları var tanıştığımızda Boşanma davalari yeni sonlanmıştı. Ben bunu anlamıyorum, kadın yıllarca Kocasının yüzüne bakmamış adam bu Kadından ne ask ne sevgi Görmüş askı sende buldum der bana ama gel gelelim eski karısına ağır konuşunca bana kızar. Dediğim gibi oldu dedim bu kadın Aramıza girecek yok sen onu ne sanıyorsun yok o gururlu bilmem ne. Gördüm gururunu
Canım ya sen elinden geleni yapmışsın ama olmuyorsa da zorlama.Kolay değil tabii bu da ikinci evliliğinmiş senin de.Şimdi boşanmak daha zor olur.Ama kocanın da eski karısının da yaptıkları hiç ahlaklıca değil.Madem hala aklınız birbirinizde niye başkalarının hayatıyla oynuyorsunuz.İnşallah normale döner durumunuz ama şuanki hali hiç iyi göremedim.Allah yardımcın olsun.Ben sunu anladım haklisin gercekten. Olmuyor her zaman cocuk bahane ediliyor. Yazık degil mi bana ne diye sevdim bu Adam'ı inan benim ona olan sevgimin çeyreğini o kadın vermemiştir ona.
Resmi nikah olmadiği için ne eşin(!) seni ciddiye almiş ne diğer eş.Sadece imam nikahımız oldugunu da yazdım iyi okuyun. Ilk evliliğimden dolayı resmi nikah istemedim hemen cunku guvenemiyordum bu Yüzden ailemle aram acık
Ilk esi cok iyi anne ve ev Hanımı onu inkar etmez ama beni hic sevmedi yüzüme bakmadı der ben sevdim de ne oldu yine o Kıymetli