• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşin eski eşi

Sanırım zina suç olmaktan çıktı onla alakalı. Haklısınız artık rahatlıkla mal gibi alınıp satılabilir kızlar reşit olunca da hükümet nikahı ohh mis yazık günah ya.

Zina suç olmaktan çıkalı daha uzun zaman oluyor. Evli olmayan kadın ve erkek zaten aynı evde yaşayabiliyordu. Bu başka..ikinci evliliği yasallaştırmak için bir adım aslında.:(

Zina suç olmaktan çıkalı daha uzun zaman oluyor. Evli olmayan kadın ve erkek zaten aynı evde yaşayabiliyordu. Bu başka..ikinci evliliği yasallaştırmak için bir adım aslında.:KK43:

Araştırmam gerek anlamadım ben zina suç sayılmaması ile aynı kefeye koydum. Ya benim bi kaç tanıdığım var okulda onlarda imam nikahlı ama kendi aralarında sonra bi bakıyorsun boşanmış başka koca bulmuş onların işine gelmiş o kesin...

Araştırmam gerek anlamadım ben zina suç sayılmaması ile aynı kefeye koydum. Ya benim bi kaç tanıdığım var okulda onlarda imam nikahlı ama kendi aralarında sonra bi bakıyorsun boşanmış başka koca bulmuş onların işine gelmiş o kesin...

Yani aslında imam nikahının resmi nikahtan önce yapılmasının yasak olması kadınları korumak için getirlmiş bir kanundu. Medeni kanundan yararlanabilmeleri için gerekliydi.

Ancak diğer taraftan bakınca da ben bir erkekle evlenmeden beraber yaşayabilmeliyim. Bunun kararını ben verebilmeliyim. Sevişmek için devlete imza vermek zorunda olmamalıyım. İmam nikahı da yaptırmam. Kime ne?

Şimdi türkiye çok büyük ve kozmopolit bir ülke. Ben kendi kararlarımı verebilirim çünkü bir erkeğe zaten muhtaç değilim.

Ama kırsal kesmde ve özellikle doğuda çok eşlilik yaygın olduğundan imamların resmi nikahı görmeden imam nikahı kıyması yasaktı. Yine de bu yasağın pek bir geçerliliği yoktu bir şekilde hallediliyordu.

Devletin yapacağı çok eşliliği aynı evde birkaç kadınla yaşayan erkekleri bitirmek için zinayla bilmem neyle uğraşacağına bu konuda kontrolü artırmaktı. Olmadı toptan serbest bıraktılar. Kadınlar da ezilmeye devam ediyor.

Al int. Te yay diycem olmayacak.. evliyse esine gönder yada ailezine. Yada salla al birini vur ötekine...

Zor bir mesele... ne diyeceğimi bilemedim hiç bir kadın kaldıramaz...

Ama kadının amacı apaçık ortada...

Yani aslında imam nikahının resmi nikahtan önce yapılmasının yasak olması kadınları korumak için getirlmiş bir kanundu. Medeni kanundan yararlanabilmeleri için gerekliydi.

Ancak diğer taraftan bakınca da ben bir erkekle evlenmeden beraber yaşayabilmeliyim. Bunun kararını ben verebilmeliyim. Sevişmek için devlete imza vermek zorunda olmamalıyım. İmam nikahı da yaptırmam. Kime ne?

Şimdi türkiye çok büyük ve kozmopolit bir ülke. Ben kendi kararlarımı verebilirim çünkü bir erkeğe zaten muhtaç değilim.

Ama kırsal kesmde ve özellikle doğuda çok eşlilik yaygın olduğundan imamların resmi nikahı görmeden imam nikahı kıyması yasaktı. Yine de bu yasağın pek bir geçerliliği yoktu bir şekilde hallediliyordu.

Devletin yapacağı çok eşliliği aynı evde birkaç kadınla yaşayan erkekleri bitirmek için zinayla bilmem neyle uğraşacağına bu konuda kontrolü artırmaktı. Olmadı toptan serbest bıraktılar. Kadınlar da ezilmeye devam ediyor.

Ben bu kadının ezilmesine asla inanmıyorum dediğim olayda batıda oluyordu. Bazı uyanık hemcinslerimizin bu ezilme olgusu o kadar çok işine geliyor ki yıkılıp gitmesini istemiyorlar.

Bende istediğim kararlar doğrultusunda yaşıyorum kimseyi de hayatım ilgilendirmez ama bir diğer taraftanda bakıyorsun tam tersi olan çok yaşarken çoğu şeyi kime ne ama dışarıya ben Allah tan korkarım nidaları yada belli operasyonlar kadı n kadınlığını bilse adam adamlığını mecbur gösterir. Öncelikle bizler değişmeliyiz et parçasıyız diyen kadın çoooook ama bilerek ....

Iki tane kızları var tanıştığımızda Boşanma davalari yeni sonlanmıştı. Ben bunu anlamıyorum, kadın yıllarca Kocasının yüzüne bakmamış adam bu Kadından ne ask ne sevgi Görmüş askı sende buldum der bana ama gel gelelim eski karısına ağır konuşunca bana kızar. Dediğim gibi oldu dedim bu kadın Aramıza girecek yok sen onu ne sanıyorsun yok o gururlu bilmem ne. Gördüm gururunu
Eski karisinda zamanında ilgi gorememis. Ama bence esin eski karisini seviyordu. Simdi kadim ilgi gosterince akli yine onda kaldi. Sevdiğin mi sevenin mi demisler

Ben sunu anladım haklisin gercekten. Olmuyor her zaman cocuk bahane ediliyor. Yazık degil mi bana ne diye sevdim bu Adam'ı inan benim ona olan sevgimin çeyreğini o kadın vermemiştir ona.
Canım ya sen elinden geleni yapmışsın ama olmuyorsa da zorlama.Kolay değil tabii bu da ikinci evliliğinmiş senin de.Şimdi boşanmak daha zor olur.Ama kocanın da eski karısının da yaptıkları hiç ahlaklıca değil.Madem hala aklınız birbirinizde niye başkalarının hayatıyla oynuyorsunuz.İnşallah normale döner durumunuz ama şuanki hali hiç iyi göremedim.Allah yardımcın olsun.

Acaba ilk esine ne cektirdi esiniz ? Onun ahinida almis olabilir ! siz neden bosanmis bir erkekle evlendinizki ? Bir erkek bosanmissa eger vardir muhakkak biseyler ! bir kadin durduk yere yuvasini dagitmaz !

Kusura bakmayın da yanlız imam nikahı ne kadar doğru güvenemiyorum demişsiniz asıl bu sekilde hiç güven verici değil.Yapılacak fazla da bişey yok ya bu sekil de devam ediceksiniz içiniz rahat edicekse yada yolunuza bakıcaksınız.

ilk eşinden sevgi görmemiş demişsiniz..
Belki de karşı taraftan ilgi gelmeye başlayınca aklı oraya kaymaya başlamıştır..
Bence cilve milve ilişkiyi kurtarma bunlara hiç girişme bu sefer öğrenmesine rağmen üstüne cilve yapıyor der ikinizi birden idare eder..
kusura bakma ama dediklerine göre derdi pek sen değilsin.. aklı hala onda..
ne yapacağım diye düşünmemen lazım. basıp gideceksin..

Bence adam kizlarina baktirmak icin bu kadini kullaniyor. Kadini sevseydi akli ilk karisinda olmazdi. Zaten kadinla nikahsiz yasamayi kabullenmesi de kadina verdigi degeri gosteriyor bence.

Nasil yani basbaya beraberler mi
Neden ayrilmislarki madem bu şekilde baskalarininda hayatlarini karartacaklar
Bende ayrildim eski eşini hayal bile etmiyorum ne münasebet sonsuza dek bosandik bitti yani

Konu sahibi eski konularini okudum biraz. Sanirim ailenin yanina donmelisin. Onlar senin ailen. Seni asla yari yolda birakmazlar. Ama bu adamla bu adina evlilik dediginiz seyde yari yolda kalirsin. Hayat devam ediyor. Yasin da cok genc. Kendine yeni bir hayat kurabilirsin. Egitimine devam edebilirsin. Bu adamla olmaz ama.

Back
X