eşinden soğuyanlar nasıl davranıyorsunuz?

[B]Bu hayat sizin ve 2. bir şansınız asla olmayacak, nasıl yaşayacağınız sizin elinizde.
bu cümle çok hoşuma gitti...konuyu açan arkadaş benimde duygularıma tercüman olmuş..kendimi okudum yeri geldi..

bizde aynı durumdayız...ama boşanmak çare belki de ailen yada seni destekleyenler varsa...

çok üzücü bi kadının bi erkekten soğuması sevmemesi..erkek olsa dışarda bi şeilde atlatır eve gelir kadın kadınlığını yapar neyse de ama kadının başına gelince adam ağzıyla kuş tutsa maalesef olmuyo...,

bende yakında bu durumda ayrı yollarda devam edicem..[/B]

Soylediklerinizi onayliyorum yurt disinda yasayan biri olarak. Dogrusu da budur yani bir annenin babanin gorevi evladini yetistirip kendi ayaklari uzerinde durabilecegi evreye gelene kadar ona destek olmaktir. Sonrasi onun kendi hayatidir.
Evlatlariyla aralarinda seviyeli bir bag olmali. Bizim toplumumuzda 9 ay karninda tasimayi ve emzirmeyi one surerek yok gelmiyorsun, aramiyorsun, sen yaslandigimizda bize bakmazsin da vb. gibi duygu somurusu yapmaya baslanir. Bazen oyle boyutlara getirirler ki o emdigimiz sutu bile burnumuzdan getirirler. Ben buna zaman zaman hem esimin annesi hem de kendi annemle bizzat sahit oldum. Eminim bir cok kisinin de basina gelmistir benzer olaylar.
Yani isin asli, cocuklari kiz olsun erkek olsun evlenip yuvadan uctuktan sonra elden ayaktan dusunce bize bakmaz korkusuyla kendilerini unutturmamaya calisiyorlar. Dogru mu? Hayir..
Biraz kafa yapimizin degismesi gerektigine inaniyorum. Simdilik zor gorunse de bizden sonraki gelecek olan nesillerden umutluyum :))

bende 9 aylık evlıyım ama mutsuzum, şimdi diyecek arkadaşlar madem tanımadan etmeden ne evlendın,aksıne uzunca zamandır tanısıklıgımız var arkadaşlıgımız var eşimle , daha önce hıc görmedıgım huylarını yenı yenı goruyorum , halaaa çok ıyınıyetlı ama 2 erkek modelının arasında sıkışmış durumda,

bıgun montunu gıydı ellerını cebıne sokunca '' bak hatunnn bunu dık sana bı çakarsam oraya yapışırsın''
beklemıyordum ,dedım bende hatırlatsaydın ne oluyor öle ,benım canımı sıkma dıyıp ayaklandım.....bu hareketını 3 defa tekrarladı en sonuncusunda dıkıldım karsısına '' bana bak dedım senın karsında kardeslerın yok elıne koluna hakım ol,delirtme benı bu evı başına yıkarım '' dıye bağırdım,aklı sıra özur dıledı bıdaha yapmıycam soz dıye .....

hiç hoşlanmam mesela,bırının poposuna ayakla vururmus gıbı yapılmasından...bazen elıyle şakalaşma gıbı yapıp elıyle dokunurdu gulerek,gecen akşam bısey uzerıne konusurken ''aynı anneme benzıyosun vs..(benzetme duruma bana ters olan bı huy sevmem ole olunmasını). bı laflar ettı,bende ''benı annene benzetme ,ben benzemem kımseye ben duyguyum dedımmmmmmmm bı baktım yuzune sınırlı ıfadeyle ayağıyla popoma vurdu
bı tepem ettı sınırlıyımdır ben çabuk yükseliyorum,'' hoopp geldıne ben hayvanmıyım hayvanlara vurulur arkadan tekme atılır ,karınım ben senın damdakı ökuzun mu dıye '' dondu kaldı,hemen kalktı özur dıledı,şaka yapmıstıma geldı.... sana dedım defalarca soyledım uyardım,ben sana ''babam gıbı konusma benle dedııgım zaman sen bana ben babana benzemem dıyosun laf soyletmıyosun kendıne ,sen bana nasıl vurusun ayağınla dedım

ben bu adamı sureklı uayrıyorum artık,içinde bı maço var ama ben de tepkı verınce bırden uysal kedıye dönüyor,35 yasında bırının nerde durması ,nasıl bır erkek modelıyle karısına davranmasının bılıncınde olması gerekmıyormu

bi öyle bı böyle bende dengesizleşiyorum ona karsı,varmı benım gıbı eşe sahıp neler yaşıyorsunuz sızde

Kesinlikle onyargi bu..
Iki tane oglum var. Daha simdiden kadin ve erkek esit kavramini hem ben hemde kocam onlara asilamaya basladik.. Evde erkegin ve kadinin rolleri farkli ama yeri geldiginde karsilikli yardimin onemini gostermeye calisiyoruz..
Ne benim ailem ne esimin ailesi nede cocuklar on planda. Aileler onemli ara sicak tutuluyo sadece ama cocuklar egitiliyo gelicek icin.
Onemli olan benim ve kocamin saglikli bir aile olarak kalmasi. Ancak bu sekilde cocuklari evlilige hazirlayabilirim.
Ve eger sartlar musait olursa evlenmeden once cocuklarim ayri eve tasinsinlar. Kendi kendine yetmeyi ogrensinler istiyorum...
Veee en onemlisi kocamla ilerde basbasa planlarim var..
Cocuklar evinde mutlu olsun bende evimde.
Bu demek degilki bizden kopsunlar ama bize bagli yasamalarinida istemiyorum..

Allah yardımcınız olsun maçoyu geçtim, kroluk da var sanırım, nefret ederim böylelerinden... dilerim tez zamanda düzelir eşiniz...

cok sekersın yaaa:) bende varya bu kocaları cozemedımbı zorkı o bıgun böyle bıgun oyle.anam dıodum yarına ne huyu çıkar.bırını duzeltıon yarın başka bıse..evlenme kararı alanlara artık madalya takasım gelıo:)

Allah yardımcınız olsun maçoyu geçtim, kroluk da var sanırım, nefret ederim böylelerinden... dilerim tez zamanda düzelir eşiniz...

anlamıyorum bende,bu durumda bı dengesızlık var,,,
bu bence otorıte kurma adına '' bılınçlı yapılan şeyler'' dışarıdan ızlesenız,ne kadar modern ne kadar çağdaş bı eş bu dersınız
amaaaaaaaaa ne olusa olsun ıster ıstemez bız kadınlar kırılıyor ve kendını mutsuz hıssedıyor

gecen akşam konusu oldu ve uzerınde tekrar konustuk
yaptıgının çok yanlış oldugunu bı anlık resleks olarak nıteledı,tekrar çok özur dıledıgını bıdaha asla tekrarlanmıyacagını belırttı....
bende ne olursa olsun ,kendın olucaksın,dedım,izlıyorum gözlemlyorum suan,
eğer gerçekten otorıte kurmak adına yapılmışsa devam eder
ama dediği gıbı anlık refleks se ortaya çıkar sanıyorum

gözleme devam anlıycanız...............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…