eşinden soğuyanlar nasıl davranıyorsunuz?

Tabiki öyle olacak egem abla, kimsei zorla getirtemezsin ama, karısı gelmiyor diye çocuklarınla görüşmeyecekte değilsin, aah aah insanlar empati yapmayı, önyargılı yaklaşmamayı ne zaman öğrenecekler acaba?

Çocuksuz evli çiftlere belki yazdığım tuhaf gelebilir ama sanıyorum çocuklu olanlar beni anlar çocuk zaman içinde ister istemez eşleri uzaklaştırıyor eskisi gibi olmuyor hiçbirşey kadın lohusa iken yüzde doksan beklediği ilgiyi göre iyor eşinden ve bu bir travma oluşturuyor dahası ilerleyen zamanlarda sorumluluğumuz artıyor bebek ev işi yemek ütü vs derken bir bir çatırdıyor birşeyler sonrasında farkında olmadan bir değişim oluyor bebek ve eş yer değiştiriyor dedim ya ters gelebilir size ama yaşananlar tam olarak bu derken bir bakıyorsunuz önceliğiniz çocuğunuz olmuş eşiniz de bunu kabul etmiş hatta kendisi sağlamış bunu zaten sonrasında ise beklentilerinizi en aza indirerek kendi kendinize yetmeyi öğrenerek çocuklarınızın mutluluğuyla mutlu olup devam ediyorsunuz hayata ha bu arada eşiniz de var mı var olay bu yani sadece benim değil çevremde 10 yılı devirmiş herkesin yaşadığı bu ne diyelim buna da şükür

Haftanın 4-5 günü babasının evine gitmek isteyen adamla tabi mutlu olamazsın!
Ayy haftada bir sevsinler torunlarını yetmiyor mu?
Delireceğim bu erkek denen mahlukların saçmalıklarına!

Valla ben pek tecrübeli değilim,tatlı dil, işve cilvede bilmem pek beceremem ama
Hadi hazırlan gidiyoruz dediğinde..
Ama benim başka planlarım vardı deyip tavlasan
Zamanla yola gelmez mi eşin?
Valla bilmem ne kadar doğru ama bu yöntemle her istediğini yaptıran kadınlar varmış

yaaa gercekten boyle mı oluyor cocuk ıstemezdım hepten vagectım

yaaa gercekten boyle mı oluyor cocuk ıstemezdım hepten vagectım

kişiye göre değişir bence,ben korkmuyorum aksine çocuğumuz olduğunda birbirimize olan sevgimiz taçlanacak bence, belki uykusuz kalıcaz ekstra yorgunluklarımız olucak, eskisi kadar özel anımız olmıcak belki ama can getiricez dünyaya, ben kendimede 10 senedir tanıdığım sevdiğim adama da güveniyorum

eşin sevgisi ayrıdır,çocuk sevgisi ayrıdır.ikisi birbirine karıştığında sorunlar çıkıyor bence.

birbirini seven 2 insanın meyvesidir çocuklar.bebek doğduğunda babaya da sorumluluk verilmeli ki,baba ve bebek arasında bağ kurulsun.ayrıca baba da, bebeğin zorluklarını yaşasın,eşinin sıkıntılarını görsün ki yardımcı olsun.üstelik böylece dışlanmadığını da görür.

çocuk olunca şöyle olur, evlilikte heyecan biter,erkekler böyledir....uzar gider, bu genellemelerin tamamı saçma, gereksiz, yersiz, her insan farklıdır her ilişki de farklıdır, insan hayatını kendi şekillendirir

ben hamile kaldığım günden itibaren geceleri eşimin eli hep karnımdaydı.bebek doğana kadar böyle yattık biz.bebek doğunca da birlikte büyüttük.zaten ailelerden uzaktaydık.her anını birlikte yaşadık.bebek mutlu bir evliliğe daha da mutluluk katar

wooooooowwwwwww

annemle babamın evliliğinden zaman zaman bahsediyorum ki bu ilişki oldukça hoyrat bi ilişki ama annem hep şöyle der: babanın bana karşı en şevkatli olduğu dönem sana hamile olduğum dönemdi, eli hiç karnımdan gitmezdi ne istesem yapardı alırdı hep ilgilenirdi seninle...
Allah kısmet ederde çocuğum olursa biz batmanda aileler ankarada mecbur birbirimize tutunucaz öyle olmak zorunda inşallah sizin gibi yılları deviririz bizde

Hiç bebeğini alığ gitme,eşin gidiyorsa tek gitsin yada bebeği alsın gitsin ,zorla götürecek değilya seni,sürüklüyerek,zaten ayrılmak istiyormuşsun ne kaybedeceksinki,sen alttan aldıkça sözünü dinletemezsin.

Allah yavrulara sağlık sıhhat versin. her şey onlarla güzel

ben aynı fikirde değilim 13 yılık evli 2 çocuk annesiyim
eşimin yeri hep aynı kaldı bende yani birinci sırada (tabi bebek ilk geldiğinde bi telaş zorluk oluyo zamanla herşey normale dönüyo)
çocuklar büyüyecek yuvadan uçup gidecek bana kalan eşim olacak bunun bilincinde hep oldum ben
yani çocuklarım misafir
bizde öyle değilmiydik

Bence konu sahibi ;
eşinden sogumamışsın da monotonluktan , ilgisizlikten bıkmışsın sen ...
Biraz kendine ilgilenecek hobiler bul.
Eşinin her davranşının altında bir şeyler arama.

Asla katılmıyorum.
10 yıldan 1 yıl eksigiz, 2 de çocugumuz var hala ilk günkü gibiyiz
1 yıl sonra ne olur bilemem

Son düzenleme:

Siz şimdi bunları yazdınız ya eminim konu sahibinin içi rahatlamıştır.hatta tüm sorunları hallolmuştur.belki de şu anda şükür secdesi yapıyordur.

Bir kadın soğumuşsa bence o evlilik yürümüyor. Ben daha 7-8 aylık evliydim ama eşimden bıkmıştım. Çünkü daha ilk günden üzerime geldi, beni sindirmeye çalıştı ailesi ile birlikte. Ama ben ondan o kadar uzaklaştım ki... O aramasa telde akşama kadar ne arar ne sorardım. Sonuç boşanıyorum. Belki doğru belki yanlış dersiniz ama ben mutluyum. Düşündüğüm kadar beni yıkmadı. Bir de ben bu kadın idare etmeli görüşlerine inanmıyorum ve yapamıyorum, yapamadım. Hepimizin bir hayali vardı evlendik, onlara güvendik. Benimki de tanıştığımız zamanlar bir dediğimi iki etmezdi bir görsen ne ailesi vardı ne de başka bir şey. Ama gel görki daha düğünümde 7 sülalesi karıştı. O da beni korumak, sevmek yerine iyice onların önüne attı. Bence erkekler eşlerinin bir emanet olduğunu bilmeliler ve ona göre davranmalılar. Adam gibi konuşursan hiç bir şey olmaz. Ama kadını zorlarsan, hele bir de imkanı varsa kaçar gider... Durumun elveriyormu bilemem ama eğer mutsuz olacağına inanıyorsan bitir. Çünkü böyle giderse zaten kendiliğinden bitecek...

kadının 3-5 tane ömrümü varda o idare edicek, bu ömürde olmadı diğerinde mutlu olucam deme şansımız var mı, en iyisini yapmışsın mutlu olmadığın bi evliliği sonlandırmakla

Bu soğukluk sevmediğini düşünmek zaman zaman hissettiğin bi duygu mu yoksa sürekli aynı şeyleri mi hissediyosun. Hepimiz dönem dönem duygusal değişiklikler yaşıyoruz, kendimizi mutsuz hissediyoruz, öfkeleniyoruz. Normalde gösterdiğimiz sabrı zaman zaman gösteremiyoruz. Belki sende şu an öyle bi durumdasın. İnşallah öyledir aksi halde sevmediğin bir adamla yaşamak zorunda kalmak seni günden güne yer bitirir. Kaçamıyorsan, gidemiyosan bu evliliği güzelleştirmeye çalış. Ben denedim hala eşimin tuhaflıkları devam etsede eskisi kadar zor değil. Malesef kadın idare etmek zorunda ben artık buna inanıyorum. Yoksa ya mutsuz bir evlilik yaşıyorsun ya da boşanmaya kadar gidiyor iş. Erkek evliliğini kurtarmak için mücadele etmeyi bilmez malesef bu iş her zaman kadına düşüyor...

malesef cogu evlılık arkadasken yada nısanlılık donemındekı gıbı olmuyo.sorumluluk artıyo.bızım daıma anlayıslı sabırlı olmamız gerekıyo.bıde erkegın cok ustune gıtmemek gerektıgını dusunuyorm.ozaman daha ıyı kafaları calısıyo.sız benı ceksın nazlandırsın ıstıyonuz belkıde oda ıstıyordur.sız bıraz cılvelı olun cogu ıstedıgı seyı yapın neden mutlu oluyosa,gorun bakın sızde ona ısınacak ve oda sıze dusecek.denedım gordum ben.esıme yemekler yaparım,gıyınırım suslenırım,askım hayatım havada ucusur bırazsonra adam daha fazlasını yapmaya baslar.bı sure devam edın sız sogudugunuz gıbı onuda sogutuyonuz.zor bısey degıl deneyın lütfen.mutlu olmak ıcın.bısey kaybetmez kazanırsınız bence...

Kısmen katılıyorum ama böyle bir genelleme olamaz.
12 yıllık birliktelik 8 yıllık evlilik ve 1 çocuğumuz var.
Doğumdan sonra uzun bir süre eşimin bana olan aşkının bittiğini düşündüm, özel hayatımızdaki sorunlar nedeniyle.
Ama oturup konuşunca her şeyin yanlış anlaşılmalardan ibaret olduğunu anladık.
şu an eskisinden de iyiyiz

konu sahibine gelince, çocuk asla boşanmamak için bir neden değildir, mutsuz bir ailede, birbirini sevmeyen anne babayla büyümesindense boşanmış bir ailenin çocuğu olması çok daha olumlu etkiliyor çocukları...
Bu hayat sizin ve 2. bir şansınız asla olmayacak, nasıl yaşayacağınız sizin elinizde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…