- 23 Eylül 2016
- 9.782
- 34.254
- 548
- Konu Sahibi alonedark18
-
Mune hanım iyi guzel yazmışsınız çok da haklısınız da ..maddi geliriniz var gibi ..eşinizden bağımsız cebinizde size özgüven sağlayacak maddiyatiniz var gibi hissettim....esinizin geliri de iyiyse ,geliri ortak kullanma hakkına sahipseniz ihtiyaclarinizin birçoğunu alabiliyorsaniz bu hissettirdihiniz özgüveni yaşarsanız ...birde bazı kadınların kendine ayıracak zaman dilimi olmayacak kadar destekçisi olmayan eşleri vardır ...mesela diyorsunuz ya siz supurun eşiniz silsin ...benim eşim yediği tabağı kaldırmıyor ..bu yasalar egitilmemis bende koca adamı egitemiyorum...bu gibi genel durumlarda bahsetmek istediğim çaresiz kadın modu devreye giriyor ...ama şu konuda dediğinizi uyguluyorum güzel öneri kırgın olduğum durumlarda sadece çocuklarla ilgileniyorum diğer ince şeyleri bırakıyorum...sorduğunda da ki sormadı senle böyle olunca içimden eve dair bişey yapmak gelmiyor diyeceğim
Sizin sorununuz maddiyat değil o zaman, zira evliliklerde senin paran benim param olmaz, siz çalışın veya çalışmayın doğrusu bizim paramız demektir.mesela ne yapabilirim ?? herkes kendini sev demiş ..seviyorum elbetdişim süslü puslu bakımlıdır güçlü dururum ama içimdeki çaresizliği de buraya yazdım ..kendimi seviyorum ama maddi konuda eşime bağlıyım o okey derse kombiyi yükseltip isinabilirim , gidip düşürürse üstümü daha da fazla kalinlastiririm bu da bir çaresizlik....burada çoğu şey maddiyata da bakıyor ..şimdi ben kendimi seviyorum evet ama bunlarla muamele görünce bunun ne faydası oluyor ki bana
okadar üşüyen bir insan olmama rağmen evdede bebek olmasına rağmen 60 50 hiç görmedim inanki açıyorum 45 e,bazen çok soğuk olursa aç bari45 e der ciddi soğuk oluyo açıyorum takk fatura geliyor hemen dellebiyor gidiyor mutfağın petegibi kapatıyor zaten Ocak açık isinirsin diyor mesela 40 dursun hep diyor insan bı iritie oluyor anlyormusun simid ne yapabilirim en bu durumda ...maddi özgürlüğüm olsa çekil derdim ben isinamiyorum 50 ye acacam fatura bende rahat ol derdim adam gibi isinirsin ...hani isinmamda birini in cumhuriyeti altindaGidip 60 a kadar açacaksın, ne yapacaksın ya!
Arkadaşım, kocan böyle dayatmalar yapıyorsa senin problemin çok çok vahim.
Ödemeyi o yapıyor diye kararı o veremez, ne demek yahu bu!
İyi, onun sevdiği istediğine göre yaşayın oldu olacak, başka derdi?
aslında eşimin maaşından geriye ona özel bir harçlık kalmıyor ..biliyorum ...bunca sene borcumuz var ev aldık idare edeyim derken olay artık evimin duvarına çivi çalışmasını istemiyoruma geldi....tamam durumumuz pek iyi değil ev borcu ödüyoruz diye iç camasirama varana kadar idare eden ben şimdi evime çivi çakmaya çekiniyorum...tek sorun zaten maddiyat değil ya ...eşimde maddi şartlardan bu hale geldi galiba ...ama genel olarak bu durumlar altında idare eden karı koca , ama ev gecindirmesiyle karısından kendini üstün gören erkek zira çivi olayı da buna örnek ..benim idaremle o biyerlerre geliyor ....şimdi özet geçersek sizce oldukça tecrübeli bir kadinsizniz ben ne yapayım ?? ben konumun içeriğinde olduğu gibi maddi gücüm yok olamıyor bari sevgi saygı yönünden kendimi bukadar onun gözünde elimde nasılsa denemesi için ( ki son zamanlarda bunu seziyorum) ne yapabilirim?? kaybetme korkusu tarzı şeylerle çare aramaya çalışıyorum gerçekten caresizimSizin sorununuz maddiyat değil o zaman, zira evliliklerde senin paran benim param olmaz, siz çalışın veya çalışmayın doğrusu bizim paramız demektir.
Eşiniz evde çalışanın yalnızca kendisi olduğunu hissettiren söz ve davranışlara giriyor demek ki, maaşı alınca kendine bir bütçe ayırıp evin giderlerini de kenara attıktan sonra kalanı sizle paylaşmıyor sanırım, zira siz yaşadığınız sorunun maddi olduğunu düşünüyorsunuz, maddiyatın sizi üzecek hale gelmesi sizin çalışmıyor olmanızdan kaynaklı değil, eşinizin size kıymet vermiyor oluşundan maalesef.
Tabağını dahi kaldırmaması da kusura bakılmasın ama erkek egosundan, erkek iş yapmaz aklı var eşinizde, bal gibi de yapar, hep örnek veriyorum ama doğru örnekler bence, dünyanın en iyi aşçıları erkeklerden çıkıyor, bir erkeğin beceremeyeceği ev işi yok, çocuk konusunda da bir doğuramıyorlar bir de emziremiyorlar, onun dışında çocuk bakımına dair her şeyi çok güzel yapıyorlar yeter ki sizler onlara yılmadan usanmadan sorumluluk verin, eşinizin çalışıyor olması ev işlerine katkısı olmayacağı anlamına gelmiyor, evliliğinizin ilk dönemlerinde öğretebilirdiniz, büyük ihtimalle canım cicim aylarında eşiniz için bir şeyler yapmak hoşunuza gidiyordu, tabağını kaldırmaması bile gözünüze batmıyordu ama sorumluluklarınız arttıkça, kombiyi bile izinle açmak sizi üzmeye başlamış.
Üşüyorsam kombiyi açarım, bunun için izin istemem onay da beklemem, ki sizin 2 küçük çocuğunuz var, onlar üşüyünce de kat kat mı giydiriyorsunuz?
Güçlü olmak süslü olmak mı? Siz bazı kavramları birbirine karıştırıyorsunuz bence, çok salaş giyinirim, makyajdan hiç anlamam ama güçlü müyüm? Evet, kendime her konuda güvenirim, tek başıma beş kuruşsuz kalsam hayata sıfırdan başlayacak azmim var yaparım da, sizin de kendinize güvenmeniz gerekiyor, biraz sesinizi çıkarın, üşüyorsanız üşüyorum demeyi bilin, gidin kombinin ayarını yükseltin.
Siz sessizce kendi kendinize üzülüp kendi kendinize küsüyor gibisiniz.
L
Odemeler onda diye isinmanizadami mudahele edecek. Bence siz fazla tavir veriyorsunuz esinize.
İşte sizi böyle olduğuna inandırmış ısı ayarı evdeki insanların üşümesine göre yapılır parayı verene göre değil.tavır mi veriyorum ?
evet ödemeler onda diye işi ayarını yönetiyor
Karşıdaki kütükse ne yaparsan yap anlamaz.Once vıcdanlı olucak .Ayrıca calısmak ıcın gec deıl .flortteki gibi olmuyor malum ..hosumuza gitmeyen durumlar olduğunda bekarken hemen ayrılık kararı alırdık trib atardık ulaşılmaz olurduk ..daha da kiymetliydik sanki...şimdi evlendik iki çocuk ve maddi özgürlükde yok...hayatımın en büyük hatssiydi meslek sahibi olmadan evlenmek..şimdi aşağılık bir şekilde tripte de olsam hoşuma gitmeyen davranışlar nedeniyle , yine yemek yapıyorum temizlik yapıyorum boynu eğik bir şekilde evde duruyorum..birikmiş milyon tane ihtiyaç , geliri olmayan bir kadın eşine kızgın olsada evde hizmetçi modunda mutsuz bir kadın...siz eşiniz sizi mutsuz ettiğinde kendinizi nasıl ozletirsiniz ? nasıl cezalandırır siniz ? nasıl güçlü kadın imajı verirsiniz bu şartlarda ? ..kendimi okadar çaresiz hissediyorum ki , ortada ihanet falan yok şimdilik ama ben bu ezik çaresiz halimden dolayı çok mutusuzm ..yenidoğan bebek online eğitimle okuma yazma öğrenmeye çalışan bana muhtaç olan iki yawrumu en güzel şekilde tek başıma büyütüyorum çok şükür , bu şartlarda ise girmem de mümkün değil ( en büyük hayalim çalışan anne olmaktı cocukalr elimi kolumu bağladı). ..neyse daha fazla uzatmayayım..eskisi gibi esijn gözünde nasıl ulaşılmaz olabilirim? siz bunu nasıl başarıyorsunuz. kavgadan sonra bile robot gibi yine rutin hizmetleri etmek aynı evde çaresizce durmak ...kendimi çok ezik hissediyorum...
Ben çalışan bir annenin çocuğu olarak büyüdüm.Üstelik tek çocuktum.Buna rağmen çocukluğumda bir kere bile yalnız hissetmedim.Annem ve babam uzun şartlar çalışmalarına rağmen bana her zaman zaman ayırdılar.Belki uzun değildi bu zaman aralığı ama verimliydi.Çalışmak, maddi özgürlüğe sahip olmak her zaman iyidir.Her kadın bence çalışmalı.Bu kendinle yasadigin icsel bir catisma,annemde calisan bir anneydi ve bana yeterli olamadigini dusunup agladi gecen gun oysa ben evlenmis barklanmis anne olmusum,bende ev hanimiyim cocuklarima calismayip bakabildigim icin cok minnettarim.
Calisan annenin cocugunun neler hissettigini bilsen sevgili Fatma boyle dusunmezdin.Emin ol pire icin yorgan yakilir.Atilan imzalar yok sayilir.Bosanilir.Bir cati altinda mutlu ,hayati paylasan anne ve baba goren cocuklara verecegin en kiymetli miras huzurdur.
Senin gibi hissettigim anlarda hemen bunlari dusunup tevekkul ediyorum.Kuleleri yapmak zahmetlidir,maharet yikmamakta..
Adam zaten ayda 100 lira veriyor. Onu da eve harca diyor resmen. Yahu günümüzde atetin eskise 20-25 lira. Çorap 5-6 lira. Asam resmen 100 TL verip bütün bakımını yaptırıp ilerde de kendisine baktıracağı çocukları yetiştiriyor. Sadece Yaşayacakları kadar imkan sağlamak ne kötü. Yani konu sahibi o kuruyemişleri yedirdi bitirdi diyor ama ben çekirdeğime kıyamadım diyor. O kadar korkunç ki durum aslında. Boşansa 750 civarı nafaka alır. Daha rahat Yaşar. Ben adamın çocuklara aylık 750 TL lik masraf yaptığını sanmıyorum.Yanlış düşünüyorsunuz.
Çalışmak sadece eve para getirmek değildir.
Çünkü ürünü emek olmadan faydaya çevirebilmek mümkün değildir.
Herkes para kazanabilir, kadın ya da erkek farketmez fakat ev durumu ayrıdır.
Evdeki insan, öbürü dışarıda çalışıyor diye onun yükünü de üstlenmemeli.
Nasıl bir koca ‘karım çalışmıyor’ diye iki ayrı işte çalışmaya ihtiyaç duymuyor ya da böyle düşünmüyorsa, evdeki kadın da ‘bana bakıyor’ gözüyle adamın bir zahmet totosunu kaşımasını izlemeyecek.
Küfre, hakarete ya da dayağa gerek yok ki bunlar boşanma sebebidir zaten.
Kıymetinizi bilmeyen ve sizi eş tanımı dışında davranan kocanıza daima emeğinizi sakınmak hakkınız vardır.
Kıymet bilecek insan!
Bir kadın da geliri neyse ona göre yaşamayı bilecek, evde tek çalışan koca ise bütçe planlamasını iyi yapacak ve zorlayıcı taleplerde bulunmayacak.
Taviz veriyorsunuz olacakti. Boyle bir sindirilmislik olamaz. Sizde bunu pasa pasa kabul ediyorsunuz oylemi? Parayi esiniz kazaniyor diye siz iliklerinize kadar usumeyi kendinize reva gormeye devam edin. Kat kat giyinmeyi care olarak gorun. Kendi kendinizi köle konumuna dusurdugunuzun farkindamisiniz? Yani esiniz asgari ucretle calisiyorsa ne bileyim maasi dusukse eviniz kiraysa iki cocukla yetemiyorsa tasarruf yapmasini sizinde buna destek olmanizi anlarim ama ikinizinde parayi kim veriyorsa soz hakki onundur dusuncesini tasiyor olmaniz gercekten garip. Bu dusunceyle devam ederseniz cok sorun yasarsiniz. Hatta calismaya baslayinca dàhà cok sorun yasarsiniz. Dedigim gibi sizin aranizdaki sorun calismamanizdan cok daha oteye gidiyor.tavır mi veriyorum ?
evet ödemeler onda diye işi ayarını yönetiyor
Bu kendinle yasadigin icsel bir catisma,annemde calisan bir anneydi ve bana yeterli olamadigini dusunup agladi gecen gun oysa ben evlenmis barklanmis anne olmusum,bende ev hanimiyim cocuklarima calismayip bakabildigim icin cok minnettarim.
Calisan annenin cocugunun neler hissettigini bilsen sevgili Fatma boyle dusunmezdin.Emin ol pire icin yorgan yakilir.Atilan imzalar yok sayilir.Bosanilir.Bir cati altinda mutlu ,hayati paylasan anne ve baba goren cocuklara verecegin en kiymetli miras huzurdur.
Senin gibi hissettigim anlarda hemen bunlari dusunup tevekkul ediyorum.Kuleleri yapmak zahmetlidir,maharet yikmamakta..
şuan para kazanan bir kadın olsaydım çocuklarımın isteklerini kocama söylemeden alırdım..kendisi biraz cimri balon bile almak istemez ne gerek var der çocuk ruhundan anlamaz ...aslında bunu anlamanız olmanız lazım hangi birini yazayım ki ben şimdi ...para biriktirip ufak bı araba alırdım evde kocam bize bı tür attirsada kafamız rahatlasa diye minnet etmezdim haydi çocuklarım sizi şöyle bı hava aldirayim derdim..ki şimdi tek yapabildigim bebek arabasıyla evin önüne inmek...özgürlüğüm kısıtlı...tripten kastimi da anlamniz lazım ..ilişkilerde kavgalar olabilir kırgınlık olabilir ..konuşarak da bazen bitmez..bekarsan kapatirsin telefonu yatar uyursun sen istediğin zaman sana ulaşabilir . ama şimdi kırgın olsan da ne yemek var acım deyip yeyip uyuyon bir erkeğin başını beklersin...maddi özgürlük olsaydı bu kadarda aşağılayıcı olamazdı ya ..çalışan kadının yeri ayrı ...çalışmayın maddi durumu iyi olanlar baska
bende çalışan anne çocuğuyum, iyi ki annem çalışmış diyorum. annesi ev hanımı olan arkadaşlarımın çoğu dışarıdaki hayatı, iş hayatının zorluklarını tek başlarına öğrenmeye çalışırken annem bana hep büyük yol gösterici oldu.
sürekli sosyal hayatın içinde olması bana apayrı kapılar açtı, yollar gösterdi. öyle sanıldığı gibi annem çalışıyordu çok yalnız kaldım hissi olmuyor yani. annelik sadece çocuğun bakımı değil ona ufuk açabilmektir de benim gözümde.
ha yalnız hissettirecek bir anneyse o kişi, ev hanımı olan da bütün gün kendi bunalımlarıyla uğraşırken yanındaki çocuğu unutabiliyor.
ben bu şekilde çalışan annelerin çocukları vs vs.... ayrımına karşıyım bu nedenle. daha doğrusu o çocukların sanki çok kötü bir yaşamları olmuş algısına karşıyım.
evet buna katılıyorum. benim annem çalışmıyordu ama hep bunalımdı. Eve geldiğimde zile basmam yasaktı kapıyı anahtarla açardım. Çünkü ilaç içmiş uyuyor olurdu. Babamla hep sorunları vardı. Sorsan bizim için boşanamadı klasik. Tek dileğim onun gibi olmamaktı. Bunu yüzüne söylediğimde de aferin kızım benim gibi olma demek yerine işitmediğim laf kalmadı.
Kadın çalışmak zorunda değil ama dimdik durmak zorunda bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?