eşine boyun eğen ev hanimlari

Ne demek istediğini çok iyi anladım.. Tabi ki çalışan kadın daha güçlüdür.. İster istemez çevresi ve eşi de çalışan kadını daha güçlü görüyor bence.. Yani kim ne derse desin ben bu şekilde düşünüyorum.. Çünkü görüyorum yani bu böyle...

Ama siz ezik gibi görmek falan biraz fazla abartmışsınız.. Siz bence pandemi falan çok bunaldınız çünkü çalışmıyorsunuz diye ezik olmazsınız sizin yaptığınız iş dışarıda çalışmaktan daha büyük emek istiyor bence.. Sizin şuanki probleminiz iş ortamınız, iş arkadaşlarınız, dolayısıyla sosyal bir hayatınızın olmaması.. Bu pandemi Allahın izniyle bittiğinde kurslara falan gidebilirsiniz.. Ne bileyim bebeğiniz biraz daha büyümüş olur girip bir işe çalışırsınız.. Hiç çocuklar elimi kolumu bağladı diye düşünmeyin ailede yardımcı olabilecek birileri varsa onlar siz işteyken çocuklara bakabilir ya da kazandığınızın yarısını bakıcıya bile verseniz kendinizi yine de daha iyi hissedersiniz.. Az da olsa insanın kendi kazandığı parayı harcaması gibisi yok.. Ben hamilelik dolayısıyla işi bıraktım ama Allahın izniyle doğsun 5 6 aylıkken işe geri dönmeyi planlıyorum neden çocuğum elimi kolumu bağlasın ki..

Evinizde eppek yemem, beyaz çorabımla adım atmam evinize. Hepinizden iğreniyorum shskskdkkd.
Siyah çorapla da gelmezsin bana, eminim.
Balkona çıktım az önce, patiklerim renk değiştirdi
Takdir ediyorum her daim non stop çalışıyor ve hiç k.çı başı evi dağıtmıyor, elinden kaçırmıyor oluşunu, ayrı bir meziyet bu.

Hakkını yemek olmaz şimdi ilişkide kim daha fedakar dersek o eşimdir. Ben de iki süpürge bi silme yapıyorum işte hayrına
Bu aslında her ilişkide böyle.
Sizi aramayan birini 10 20 gün üst üste arar mısınız, hayır.
Bir kere de ondan beklersiniz, insanlık hali yani ne o öyle sapık gibi.
Evlilikte de ver ver ver yap yap yap, ee karşılık?
Zaten mutlu olunsa bu hesaplara hiç girilmez ama mutluluğun yolu da birbirinin hayatını güzelleştirmekten geçiyor.

Eeee kendiniz demişsiniz meslek sahibi olmadan evlenmemeliydim herkes hakettiğini yaşar

Herkes elinden geldiği taraftan fedakarlık yapıp ortada birleşip mutlu oluyor işte.
Sanırım toplum yapımızdan evlilikte bazı şeyleri asli görev belleyip sorgusuz sualsiz yapıyoruz sonra bir yerden sonra yorulup "ya neden" diyoruz. Tabiki çalışmayan bir kadın olarak evin idaresi bende eşşek değilim ama istediğim zaman salabileceğimi bilmek bile işleri daha kolaylaştırıyor.

Çünkü hiç kimseyi, beni o hale getirecek kadar önemsemiyorum artık. Yaş 34 oldu üstüne afiyet :) ölüm ve hastalık dışında kolay kolay o raddeye gelmiyor insan.
Kilit nokta tam da bu aslında, dediğim yanlış anlaşılacak belki ama aslında bence doğru bir düşünce biçimi, hayatta herkese çok değer vermeyeceksin, bir replik miydi yoksa şiir mi bilmiyorum, yarım yamalak da olsa şimdi aklıma geldi, şu hayatta kimi sevdiysem üzdü beni, kime el uzattıysam kazık attı gibi bir söz vardı, o misal.
Önce kendini sevmeli, en çok kendine değer vermeli insan, siz kendinizi sevip değer verirseniz bu hareketlerinize bile yansıyor, biraz da korkusuz olmak gerekiyor hayata karşı, kaybetmekten korkmazsanız kaybedilmemek için çabalanan insan haline dönüşüyorsunuz, çok uzattım süslü püslü oldu :) kısacası adamları fazla havaya sokmayacaksınız

Bu arada konu sahibi yazdiklariniza gercekten uzuldum en cokta cocuklariniz icin. Lutfen kendinizi bu dusuncelerden siyirin kendinizi sevin. Cocuklarinizin mutlulugu icin sizde mutlu olmaya calisin. Kisinin kendi evinin temizligini yapmasi eziklik degildir aksine tertipli duzenli olmak insana kendini daha iyi hissettirir. Yemek pisirmekte hakeza. Ozellikle cocuklu bir evde ocakta her zaman corba kaynamali yani bu hizmetcilik degil zorunluluktur. Esinizde ev halkinin bir ferdi olarak temizlige ve yemege ortak olacak haliyle. Yani boyle seyler uzerinden cezalandiramazsiniz esinizi cezalandirsaniz bile etkili olacagini sanmiyorum. Rahatsiz oldugunuz birsey varsa bunu oturup konusmaniz gerekir. Kocaya el acma soylemleride cok yanlis geliyor bana sonucta hayatlarinizi birlestirdiniz ve bir 'aile' oldunuz ee aile olmak maddi manevi birbirine destek olmak degilmidir? Ev ekonomisine destek olmak icin yada kendinizi daha mutlu ve verimli hissetmek icin calisma isteginizi anlarim ama sirf kocama el acmayayim diye calisayim dusuncesi bana cok yanlis geliyor. Ee 'aile' olmanin ne anlami kaldi?

Mune hanım iyi guzel yazmışsınız çok da haklısınız da ..maddi geliriniz var gibi ..eşinizden bağımsız cebinizde size özgüven sağlayacak maddiyatiniz var gibi hissettim....esinizin geliri de iyiyse ,geliri ortak kullanma hakkına sahipseniz ihtiyaclarinizin birçoğunu alabiliyorsaniz bu hissettirdihiniz özgüveni yaşarsanız ...birde bazı kadınların kendine ayıracak zaman dilimi olmayacak kadar destekçisi olmayan eşleri vardır ...mesela diyorsunuz ya siz supurun eşiniz silsin ...benim eşim yediği tabağı kaldırmıyor ..bu yasalar egitilmemis bende koca adamı egitemiyorum...bu gibi genel durumlarda bahsetmek istediğim çaresiz kadın modu devreye giriyor ...ama şu konuda dediğinizi uyguluyorum güzel öneri kırgın olduğum durumlarda sadece çocuklarla ilgileniyorum diğer ince şeyleri bırakıyorum...sorduğunda da ki sormadı senle böyle olunca içimden eve dair bişey yapmak gelmiyor diyeceğim

mesela ne yapabilirim ?? herkes kendini sev demiş ..seviyorum elbet dişim süslü puslu bakımlıdır güçlü dururum ama içimdeki çaresizliği de buraya yazdım ..kendimi seviyorum ama maddi konuda eşime bağlıyım o okey derse kombiyi yükseltip isinabilirim , gidip düşürürse üstümü daha da fazla kalinlastiririm bu da bir çaresizlik....burada çoğu şey maddiyata da bakıyor ..şimdi ben kendimi seviyorum evet ama bunlarla muamele görünce bunun ne faydası oluyor ki bana

tamam konuşup cozuyirsaniz herdefasinda bu çok güzel birsey ama ccalismayab ve maddi özgürlüğü olmayan kadın için gerçekten hem psikolojik hem sosyolojik olarak ondesiniz .
Iyide maddi getiri olmasa da cani cikiyor insanin aksama kadar. Birde kac yaşındasınız? Egitiminiz nedir ?

Mübalağa değil mi bu?
Ne demek kombiyi düşürdü giyindim falan?

Mübalağa değil mi bu?
Ne demek kombi düştü giyindim falan?
tabiki de değil ...eşim gider gider kombiyi düşürür en düşük 40 derece bende evimiz ve çocuklarımız için 45in ideal.olduguni söyler yulseltirim ki ikisi arasındaki fatura fazla farki yok..ama ısrarla ben sicakliyorum deyip düşürür ....ne yapacaksın ?? ödemeler onda para onda bir sıfır önde !

Aklıma takılan şeyler var aydınlatırsanız sevinirim. Anladığım kadarıyla eşiniz de yetirmeye çalışıyor iki tane de çocuğunuz var ve bu kısıtladığı şeyleri bir bakıma mecburen yapıyor. Çocuğu kreşe vermeye karşı demişsiniz mesleğiniz olsaydı çalışsaydınız çocuk nerede duracaktı. O kısmı anlayamadım.

Bir de kocanız eğer elinden geleni yapıyor ama malum ekonomik şartlardan dolayı size yetemiyorsa bu mutsuzluk sebebi olmamalı. Şofben alacak paramız yoktu da tüpte su ısıtıp duş aldığım günleri biliyorum ama mutsuz ya da yetersin hissetmedim Sorunun temeli sizin para kazanmıyor olmanız değil sanki temelde başka eksikleriniz var.

Bir de eşinizin ev işine hiç el sürmediğini ve böyle alıştığını yazmışsınız. Sekiz senedir evliymişsiniz acaba siz alıştırmak için hiç bi harekette bulundunuz mu?

L Odemeler onda diye isinmanizadami mudahele edecek. Bence siz fazla tavir veriyorsunuz esinize.

Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bir arkadasim bebek.bakiyor haftanin 6 günü asgari ücretten fazla alıyor. +sigorta.

Çocuklar biraz buyuyunce bu tarz birsey düşünebilirsiniz. Hic canınızı sıkıp icinizi karartmayin lütfen.

Gidip 60 a kadar açacaksın, ne yapacaksın ya!
Arkadaşım, kocan böyle dayatmalar yapıyorsa senin problemin çok çok vahim.
Ödemeyi o yapıyor diye kararı o veremez, ne demek yahu bu!
İyi, onun sevdiği istediğine göre yaşayın oldu olacak, başka derdi?

zaten benimde kendimi sucladiigim nokta bu ya ...mesleğim.olsaydi en başından konsurudim veya mesleğim var diye beni çaresiz görmezdi kreşe razı gelebilirdi . meslek olsaydı tutumu degosebilirdi belki benim konumun içeriği kocam.bana maaşını yetiremiyor degilki ...benim senelerdir idare etmisligime artık iyice alışması , kırgın olduğumda hala bana ne yemek yaptın açım diyebilmesi yeyip uyuması tarzı carresizligime öneriler aramak...idarenin alasını yaptım ben yoksa..ev işine gelecek olursak yedisinde neyse yetmisindede o olmuyormu insanlar ..lakin benim dilimde tüy bitti tabağı kaldır diye.

İşte baştan alıştırma meselesi bu. Evlendiğinizden beri aman bir şeyi eksik olmasın diye elinizden geleni yapmışsınız ama şimdi kıymet bileceğine dahasını bekleyen biri var. Bugüne kadar biraz salsaydınız biraz aman biraz da kendim deseydiniz şimdi daha farklı olabilirdi. Gerçi anlattığınız kadarıyla mesleğiniz olsa bile başka bi yerden canınızı sıkardı eşiniz mesela o zaman hem işte hem evde canı çıkarak çalışan ama günün sonunda yine eline bir şey geçmeyen bir kadın olabilirdiniz. Çünkü ikinizin de karakter yapıları bellidir siz çalışıyor olunca değişen bir şey olacağını sanmıyorum

Sorun sizin çalışmıyor oluşunuz değil, kocanız evrimini tamamlayamadan dünyaya gelmiş ve sizdeki bedevi şansıyla evlenmeniz.
İnsanlar değişir, kendimden biliyorum.
Değişmeye gönlü olacak ama yok ise dünya cihan dursa karşısında, olmaz.
Üzüldüm, paranız da olsa bu adamın hayata, eşine verdiği değer değişmeyecek.
Ç.kü olmasını üstünlük görenlerden çok belli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…