- Konu Sahibi alonedark18
-
Ne demek istediğini çok iyi anladım.. Tabi ki çalışan kadın daha güçlüdür.. İster istemez çevresi ve eşi de çalışan kadını daha güçlü görüyor bence.. Yani kim ne derse desin ben bu şekilde düşünüyorum.. Çünkü görüyorum yani bu böyle...flortteki gibi olmuyor malum ..hosumuza gitmeyen durumlar olduğunda bekarken hemen ayrılık kararı alırdık trib atardık ulaşılmaz olurduk ..daha da kiymetliydik sanki...şimdi evlendik iki çocuk ve maddi özgürlükde yok...hayatımın en büyük hatssiydi meslek sahibi olmadan evlenmek..şimdi aşağılık bir şekilde tripte de olsam hoşuma gitmeyen davranışlar nedeniyle , yine yemek yapıyorum temizlik yapıyorum boynu eğik bir şekilde evde duruyorum..birikmiş milyon tane ihtiyaç , geliri olmayan bir kadın eşine kızgın olsada evde hizmetçi modunda mutsuz bir kadın...siz eşiniz sizi mutsuz ettiğinde kendinizi nasıl ozletirsiniz ? nasıl cezalandırır siniz ? nasıl güçlü kadın imajı verirsiniz bu şartlarda ? ..kendimi okadar çaresiz hissediyorum ki , ortada ihanet falan yok şimdilik ama ben bu ezik çaresiz halimden dolayı çok mutusuzm ..yenidoğan bebek online eğitimle okuma yazma öğrenmeye çalışan bana muhtaç olan iki yawrumu en güzel şekilde tek başıma büyütüyorum çok şükür , bu şartlarda ise girmem de mümkün değil ( en büyük hayalim çalışan anne olmaktı cocukalr elimi kolumu bağladı). ..neyse daha fazla uzatmayayım..eskisi gibi esijn gözünde nasıl ulaşılmaz olabilirim? siz bunu nasıl başarıyorsunuz. kavgadan sonra bile robot gibi yine rutin hizmetleri etmek aynı evde çaresizce durmak ...kendimi çok ezik hissediyorum...
Siyah çorapla da gelmezsin bana, eminim.Evinizde eppek yemem, beyaz çorabımla adım atmam evinize. Hepinizden iğreniyorum shskskdkkd.
Bu aslında her ilişkide böyle.Hakkını yemek olmaz şimdi ilişkide kim daha fedakar dersek o eşimdir. Ben de iki süpürge bi silme yapıyorum işte hayrına
Herkes elinden geldiği taraftan fedakarlık yapıp ortada birleşip mutlu oluyor işte.Bu aslında her ilişkide böyle.
Sizi aramayan birini 10 20 gün üst üste arar mısınız, hayır.
Bir kere de ondan beklersiniz, insanlık hali yani ne o öyle sapık gibi.
Evlilikte de ver ver ver yap yap yap, ee karşılık?
Zaten mutlu olunsa bu hesaplara hiç girilmez ama mutluluğun yolu da birbirinin hayatını güzelleştirmekten geçiyor.
Kilit nokta tam da bu aslında, dediğim yanlış anlaşılacak belki ama aslında bence doğru bir düşünce biçimi, hayatta herkese çok değer vermeyeceksin, bir replik miydi yoksa şiir mi bilmiyorum, yarım yamalak da olsa şimdi aklıma geldi, şu hayatta kimi sevdiysem üzdü beni, kime el uzattıysam kazık attı gibi bir söz vardı, o misal.Çünkü hiç kimseyi, beni o hale getirecek kadar önemsemiyorum artık. Yaş 34 oldu üstüne afiyet :) ölüm ve hastalık dışında kolay kolay o raddeye gelmiyor insan.
Başlığınız ve sonrasında şu 2 mesajınız dikkatimi çekti de topiğinize geldim, ilerleyen sayfalarda siz ve arkadaşlar neler yazdı bilemiyorum.
Evet kadın meslek sahibi olmalı, çalışmalı, maddi imkanları ve bir kariyeri olmalı mutlaka ve bunların hepsini bence evlenmeden önce yapmalı, ev kadını olmama rağmen hep bu düşünceyi destekledim, genç kızlara bu yönde tavsiyelerde bulundum.
Ev kadınıyım, üniversite okumadım dolayısıyla bir mesleğim de yok, hayatım boyunca bir gün dahi çalışmışlığım da ama hiçbir zaman asla eşime karşı boynum eğik olmadı, ne kendimi maddi olarak muhtaç hissettim, ne eşim bana bakacak el mecbur dedim, ne de evin kazancını sağlayan eşimdir deyip ona karşı sus pus oldum.
Biraz özgüvenli olun, rest çekmesini, hakkınızı aramasını bilin, şart mı ev işlerini istemeyerek de olsa yapmak, çocuklarınızın beslenme, genel bakımları ve ihtiyaçlarıyla ilgilenin, diğer şeyleri boşverin mesela, eşiniz sorunca da sana kırıldığım için evde bir şey yapmak gelmiyor içimden deyin, bunları söylemek zor değil ya da kızınca kafa dağıtmak için evden biraz uzaklaşmak da zor değil, neden kendinizi eşinizin karşısında acizmişsiniz gibi gösteriyor öyle hissediyorsunuz ki?
Hadi şimdi pandemi var, hafta sonları kısıtlamalar vs eşinize sen çocuklara bak ben biraz dolaşacağım demeyi öğrenin mesela, hafta sonları o çocuklara bakarken kendinize zaman ayıracağınız saatler düzenleyin, evde bile olsa şöyle kafa dağıtacak zaman dilimleriniz olsun, siz silin eşiniz süpürsün, siz büyük çocuğunuzu yıkarken, eşiniz küçüğün altını değiştirsin, sanırım siz eşiniz para kazanıyor diye diğer tüm sorumlulukları almışsınız omuzlarınıza, şimdi de yorgunluk ve bıkkınlık yaşıyorsunuz, baştan yapmayacaktınız ama bundan sonra da değiştirebilirsiniz bazı şeyleri, yeter ki değiştirmek isteyin.
Ama şunu da unutmayın ev kadınıyım, muhtacım, eşim ne derse susmalı boyun eğmeliyim derseniz eşinizde size bu doğrultuda davranır.
mesela ne yapabilirim ?? herkes kendini sev demiş ..seviyorum elbetKilit nokta tam da bu aslında, dediğim yanlış anlaşılacak belki ama aslında bence doğru bir düşünce biçimi, hayatta herkese çok değer vermeyeceksin, bir replik miydi yoksa şiir mi bilmiyorum, yarım yamalak da olsa şimdi aklıma geldi, şu hayatta kimi sevdiysem üzdü beni, kime el uzattıysam kazık attı gibi bir söz vardı, o misal.
Önce kendini sevmeli, en çok kendine değer vermeli insan, siz kendinizi sevip değer verirseniz bu hareketlerinize bile yansıyor, biraz da korkusuz olmak gerekiyor hayata karşı, kaybetmekten korkmazsanız kaybedilmemek için çabalanan insan haline dönüşüyorsunuz, çok uzattım süslü püslü oldu :) kısacası adamları fazla havaya sokmayacaksınız
Iyide maddi getiri olmasa da cani cikiyor insanin aksama kadar. Birde kac yaşındasınız? Egitiminiz nedir ?tamam konuşup cozuyirsaniz herdefasinda bu çok güzel birsey ama ccalismayab ve maddi özgürlüğü olmayan kadın için gerçekten hem psikolojik hem sosyolojik olarak ondesiniz .
evet hem canı çıkıyor hem parasız ..Iyide maddi getiri olmasa da cani cikiyor insanin aksama kadar. Birde kac yaşındasınız? Egitiminiz nedir ?
Mübalağa değil mi bu?mesela ne yapabilirim ?? herkes kendini sev demiş ..seviyorum elbetdişim süslü puslu bakımlıdır güçlü dururum ama içimdeki çaresizliği de buraya yazdım ..kendimi seviyorum ama maddi konuda eşime bağlıyım o okey derse kombiyi yükseltip isinabilirim , gidip düşürürse üstümü daha da fazla kalinlastiririm bu da bir çaresizlik....burada çoğu şey maddiyata da bakıyor ..şimdi ben kendimi seviyorum evet ama bunlarla muamele görünce bunun ne faydası oluyor ki bana
tabiki de değil ...eşim gider gider kombiyi düşürür en düşük 40 derece bende evimiz ve çocuklarımız için 45in ideal.olduguni söyler yulseltirim ki ikisi arasındaki fatura fazla farki yok..ama ısrarla ben sicakliyorum deyip düşürür ....ne yapacaksın ?? ödemeler onda para onda bir sıfır önde !Mübalağa değil mi bu?
Ne demek kombi düştü giyindim falan?
Aklıma takılan şeyler var aydınlatırsanız sevinirim. Anladığım kadarıyla eşiniz de yetirmeye çalışıyor iki tane de çocuğunuz var ve bu kısıtladığı şeyleri bir bakıma mecburen yapıyor. Çocuğu kreşe vermeye karşı demişsiniz mesleğiniz olsaydı çalışsaydınız çocuk nerede duracaktı. O kısmı anlayamadım.mesela ne yapabilirim ?? herkes kendini sev demiş ..seviyorum elbetdişim süslü puslu bakımlıdır güçlü dururum ama içimdeki çaresizliği de buraya yazdım ..kendimi seviyorum ama maddi konuda eşime bağlıyım o okey derse kombiyi yükseltip isinabilirim , gidip düşürürse üstümü daha da fazla kalinlastiririm bu da bir çaresizlik....burada çoğu şey maddiyata da bakıyor ..şimdi ben kendimi seviyorum evet ama bunlarla muamele görünce bunun ne faydası oluyor ki bana
tabiki de değil ...eşim gider gider kombiyi düşürür en düşük 40 derece bende evimiz ve çocuklarımız için 45in ideal.olduguni söyler yulseltirim ki ikisi arasındaki fatura fazla farki yok..ama ısrarla ben sicakliyorum deyip düşürür ....ne yapacaksın ?? ödemeler onda para onda bir sıfır önde !
Odemeler onda diye isinmanizadami mudahele edecek. Bence siz fazla tavir veriyorsunuz esinize.tabiki de değil ...eşim gider gider kombiyi düşürür en düşük 40 derece bende evimiz ve çocuklarımız için 45in ideal.olduguni söyler yulseltirim ki ikisi arasındaki fatura fazla farki yok..ama ısrarla ben sicakliyorum deyip düşürür ....ne yapacaksın ?? ödemeler onda para onda bir sıfır önde !
Gidip 60 a kadar açacaksın, ne yapacaksın ya!tabiki de değil ...eşim gider gider kombiyi düşürür en düşük 40 derece bende evimiz ve çocuklarımız için 45in ideal.olduguni söyler yulseltirim ki ikisi arasındaki fatura fazla farki yok..ama ısrarla ben sicakliyorum deyip düşürür ....ne yapacaksın ?? ödemeler onda para onda bir sıfır önde !
zaten benimde kendimi sucladiigim nokta bu ya ...mesleğim.olsaydi en başından konsurudim veya mesleğim var diye beni çaresiz görmezdi kreşe razı gelebilirdi . meslek olsaydı tutumu degosebilirdi belki benim konumun içeriği kocam.bana maaşını yetiremiyor degilki ...benim senelerdir idare etmisligime artık iyice alışması , kırgın olduğumda hala bana ne yemek yaptın açım diyebilmesi yeyip uyuması tarzı carresizligime öneriler aramak...idarenin alasını yaptım ben yoksa..ev işine gelecek olursak yedisinde neyse yetmisindede o olmuyormu insanlar ..lakin benim dilimde tüy bitti tabağı kaldır diye.Aklıma takılan şeyler var aydınlatırsanız sevinirim. Anladığım kadarıyla eşiniz de yetirmeye çalışıyor iki tane de çocuğunuz var ve bu kısıtladığı şeyleri bir bakıma mecburen yapıyor. Çocuğu kreşe vermeye karşı demişsiniz mesleğiniz olsaydı çalışsaydınız çocuk nerede duracaktı. O kısmı anlayamadım.
Bir de kocanız eğer elinden geleni yapıyor ama malum ekonomik şartlardan dolayı size yetemiyorsa bu mutsuzluk sebebi olmamalı. Şofben alacak paramız yoktu da tüpte su ısıtıp duş aldığım günleri biliyorum ama mutsuz ya da yetersin hissetmedim Sorunun temeli sizin para kazanmıyor olmanız değil sanki temelde başka eksikleriniz var.
Bir de eşinizin ev işine hiç el sürmediğini ve böyle alıştığını yazmışsınız. Sekiz senedir evliymişsiniz acaba siz alıştırmak için hiç bi harekette bulundunuz mu?
İşte baştan alıştırma meselesi bu. Evlendiğinizden beri aman bir şeyi eksik olmasın diye elinizden geleni yapmışsınız ama şimdi kıymet bileceğine dahasını bekleyen biri var. Bugüne kadar biraz salsaydınız biraz aman biraz da kendim deseydiniz şimdi daha farklı olabilirdi. Gerçi anlattığınız kadarıyla mesleğiniz olsa bile başka bi yerden canınızı sıkardı eşiniz mesela o zaman hem işte hem evde canı çıkarak çalışan ama günün sonunda yine eline bir şey geçmeyen bir kadın olabilirdiniz. Çünkü ikinizin de karakter yapıları bellidir siz çalışıyor olunca değişen bir şey olacağını sanmıyorumzaten benimde kendimi sucladiigim nokta bu ya ...mesleğim.olsaydi en başından konsurudim veya mesleğim var diye beni çaresiz görmezdi kreşe razı gelebilirdi . meslek olsaydı tutumu degosebilirdi belki benim konumun içeriği kocam.bana maaşını yetiremiyor degilki ...benim senelerdir idare etmisligime artık iyice alışması , kırgın olduğumda hala bana ne yemek yaptın açım diyebilmesi yeyip uyuması tarzı carresizligime öneriler aramak...idarenin alasını yaptım ben yoksa..ev işine gelecek olursak yedisinde neyse yetmisindede o olmuyormu insanlar ..lakin benim dilimde tüy bitti tabağı kaldır diye.
Sorun sizin çalışmıyor oluşunuz değil, kocanız evrimini tamamlayamadan dünyaya gelmiş ve sizdeki bedevi şansıyla evlenmeniz.zaten benimde kendimi sucladiigim nokta bu ya ...mesleğim.olsaydi en başından konsurudim veya mesleğim var diye beni çaresiz görmezdi kreşe razı gelebilirdi . meslek olsaydı tutumu degosebilirdi belki benim konumun içeriği kocam.bana maaşını yetiremiyor degilki ...benim senelerdir idare etmisligime artık iyice alışması , kırgın olduğumda hala bana ne yemek yaptın açım diyebilmesi yeyip uyuması tarzı carresizligime öneriler aramak...idarenin alasını yaptım ben yoksa..ev işine gelecek olursak yedisinde neyse yetmisindede o olmuyormu insanlar ..lakin benim dilimde tüy bitti tabağı kaldır diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?