- 22 Ocak 2019
- 2.921
- 1.694
- 63
- Konu Sahibi alonedark18
-
tamam konuşup cozuyirsaniz herdefasinda bu çok güzel birsey ama ccalismayab ve maddi özgürlüğü olmayan kadın için gerçekten hem psikolojik hem sosyolojik olarak ondesiniz .Calisan kadınım
Ama kavga etmiyorum
Kocamin ulasilmaz olmasını istemem bende ulaşılmaz degilim. Konuşuyoruz çözüyoruz
yani tek maaşla geçiniyoruz ama kimseye muhtac değiliz ...Maddi olarak zorda mısınız? O yüzden mi böyle söylüyor?
Canım güven kendine... En azından dene bi! Neden olmasın? İlla kpss olacak diye bişiy yok,bazen duyuyorum halk eğitim kursları var snra sertifika alıyorsun ve mikrokredi veren (kosgeb di sanırım) yerler var,kendi işini kurabilmen için... Araştır bir bak bence. Ezik de hissetme ayrıca evet öyle hissettiriyorlar ama yılma. Eşin sana daha çok saygı duysun diye değil,kendin için yap bunu..Allah'ımnekadar güzel bir son ...bende bu kurtuluşa erebilsem ama kpss bilgim hiç yok gerçekten bu konuda kendine guvenim yok...bende evde biseler yapıp sattım ama sonu gelmiyor ki ..düzenli bir maaş gibi mi değil ..gerçekten sizin sonunuz çok güzel oomus peki atandıktan sonra hayatınızda neler değişti
Siz de kocamın parasına muhtacım kafasından çıkın bence. Eğer sağa sola savurmuyorsanız eve giren para ailenindir, hepinizindir, siz de rahatlıkla isteyebilmelisiniz eşinizden para. İleride bebeğiniz büyüdüğünde daha rahat yaşamak istiyorsanız siz de çalışırsınız ya da üniversite eğitimini tamamlarsınız, bir yerden başlarsınız yani.yani tek maaşla geçiniyoruz ama kimseye muhtac değiliz ...
o kurslar sanıldığı kadar kolay belge vermiyor ..gittim kuaforluk kursuna ne hayallerle ama ortam sertifika verilme şartları birden kurşun kapatılması neler yaşadım en son oandemi de uğradı tamamen kapandı heryer...ezik hissetmeye çalışıyorum ama dönüp dolaşıp aynı robot gibi evde donen bir kadın..nasılsa elde çaresiz ve çocuklara bakmak zorunda rahatlığı ile uyuyan bir eş ..Canım güven kendine... En azından dene bi! Neden olmasın? İlla kpss olacak diye bişiy yok,bazen duyuyorum halk eğitim kursları var snra sertifika alıyorsun ve mikrokredi veren (kosgeb di sanırım) yerler var,kendi işini kurabilmen için... Araştır bir bak bence. Ezik de hissetme ayrıca evet öyle hissettiriyorlar ama yılma. Eşin sana daha çok saygı duysun diye değil,kendin için yap bunu..
Aynı şeyi düşünüyorum. Bir de bebek büyütüyorum herkesten zor isim var deniyor ama o bebek büyüyor kreş yaşına geliyor yine de çoğu çalışmıyor. Madem çalışmak daha kolay sen de çalış bebek büyüyünce. Mantığı oturtamiyorum ben. Hee dese evde kalan zamanlarımda takılırım kimsenin emrinde çalışamam vs anlayacağım mantığı da. Yoksa kim ne yapmış beni de ilgilendirmez de kimse kendini de kandırmasın yani. Konu sahibinin dediği şeyler de çalışmak ile ilgili değil. Bana olayları farklı yorumluyor gibi geldi. Mesela biri yanınızda ağlasa ne oldi dersin sorarsın ilgilenirsin ama ağlamak rutin haline gelirse yanından geçip gider koltuğa oturursun yani. Bu çiftte de böyle bir durum olmuş.Bence her kadın çalışmalı. Nasıl ki erkeklerin böyle bir tercih hakkı yok, "bana göre" kadınların da yok.
Ama herkes benim fikirlerime göre yaşamıyor tabii ki :)
Sizin ezik hissetmeniz için de bir sebep yok. Böyle hissediyorsanız sorun ya sizde ya da eşiniz size böyle hissettiriyor.
Çalışan kadınların hepsi el üstünde tutulmuyor ve çalışmayan kadınların da hepsi kendilerini güçsüz hissetmiyorlar.
Maddi güç kötü bir durumda anında kapıyı çarpıp çıkabilmek için önemli ama geriye kalan tüm ilişki bunun üzerine oturmuyor ki. Eşiniz saygısızsa çalışsanız da saygısız bir adam olacak. Ya da siz boyun eğecek bir yapıdaysanız çalışsanız da boyun eğersiniz.
Neden tripleriniz çekilsin istiyorsunuz, ulaşılmaz olmak istiyorsunuz onu da anlamadım. İlişki bir tarafın diğerini süründürüp kendisini tatmin ettiği bir şey değil.
Sorunlar konuşarak çözülür. Konuşamayacak kadar büyük sorunlar varsa onlar da triple düzelmez zaten. Birbirinizi yıprattığınızla kalırsınız.
esimin kazandığı borçlara gidiyor bana ayda 100 TL veriyor ona da şükür ama iki çocuk ve benim ihtiyaçlarımı nekadar giderir ? tamam o da evimizi gecindiriyor ama mesela şuan bir konudan ben çok kırgınım konuştuk olmadı belkide çok üstüme düşmedi gönlümü almadı , gelip yokmusum gibi kendi çapında eğlenmesi açım ne pisirdin demesi su kıyafetim yikandimi demesi ve benim bunlari kirginliga rağmen çaresine yapmam...neyse anlatamıyorum ben herxamanki. gibiSiz de kocamın parasına muhtacım kafasından çıkın bence. Eğer sağa sola savurmuyorsanız eve giren para ailenindir, hepinizindir, siz de rahatlıkla isteyebilmelisiniz eşinizden para. İleride bebeğiniz büyüdüğünde daha rahat yaşamak istiyorsanız siz de çalışırsınız ya da üniversite eğitimini tamamlarsınız, bir yerden başlarsınız yani.
Hep çalışan kadınlarmı değerli onların sorumlulukları daha çok 4 tane çoçuk büyütüm kendimi hiç bir zaman ezikde hissetmedim çalışmayıda hiç düşünmedim ben evimin hanımı çoçuklarımın annesi eşimin kralicesi oldum herzaman sizde kraliceliğinizi ilan edin çoçuklarınızı büyütmek en güzeli anneleriyle beraber sıcak güzel zamanlar geçiriyorlar kıymetini bilin bı güzel zamanların sağlıcakla kalın not eşinle inatlaşma iki gıdığından öp sular durulurflortteki gibi olmuyor malum ..hosumuza gitmeyen durumlar olduğunda bekarken hemen ayrılık kararı alırdık trib atardık ulaşılmaz olurduk ..daha da kiymetliydik sanki...şimdi evlendik iki çocuk ve maddi özgürlükde yok...hayatımın en büyük hatssiydi meslek sahibi olmadan evlenmek..şimdi aşağılık bir şekilde tripte de olsam hoşuma gitmeyen davranışlar nedeniyle , yine yemek yapıyorum temizlik yapıyorum boynu eğik bir şekilde evde duruyorum..birikmiş milyon tane ihtiyaç , geliri olmayan bir kadın eşine kızgın olsada evde hizmetçi modunda mutsuz bir kadın...siz eşiniz sizi mutsuz ettiğinde kendinizi nasıl ozletirsiniz ? nasıl cezalandırır siniz ? nasıl güçlü kadın imajı verirsiniz bu şartlarda ? ..kendimi okadar çaresiz hissediyorum ki , ortada ihanet falan yok şimdilik ama ben bu ezik çaresiz halimden dolayı çok mutusuzm ..yenidoğan bebek online eğitimle okuma yazma öğrenmeye çalışan bana muhtaç olan iki yawrumu en güzel şekilde tek başıma büyütüyorum çok şükür , bu şartlarda ise girmem de mümkün değil ( en büyük hayalim çalışan anne olmaktı cocukalr elimi kolumu bağladı). ..neyse daha fazla uzatmayayım..eskisi gibi esijn gözünde nasıl ulaşılmaz olabilirim? siz bunu nasıl başarıyorsunuz. kavgadan sonra bile robot gibi yine rutin hizmetleri etmek aynı evde çaresizce durmak ...kendimi çok ezik hissediyorum...
az önce bir arkadaşımla konuştum. 2 küçük çocuğu var. çocukları uyutmuş ders çalışıyo. kendisi zaten üni mezunu ama hala gelişmeye çalışıyo. sizin en büyük hatanız kendi değerinizi eşinizin biçmesine izin vermeniz. uyutun çocukları yapın kendinize okkalı bi kahve. üni mezunuysanız dil öğrenin yok değilseniz üni sınavına hazırlanın. ay yok yapamam diyecekseniz siz bilirsiniz. ama bakın erkeğin gözünde değerli olmanın tek bir yolu var bu hayatta o da kendine değer vermek. yok para getirdim değerliyim yok harika anneyim değerliyim falan değil. siz bi şekilde kendinize değer verin sevin kendinizi bakın o adam nasıl etrafınızda pervane olacak.evlendik çocuk yaptık anne moduna girdik diye biselerle kızınca veya bir çok şeye boyun eğmek zorundamiyiz? ama malesefki zorundayız şuanistemiyorum mesela biseye kızınca çekip gitmek istiyorum ulaşılmak olmak istiyorum evin rutin işlerini yapmak değil ama çocuklarım işte en büyük etken onlar ,bazen onları da alıp gitmek istiyorum sadece üçümüz..
Maddi özgürlüğünüz olsa boşanmayı mi düşünüyorsunuz? Yada Çalışan bir anne olunca kiymetiniz mi artiyor bunu anlamadim da. Ben şu an çalışmıyorum ama okuyorum, bizimde zaman zaman huzursuzluk yaşadığımız oluyor. İki çocuk, birbirimize daha az vakit ayirma derken cokta eskisi gibi olmuyor yalan yok.flortteki gibi olmuyor malum ..hosumuza gitmeyen durumlar olduğunda bekarken hemen ayrılık kararı alırdık trib atardık ulaşılmaz olurduk ..daha da kiymetliydik sanki...şimdi evlendik iki çocuk ve maddi özgürlükde yok...hayatımın en büyük hatssiydi meslek sahibi olmadan evlenmek..şimdi aşağılık bir şekilde tripte de olsam hoşuma gitmeyen davranışlar nedeniyle , yine yemek yapıyorum temizlik yapıyorum boynu eğik bir şekilde evde duruyorum..birikmiş milyon tane ihtiyaç , geliri olmayan bir kadın eşine kızgın olsada evde hizmetçi modunda mutsuz bir kadın...siz eşiniz sizi mutsuz ettiğinde kendinizi nasıl ozletirsiniz ? nasıl cezalandırır siniz ? nasıl güçlü kadın imajı verirsiniz bu şartlarda ? ..kendimi okadar çaresiz hissediyorum ki , ortada ihanet falan yok şimdilik ama ben bu ezik çaresiz halimden dolayı çok mutusuzm ..yenidoğan bebek online eğitimle okuma yazma öğrenmeye çalışan bana muhtaç olan iki yawrumu en güzel şekilde tek başıma büyütüyorum çok şükür , bu şartlarda ise girmem de mümkün değil ( en büyük hayalim çalışan anne olmaktı cocukalr elimi kolumu bağladı). ..neyse daha fazla uzatmayayım..eskisi gibi esijn gözünde nasıl ulaşılmaz olabilirim? siz bunu nasıl başarıyorsunuz. kavgadan sonra bile robot gibi yine rutin hizmetleri etmek aynı evde çaresizce durmak ...kendimi çok ezik hissediyorum...
işte hissetmek istemiyorum mesela akşam yemegimi tek başıma yedim o içerde sofra kurulmasını bekliyordu salata yaptım tabağını da hadi koyayım dedim doldurdum oturum yedim cagarmasim sanki bu beni bı nebze olsun hizmetçi gibi hissettirmedi.Esim beni sinirlendirdiginde, sonuna kadar haksiz oldugu bir durumda yemek temizlik vs yapmam. Ama çocuğum olmadigi icin böyleyim. Çocuk olsa elim mahkum o yemek pişecek. Temizliği belki es geçersin ama yemek yapmamak olmuyor. Ben yapmiyorum ama camasirini yikamayip ütülemeyen kadinlar da varmis. Yani geçici olarak icinizi rahatlatacaksa bunlari yapın. Bunlar sorunu çözmez ama en azindan kendinizi hizmetçi gibi hissetmezsiniz.
Ne alakası var ya eşiniz çalışıyor olabilir ama çocuklara ikiniz bakmak zorundasınız ikiniz yaptınız. Ne demek çocuklara bakmak zorunda rahatlığı ile uyuyan bir eş? Çok sinirlenirim böyle şeylere, bakın yine sinirlendim. Siz de desenize kendinize “o da benimle birlikte çocuklara bakmak zorunda, çocukların babalarına da ihtiyacı var” diye. Ya sizin bakış açınızda sorun var ya eşinizin ama ben anlamadım.o kurslar sanıldığı kadar kolay belge vermiyor ..gittim kuaforluk kursuna ne hayallerle ama ortam sertifika verilme şartları birden kurşun kapatılması neler yaşadım en son oandemi de uğradı tamamen kapandı heryer...ezik hissetmeye çalışıyorum ama dönüp dolaşıp aynı robot gibi evde donen bir kadın..nasılsa elde çaresiz ve çocuklara bakmak zorunda rahatlığı ile uyuyan bir eş ..
Mesela bu aksam boyle oldu sonra 2 3 gun sonra yahut yarin ya gecen aksam cok yorgndum haydi gelin smdi cikalim sizde bunaliyrsnuz demez mihemen örnek vereyim yemekten sonra haydi gezelim çok. bunaliyoruz biz evde dedim yorgunum dedi tamam anahtarı verirmisin ben çocuklarla bir tür atsam bize iyi gelir dedim (bunun için ehliyet de aldım yeni) benzinim yok ise gidip geliyorum harcama dedi vermedi...bu tarz assagilik şeylerden bahsediyorum ama nedense kimse anlamak istemiyor ..maddi özgürlüğüm olsaydı tamam ben benzin alırım da derdim o da yok ..bu işte boyun eğip oturmaktir..
Yok öyle bi şey, siz kendinizi dolduruyorsunuz mu diyeyim ne diyeyim bilemedim. Ev işi, çocuk bakımı, yemek, temizlik bunların hepsi için yardımcı alanlar var, siz ve benim gibi çalışmayan hanımlar da bu işleri tek başına yapıyor. Aksine gurur duyun kendinizle. Sizi böyle düşünmeye sevk eden eşiniz, sanırım etrsfınızdakiler de böyle.hayır ama maddi özgürlüğü olmayan kocasının vereceği üç kuruşa muhtaç olan kadınlar gerçekten çalışanlara göre biraz daha boynu eğik kalıyorkelimelerle tarif edemiyorum sanirim
ben ona ezigim tarzı şeyler söylemiyorum ki ..burada yazdıklarımı hissettirmiyorum...ben yaşadıklarımı size yazdım...yanında güçlü durmaya çalışıyorum hatta yalandan boş boş konuşuyorum küçüğüm büyüsün bende kendime yeni bir sayfa acicam diyorum maddi özgürlüğüm olacak diyorum az kaldı falan bir sürü şeyler ...ama icraat yok hala ...geçende AÖF ye yazılmak istediğimi söyledim ...masraf yapma ben karsilayamam zaten kendi sinavlarimi zor ödüyorum dedi ...işte o aşağılık yaşam halı budur ..okadar agladimki odama gidipaz önce bir arkadaşımla konuştum. 2 küçük çocuğu var. çocukları uyutmuş ders çalışıyo. kendisi zaten üni mezunu ama hala gelişmeye çalışıyo. sizin en büyük hatanız kendi değerinizi eşinizin biçmesine izin vermeniz. uyutun çocukları yapın kendinize okkalı bi kahve. üni mezunuysanız dil öğrenin yok değilseniz üni sınavına hazırlanın. ay yok yapamam diyecekseniz siz bilirsiniz. ama bakın erkeğin gözünde değerli olmanın tek bir yolu var bu hayatta o da kendine değer vermek. yok para getirdim değerliyim yok harika anneyim değerliyim falan değil. siz bi şekilde kendinize değer verin sevin kendinizi bakın o adam nasıl etrafınızda pervane olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?