eşine boyun eğen ev hanimlari

Calisan kadınım
Ama kavga etmiyorum
Kocamin ulasilmaz olmasını istemem bende ulaşılmaz degilim. Konuşuyoruz çözüyoruz
tamam konuşup cozuyirsaniz herdefasinda bu çok güzel birsey ama ccalismayab ve maddi özgürlüğü olmayan kadın için gerçekten hem psikolojik hem sosyolojik olarak ondesiniz .

Canım güven kendine... En azından dene bi! Neden olmasın? İlla kpss olacak diye bişiy yok,bazen duyuyorum halk eğitim kursları var snra sertifika alıyorsun ve mikrokredi veren (kosgeb di sanırım) yerler var,kendi işini kurabilmen için... Araştır bir bak bence. Ezik de hissetme ayrıca evet öyle hissettiriyorlar ama yılma. Eşin sana daha çok saygı duysun diye değil,kendin için yap bunu..

Esim beni sinirlendirdiginde, sonuna kadar haksiz oldugu bir durumda yemek temizlik vs yapmam. Ama çocuğum olmadigi icin böyleyim. Çocuk olsa elim mahkum o yemek pişecek. Temizliği belki es geçersin ama yemek yapmamak olmuyor. Ben yapmiyorum ama camasirini yikamayip ütülemeyen kadinlar da varmis. Yani geçici olarak icinizi rahatlatacaksa bunlari yapın. Bunlar sorunu çözmez ama en azindan kendinizi hizmetçi gibi hissetmezsiniz.

yani tek maaşla geçiniyoruz ama kimseye muhtac değiliz ...
Siz de kocamın parasına muhtacım kafasından çıkın bence. Eğer sağa sola savurmuyorsanız eve giren para ailenindir, hepinizindir, siz de rahatlıkla isteyebilmelisiniz eşinizden para. İleride bebeğiniz büyüdüğünde daha rahat yaşamak istiyorsanız siz de çalışırsınız ya da üniversite eğitimini tamamlarsınız, bir yerden başlarsınız yani.

o kurslar sanıldığı kadar kolay belge vermiyor ..gittim kuaforluk kursuna ne hayallerle ama ortam sertifika verilme şartları birden kurşun kapatılması neler yaşadım en son oandemi de uğradı tamamen kapandı heryer...ezik hissetmeye çalışıyorum ama dönüp dolaşıp aynı robot gibi evde donen bir kadın..nasılsa elde çaresiz ve çocuklara bakmak zorunda rahatlığı ile uyuyan bir eş ..

Aynı şeyi düşünüyorum. Bir de bebek büyütüyorum herkesten zor isim var deniyor ama o bebek büyüyor kreş yaşına geliyor yine de çoğu çalışmıyor. Madem çalışmak daha kolay sen de çalış bebek büyüyünce. Mantığı oturtamiyorum ben. Hee dese evde kalan zamanlarımda takılırım kimsenin emrinde çalışamam vs anlayacağım mantığı da. Yoksa kim ne yapmış beni de ilgilendirmez de kimse kendini de kandırmasın yani. Konu sahibinin dediği şeyler de çalışmak ile ilgili değil. Bana olayları farklı yorumluyor gibi geldi. Mesela biri yanınızda ağlasa ne oldi dersin sorarsın ilgilenirsin ama ağlamak rutin haline gelirse yanından geçip gider koltuğa oturursun yani. Bu çiftte de böyle bir durum olmuş.

Ilk once sen kendine deger vermelisin sen kendini ezik gorur o sekilde tabir edersen baskasi ne dusunmez

Genel birsey yazmak istedim birde bazen cevre icin yasiyor gibi erkenden evlenip hemencik cocuklar yapiliveriyor ve yas daha oturdukca hayatta daha yapilacak seyler de oldgnun farkina variliyor hele es te degersizlik hissettiren biriyse vs durum daha zorlasiyor . Ben 22 yasmda evlendim ama okdr lafa soze ragmen hemen cocuk yapmadim birlikte calistik esimle bazi hedeflerimizi gerceklesirdik aadim attik en azndan , o surecte evde de brbrmzle vakit gecirdik istedgmz yerleri imkan dahilinde gezdik vs kendimiz artik zamani oldgnu dusundgmzde bebek istedk Rabbimm aratmadi cok sukur o dogana kadar da calistim hedefim burdaki bazi arkadaslarin da yazdgi gbi kendim buyutmek icin isten ayrildim. Smdi herkes ikinci cocuk icin laf soyluyor yakin ailemn dsindaki kisiler ...kardes olmaliymis kardessiz olmazmis vs yahu ben belki cocugm okula baslasin is hayatina donecegm belki gezip tozacagm cekirdek ailemle ne bileyim insanlar surekli kadin dogursun baska biseye vakti olmasin diye mi cabaliyor anlamyorum boyle diyince de insaja bencilmis gbi davraniyorlar ve anlamiyor kimse ... durup ben ne istiyorum djye dusunmeden kimse icin yasanmamali valla genel itibariyle konusuyorum evlen hemen cock yap sonra ben sunu da yapacaktm cocklardan yapamadim dememeli kimse boyle dendgnde o kadina da cocuklara da ayri uzuluyrum.

Kendine onem ver sen degerlisin senden 1 tane var . Bnu unutma

esimin kazandığı borçlara gidiyor bana ayda 100 TL veriyor ona da şükür ama iki çocuk ve benim ihtiyaçlarımı nekadar giderir ? tamam o da evimizi gecindiriyor ama mesela şuan bir konudan ben çok kırgınım konuştuk olmadı belkide çok üstüme düşmedi gönlümü almadı , gelip yokmusum gibi kendi çapında eğlenmesi açım ne pisirdin demesi su kıyafetim yikandimi demesi ve benim bunlari kirginliga rağmen çaresine yapmam...neyse anlatamıyorum ben herxamanki. gibi

He ayrica belirtmek isterim ki esim ben calistgm surecte de neyi nereye harcadgmi neden harcadgmi sormazdi simdi kendi verdigi parayi da sormaz. Bana olan davranisinda da calsirkenkiyle smdiki arasda maddiyata dayali bi farklilik olmadi

Hep çalışan kadınlarmı değerli onların sorumlulukları daha çok 4 tane çoçuk büyütüm kendimi hiç bir zaman ezikde hissetmedim çalışmayıda hiç düşünmedim ben evimin hanımı çoçuklarımın annesi eşimin kralicesi oldum herzaman sizde kraliceliğinizi ilan edin çoçuklarınızı büyütmek en güzeli anneleriyle beraber sıcak güzel zamanlar geçiriyorlar kıymetini bilin bı güzel zamanların sağlıcakla kalın not eşinle inatlaşma iki gıdığından öp sular durulur

az önce bir arkadaşımla konuştum. 2 küçük çocuğu var. çocukları uyutmuş ders çalışıyo. kendisi zaten üni mezunu ama hala gelişmeye çalışıyo. sizin en büyük hatanız kendi değerinizi eşinizin biçmesine izin vermeniz. uyutun çocukları yapın kendinize okkalı bi kahve. üni mezunuysanız dil öğrenin yok değilseniz üni sınavına hazırlanın. ay yok yapamam diyecekseniz siz bilirsiniz. ama bakın erkeğin gözünde değerli olmanın tek bir yolu var bu hayatta o da kendine değer vermek. yok para getirdim değerliyim yok harika anneyim değerliyim falan değil. siz bi şekilde kendinize değer verin sevin kendinizi bakın o adam nasıl etrafınızda pervane olacak.

Maddi özgürlüğünüz olsa boşanmayı mi düşünüyorsunuz? Yada Çalışan bir anne olunca kiymetiniz mi artiyor bunu anlamadim da. Ben şu an çalışmıyorum ama okuyorum, bizimde zaman zaman huzursuzluk yaşadığımız oluyor. İki çocuk, birbirimize daha az vakit ayirma derken cokta eskisi gibi olmuyor yalan yok.
Ama kendimi tartistigimizda ve sirf ev hanimiyim diye ezik görmüyorum. eşinize, sayfi sevgi görmek istediginizi, evliligin amaci beraber huzurla- aci ve tatlisiyla yasamin oldigunu söyleyip, ben herseye kendim yetistikten bide senden hakaret duyduktan sonra sana gerekte yok, ben uc çocuğu buyutupt terbiye ediyorum seninle uğraşamam derdim.

Bu atada Yani burda çalışıp hatta kv evini temizleyen yinede deger görmeyen kadinlarda konu açtı.

işte hissetmek istemiyorum mesela akşam yemegimi tek başıma yedim o içerde sofra kurulmasını bekliyordu salata yaptım tabağını da hadi koyayım dedim doldurdum oturum yedim cagarmasim sanki bu beni bı nebze olsun hizmetçi gibi hissettirmedi.

Ne alakası var ya eşiniz çalışıyor olabilir ama çocuklara ikiniz bakmak zorundasınız ikiniz yaptınız. Ne demek çocuklara bakmak zorunda rahatlığı ile uyuyan bir eş? Çok sinirlenirim böyle şeylere, bakın yine sinirlendim. Siz de desenize kendinize “o da benimle birlikte çocuklara bakmak zorunda, çocukların babalarına da ihtiyacı var” diye. Ya sizin bakış açınızda sorun var ya eşinizin ama ben anlamadım.

Allah kocana akıl fikir ve vicdan versin. Sende o evde calısıyorsun kimse kusura bakmasın, evhanımı demek evde oturup yayılmak demek değildir. Sende bir çalışansın neden kendini küçümsüyorsun? Bir psikologa gitsen aslında sana da cocuklarına da iyi gelecek.

Mesela bu aksam boyle oldu sonra 2 3 gun sonra yahut yarin ya gecen aksam cok yorgndum haydi gelin smdi cikalim sizde bunaliyrsnuz demez mi
Eger demiyorsa size deger vermiyor dusunmuyor oluyor ki bu daha da zor bir durum.

hayır ama maddi özgürlüğü olmayan kocasının vereceği üç kuruşa muhtaç olan kadınlar gerçekten çalışanlara göre biraz daha boynu eğik kalıyor kelimelerle tarif edemiyorum sanirim
Yok öyle bi şey, siz kendinizi dolduruyorsunuz mu diyeyim ne diyeyim bilemedim. Ev işi, çocuk bakımı, yemek, temizlik bunların hepsi için yardımcı alanlar var, siz ve benim gibi çalışmayan hanımlar da bu işleri tek başına yapıyor. Aksine gurur duyun kendinizle. Sizi böyle düşünmeye sevk eden eşiniz, sanırım etrsfınızdakiler de böyle.

Evden marifetli olduğunuz konuları işe dökebilirsiniz. El işi, örgü, yemek vs. Gibi. Benim hamur işlerim, ekşi maya ekmeğim ve yemeklerim çok lezzetlidir mesela, çocuklarım biraz daha büyüdüğünde böyle bir iş planlıyorum kendime nasip olursa.

Çocuklarınızı içiniz rahat ederek emanet edebileceğiniz biri varsa dışarda da çalışabilirsiniz.

ben ona ezigim tarzı şeyler söylemiyorum ki ..burada yazdıklarımı hissettirmiyorum...ben yaşadıklarımı size yazdım...yanında güçlü durmaya çalışıyorum hatta yalandan boş boş konuşuyorum küçüğüm büyüsün bende kendime yeni bir sayfa acicam diyorum maddi özgürlüğüm olacak diyorum az kaldı falan bir sürü şeyler ...ama icraat yok hala ...geçende AÖF ye yazılmak istediğimi söyledim ...masraf yapma ben karsilayamam zaten kendi sinavlarimi zor ödüyorum dedi ...işte o aşağılık yaşam halı budur ..okadar agladimki odama gidip

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…