- Konu Sahibi Kafasikarisikbirisi
-
Yahu herşey normalken bir gecede acile kaldırıldım ve bebeğim prematüre doğdu ! Dahası var mı ? Artık gebelikler eskisi gibi tarlada çalışırken bebeğni doğurdu aldı kucağına geldi modunda değil. Öyle olanlara ne mutluhamileliği hastalık olarak görüyor çünkü bazıları öyle görmüyorsada premses moduna bürünüyorlar.
son haftaya kadar çalışan bir dünya kadın var.
kadının kocasının ne bencillliği ne düşüncesizliği kalmış..
Bu konu detaylara girdikce sacmalasıyor. Maddi durum beraber gitmeye yetmiyorsa, oda gidemez. Hamile karısını bırakıp gidecek kadar nasıl rahatlık. Cevrenizdekiler ne söylüyorsa cok haklılarAy tam nokta atışı yapmışsınız bizde de böyle işte yani şuan eşimin tatili 1.500 civarı Bi ücret tutuyor ki büyük ihtimalle bu sadece yol ve yemek parası çadırda kalma düşünceleri vardı emin değilim ama öyle yapacaklar benimle gitse çadırda kalamayız küçük çocuk vs yol masrafı desek zaten geçen yıl gittigi mizde o zamanın fiyatı ile 2.500 sadece yılda harcadık şimdi 5 6 bin bulur yani şuan onun gitmesi maddi durumumuz için sıkıntı oluşturmuyor ama beraber gitmemiz için uygun değil
Doguruyorum desem acil sezaryen olmadığı sürece o süreçte eşim uçakla yine gelir zaten daha önce 1 dogum yaptım gece 3 te gittim sabah 10 da dogdu gerçekten bana abartı geliyor bu hamile durumlarıbu çok ilginç bir kafa ya.
ne var hamileyse yatalak mı muhtaç mı.
daha 6 haftası varmış, yani bugün yarın doğuracak da değil. ki 38. haftaya kadar bi dolu kadın her gün işe gidiyor yani...o zaman işe de yollmasın adamlar kadınları hamile ya...ki adam en fazla 4-5 güne gelir.
gerçekten insanlar ne kadar farklı farklı düşünüyor.
Gayet cok normal bir durum niye bu konuda herkes garipsiyor ki adami veya kadini evlendikten sonra tasma takacak halimiz yok en basta güven saygi varsa kime ne? Kafani karistiracak ama sen aldirma onlariEşim 3 yıldır asker arkadaşları ile tatile gitmek istiyor ama gidememişti ilk yıl maddi imkanımız yetmedi 2.yıl gidicem dedi sonra vazgeçti ailecek gitmeyi seçti baş başa oglumuz ile 3 kişi villada tatil yapmıştık bu yıl da maddi olarak imkanım olursa giderim demişti dün kesinleşti gidiyorlar.
Olay şu benim için gitmesinde problem yok gayet normal Bi durum, onun kafasını dagıtmaya ne kadar ihtiyacı oldugunu bildiğim için bunun iyi bir fırsat oldugunu düşünüyorum. zor Bi işi var ama çevremde kime eşim tatile gidecek desem sanki ben çok geniş biriymişim gibi yaptığım şey çok garip, saçmaymış gibi tepkiler alıyorum, ben olsam göndermem diyenler, eş tek tatile gönderilir mi diyenler falan herkes bu düşüncede.
bu bana garip geliyor yani neden böyle düşünüyor insanlar sizce yanlış bende mi. Benim düşünceme göre benim buna engel olmaya hakkım yok sonuçta evlendik diye eşimin bütün özgürlüğünü elinden almam gerekmiyor, böyle bireysel zamanları olması gerekir ikimiz içinde, ayrıca ilişkimize olumlu yansıdığını düşünüyorum çünkü o böyle arkadaş ortamı ile takılıp stresini attıgın da kısa dönem sanki bekarmış gibi vakit geçirdiginde daha mutlu bir insan oluyor ve bu mutluluk rahatlama ilişkimize olumlu yansıyor. eve geldigi zaman bana olan tavrından bunu anlıyorum bu yüzden dışarıda olduğunda aramam ki baskı hissetmesin arkadaşlarımlr beraberken napıyorsun neredesin diye sürekli aranıp sorulması benimde hoşuma gitmediği için bu konuda dikkat ederim ama bu tepkiler beni düşündürüyo yani sizce hata bende mi? Bu insanlar niye böyle düşünüyor? Siz olsanız ne yapardınız?
Umarım anlatmak istedigim şeyi anlatabilmişimdir. Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim
Eksik yazdıgım yerleri tamamlayım konu anlaşılması için daha önce maddi olarak uygunken bana tatil teklifi yapmıştı eşim ama ben hem hamilelik hem küçük çocukla uzun yol istemedigim için kabul etmemiştim şimdi kendisi de gittigi tatil 1.500 civarı Bi ücreti var emin değilim ama çadırda kalacaklar diye biliyorum daha önce sohbet arasında eşim söylemişti, kısaca durum bu konu çok karıştı yinede yazan herkese tekrar teşekkürler
Çok tatlı bir düşünce bence, hem dediğin gibi böyle serbest zamanlardan sonra eş çok pozitif çok mutlu oluyor e eşin mutluysa sen de mutlu olursun doğal olarak. Ben destekliyorum siziEşim 3 yıldır asker arkadaşları ile tatile gitmek istiyor ama gidememişti ilk yıl maddi imkanımız yetmedi 2.yıl gidicem dedi sonra vazgeçti ailecek gitmeyi seçti baş başa oglumuz ile 3 kişi villada tatil yapmıştık bu yıl da maddi olarak imkanım olursa giderim demişti dün kesinleşti gidiyorlar.
Olay şu benim için gitmesinde problem yok gayet normal Bi durum, onun kafasını dagıtmaya ne kadar ihtiyacı oldugunu bildiğim için bunun iyi bir fırsat oldugunu düşünüyorum. zor Bi işi var ama çevremde kime eşim tatile gidecek desem sanki ben çok geniş biriymişim gibi yaptığım şey çok garip, saçmaymış gibi tepkiler alıyorum, ben olsam göndermem diyenler, eş tek tatile gönderilir mi diyenler falan herkes bu düşüncede.
bu bana garip geliyor yani neden böyle düşünüyor insanlar sizce yanlış bende mi. Benim düşünceme göre benim buna engel olmaya hakkım yok sonuçta evlendik diye eşimin bütün özgürlüğünü elinden almam gerekmiyor, böyle bireysel zamanları olması gerekir ikimiz içinde, ayrıca ilişkimize olumlu yansıdığını düşünüyorum çünkü o böyle arkadaş ortamı ile takılıp stresini attıgın da kısa dönem sanki bekarmış gibi vakit geçirdiginde daha mutlu bir insan oluyor ve bu mutluluk rahatlama ilişkimize olumlu yansıyor. eve geldigi zaman bana olan tavrından bunu anlıyorum bu yüzden dışarıda olduğunda aramam ki baskı hissetmesin arkadaşlarımlr beraberken napıyorsun neredesin diye sürekli aranıp sorulması benimde hoşuma gitmediği için bu konuda dikkat ederim ama bu tepkiler beni düşündürüyo yani sizce hata bende mi? Bu insanlar niye böyle düşünüyor? Siz olsanız ne yapardınız?
Umarım anlatmak istedigim şeyi anlatabilmişimdir. Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim
Eksik yazdıgım yerleri tamamlayım konu anlaşılması için daha önce maddi olarak uygunken bana tatil teklifi yapmıştı eşim ama ben hem hamilelik hem küçük çocukla uzun yol istemedigim için kabul etmemiştim şimdi kendisi de gittigi tatil 1.500 civarı Bi ücreti var emin değilim ama çadırda kalacaklar diye biliyorum daha önce sohbet arasında eşim söylemişti, kısaca durum bu konu çok karıştı yinede yazan herkese tekrar teşekkürler
Ne güzel yazmışsınız gerçekten de öyle yani 365 günün 362 sini iş ve ailesi için çabalayarak geçiren biri sırf 3 gün arkadaşları ile tatil yapacak diye ne bencilliği kaldı ne düşüncesiz olması yani olacak olan varsa eşim yanımdayken de olur ki beklenmeyen Bi anda böyle bişey oldugunda tatildeydi diye o suçlu olmuyor sonuçta sıkıntısız Bi hamilelik geçiriyorum ve ilk de degil doguma da var ama neden bu kadar tepki gösterildi anlamadım olay benim sorduğum yerden çok farklı bi yere gitti.Kocaya niye bu kadar yuklenilmis anlamadım . Belli ki tek kişi olunca ucuza geliyor zaten şu an ben altı aylık hamileyken tatile gidemiyorum konu sahibi hiç gidemez karşı dairede de akrabası varmış . Sıkıntılı bir hamilelik geçirdim ben kurbanda kardeşim gelmese yalnız kalacaktım en kotu birinin kapısına vurulur niye adamın babalığı eşliği bu kadar sorgulandi ki. O da bir insan eşinin de gönlü var bir kaç gün nefes almali . Eşim iki günlüğüne gidecekti gitmisken iki gün daha kal dedim . Iş stresi ,yorgunluk zaten sürekli çalışma halindeyiz bir nefes alması esime iyi gelecekse niye bu fırsatı kaçırsin ki ?
Bende böyle düşünüyorum ya adam sizi rahatsız eden biri olsa siz zaten belirtirseniz üç gün kafasını dinlemesi iyi olur . Bende ailemin yanına gittim iki hafta eşim yalnızdı evde . Çünkü işten dolayı imkan yoktu. Şimdi o gidecek dört beş gün bana yolculuk yasak ne yapalım her zaman ortak plan olamıyor . Tabi ki birlikte olmayı istersin ama bazen küçük ayriliklar ilişkiyi de güzelleştiriyorNe güzel yazmışsınız gerçekten de öyle yani 365 günün 362 sini iş ve ailesi için çabalayarak geçiren biri sırf 3 gün arkadaşları ile tatil yapacak diye ne bencilliği kaldı ne düşüncesiz olması yani olacak olan varsa eşim yanımdayken de olur ki beklenmeyen Bi anda böyle bişey oldugunda tatildeydi diye o suçlu olmuyor sonuçta sıkıntısız Bi hamilelik geçiriyorum ve ilk de degil doguma da var ama neden bu kadar tepki gösterildi anlamadım olay benim sorduğum yerden çok farklı bi yere gitti.
Açıkcası tek başıma tatile çıkmak tercihim değil arkadaş çevresi olarak bana uyan bir çevrem olsa düşünebilirim böyle bir durumda da eşim izin verir kendi ailemin yanına vs istedigim zaman gidebiliyorum parası olmasa bile bulup buluşturur beni gönderir yada götürür öyle Bi yapıda kendisi hatta tatil kesinleşince bende bizim oraya mi gitsem dedigim zaman istiyorsan git tabiki diye tepki verdi. Tabiki kimseyi ilgilendirmez ama böyle tepkiler görünce garibime gitti yani anlamaya çalışıyorum
Arkadaş ortamın yok olsa da çocukları bırakıp gidemem diyor ama kocası gidiyorBen bu konudan hiçbirşey anlamadım.Siz çift olarak bir karar vermişsiniz neden aldığınız kararı insanlara yorum yaptırıyorsunuz? Burada nasıl yorum yaptırıyorsanız çevrenize de konuyu kendinizin açtığınızı düşünüyorum açıkçası.Siz kendiniz tatile çıkma söz konusu olunca hamileyim bu yüzden tatile gitmeyeceğim diyorsunuz ,size keşke eşiniz de bırakıp tatile gitmeseymiş denilince de hamilelik hastalık değil diyorsunuz
İnanın çocugum küçük olmasa eşim onu daralıp gider tatile hiçte zoruna gitmez ogluma çok düşkün ama saha 19 aylık oldugu için ne ben onsuz tatil yapabilirim nede o çocukla gider. Bazen ben arkadaşlarım ile plan yapıp yemeğe vs gidersem bikaç saat o ilgileniyor. Çocuk konusunda yardım eder elinden geleni yapar bu yüzden ben çocuk bakıyorum o niye geziyor diye kendimi doldurup sinirlenmem bide çocugum beni aşırı zorlamıyor rutinleri var akşam 9 da uyur sonrası tamamen bize kalan zaman oldugu için beni aşırı stres eden bişey olmuyorÇocuk ve eşten bağımsız bir aktiviteniz olmuyor yani? Ailenizin yanına giderken de tabi ki çocuğunuzu götürüyorsunuz?
Ben çocuktan önce ayrı tatil yapmasında sorun görmüyordum ama artık işler değişti çocuk hep bana bağımlı. Onun gidip çocuksuz kafa dağıtacak olması beni sinirlendiriyor açıkçası. Akşam arkadaşlarıyla bile buluşacaksa hemen o hafta kendime de program yapıp çocuğu bırakıp şartları eşitliyorum. Ama çocuksuz tatil yapamayacağıma göre o da yapamaz.
Sizin eşiniz şanslıymış
Benimki tercih ben rahat edecegimi düşünmediğim için gitmedim ama eşim gidebilir sonuçta sürekli yanımda olup nöbet tutması gereken Bi durum degil hamilelik bunu demek istedim evet hamilelik hastalık degil engel de degil istesem gidip tatil yapabilirdim ama bana yeterince konforlu görünmedigi için gitmeyi tercih etmedim.her yıl bayram zamanları tatil yaptığımız için soruluyor bu bayram nereye gidiceksin iz vs diye konu öyle açıldığı için bu yorumlar geldiBen bu konudan hiçbirşey anlamadım.Siz çift olarak bir karar vermişsiniz neden aldığınız kararı insanlara yorum yaptırıyorsunuz? Burada nasıl yorum yaptırıyorsanız çevrenize de konuyu kendinizin açtığınızı düşünüyorum açıkçası.Siz kendiniz tatile çıkma söz konusu olunca hamileyim bu yüzden tatile gitmeyeceğim diyorsunuz ,size keşke eşiniz de bırakıp tatile gitmeseymiş denilince de hamilelik hastalık değil diyorsunuz
Cok anlayislisinİnanın çocugum küçük olmasa eşim onu daralıp gider tatile hiçte zoruna gitmez ogluma çok düşkün ama saha 19 aylık oldugu için ne ben onsuz tatil yapabilirim nede o çocukla gider. Bazen ben arkadaşlarım ile plan yapıp yemeğe vs gidersem bikaç saat o ilgileniyor. Çocuk konusunda yardım eder elinden geleni yapar bu yüzden ben çocuk bakıyorum o niye geziyor diye kendimi doldurup sinirlenmem bide çocugum beni aşırı zorlamıyor rutinleri var akşam 9 da uyur sonrası tamamen bize kalan zaman oldugu için beni aşırı stres eden bişey olmuyor
İnanın çocugum küçük olmasa eşim onu daralıp gider tatile hiçte zoruna gitmez ogluma çok düşkün ama saha 19 aylık oldugu için ne ben onsuz tatil yapabilirim nede o çocukla gider. Bazen ben arkadaşlarım ile plan yapıp yemeğe vs gidersem bikaç saat o ilgileniyor. Çocuk konusunda yardım eder elinden geleni yapar bu yüzden ben çocuk bakıyorum o niye geziyor diye kendimi doldurup sinirlenmem bide çocugum beni aşırı zorlamıyor rutinleri var akşam 9 da uyur sonrası tamamen bize kalan zaman oldugu için beni aşırı stres eden bişey olmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?