Eşinin ailesine yakın oturanlar her misafirinize onları çağırıyor musunuz ?

Kendi aileniz yada başka misafiriniz geldiğinde, eşinizin ailesini misafir etmek zorunda değilsiniz
Onlarda başka zaman gelir. Bunun adı istememekse istemiyorsunuz.

Anne babanızla kendi evinizde rahat rahat oturamayacak mısınız?

Eşiniz öyle görmüş olabilir ama sıkıntısını siz çekiyorsunuz neticede.
Aynen, eşi öyle görmüş, konu sahibi öyle görmemiş. Kocasına kendini uydurmak zorunda değil. Bir zahmet evin içiyle ilgili bir konuda hele de kadının ailesiyle ilişkisi konusunda, o karısına ayak uydursun

Eşimin ailesinin iki evi var birisi 20 dk uzakta diğeri aynı sitede yazın bir evde kışın bize yakın olanda kalıyorlar ben her ikisinin olduğu durumda da onlarla görüşmüyorum değil misafir gelince çağırmak oturmaya çağırıyorum. Gerek yok kafanız nasıl rahatsa öyle olmalı. Eşiniz büyük düşüncesizlik yapmış. Eşim ailesini sevmediğimi bilir zorlamaz sizinde hasta olduğunuzu bilip anlayıp öyle davranması lazımdı çok yanlış. Hep çağırmayın annenizle belki dedikodu yapacaksınız belki sarılıp oturacaksınız yani ne bu canım

Ee esiniz oyle gormus sizde boyle gormussunuz neticede atiyorum 10 kisiye hazirlik yapmak hizmet etmek nereye 5 kisiye nereye sikintisini ceken sizken sizin gordugunuz uygulanmali siz bir ev degilsinizki ayri birer ailesiniz hic gelmesinler degil ama mesela aileniz 10 gun kaliyosa bir gun icin cagirilir yada onlar dusunup ailenizi yemege alsin

Eşimin ailesiyle yakın oturuyoruz illa ki ufak tefek şeyler oluyor ama çözülüyor seviyorum onlar da beni seviyor.Ben gelen her misafirde onları da çağırmak istemiyorum annem babam geldiğinde bir kaç kere çağırdım mesela hizmet etmekten anne babamı göremedim ama onlar olmasa annemle güle oynaya yapar ederiz insan ailesiyle vakit geçirmek istiyor ya da başka akrabaları geldiğinde misafirini yalnız ağırlamak istiyor.Ama eşim tam tersi onlarda herkes hep içiçe olduğu için benden de onu bekliyor annemleri de yengemleri de çağır diye darladığı çok olmuştur yanlış anlaşılıyorum mesele istememek değil neden istemeyim sadece hep içiçe olmak zorunda olmadığımızı düşünüyorum.Dün rahatsızlandım hamilelikte bel ağrısı bacak krampları yaşıyorum baya kötü oldum acillik oldum normalleşme süreci de başladı nasılsa diye içleri rahat etmemiş annemle babam ziyarete geldiler annem evimi temizledi perdeleri makineye attı vs işler yaptı. eşim annesi babası yengesi babaannesi kimi varsa topladı başımıza ben de mecbur kalkıp bir şeyler yapmak zorunda kaldım zaten rahatsız iken daha kötü oldum bazen yakın olmak hiç güzel bir şey değil 🙄
Ben birine misafirliğe gitsem ve alakasız bir sürü akraba da gelse rahatsız olurum açıkçası, biz kalklalım o zaman sizin başınız kalabalık derim.

Sorun esinizde ,koyun tavrinizi sozde onu darlayin,benim annem gelsin ev temizlesin,ben senin ailene hizmet edeyim,karnkmdaki onlarinda torunu sahip cikacaklarina hizmet bekliyorlar,sen ne dite cagiriryorsun amacin ne dite bir cemkiririn,bir daha da kalkmayin hizmete annem bana bakmaya geldi misagir sizde yardimci olun diyin ,kabahat gereksiz kosan sizde tavriniz net olsun

Eşiniz istediği zaman kendi ailesi ile yalnız gorusebiliyor ; onlar misafiriniz olabiliyorlar ,siz gidiyorsunuz ama sizin buna hakkınız yok !! aileniz misafiriniz olduğunda sizden esinizin tüm ailesini cagirmaniz bekleniyor öyle mi? Bu kesinlikle bir arada olmak istemekle ilgili degil.Oyle olsa onlar da sizin aileniz olmadan hiçbiryerde toplanmazlar

Nasıl aileler var ben anlamıyorum,bizde de gelinin akrabaları geldiğinde ,ya da birinin daha uzaktan akrabası tanıdığı geldiğinde gidilmez,ordaysak bile bir bahane ile eve dönülür.Kusira bakmayın iyi olabilirler ama uzaktan bakınca çok anlayissizlar.
Yanlış anlamayın ama ben sizi de biraz fazla iyi niyetli buldum.Hastaysam kp geldiginde de kalkmam ben olsam.Onlar sizi kendi evlerinin uzantısı diye görüyor ama siz hala saygıda kusur etmeyecegim diye kendinizi zora sokuyorsunuz.Benim mantığım bunu kabul etmiyor.
Esinin tavrida çok çirkin ,evde olmamasına rağmen sizin kiminle zaman gecireceginizi ayarliyor,sizin söylediklerimizi anlamamazliktan geliyor.Ben bu tavırlara çok sinir olurum.

Back
X